• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki çocuğumla, ikinci evlilik fikri?

Babaları ölmedi ondan boşandınız sadece, o yüzden yeni eşinize baba demeleri kadar saçma birşey olamaz abi demeleri lazım ki baba figürü kafada karışmasın, otorite kaynağı belli olsun, derim ben.
İkinci olarak büyük konuşmayayım ama ben evlenmeyi düşünmezdim, arkadaşlık tabiki yaşanır ama çocukların büyümesini beklerdim kendi hayatımı yaşamak için. Şimdi çocuklar yeni figüre alışamayacaklar ergenlik dönemlerinde arada kalacağım falan derken kendim yaşlanırım. Bu kadar stres yaşamayı istemezdim sanırım.
Ama sizin de mutlu olmaya hakkınız var. Gireceğiniz yolda yaşayacaklarınız tamam veya devam kararınıza bağlı

inanın kucuk yaştayken evlenmesı daha dogru
bir yakınım var daha hamıleyken kocasından boşanmış , dogum yapmış ve çocuguna bakmış ,
yıllarca isteyen olmuş çocuk buyusun öyle demiş hep , sonra çocuk buyudu erkek biraz asi büyüdü , evlenmesinede izin vermedi annesinin , kadın 60 yaşına geldi halaa tek başına , dogru bir ınsansa küçük yaşta evlenmesi daha dogru

Dün eşim bana "valla benim içim çok rahat. Allah korusun boşanırsak ya da ben ölürsem sen bizim oğlanla birlikte asla evlenemezsin. Sıpaya ben tahammül edemiyorum yabancı bir adam boğazlar kesin" dedi. Geyik yapıyorduk ama durup düşününce hak verdim. Benim sıpa o kadar zıvanadan çıkarıyor ki bizi... Ona rağmen öz babası kızınca bile bozuluyorum bazen. Sanki benim kızmam daha az, onunki çokmuş gibi geliyor :) içim acıyor.

Diyeceğim o ki çocukla evlenme fikri çok zor. Dengeyi kurabilmek için fazlaca olgun ve sakin olabilmek gerek. Bir de öz babalarıyla görüşme durumunda, bunun evliliğinize yansıması nasıl olacak o da muamma. Yeni eşiniz eski eşinizle çocuklar dolayısıyla görüşmenize nasıl tepki verecek vs.

Ben yapamazdım. Oğlumun bir yabancıyla aynı evde yaşamasına tahammül edemezdim. Denge kuracak kadar sakin ve sabırlı bir insan değilim çünkü. Özverili olduğum da söylenemez :) Başarabilen ve mutlu olabilen kadınları tebrik ediyorum. İnşallah siz de mutlu olursunuz.

Bence evlilik için acele etmeyin şu an duygusal boşlukta olduğunuz için es Ada'yı size mükemmel görünüyor da olabilir zaten çok yeniymiş daha .
Pek çok artı ve eksisi olabilir . Ama ben biraz daha zamana bırakmanızı öneririm zira Çocuklarınız daha çok küçük .
Mesela önceki evliliğinden çocuğu yoksa bu evliliğinden çocuk sahibi olmak isteyebilir bunu hiç düşündünüz mü ?
Tabii ki düşündük ve üzerine defalarca konuştuk, ben iki çocuğumun üzerine hem psikolojik hem fiziki olarak bu durumu kaldıramayacağımı açık açık söyledim defalarca.
Kaladı ki hadi ben üstesinden geldim diyelim, ama çocuklarımın bu durumda yıpranacağına eminim bu kötülüğü onlara kesinlikle yapamam.
Eski eşimle diyaloğumuz çok sağlam, bazen onunla konuşurken de söylüyorum, evlenebilirsin bu senin seçimin ama rica ediyorum çocuk düşünmeyen biri olsun diyorum :) üzerime vazifeymiş gibi.
Ki ben bunu vazife biliyorum :)

Tabii ki düşündük ve üzerine defalarca konuştuk, ben iki çocuğumun üzerine hem psikolojik hem fiziki olarak bu durumu kaldıramayacağımı açık açık söyledim defalarca.
Kaladı ki hadi ben üstesinden geldim diyelim, ama çocuklarımın bu durumda yıpranacağına eminim bu kötülüğü onlara kesinlikle yapamam.
Eski eşimle diyaloğumuz çok sağlam, bazen onunla konuşurken de söylüyorum, evlenebilirsin bu senin seçimin ama rica ediyorum çocuk düşünmeyen biri olsun diyorum :) üzerime vazifeymiş gibi.

