İki çocuğumla, ikinci evlilik fikri?

Geldim

Simdi biraz detayli anlatabilirim

Ben 3 sene once evlendim , oglum 6 yasindaydi esimin oglu 16

Benim oglum acisindan sorun olmadi cunku o etrafinda gordugu gibi normail bir aile olmak istiyordu , baba ve kardes istiyordu bu yuzden oglum cok sevinmisti evlilik fikrine

Ama bizim sorunumuz ayni eve girince basladi , ilk bir sene ben cok yiprandim , disaridan bakildiginda hepimiz cok mutluyduk ama ben o kadar cok caba gosterdim ki gercekten yipratici bir surecti

Oglumla kurdugum hayatima disardian bir adami mudahil etmek , kendi rutinimize onun alisma sureci vs vs yipraticiydi ama bir sene sonunda hepimiz birbirimize alistik ve simdi cok sukur ( masallah diyim ) hepimiz huzurluyuz mutluyuz , bir de bebemiz oldu :)

Yazdiklarinizdan cok akli basinda bir kadin oldugunuz belli , o yuzden eger ilk baslardaki zorlugu rahatlikla atlatirim , bas ederim derseniz evlenin
Tabi karsidaki adami iyice taniyin , cocuklariniza nasil davranacagi cok onemli , iki erkek cocuk zordur , adamin onlarin hareketlerine tepkisi cok onemli
Olgun ve akli basinda , vicdanli , merhametli bir adamsa kimse gozunuzu korkutmasin , ne istiyorsaniz onu yapin

Eşinizden ayrılalı ne kadar oldu, çocuklarınız kaç yaşlarındalar bilmiyorum,
Fakat ben çocuklar biraz daha olgunlaşmadan, yeni birlikteliğim de uzun bir zamanı kapsamadıysa
hemen evliliği düşünmezdim.
Eş adayınızın kuvvetli olan evlenme isteğini de fazlasıyla rahatsız edici buldum.
Tamam kendisi bunu istiyor olabilir ama sorumluluğu olduğu yada düşünmek zorunda kalacağı
çocukları yok. Bunu sadece kendisi için istiyor. Pedagog araştıracak kadar ileriye gitmesine de izin veremezdim.
Üstelik çirkinleşme potansiyeli taşıyan ve hala size karşı ümit besleyen bir babaları var ise
Herkesin bu durumu kabullenmesi için geçecek olan zamanın geçmesini beklerdim.

Sonuçta birlikte ve mutlusunuz.
Sonrasında da hala istiyorsanız evlenebilirsiniz.

Konuyu okuyunca sizin adınıza zerre endişe duymadım. Bazı konularda “eyvah bu kadın kendini yakacak” veya “ne mantıksız bir insan” diye üzülerek endişeye kapılıyorum. Sizden yana öyle bir durum yok. Hata yapma olasılığı her insan evladı için baki de olsa, sizin için düşük bir ihtimal.

Tek tavsiyem acele etmeyin. Yuvaları yıkılmış iki insanın tekrar bir yuva kurabilmeleri için epey bakım-onarım çalışması yapmaları gerekiyor. Birbirinizi iyice tanıyın. Çocuklarla olan ilişkisini gözlemleyin. Çocuklu hayatın zorlukları karşısında nasıl davranacak? Kaos gibi bir tatilde mesela? Veya acil bir durumda? Küçük olanın kendini kaybedip şımarıklık krizine girdiği bir anda nasıl bir baba olacak? Bu onun açısından gözlemlenmesi gerekenler..

Tabi bir de çocuklar var. Onlar zaten her şeyden önemli. Tanıyorlar mı? Seviyorlar mı? Güveniyorlar mı? Yaşam tarzınızı bilmiyorum ama keşke evlenmeden önce ev hayatı konusunda biraz daha içli dışlı olma fırsatınız olsa. Birlikte yaşayın demek istemiyorum ama beraber yenen bir akşam yemeği veya eğlenceli bir oyun gecesi, haftasonu pikniği vs.. Evlenmeyi düşündüğünüz kişi ve çocuklarınızı mümkün olabildiğince farklı ortamda gözlemlemeniz çok iyi olurdu. Uzaktan kulağa hoş gelebilir ama aynı çatı altında yaşanan ev hayatı bambaşka bir şey. Temkinli olmakta fayda var.

