İhanetin dayanılmaz ağırlığı

Canım kusura bakma yorumların hepsini okuyamadım ama inan kelimelerin bittiği yerdeyim senin gibi bir eşe bunu yapan insandan değil baba hiç bir halt olmaz. Bu kadar yüzsüzlüğün üzerine bir de ağlayarak itiraf etmiş, ama bence onlar sadece timsah gözyaşları sakın inanma bir daha yapmaz diye, alışmış kudurmuştan beterdir derler. Buraya üye olalı 3 ay oldu ve beni en çok sinirlendiren konuydu sizin konunuz. Bu ne ya, sen sırf çocuğun için bu adama katlanabilecekmisin, o adama içinden gelmeden nasıl karılık edeceksin giden hep senden gitmiyecek mi?

Çok tiksinç buldum.Çok sapıkça buldum...
Eşinizi tarif edecek kelime gelmedi aklıma.
Aldığınız karar sadece kendinize hakaret olmuş.Ayakları üzerinde durabilen bir bayansınız,arkanızı dönüp gidebilirdiniz.
Oğlum diyorsunuz ama bu evlilik oğlunuza nekadar yararlı olur bilemiyorum.Allah yolunuzu açık etsin.

Basit bir ayna bile, bir kere kırılabilir sadece...
Bir ikincisi olmaz...

Bense şu an karşımda; eşi tarafından yüreği canlı canlı sökülmüş, içi su dolu bir balon gibi asvalt yola çarpılarak patlatılmış, etrafa sıçrayan kanı görenlerin dahi içinin acıdığı bir tablo canlandırıyorum gözümde...

Kalbinizin aynası çoktan kırılmış...
Ne yaparsanız yapın, tek bir suret göremeyeceksiniz artık aynada...
Birleştirmeye çalıştırdığınız her parçada kendinizi göreceksiniz; ama asla tek bir bütün göremeyeksiniz karşınızda...
Ve hayatınız boyunca, en ufak bir tartışmada bile; hep aklınıza gelecek bu kırıklık...
Artık kendinizden vazgeçmişsiniz...

Bunu siz de biliyorsunuz...
Biz de biliyoruz...
O da biliyor...

"Evladım için" diyorsunuz; anlıyorum...
Hayırlısı olsun...​

ama eşi nişanlısından konu sahibi arkadaş için ayrılmamış ki

arkadaşlar arkadaşımız kararını vermış daha fazla uzmeyelım bence...
daha yapıcı olalım olamıyorsakta okumakla kalalım..
yeterınce kahroluyordur zaten lutfen dıkkat edelım yazdıklarımıza..

:1shok:acik ve net söyliim aldatmasi bir yana canindan bir can dünyaya gelirken ve o can parcasini tasiyan annesini nasil olurda dogum aninda yalniz brakabilir soktayim ya valla soktayim suan elim ayagim titriyo ve gözlerim doldu tüylerim diken diken oldu
rabbim sana sabir versin kararina saygi duyuyorum ki bana göre ters ve icimden neler neler geciyo yazmak icin fakat terbiyem müsade etmiyo

yaşadıklarınıza ayrı üzüldüm ve bunları sineye çekip evliliğinizi bitiremeyecek kadar çaresiz olduğunuza ayrı üzüldüm..

Sebebicim,

benim burada merak ettigim konu esin neden anlatma geregi duydu? merak ediyorum cunku onemli. Kafasina saksi mi dustu de birde kendi ayagi ile geldi. Seni gercekten sevdigi icin mi yoksa terk edildigi ya da tehdit edildigi icin mi? yani kiz bunu tehdit etmis olabilir mi karina soyleyecegim diye.

yani belki de hic pisman olmadi sadece baskasindan duyacagina benden duysun dedi.

bence bu da cok onemli. ayrica canim bir sey daha var. ben malesef erkeklerin aglamasina szilamasina beni affetlerine inanmiyorum.

Eski bir uyeyim diyorsun, cok okumussundur o zaman. Hele bir derdim var'i takip ediyorsan. Beni affet diyen aglayan sizlayan kapida yatan kocalardan cogu karsi tarafin zaafindan faydalanmak icin bu numaralara yattilar. bakti ki karsidaki yemiyor, oteki kadinin kollarinda aradilar. Sedef80 vardi. kocasi yalvardi, sabaha kadar agladi, ben ettim sen etme beni birakma diye. sedef evi bile terketmedi ama adam gitti o kadinla yasamaya basladi bakti ki Sedef yemiyor aglamalari sizlamalari. tek celsede bosandilar. simdi o kadinla beraber. belki de evlenir.

sence bu adam ikinci bir sansi hak ediyor mu? hamileyken yasadiklarini dusun. herkes ikinci sansi hak eder demissin de eder mi sence? mesela sen yapsan boyle bir sey, sen eder miydin ikinci sansi hak? bence karisi kendisine en muhtac zamanda boyle yapan gene yapar arkadasim.

sen kararini vermissen insallah hersey gonlunce olur ama bilmiyorum ben oyle bir adamla bir daha ayni yataga girmek istemezdim, ayni sofrada bulunmak istemezdim.

cok buyuk odul vermissiniz esinize. aferin. sen bana bunu bunu yaptin ama bak ben affediyorum seni.

yasadiklariniza cok uzuldum cok.