Neden yeni eşlerden çocuk istenmesin ben anlamadım
Yeni eş adayınızın hiç çocuğu yok ve çocuk istemeyecek
Kaldı ki sizin iki çocuğunuza bakarken bunu yapacağına emin misiniz?
Biraz ütopik geldi

Bu gercekten sizin üzerinize vazife değil :) çocuk sahibi olmak anne Baba'nın tercihi onun yerine çocuk sahibi olsan bile bı çocukları eksik bırakmamak şartıyla diyebilirsiniz . Daha mantıklı olur

Yani bi insan. NEden ikinci kez evlenemesin ki.bence çocuklar küçükken daha kolay büyüdükleri zaman kabullenmeleri daha zor sonuçta anneyi babayla gördüler başka bi erkekle paylaşmayı istemezler.karşınızdaki insanı iyi tanıyın maalesef devir kötü evlatlarınıza zarar vermeyeceğinden eminseniz neden olmasın

Demeyin oyle :)
Esimin eski esiyle saygi cercevesinde bir iliskimiz var , ama boyle birsey dusunse ve soylese iliskimiz bozulurdu ve su anki huzurumuzu yasayamazdik
Biz evlenir evlenmez hamile kaldim ben , buna kimsenin hele ki eski eslerin karismaya kesinlikle haklari yok

Bence şu aşamada evlenmeyin çocuklarınız daha çok küçük. En azından biraz daha büyümelerini bekleyin. Bir arkadaşımdan örnek vereyim. Onun da sizin gibi iki ufak çocuğu vardı, çocuğu olmayan biriyle evlendi ve adam daha evliliğin ilk aylarında çocuklarla ilgili sorun çıkarmaya başladı. Onların sorumluluğu ağlamaları bağırış çağırışları adama batmaya başladı boşanma aşamasına geldiler resmen. Sonuç boşandılar.
Siz de iyi düşünün. Başta kabul ediyorlar çocukları ama işin içine girince yan çiziyorlar. :kahve:

Ya varya olabilecekleri dusununce katlanman gereken seyleri orta yolu bulmaya calismak vs. Herkesin harci degil bunlari goguslemek ve dusunurken dahi yoruluyorum. Bosanmak zaten zor cocuklarla birde tekrar evlenmek.. her halukarda sen yiprancaksin evlensende evlenmesende.. ben cok pozitif olamiorum bu konularda

Yazınızda adamın karakterinden çok üst düzey ve nüfuslu oluşundan bahsetmişsiniz bizim ne düşündüğümüzün bi önemi yok da siz onda tam olarak neyi sevdiğinizden emin misiniz?

Bana daha çok gücüne ve nüfusuna hayranlık besliyorsunuz gibi geldi.Evlilik kararı için erken.Ayrıca da söylemeden edemicem.Bir şey gerçek olamayacak kadar iyi duruyorsa muhtemelen gerçek değildir.

Konuyu o kadar okunaklı ve güzel anlatmışsın ki , aslında sırf bu eğitim seviyesinden bile çok fazla akıla ihtiyacın olmadığı kanaatindeyim ...
Gelelim cevabına ;
Bana göre tabiki....
evet çocukların küçük ama bu senin bahsettiğin gibi bir dezavantaj değil , ayrıca erkek arkadaşının çocuksuz olduğunu düşünürsek +1 le başlamış oluyorsun konuya . Pedagog kısmı işin en mantıklı yanı ki bunu da hesaplamışsın zaten. Senin çocukların anlattığın , boşandığın adamla büyüselerdi çok mu sorunsuz hayat yaşayacaklardı ? Bahsettiğin profilde bunun cevabı hayır olmalı .
İkinci bir şansı hak eden tüm kadınlar gibi önüne bakmalısın . Abi ya da baba hakettiği değere göre yerini çocukların belirler zaten .
Mutluluklar diliyorum sana ...