Günün sonunda hiçbir çocuğun kendisine sevgi ve saygıyla yaklaşan ve her şeyden önemlisi “annesini mutlu eden” bir adamdan nefret edeceğini veya böyle bir adamı hayatına soktuğu için anneyi suçlayacağını sanmıyorum. Hakkınızda hayırlısı olur umarım.

Biz evlenmede n once 3 ay beraber yasadik , ondan onceki 2 ay boyunca da esim her aksam bize geliyordu oglumla oyun oynamaya
Erkegin cocukla iletisimi gercekten cok onemli
O gunlerden kalan bir foto var beraber oyun oynarlarken oglum hayran hayran esime bakiyor :) sosyal medyaya yukledigimde arkadaslarim aglayarak aramisti beni mutluluktan

Bence çok iyi yapmışsınız. Her insan için uygun olmayabilir ama benim başıma gelse ben de önce aynı çatı altında görmek, gözlemlemek isterim.

Gündelik yaşamda o kadar ufak ayrıntılar var ki. Hele çocuklu hayatta ne olacağı belli olmuyor. Anlayışlı görünen bir adam, sırf çocuk anneyle uyumak istiyor diye bir bakmışsın somurtuyor. E hani dışardayken iyiydi? Ne oldu o adama?

Ben beraber yasamama ragmen ilk bir sene zorluk cektim cunku dediginiz gibi ev hayati bambaska bir durum
Cocuk bu huysuzlaniyor , gece yataga geliyor , televizyonda cizgi film seyretmek istiyor , onu yemem diyor , diyor da diyor

Benim burda daha once anlattigim bir tatil anisi vardi , pek cok kisi gulumseyerek okudugunu sotlemisti o aniyi ama bide bana sorun neler yasadigimi :) yani uyum sureci zor , her kadin ve her adam altindan kalkamaz ama konu sahibi yapabilir gibi geldi bana

merhaba senin durumun nasıl oldu arkadaşım.....

ben neden evlilik diye sormak istiyorum. tamam adam çok istiyor ilgileniyor felan da. ya güzel bir şey yaşıyorsunuz aynı eve girince gelmiş geçmiş çoluk çocuk aynı güzel şeyler olabilecek mi bakalım. bana sorarsın bu şekilde devam etmeniz yolunda olur. evlilik olacaksa bile şu zaman için çok erken bence bir kaç ayın içinde ne kadar tanıyabilirsin ki?

Eğer ki ciddi bir ilişki ise çocuklarınızı tanıştırın ve sevgilerini kazanmasını sağlayıp gözlemleyin , çocukların küçük ise karar verme gibi şansları yoktur . Hakim velayeti kime verirse çocuklar onda kalır ki ... İlk öncelik her zaman annedir , annenin şartlarına bakılır ve ayıplı bir boşanma değilse büyük ihtimalle çocuklar annede kalır. Siz siz olun evliliğiniz çocuklardan önce gelmesin , çocuklar her ne kadar baba ile görüşse de , yeni eşiniz ne kadar iyi de olsa her zaman eksiklik hissedeceklerdir ve hassas olucaklardır, bu kırılma noktası ileride ki yaşamlarını büyük ölçüde etkileyebilir.

Çocuklarım 3 ve 4,5 yaşındalar, ayrılalı 2 yıla yakın oldu yaklaşık 7-8 aydır da bu ilişkinin içindeyim.

Niye aldatilmis? Onu bilmek lzmn
Niye aldatılmış derken?
Aldatılmak için mantıklı bi sebebin olabileceğini düşünmüyorum.
Durum ne olursa olsun kadın içinde, erkek için de aldatılmak kabul görür bir durum değil.
Ben bu konuda ki tavrını da içten içe ayrıca takdir etmişimdir hep.

