Kv biz evlenirken sehir disinda yaşıyordu dolayisiyla dugunden once geldi 1 aydan fazla benim evimde kaldi.
Sonra dugunden 3-4 gun once eve esya goturdugumde "kizim gel de su evi bi temizle" dedi, "herkes kendi kirlettigi yeri temizlesin, ben bu evi size temiz birakmistim, uzgunum" diye cevap verdim. Yani aklimca onlem aldim sonraki gelisler icin.
Dugunumuzun sabahinda evimizden ayrilip kuafore vs geldi, dugun gecesi gorumcemin bilmem kac odali evine gitti, 2 gece yalniz yattik, 3.gece bizdeydi. Esimin 1 hafta dugun izni vardi, dugun izni bitti, kv gitti.
Bu bi hafta icinde bana yapmadigi patavatsizligin hatiri kalmisti. Detaylari anlatmayacagim herkesin basina gelen, gelebilecek seyler bana bir tik fazlasi denk gelmis olabilir :)
Sonra ne mi oldu, o gittigi gibi eşim bana sozlu saldiriya gecti, sen anneme neler yaptin oyle diyerek.
Tabi o zaman ikimizde evlilik konusunda zir cahiliz, bikac saatlik kavgadan sonra yattik uyuduk. Esim ise gitti, artik hangi akli basinda kisiyle konustuysa yaptiginin ne boyutta yanlis oldugunu kavramis.
Bir daha da kv yuzunden kavga etmedik, senede 1 hafta geldi, yine yapacagindan geri kalmadi, ama ikimizde doldurusa gelmedik.
Demem su ki, gelme deseniz de gelecekler, yeni evlisiniz, 1 gunlukte olsaniz 1 yillikta olsaniz gelecekler ve huzursuz olacaksiniz ki haklisiniz.
Eş ailesi hayatimizin ortasina bi anda dusuyorlar ne yazık ki. Uzun bir nisan sureci de olsa evlenmeden ayni evde kalma, dolayisiyla ic yuzlerini gorme (ev halleri diyelim) durumu olmuyor.
Bu kalma surecinde laf soz isitirseniz kirmadan bi yolunu bulup oyle cevap verin, onlarda sizi ilk kez gorecek ayni evin icinde (belki dikkat etmissinizdir cahil akliyla deli diye kodladiklari geline daha cok saygi duyuyorlar, cunku neden kiz altta kalmiyor). Birakin sizi cevval, lafin sozun altinda kalmayan biri olarak tanısınlar, kendinizi ezdirmeyeceginizi hissettirin. Evlerine donduklerinde kocanizi doldursalar dahi, siz doldurmayin, hanimefendiliginizi koruyup sakince cozun probleminizi. O kv doldurusunun kavgasi cok agir sonuclaniyor, eş ailesine bu tatmini yasatmayin derim. Hic doldurusa da getirmeyin, ama ince ince hissettirin size birsey soylenirse, yapılırsa ve asla kendi ailenize tasimayin durumu. Umarim siz ilk kayin aile ziyaretini kavgasiz gurultusuz atlatirsiniz.