3 4 yaşındaki çocuklarla yeni yuva kurmak bence 13 14 yaşlarında çocuklarla yuva kurmaktan daha kolay

Ve es adayı daha küçükken çocuklar aynı evde yaşamaya başlayacakları için, sahiplenmesi de daha kolay olacaktır gibi görünüyor

Gerçekten güveniyorsanız, tanımak için biraz daha zaman verin birbirinize ve evlenin

Bence çocukları olan bir kadınsanız evlilik fikrini uzatabildiğiniz kadar uzatın
Gerçi küçük diyoruz sonra ergen diyeceğiz sonra ünv sonucu gelsin öyle diyeceğiz yani doğru zaman ne zaman bilmiyorum ama çocuklar olunca hayatınızı yaşayın diyemiyorum

İkinci evliliğini yapmış tecrübe sahibi insanlar genelde çocuklar küçükken evlenmenin daha makul olduğunu savunuyorlar. @sarfansari dediği sebeplerle.. küçük yaşta çocukların kabullenme olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyorlar.
Mantıklı.

Eger evlenirseniz adam cocuk isteyecek belki ve cocuk sahibi olacaksiniz yeniden kim bilir.
Bu durumda esinize limit koymak cok sacma.
Ayrica suan hayatinizdaki adamla birbirinize yarabandisiniz.
Evlilik 2 seneye kadar olur olmaz ama iki kucuk cocugu kendi oz anne babasi yeri gelince idare edemezken, kan bagi olmayan birinin bu konu da gayet zorlanacagini dusunuyorum.

Demeyin oyle :)
Esimin eski esiyle saygi cercevesinde bir iliskimiz var , ama boyle birsey dusunse ve soylese iliskimiz bozulurdu ve su anki huzurumuzu yasayamazdik
Biz evlenir evlenmez hamile kaldim ben , buna kimsenin hele ki eski eslerin karismaya kesinlikle haklari yok
Milana22 Milana22 aldığın karar senin hayatın için belki en doğru karardır, bu durumu sen kaldırabilirsin, takdir ederim ama ben bu durumu degrade edebilecek biri değilim, hele ki eski eşim bu dengeyi sağlayabilecek bi adam hiç değil.
Şuan bi ilişkisi yada evliliği olsa böyle bir cümle elbette kurmam, sonuçta artık kendi hayatı ve kendi kararları.
Ama diyorum ki; "rica ediyorum seçimlerini ona göre yap"..
Ben ricamı yaparım ama tabiiki bunun kararını o verecek.
Ben yalnızca yaşabileceklerimizi hatırlatmakla ve uyarmakla mükellefim yalnızca.
He diyorsaki ben bunun üstesinden gelebilirim, çocuklarımı da eksik bırakmam saygı duyarım.
Lütfen üzerine alınma :) üzülürüm.

Sizin adınıza çok sevindim büyük sıkıntılardan sonra yeniden heyecanlanabilmek çok güzel.Bende kızım 8 yaşındayken ikinci evliligimi yaptım çok şükür mutluyum iyi anlaşıyorlar hatta tekrar çocugum oldu kardeşlik bağı da oluştu müdehaleye ihtiyaç duymadan.Baba demesini hiç istemedim kızımdan çünkü her ne kadar kızımı hiç arayıp sormasa da bir babası var.Dilerim evlilige karar verirseniz çok mutlu olursunuz.
Hiç sorun yaşadınız mı aynı eve girdikten sonra panikprenses panikprenses nasıl zorluklar yaşadınız, ne kadar sürede adapte olabildiniz.
Bahseder misin biraz?