Aldatilmanin sebebide onemli bence.. sonuca goturen bi sebep vardir, bunu aldatani aklamak icin degil bilakis senin icinde olusabilecek sorunlar icin sordum.

Adam belki iktidarsiz..karisi belki o yuzden aldatti? Demiorumki karisi hakli ii yapmis.. ama seninde basini yakacak bi sorun. Anlatabildim mi?

Hiç gerek yok Kafayı mı yedin ye iç keyfine bak ne işim olur birde çocukların var

haha bu da bir bakış açısı tabii, eski evliliğim çok kötü geçtiği için evliliği düşünenlere ban de aynı tepkileri veriyordum.
Fakat gerçekten hala nefes alan düzgün insan evlatları varmış, ben 30umdan sonra karşılaşabildim.

Kendinehas, yaşadıklarından ayrıntılar almak isterim eğer paylaşırsan çok memnun olurum.
İçimin kararması hiç önemli değil, ben doğruyu bulmaya çabalıyorum.
Doğru olan mutsuz olma ihtimaliyse çocuklarımın, geri adım atmak gibi lükslerim varken kullanmak isterim.

Aldatilmak yanlis orasi kesin ne olursa olsun. ama illaki es tarafindan o yanlisa surukleyen etkenler vardir.

Bence evlilik için acele etmeyin şu an duygusal boşlukta olduğunuz için es Ada'yı size mükemmel görünüyor da olabilir zaten çok yeniymiş daha .
Pek çok artı ve eksisi olabilir . Ama ben biraz daha zamana bırakmanızı öneririm zira Çocuklarınız daha çok küçük .
Mesela önceki evliliğinden çocuğu yoksa bu evliliğinden çocuk sahibi olmak isteyebilir bunu hiç düşündünüz mü ?

Yazdıkların için çok teşekkür ederim, ve bebeğiniz sağlıkla büyüsün inşallah :)
Zaten en az önümüzdeki 2 yıl için evlilik gibi bir fikrimiz yok,
Şuan o da beni tanıma aşamasında, çocuk nedir? nasıl bakılır? nelere yol açar? ağlaması, bağırması, tutturması..
Bunların hiçbirisine henüz vakıf değil.
Ama ben uzun uzadıya anlatıyorum, yaşadığım ne kadar olumsuzluk varsa paylaşmaya çalışıyorum.
Çocukların kaprislerinden, zorluklarından bahsediyorum sık sık.
Yaşamadan önce bilgi sahibi olsun diye.
Evliliğe net karar vermeden önce aynı evde yaşamak gibi bi lüksüm olmasa da çocuklarla birlikte kısa kısa tatiller yapabiliriz.
Hem o çocuklu hayatı öğrenir hem çocuklarla iletişimini gözlemleme şansım olur, bunları konuşuyoruz zaten aramızda.
"Ben mükemmel bir hayatımız olacak, hiç sorun yaşamıcaz demiyorum, senin tecrübelerin, benim sabrım ve merhametimle bu durumu en az hasarla atlatmaya çalışacağız diyorum" diyor, bu bakış açısını seviyorum.
kendini kadırmayan, akılcı.

Yaşadığınız sorunları detaylı dinlemeyi çok isterim, mesela çocuğunuzda bir değişim gözlemlediniz mi? bir huzursuzluk.
Nedense sizin sorunları eşinizin 16 yaşındaki oğlundan dolayı yaşadığınızı düşündüm bir an.

Evlilik icin acele etmeyin.
Bence olmaz. Cunku adamin cocugu yok. Ilerde cocuklar konusunda sorun olabilir diye dusunuyorum.

Simdi bu konuda konu sahibinin degil de adamin iki cocugu olsa herkes " cocuklu adamla ne isin var ? " derdi.
Bu kadar ilimli yorumlari gorunce sasirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…