- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
Bu kısmı okumuştum sanırım, ama sonra sıkıldım bıraktım. Neyse benim eleştirim filmden ziyade yazarın yazdıklarına. Yazar ''Bu film kadını aşağılıyor, kadınlar itaatkar olmamalı'' demiyor. tam tersi kadının sosyal hayatta ve aile hayatında itaatkar olmasını isteyip, iş sekse gelince -bu da tamamen muhafazakar idelojisinden kadınları düşündüğünden değil- sesini çıkarıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
...“Erkek evde reis olmalı” dediğim, dinimizin emrini söylediğim için, erkek iktidarını destekleyip kadınların ezilmesine bir sebep de beni göstermeye utanmayan sözde aydıncıklarımız, feministçiklerimiz bu filmde niçin susup kaldınız gerçekten merak ediyorum...
...Güçlüyüz, ayaklarımızın üzerinde duruyoruz diyen, erkeklere hükmetmeye meraklı kadınlar, nasıl oluyor da despot, kaba bir adamın bir kızı köle yapmasının hikayesine bayılıyorlar? ...
Açıkçası ben de orada bir tutarsızlık görüyorum. Ve hak veriyorum. İnsan bazı şeylere karşı ise bunu her platformda savunmalı. Benim feminist ruhuma aykırı olan şeyler şiirsel ve romantik bir anlatımla önüme koyulsa bile yine aynı şeyin laciverti olduğunu görebilmem lazım. Tutarlılık önemli.