Çocuklarım 3 ve 4,5 yaşındalar, ayrılalı 2 yıla yakın oldu yaklaşık 7-8 aydır da bu ilişkinin içindeyim.
Ben evlenmezdim çok küçükler çünkü eşiniz ilgi bekleyecek oğullarınız yaşları gereği yoğun yakınlık isteyecek,eğer çok sizi istiyorsa ilkokul çağına kadar beklesin sevgiliniz,çocukluk çağı hastalıkları biter kendi sosyal çevreleri olur,uyku saatleri düzene girer ve artık tam çocuk olurlar,benim kızım beş yaşında dün gece yine dörtte koynumuzdaydı korktum dedi ve geldi mesela bu kısacık Durumu bile tolere edebilir mi vs vs. Çok küçük çocuklarınız

Milana22 Milana22 aldığın karar senin hayatın için belki en doğru karardır, bu durumu sen kaldırabilirsin, takdir ederim ama ben bu durumu degrade edebilecek biri değilim, hele ki eski eşim bu dengeyi sağlayabilecek bi adam hiç değil.
Şuan bi ilişkisi yada evliliği olsa böyle bir cümle elbette kurmam, sonuçta artık kendi hayatı ve kendi kararları.
Ama diyorum ki; "rica ediyorum seçimlerini ona göre yap"..
Ben ricamı yaparım ama tabiiki bunun kararını o verecek.
Ben yalnızca yaşabileceklerimizi hatırlatmakla ve uyarmakla mükellefim yalnızca.
He diyorsaki ben bunun üstesinden gelebilirim, çocuklarımı da eksik bırakmam saygı duyarım.
Lütfen üzerine alınma :) üzülürüm.
Yok uzerime alinmadim :) sadece yanlis buldum ve dile getirdim bunu
Tabi adami en iyi taniyan sizsiniz ama benim genel olarak gozlemledigim adamlar bu sureci daha iyi idare ediyor , kafinlar beceremiyor
Burda acilan o kadar cok konu var ki , kocalarinin ilk esten olan cocuklariyla sorun yasayan kadinlar vs.. adamlar daha basarili cocuk konusunda bence :)

7 ay evlilik kararı için çok erken bence.
Siz ilişkiniz devam ederken daha iyi tanımaya gayret edin. Mümkün olan en fazla şekilde paylaşımda bulunmaya çalışın. Ve bir kadın olarak sizin için doğru eş olduğundan emin olun.

Çocuklar kısmı aslında daha basit. Kural tek çünkü. Çocuklarımı üzenin gözünün yaşına bakmam. Şuan çocukların öz babaları ile evliyim. Aynı kural onun için de geçerli, kendi babam için, kv için, konşu için, öğretmen için... bence kendinehas kendinehas ın demek istediği de buydu. Çocukların sorumluluğu paylaşmak için bir eş seçmemelisin. Onların velayetini madem sen aldın, sorumluluk tamamen sende. Ve sadece bakımları değil huzurları mutlulukları da bizzat senin tarafından garanti altına alınmalı. Eş adayı bunu iyice anlamalı, çocukları üzdüğü an bavuluyla kapıda kendisini bulacağını bilmeli.

Boşandım, biri 3 biri 4,5 yaşında iki de oğlum var geçmiş evliliğimden.
Vurmalı, kırmalı bitmedi evliliğim aksine yürümeyeceğini ve mutlu olmadığıma net karar verdiğim gün çocuklarımı alıp çıktım hayatından.
Bu kararı verene kadar çok düşündüm, çok sabrettim düzelmesi için de elimden geleni yaptım sanıyorum bundan sebep o kapıyı kapattığım günden bugüne kadar eski eşimin (halen devam eden) dön ısrarlarına hiç kulak asmadım.Belki bi şans verseydim toparlanabilirdik bilmiyorum ama güvenimi geçmişte o kadar kırmıştı ki, böyle bir riski göze alamadım.
Boşanmaya kesin kararlı olduğum için, blöflük bi durum olmadığı için kendime ve çocuklarıma bi hayat kurmuştum artık, kuyruğunu indirdiğinde, gururu bi kenara bıraktığında gerçekten herşey için çok geçti.
İlk ayrıldığımda "eşek gibi döneceksin babaevinde 2 çocukla yapamazsın,beni boşayamazsın sen" diyen adam boşandıktan sonra ayaklarıma kapanmaya başladı, hala ısrarları devam ediyor.

