İki çocuğumla, ikinci evlilik fikri?

Çocuklarınız biraz fazla küçük değil mi 3 ve 4,5
O yaşlarda iki çocuğa öz ebeveynlerinin bile bakması, tahammül etmesi çok zordur
Üstelik adamın çocuğu yok

Bence evlilik gereksiz olur
Çocuklarınıza konsantre olun bu kendinizi boş verin anlamında değil
Arkadaşlığınızı evlenmeden sürdürün derim

Konuyu o kadar okunaklı ve güzel anlatmışsın ki , aslında sırf bu eğitim seviyesinden bile çok fazla akıla ihtiyacın olmadığı kanaatindeyim ...
Gelelim cevabına ;
Bana göre tabiki....
evet çocukların küçük ama bu senin bahsettiğin gibi bir dezavantaj değil , ayrıca erkek arkadaşının çocuksuz olduğunu düşünürsek +1 le başlamış oluyorsun konuya . Pedagog kısmı işin en mantıklı yanı ki bunu da hesaplamışsın zaten. Senin çocukların anlattığın , boşandığın adamla büyüselerdi çok mu sorunsuz hayat yaşayacaklardı ? Bahsettiğin profilde bunun cevabı hayır olmalı .
İkinci bir şansı hak eden tüm kadınlar gibi önüne bakmalısın . Abi ya da baba hakettiği değere göre yerini çocukların belirler zaten .
Mutluluklar diliyorum sana ...

Ben artik iyice karamsarim bu konularda.yolda kendi arabalarinda cok yaramazlik yaptigi icin dort yasindaki kendi oglunu kendi eliyle bogan baba,karisinin onceki evliliginden olan iki oglunu ve kendi esini olduren birde esinin kizina tecavuz eden uvey baba haberlerini yakin zamanda okuyunca yok ben olmaz diyorum.kusura bakmayin icinizi kararttim.

3 4 yaşındaki çocuklarla yeni yuva kurmak bence 13 14 yaşlarında çocuklarla yuva kurmaktan daha kolay

Ve es adayı daha küçükken çocuklar aynı evde yaşamaya başlayacakları için, sahiplenmesi de daha kolay olacaktır gibi görünüyor

Gerçekten güveniyorsanız, tanımak için biraz daha zaman verin birbirinize ve evlenin

Yok hayir onun oglunun sorunlari cok basitti , beni yipratmadi , o sadece beni kabullenmeyip cildirtmak icin tonla sey denedi ama ben cildirmayip guler tuzle davranmaya devam edince alisti bize :) cok sukur ondan yana hic sorunum yok

Yukarda yazmaya usendigim bir tatil animiz var onu anlatiyim bari o zaman ne demek istedigimi anlayacaksiniz :)

Ben ve oglum hersene bas basa tatile giderdik ve ikimizin de keyif aldigi , alisik oldugu bir rutin vardi , oglum havuz sever ben deniz , o yuzden oglene kadar havuz kenarinda takilirdik ogleden sonra deniz kenarinda
Neyse evlendik ilk yaz tatile gittik ucumuz , tabi esim deniz sevdigimi biliyor , sabah kahvaltiya iniyoruz oglan hemen havuza kosuyor , esim denize diye tutturuyor , ikisi d3 bana bakiyor , ben salak gibi ikisine bakiyorum cunku ikisini de kirmak istemiyorum , bu yuzden buldugum cozum , yarim saat havuzda oglanla takilmak sonra 15 dk yuruyup yarim saat denizde esimle takilmak , tekrar 15 dk yuruyup havuza oglana gitmek oldu
3 gunun sonunda ben bitap dustum yorgunluktan , sinirlerim bozuldu , neyse eve donduk ama benim tatil kabus gibi gectigi icin alfim ikisini karsima konustum ya canima okudunuz boyle olmaz diye
Esim dedi ki , ben sirf sen deniz seviyorsun diye denize gitmek istedim
Oglum dedi ki , annecim sen deniz seviyorsun diye bide babamla bas basa kalin diye bende havuzda kalip seni bekledim
Tabi kahkaha attim bu duruma cunku ikisi de gayet iyi niyetli dusunerek beni perisan etmislerdi :)
Yani bu ve benzeri tonla sey yasaniyor ayni eve girince , bizim birbirimize adapte olmamiz bir seneyi buldu
Mesela baska ornek , ben oglumla yasarken aksam belli saatlerde tv onundu tabi bu esime tuhaf geliyordu , haber izleyelim dizi izleyel8m vs diyordu ama o saatler oglanin saatleri , arada kaliyodum
Yani aslinda kotu niyet olmayan , hayatin olagan akisi an seyler sorun yaratiyor alisana kadar , ortada sorun cozucu hep siz olacaksiniz ama brnce sizde o kapasitr var :)

Iyi örnekler de çok fazla,

Komşusunu öldüren adamlar var diye komşuluk ilişkilerimizde vazgecemeyiz

Öz evladına tecavüz eden baba var diye, esimizi bosayamayiz

Bu kötü olayları duyup tabiki tedbirli davranacağız ama, biraz güven de gerekli.

