İki yüzlü kaynana

Ay ne ayip ya hanimefendi uzulmesin ama siz uzulun. Sanki siz agac kavugundan cikmissiniz. Aynisini banada yaptilar. Muhattap olmuyorum cok fazla onlarla o yuzden. Yuzlerine soylemedim ama esimjn basinn etini yedim. Devamli kavga vs. Sonra sen istemedine getirdiler anladilar tabi.
Ben takılmıyorum alınana filan önemli olan eşimle huzurum. Benim ailem elinden geleni yaptı ben kendi aileme bakarım. Eşimde ailesinin tutumu karşısında hala mahçuptur aileme karşı ve her zaman iyi bir damat olmuştur.

Biz eşimle farklı memleketlerdeniz. Bekar bir kaynım daha var. Kp ve kv’dem eşime ayrı zamanlarda söylemişlerdir “kardeşin bizim memleketten evlenmek isterse bir tane vur ağzına biz senin karının memleketinden birini alacağız” diye. Kp’im her zaman der “sokakta kalsam arsenol’un kapısına giderim benim kızımdan ileridir” diye. Önemli olan bu lafı dedirtmek yoksa kavga ile küslük ile hiçbir şey çözülmez

Kaynana birinci geline hiç bişey yapmayıp almayıp( birinci gelinin ve ailesinin hiç bir suçu günahı yokken) ikinci geline dört dörtlük alıp yaparsa birinci gelin kaynanaya ne yapmalı ..?

Eğer aranızda başka sorunlar yok ise hiç birşey yapmamalı. Çünkü, insan ailesinde mutlu ise mal mülk için o mutluluğu bozmamalı...

Bir kere ben ailemden önce şunu gördüm birden fazla gelin aldılar ilkine ne yapıldıysa diğerlerine de aynısı yapıldı. Ne eksik ne fazla... eksik olmuş olan varsa borç bilip yerine er yada geç getirildi. Aralarında haksızlık olmasın, nifak olmasın kul hakkına girmeyelim düşüncesindeydiler hep. Bende ilk gelinim düğün istemediğimi söyleyip milleti yedirip içirmektense takılan paralar bize kalsın eksik gideririz istedim, eşimin ailesi sırf eşe dosta düğün yaptık diyebilmek için 32 bine salon tuttular. Parası da tabiki takılan paralarla ve el altı verilen takılarla karşıladılar. Havası onlara cefası bize kaldı. Şimdi kaynım evlenmek istiyor ve nikahtan istiyormuş. Bende haksızlık olmasın onlara da takılanlarla 32 bine düğün yapılsın dedim. Yapmazsalar asla susmam. Ben istemediğim halde mecbur bırakıldım sonuna kadar hakkımı savunurum.

Ailenizi taktir ettim maşallah. Size de dayatılmış düğün meselesinde hak veriyorum ancak malesef sizde intikam almaya çalıştığınızin farkinda mısınız. Bu hak savunmak degil soyle düşünün bu düğün olayı size dayatilirken yeni gelecek gelin hanımın bunda bur sucu varmi. Siz es ailesine kızıp onlara kızgınlığınızı belli ederken aynı zamanda yeni gelinden de hic sucu yokken intikam alıyorsunuz. Bence bu konuyu bir daha düşünün.

Ailenizi taktir ettim maşallah. Size de dayatılmış düğün meselesinde hak veriyorum ancak malesef sizde intikam almaya çalıştığınızin farkinda mısınız. Bu hak savunmak degil soyle düşünün bu düğün olayı size dayatilirken yeni gelecek gelin hanımın bunda bur sucu varmi. Siz es ailesine kızıp onlara kızgınlığınızı belli ederken aynı zamanda yeni gelinden de hic sucu yokken intikam alıyorsunuz. Bence bu konuyu bir daha düşünün.

Böyle söyleyince hak verdim size. Kızın günahına girmiş olcam bana yapılan haksızlığın ona da yapılmasını isteyerek... Eşimin ailesine olan öfkem gözümü bürümüş. Teşekkür ederim.

Böyle söyleyince hak verdim size. Kızın günahına girmiş olcam bana yapılan haksızlığın ona da yapılmasını isteyerek... Eşimin ailesine olan öfkem gözümü bürümüş. Teşekkür ederim.

Esinizin ailesine tepkinizi verin ama bir sekilde en azından sizi uğrattıkları zarari tekafi etmelerini sağlayın. Farkinda olmaniza da cok sevindim. Taktir ettim

X