Bunlardan bağımsız olarak apayrı bi konu var kafamı karıştıran;
Bi kaç ay önce bi proje için bir araya geldiğim, hemen hemen aynı tarihlerde eşlerimizden boşandığımız, üst düzey bi memurla tanıştım.Zekası ve bakış açısı, projeyi sahiplenişi falan bende gizli bir hayranlık uyandırdı, uzun bir zaman birlikte aynı iş üzerinde çalıştık ve çok da güzel bir iş çıkardık ortaya.
Zaman içerisinde bana karşı olan ilgisini belli etmeye başladı.
Ben de boş olmadığım için ilgisine karşılık verdim ve şuan maaşallahlık bir ilişkimiz var.
14 senelik bir evlilik yapmış ve bu evlilikten çocuğu olmamış.
İşi, çevresi, ailesi gerçekten çok nüfuzlu insanlar.
Herşeyi konuşabildiğim, paylaşabildiğim, akıl alabildiğim en önemlisi empati gücü çok yüksek ve gayet anlayışlı biri ve bunlar beni çok cezbediyor.
Elebette birbirimizi tanıyabilmek için çok fazla zamana ihtiyacımız var ama çok kuvvetli bir şekilde evlenmeyi istiyor, çocuklarımın evlenmemeiz durumunda etkilenmemesi için daha şimdiden pedagoglarla görüşüyor, planlar yapıyor vs.
Ben böyle şeylere gerçekten alışkın değilim, eski eşimle iletişim problemimiz o kadar üst düzeydeydiki, bu yaşadıklarım gerçek olamazmış, bi hayalin ruyanın içindeymişim, bi erkek bu kadar ruha dokunamaz, bu kadar halden anlayamaz, bu kadar değerli hissettiremez diye düşünüyorum çoğu zaman.

Velhasılı, olası bir evlilik kararında çocuklarıma nasıl yaklaşmam gerektiğini, onlara durumu nasıl anlatacağımı bilemiyorum.(çocuklarımın ikisi de henüz çok küçükler)
Yaşadığım olaylar (boşanmak) onların seçimi olmadığı halde bizim yaptığımız hataların ceremesini zaten hayatları boyunca çekecekler, bu yüzden bir hata daha yapmak istemiyorum.

İkinci evlilik yapmak, çocuklu bir kadın için doğru mu?
Bunu nasıl yapabilirim, eski eş muhtemelen duruma aydığında çirkinleşecektir, çocuklarımı bana silah olarak kullanacaktır, onları bu süreçten an az hasarla nasıl çıkarabilirim.
Çocuklar yeni ebeveynine (abi mi? baba mı? buna çocuklarım karar verecek) alışabilecekler mi?
Beni dışlarlar mı? suçlarlar mı?
Milyonlarca soru..
Çok korkuyorum çocuklarımın olumsuz olarak zerre kadar etkilenmesinden.
Daha önce yaşayan, çocuklarıyla ikinci evliliğini yaşayan hemcinslerimden tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Teşekkür ederim şimdiden, fikirleriniz için.
Merhabalar. Öncelikle Allah evlatlarınızı size bağışlasın. Bence çocuklarınız çok küçük. Eşinizle iletişim probleminiz dışında boşanma sebebiniz neydi okumadım. Yeni evleneceğiniz kişinin sonradan kötü olmayacağı garantisi yok. Çocuk olmasa derdim aşkı bulana kadar isterseniz 10 kere evlenin ancak sanırım sizin yerinizde olsam gerek ailenterapisti gerek psikolojik yardım vs ile eski eşe şans verirdim. Neticede en kötüsü, küçük çocuğunuz 3 yaşında olduğuna göre 3.5 yıl önce kocanıza aşıktınız. Belki eski eşiniz de değişmiştir

Peki siz neden pedagoglara danismiyorsunuz? Cocuklarinin babasi var zaten. Ve gercek babalari, onlarla görüsme hakki var. Iki adam baba demeleri dogrumudur, degilmidir, bilmiyorum, ama bence degil. Ayrica belli ki, sizin aklinizda su an "ask hormonlari" dolasiyor. 7 ay sonra evlilik karari almak icin cok az bir zaman. Yeni sevgiliniz okadar mükemmel olsa, eski evliligi yürürdü. Bekleyin daha.

Back