Eşi tarafından aldatılmış.

Önce gerçekten aldatılmış mı emin olmalısınız. Tek taraflı düşünmeyin yani..

Bir de neden çocukları olmamış?
Fiziksel problem mi varmış? kendileri mi istememiş? vs..

Bunların cevabı aklınıza yatsa bile evlilik için acele etmeyin derim..

Çocuklarınızın babası var ve hayatta..onu yok sayamazsınız ve başkasına baba dedirtmeye hakkınız yok çocuklara..

Yeni tanıştığınız kişinin karım aldattıda, bana yanlış yaptıda vs. türünden laf-ı güzaflarına çok inanmayın..kimse "benimde hatalarım vardı" demez ve yeni kadını ürkütmemek adına eskiyi kötüler..ki varsayalım ki kadın aldatmış olsun adam ideal bir eş olsa ne böyle birşeye gerek duyardı, ne de boşanmayı göze alırdı..temkinli yaklaşmakta fayda var..

Daha yeni boşanmışken, yeni tanışmışken niye hemen evlilik hayallerine daldınız ki? biraz zaman geçsin bir nefes alın..ilk karşınıza çıkanla evlenme zorunluluğunuz yok..zaten kötü kararlar hep aceleyle alınır..umarım o kişiyi tanıdıkça gerçek mutluluğa adım atarsınız.

Bence çocukları olan bir kadınsanız evlilik fikrini uzatabildiğiniz kadar uzatın
Gerçi küçük diyoruz sonra ergen diyeceğiz sonra ünv sonucu gelsin öyle diyeceğiz yani doğru zaman ne zaman bilmiyorum ama çocuklar olunca hayatınızı yaşayın diyemiyorum

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için :)
Zaten acele etmek gibi bir durumumuz yok, bugün evleniyorum desem düğün en az 2 sene sonrasına olabilir.
Bunun için çeşitli nedenlerim var, bunlardan bitanesi çocuklarımın sünnet düğünü.
Onların sünnetini yapmadan evlenmeyi falan asla düşünmüyorum, böyle yorucu bir süreçte ne yeni eş adayını ne de eski eşi zor durumda bırakmak, yıpratmak istemem.

Aynı evde yaşamak gibi bir lüksüm yok evet ama çocuklarla birlikte kısa tatil planları yapıyoruz gelecek için, şuan için bu da çok erken, ben net karar vermedikçe çocuklarla tanıştırıp yavrularımın aklını karıştırmayı istemiyorum.
Ben netleştiğimde, evet evliliği bu adamla düşünebilirim dediğimde tavsiye ettiğiniz gibi piknikler, kısa tatiller falan yapılacaktır mutlaka. Çünkü bu konuda onun tutumu ve rahatlığı da çok önemli.
Dışardan bakınca sevimli iki çocuk, neden idare edemiyim diye düşünebilir ama çocuklarla yaşamak, onları idare edebilmek gerçekten çok zor ve bunu sık sık dile getiriyorum.
Kendini dinle, çevreni dinle insanların söylediklerini ciddiye al diyorum.
Onunda pişman olmasını, altından kalkamayacağı bir evlilğe adım atmasını hiiç istemem çünkü.

"Günün sonunda hiçbir çocuğun kendisine sevgi ve saygıyla yaklaşan ve her şeyden önemlisi “annesini mutlu eden” bir adamdan nefret edeceğini veya böyle bir adamı hayatına soktuğu için anneyi suçlayacağını sanmıyorum." şu yazdığınız umut oldu bana :) ağzınıza sağlık.

