İki çocuğumla, ikinci evlilik fikri?

inanın kucuk yaştayken evlenmesı daha dogru
bir yakınım var daha hamıleyken kocasından boşanmış , dogum yapmış ve çocuguna bakmış ,
yıllarca isteyen olmuş çocuk buyusun öyle demiş hep , sonra çocuk buyudu erkek biraz asi büyüdü , evlenmesinede izin vermedi annesinin , kadın 60 yaşına geldi halaa tek başına , dogru bir ınsansa küçük yaşta evlenmesi daha dogru

Dün eşim bana "valla benim içim çok rahat. Allah korusun boşanırsak ya da ben ölürsem sen bizim oğlanla birlikte asla evlenemezsin. Sıpaya ben tahammül edemiyorum yabancı bir adam boğazlar kesin" dedi. Geyik yapıyorduk ama durup düşününce hak verdim. Benim sıpa o kadar zıvanadan çıkarıyor ki bizi... Ona rağmen öz babası kızınca bile bozuluyorum bazen. Sanki benim kızmam daha az, onunki çokmuş gibi geliyor :) içim acıyor.

Diyeceğim o ki çocukla evlenme fikri çok zor. Dengeyi kurabilmek için fazlaca olgun ve sakin olabilmek gerek. Bir de öz babalarıyla görüşme durumunda, bunun evliliğinize yansıması nasıl olacak o da muamma. Yeni eşiniz eski eşinizle çocuklar dolayısıyla görüşmenize nasıl tepki verecek vs.

Ben yapamazdım. Oğlumun bir yabancıyla aynı evde yaşamasına tahammül edemezdim. Denge kuracak kadar sakin ve sabırlı bir insan değilim çünkü. Özverili olduğum da söylenemez :) Başarabilen ve mutlu olabilen kadınları tebrik ediyorum. İnşallah siz de mutlu olursunuz.

Tabii ki düşündük ve üzerine defalarca konuştuk, ben iki çocuğumun üzerine hem psikolojik hem fiziki olarak bu durumu kaldıramayacağımı açık açık söyledim defalarca.
Kaladı ki hadi ben üstesinden geldim diyelim, ama çocuklarımın bu durumda yıpranacağına eminim bu kötülüğü onlara kesinlikle yapamam.
Eski eşimle diyaloğumuz çok sağlam, bazen onunla konuşurken de söylüyorum, evlenebilirsin bu senin seçimin ama rica ediyorum çocuk düşünmeyen biri olsun diyorum :) üzerime vazifeymiş gibi.
Ki ben bunu vazife biliyorum :)

Neden yeni eşlerden çocuk istenmesin ben anlamadım
Yeni eş adayınızın hiç çocuğu yok ve çocuk istemeyecek
Kaldı ki sizin iki çocuğunuza bakarken bunu yapacağına emin misiniz?
Biraz ütopik geldi

Bu gercekten sizin üzerinize vazife değil :) çocuk sahibi olmak anne Baba'nın tercihi onun yerine çocuk sahibi olsan bile bı çocukları eksik bırakmamak şartıyla diyebilirsiniz . Daha mantıklı olur

Yani bi insan. NEden ikinci kez evlenemesin ki.bence çocuklar küçükken daha kolay büyüdükleri zaman kabullenmeleri daha zor sonuçta anneyi babayla gördüler başka bi erkekle paylaşmayı istemezler.karşınızdaki insanı iyi tanıyın maalesef devir kötü evlatlarınıza zarar vermeyeceğinden eminseniz neden olmasın

Demeyin oyle :)
Esimin eski esiyle saygi cercevesinde bir iliskimiz var , ama boyle birsey dusunse ve soylese iliskimiz bozulurdu ve su anki huzurumuzu yasayamazdik
Biz evlenir evlenmez hamile kaldim ben , buna kimsenin hele ki eski eslerin karismaya kesinlikle haklari yok

Bence şu aşamada evlenmeyin çocuklarınız daha çok küçük. En azından biraz daha büyümelerini bekleyin. Bir arkadaşımdan örnek vereyim. Onun da sizin gibi iki ufak çocuğu vardı, çocuğu olmayan biriyle evlendi ve adam daha evliliğin ilk aylarında çocuklarla ilgili sorun çıkarmaya başladı. Onların sorumluluğu ağlamaları bağırış çağırışları adama batmaya başladı boşanma aşamasına geldiler resmen. Sonuç boşandılar.
Siz de iyi düşünün. Başta kabul ediyorlar çocukları ama işin içine girince yan çiziyorlar.

Ya varya olabilecekleri dusununce katlanman gereken seyleri orta yolu bulmaya calismak vs. Herkesin harci degil bunlari goguslemek ve dusunurken dahi yoruluyorum. Bosanmak zaten zor cocuklarla birde tekrar evlenmek.. her halukarda sen yiprancaksin evlensende evlenmesende.. ben cok pozitif olamiorum bu konularda

Yazınızda adamın karakterinden çok üst düzey ve nüfuslu oluşundan bahsetmişsiniz bizim ne düşündüğümüzün bi önemi yok da siz onda tam olarak neyi sevdiğinizden emin misiniz?

Bana daha çok gücüne ve nüfusuna hayranlık besliyorsunuz gibi geldi.Evlilik kararı için erken.Ayrıca da söylemeden edemicem.Bir şey gerçek olamayacak kadar iyi duruyorsa muhtemelen gerçek değildir.

