İki yüzlü kaynana

Hiçbir şey yapmayın, aradaki mevzuları bilmiyorsunuzdur muhtemelen uzun bir süre daha bilemeyeceksiniz. Nasibimde bu kadar varmış diyip kenara çekilin.

Eltim evlendiğimde, çağırdığımızda dahi gelmeyen kp, eltimin etrafında dört dönüyordu tabi sonradan çıktı nedeni. Eşim hala der “bizimkiler sana karşı çok mahçup” diye, boşverin iki eşya bir çaput değilmi altı üstü

Kaynana birinci geline hiç bişey yapmayıp almayıp( birinci gelinin ve ailesinin hiç bir suçu günahı yokken) ikinci geline dört dörtlük alıp yaparsa birinci gelin kaynanaya ne yapmalı ..?
Bana yaptı aynısını şimdi utanmadan ikinci geline yapiyo ben asla taviz vermiyorum hastayim diyo o baksin sana ona alıyosun herşeyi diyorum oğlu da biliyor bana bisi demiyor annesine de kız haklı kusura bakma diyor evime gelir saygı da kusuretmem ama her seferinde de lafımı sokarım

Bir ömür boyu bunları düşünüp,kendinizi doldurup,eltiyle yarışmaya girmeyin de,ne yaparsanız yapın.

Ben tek gelinim ya eltim filan olamadi ki şöyle kıyas yapayım,ona ne alacaklar,bana niye alınmadı diyeyim..ağız tadıyla bir kafaya takamadim şöyle şeyleri..birde eltiyle bi araya gelip kv çekiştirmek ne zevkli olurdu kimbilir.:eğlence:
Ama böyle bir durum başıma gelseydi eltime alınıp bana alinmasaydi içimden kırılirim herhalde..ama asla gururuma yedirip te birşey de diyemez içime atardım herhalde

Hiç birşey yapmazdım. Ne kadar çok masraf yaparsa o kadar çok kafanıza kakar, sürekli minnet edersiniz . Yeni gelin de böyle olacak bırakın yesinler birbirlerini siz kenardan gülün .

Hiçbir şey yapmayın, aradaki mevzuları bilmiyorsunuzdur muhtemelen uzun bir süre daha bilemeyeceksiniz. Nasibimde bu kadar varmış diyip kenara çekilin.

Eltim evlendiğimde, çağırdığımızda dahi gelmeyen kp, eltimin etrafında dört dönüyordu tabi sonradan çıktı nedeni. Eşim hala der “bizimkiler sana karşı çok mahçup” diye, boşverin iki eşya bir çaput değilmi altı üstü
Ayyy cok merak ettim yahu neymis sebebi ? Valla konu sahibine ayip olmasjn ama cok meraklardayim

Kaynana birinci geline hiç bişey yapmayıp almayıp( birinci gelinin ve ailesinin hiç bir suçu günahı yokken) ikinci geline dört dörtlük alıp yaparsa birinci gelin kaynanaya ne yapmalı ..?
Bana da yapti kv. Kendi yoresinden yurdundan gelin aldi heryere onla gitmek istiyomus. O kadar best gelin yani. Ama ben araya mesafeyi koydum asla aramiyorum kvyi. O ararsa konusuyorum onn disinda asla aramiyorum cok onemli olmadikca. Arayip sorma sen de cek kendini geri plana.

Banada aynısı yapıldı herşeyin en kötüsü en pisi inanır mısın ilk Gece de yatak odam da perde bile yoktu ama benden sonra ki geline herşeyin en güzeli en mükemmeli gelinin önünde geziyordu bisey istesinde alayım yapayım diye ama ben hiç ağzımı açmadım aksine al dedim anne oda genç kız içinde kalmasın dedim bende nerdeyse 2 senelik evliyim yani yaşımda çok büyük değil 22 yaşındayım daha. Ama gel zaman git zaman bu gelin bunu evine bile almamaya başladı hasta oldu ameliyat oldu görmeye bile gitmedi. Herneyse ben duruma epey bi bozuldum tabi ki eve gelip sinirimden ağlamıştım eşim gördü fakat hiç tepki vermedi onada çok sasirmistim ve inanır mısın bir hafta sonra eşim bana sürpriz yaptı bütün evi baştan assagi yeniledik herşeyin en iyisi ve en güzelini aldık herşeyi gönlümce yaptı. Eski eşyaları da satıp kendime bilezik aldım şuan çatır çatır çatlıyorlar 😁😁

İkinci gelinim

Birinciye yapılan hiçbir şey yapılmadı zira istemedim

Üçüncüsü gelin olsaydı ve ona yapılsaydı da umursamazdım

Burada defalarca yazdım size de yazayım

Ben evlenirken tek taş moda değildi ama şimdi tektaşsız evleneni döverler

İlk geline tek taş almadık sana da almayacağız deseler yeni geline olur mu hiç

Kaynanaya da Eltiye de bir şey demeyin oturun izleyin yıllar içinde Kv ona karışmaya Nasıl kendini haklı bulacak hatta aldıkları onu başına kakacak
Tek gelinim ve durumları gayet iyi olmasına rağmen tek taş bana da alınmadı ve çok eski bir gelin değilim ben hiç bişey almim diye hep peşimde dolaştılar gözümün içine baktılar fazlada gözüm yok bende hiç bişey istemedim zaten ama insanın içinde hep ukte kalıyor gerçekten ömür boyu unutulmuyor :110:

Başlığı okuyunca arkadan başka yüzüne başka konuşan bir kayinvalide var dedim ama buu kaynanaya iki yüzlü denmez. Adaletsiz kaynana denir. Ayrıca adaletsiz anne de denebilir. Zira gelinlerden once kendi çocukları arasında adaletsiz davranmış.

Bir kere ben ailemden önce şunu gördüm birden fazla gelin aldılar ilkine ne yapıldıysa diğerlerine de aynısı yapıldı. Ne eksik ne fazla... eksik olmuş olan varsa borç bilip yerine er yada geç getirildi. Aralarında haksızlık olmasın, nifak olmasın kul hakkına girmeyelim düşüncesindeydiler hep. Bende ilk gelinim düğün istemediğimi söyleyip milleti yedirip içirmektense takılan paralar bize kalsın eksik gideririz istedim, eşimin ailesi sırf eşe dosta düğün yaptık diyebilmek için 32 bine salon tuttular. Parası da tabiki takılan paralarla ve el altı verilen takılarla karşıladılar. Havası onlara cefası bize kaldı. Şimdi kaynım evlenmek istiyor ve nikahtan istiyormuş. Bende haksızlık olmasın onlara da takılanlarla 32 bine düğün yapılsın dedim. Yapmazsalar asla susmam. Ben istemediğim halde mecbur bırakıldım sonuna kadar hakkımı savunurum.

kaç sene sonra olduğu da önemli
1-2 yıl içinde ise gerçekten ne değişti diye sorarım kendime
ama 5 yıldan falaysa
zaman çok hızlı akıyor
birde ağlamayana memeye yoktur
istemezseniz birşey elde edemezsiniz

Alışveriş den önce, dünürü kp’ımı aramış “kızımı üzme sakın” demiş. Ayni memleketli olunca dedikodu olmasın diye istediklerini aldı.
Ay ne ayip ya hanimefendi uzulmesin ama siz uzulun. Sanki siz agac kavugundan cikmissiniz. Aynisini banada yaptilar. Muhattap olmuyorum cok fazla onlarla o yuzden. Yuzlerine soylemedim ama esimjn basinn etini yedim. Devamli kavga vs. Sonra sen istemedine getirdiler anladilar tabi.

X