Hayır, evlilik kararını falan almadık zaten henüz, buna karar verebilmek için bir kaç yıla ihtiyacımız var.
Ama sonucunun evlilik olmayacağı hiçbir ilişki için de çaba sarfetmek, zaman harcamak istemiyorum.
Böyle şeyler yaşamak için yaşım oldukça ileri :)

Bu arada cocuklarin kucuk olmasi buyuk avantaj
Kucukken sevgi ve ilgi gorurlerse daha kolay adapte olurlar
Yeni es de buyumelerine taniklik edecegi icin daha cok sahiplenir onlari

eşek gibi döneceksin babaevinde 2 çocukla yapamazsın,beni boşayamazsın sen"
Su kisma sektirsin demek istiyorum eski esinize
İkinci evliligini yapip cocuklariyla gayet mutlu mesut yasayan kadinlar var. Esas kendisi dusunsun, iki cocuklu ve esinin kendisini birakip gittigi bir erkekle hic bir kadin evlenmez. Ayni sey degil

Sizin adınıza çok sevindim büyük sıkıntılardan sonra yeniden heyecanlanabilmek çok güzel.Bende kızım 8 yaşındayken ikinci evliligimi yaptım çok şükür mutluyum iyi anlaşıyorlar hatta tekrar çocugum oldu kardeşlik bağı da oluştu müdehaleye ihtiyaç duymadan.Baba demesini hiç istemedim kızımdan çünkü her ne kadar kızımı hiç arayıp sormasa da bir babası var.Dilerim evlilige karar verirseniz çok mutlu olursunuz.

bunlar toplum tarafından bize yapılan dayatmalar. tahminim 30lu yaşlarınızdasınız çocuklarınızın yaşlarını görünce böyle düşündüm. hiçbir şey için geç değil. evlilik olmasa da anı yaşamak kadar güzel bir şey yok. tam tersine evlilik düşüncesi ile birliktelik yaşarsınız ve iki gün sonra olmazsa hayal kırıklığı ile uğraşırsınız bir de. bence gelişine yaşayın.

bu noktada kendinizden çok çocuklarınızı düşünmeniz gerekiyor bence. kadınlığı bırakıp yola sadece anne olarak devam etmek bence en mantıklısı. evet zor, evet bu çok büyük özveri. ama anne demek fedakarlık demek değil mi zaten. açıkçası çocuk olsaydım annemin eşiyle yaşamaktansa sadece annemle yaşamayı tercih ederdim. iyi düşünüp ona göre karar verin.

Bence zamana bırakın.. daha çok yeni herşey.. birinin ilgisini hissetmeniz ve hoşlanmanız çok normal .. o yüzden hiç acele etmeyip ölçün tartın ona göre karar verin..

Aldatilmak yanlis orasi kesin ne olursa olsun. ama illaki es tarafindan o yanlisa surukleyen etkenler vardir.

Aldatılma konusuna takıldığınız için hepinizi bir posta topladım hanımlar :)
Eski eşi kendisini bir kaç kere aldatmış ama bu başka adamlarla yatmış gibi bir durum değil, internet üzerinden sürekli başka kişilerle yazışarak sanal olarak aldatılmış.En son konuştuğu kişilerden biriyle birebir de yüzyüze görüştüğünü de duyunca toparlanmış ve çıkmış evden.
Anlattıklarını doğrulayan mahkeme savunması var elinde, yazışmalarının ekran görüntüleri falan da ekliydi dosya da.
Kadın da bunu kabul ediyor fakat duruma aldatma olarak bakmıyor.
14 yıllık evliydim ve yeni bir çevre edinmek istedim sıkıldım gibi açıklamalar yapıyor.
Bu kısmın benim için hiçbir önemi yok.
Herkesin kendi hatası ve kaçınılmaz sonu.
Ben yıllarca eşimden ilgisizlik, saygısızlık, sevgisizlik hatta yeri geldi hakaret küfür bile duydum ama hiç aldatmayı düşünmedim.

Henüz yeni boşandık ve hatta yeni tanıştık sayılır, eski evliliklerimizden saramadığımız bir sürü yaralarımız var.
Bu aşamada birbirimize çok güzel destek oluyoruz ama evliliği bir kaç yıldan önce öngörmüyoruz zaten.
Ben olası bir durumda çocuklarımın yaşayacaklarını bilmek ve buna hazırlıklı olmak istiyorum, bu yüzden açtım konuyuda.

Ya bu insanlara inanamıyorum, hem okumuyorlar hem de harıl harıl yorum yapıyorlar... Madem yorum yapacan düzgünce bi oku değil mi?

Arkadaşım öncelikle ayakları üstünde duran biri olduğun belli, oğulların var ki bu avantaj, acele etme derim ölç biç hemen kapıpkoyverme kendini neler yaşadık neler duyduk gördük, oynuyor da olabilir tanımıyorum tabi, süre ver ilişkinize derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…