İkinci evliliğini yapmış tecrübe sahibi insanlar genelde çocuklar küçükken evlenmenin daha makul olduğunu savunuyorlar. @sarfansari dediği sebeplerle.. küçük yaşta çocukların kabullenme olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyorlar.
Mantıklı.

Eger evlenirseniz adam cocuk isteyecek belki ve cocuk sahibi olacaksiniz yeniden kim bilir.
Bu durumda esinize limit koymak cok sacma.
Ayrica suan hayatinizdaki adamla birbirinize yarabandisiniz.
Evlilik 2 seneye kadar olur olmaz ama iki kucuk cocugu kendi oz anne babasi yeri gelince idare edemezken, kan bagi olmayan birinin bu konu da gayet zorlanacagini dusunuyorum.

Milana22 aldığın karar senin hayatın için belki en doğru karardır, bu durumu sen kaldırabilirsin, takdir ederim ama ben bu durumu degrade edebilecek biri değilim, hele ki eski eşim bu dengeyi sağlayabilecek bi adam hiç değil.
Şuan bi ilişkisi yada evliliği olsa böyle bir cümle elbette kurmam, sonuçta artık kendi hayatı ve kendi kararları.
Ama diyorum ki; "rica ediyorum seçimlerini ona göre yap"..
Ben ricamı yaparım ama tabiiki bunun kararını o verecek.
Ben yalnızca yaşabileceklerimizi hatırlatmakla ve uyarmakla mükellefim yalnızca.
He diyorsaki ben bunun üstesinden gelebilirim, çocuklarımı da eksik bırakmam saygı duyarım.
Lütfen üzerine alınma :) üzülürüm.

Hiç sorun yaşadınız mı aynı eve girdikten sonra panikprenses nasıl zorluklar yaşadınız, ne kadar sürede adapte olabildiniz.
Bahseder misin biraz?

Çocuklarım 3 ve 4,5 yaşındalar, ayrılalı 2 yıla yakın oldu yaklaşık 7-8 aydır da bu ilişkinin içindeyim.
Ben evlenmezdim çok küçükler çünkü eşiniz ilgi bekleyecek oğullarınız yaşları gereği yoğun yakınlık isteyecek,eğer çok sizi istiyorsa ilkokul çağına kadar beklesin sevgiliniz,çocukluk çağı hastalıkları biter kendi sosyal çevreleri olur,uyku saatleri düzene girer ve artık tam çocuk olurlar,benim kızım beş yaşında dün gece yine dörtte koynumuzdaydı korktum dedi ve geldi mesela bu kısacık Durumu bile tolere edebilir mi vs vs. Çok küçük çocuklarınız

Yok uzerime alinmadim :) sadece yanlis buldum ve dile getirdim bunu
Tabi adami en iyi taniyan sizsiniz ama benim genel olarak gozlemledigim adamlar bu sureci daha iyi idare ediyor , kafinlar beceremiyor
Burda acilan o kadar cok konu var ki , kocalarinin ilk esten olan cocuklariyla sorun yasayan kadinlar vs.. adamlar daha basarili cocuk konusunda bence :)

7 ay evlilik kararı için çok erken bence.
Siz ilişkiniz devam ederken daha iyi tanımaya gayret edin. Mümkün olan en fazla şekilde paylaşımda bulunmaya çalışın. Ve bir kadın olarak sizin için doğru eş olduğundan emin olun.

Çocuklar kısmı aslında daha basit. Kural tek çünkü. Çocuklarımı üzenin gözünün yaşına bakmam. Şuan çocukların öz babaları ile evliyim. Aynı kural onun için de geçerli, kendi babam için, kv için, konşu için, öğretmen için... bence kendinehas ın demek istediği de buydu. Çocukların sorumluluğu paylaşmak için bir eş seçmemelisin. Onların velayetini madem sen aldın, sorumluluk tamamen sende. Ve sadece bakımları değil huzurları mutlulukları da bizzat senin tarafından garanti altına alınmalı. Eş adayı bunu iyice anlamalı, çocukları üzdüğü an bavuluyla kapıda kendisini bulacağını bilmeli.

Merhabalar. Öncelikle Allah evlatlarınızı size bağışlasın. Bence çocuklarınız çok küçük. Eşinizle iletişim probleminiz dışında boşanma sebebiniz neydi okumadım. Yeni evleneceğiniz kişinin sonradan kötü olmayacağı garantisi yok. Çocuk olmasa derdim aşkı bulana kadar isterseniz 10 kere evlenin ancak sanırım sizin yerinizde olsam gerek ailenterapisti gerek psikolojik yardım vs ile eski eşe şans verirdim. Neticede en kötüsü, küçük çocuğunuz 3 yaşında olduğuna göre 3.5 yıl önce kocanıza aşıktınız. Belki eski eşiniz de değişmiştir

Peki siz neden pedagoglara danismiyorsunuz? Cocuklarinin babasi var zaten. Ve gercek babalari, onlarla görüsme hakki var. Iki adam baba demeleri dogrumudur, degilmidir, bilmiyorum, ama bence degil. Ayrica belli ki, sizin aklinizda su an "ask hormonlari" dolasiyor. 7 ay sonra evlilik karari almak icin cok az bir zaman. Yeni sevgiliniz okadar mükemmel olsa, eski evliligi yürürdü. Bekleyin daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…