Bence kendine bunu yapmamalısın....
Böyle karaktersz bir adamla evladını aynı evde,aynı sofrada yetiştirme...
ondan izler taşımasın...
Kendi gururunuda ezme vur kapıyı çık. Bir çok insan maddi yetersizlik yüzünden yapamıyor,bu cesareti gösteremiyor... Sen neden duruyorsun?
Sevgisiz bir yuvada sırf adı baba diye bir adamla yaşanmaz canım....

Bence sen mutsuz olursan bunu çocuğuna da yansıtırsın ve onun psikolojisini de etkilersin. Mutsuz, özgüvensiz bir anne olarak çocuğu da olumsuz etkilersin bence.

söyleyeceklerim belki sizi kıracak ama, bir nebze olsun kendinize getirmesi için allaha duada edeceğim.

1. eşiniz 1 yıldır değişmişti.

2. hamileliğinizde ilgiyi geçin bir yemek getirecek kadar vicdana sahip değildi

3. akşamları hamile karısının karnındaki bebeğinin tekmelerini dinlemek yerine, kızlarla barlarda kahkahalar dinlemeyi tercih etti.

4. bebeği eşinizle değilde annenizle yapmışsınız gibi annenizi bıraktı yanınıza doğumda. hiç heyecan yoktu. heyecan eski nişanlısıyla yataktaki fantezilerinde varki çünkü.

5. biranda gelip itiraf etti. korktu.korkutuldu. tehdit edildi. hiçbir erkek biranda gelip itiraf etmez. ederse sonunu bilir, terkedileceğini azda olsa tahmin eder.

6.şuan eve gelip gidiyor bebeğiyle ve sizinle ilgileniyor.

yukarıda saydığım kriterlere sahip bir allahın yarattığı kul..

siz bu kula koca diyebiliyorsunuz hala..

sevginiz yok.. adım kadar eminim buna..

içinizde bir savaş var. tercih edildiğiniz bir savaş..

balkondan gülen eski nişanlıya onun tabiriyle zaferini yerle bir etme savaşı..

kocam seninle gönül eğlendirdi, ama güldü oynadı yuvasına döndü ... izlenimi yaratmak istiyorsunuz..

kocanızı ona kaptırmak istemiyorsunuz..

onun balkondan kahkahalarını " bak elinden aldım " dercesine eşinizle boşandığınızdada yapmasını istemiyorsunuz..

sonuç: amiyane bir tabirle kaptırılmak istenmeyen bir koca.. sevgi , çocuk adı altında kadınlar arası bir savaş..

üzüldüm sizin adınıza..

ben olsam eşimle savaş verirdim. boşanma savaşı..hemde öyle bir savaşki bir daha kimseye kılıç uzatacak uzuvu kalmamacasına..

hakkınızda hayırlısı olsun..

bende konu sahibi arkadaşın anlatımı tane tane izah edişiyle birbir gözümün önünde canlandırıyorum durumu..hakikaten çok acı şeyler bir kadın olarak..
hemde ayakları üzerinde duran bir bayanın yaşayamayacağı,katlanamayacağı şeyler bunlar..
evlattan da çok sevgi sanırım onu o evde tutan.
kendide belirtmiş zaten;çok seviyorum.herşeyin eskisi gibi olacağını ümit ediyorum..diyerek..
sevginin olduğu yer sözün bittiği yerdir ya..bu konuda öyle bir şey.
her insan 2. bir şansı hakediyor.helede sevdiğin insansa,aşık olduğun kişi ise,ne olursa olsun bir öocuk verdiğin kişi ise o şansı vermek kaçınılmaz oluyor.
her ne olursa olsun sen bu şansı verdin ona..eski defterleri yaptıklarını açmak yerine unut demiyorum ama en azından unutmuş gibi davran..
sana büyük görev düşüyor burada.Allahım yolunu açık etsin inşallah.

Bazı arkadaşlar eski nişanlısıyla eşimin arasına benim girdiğim gibi düşüncelere kapılmışlar sanırım.
Ama en küçük bir alakası dahi yok.
Ben eşimle tanıştığımda onlar zaten ayrılmışlardı.
Ve biz hemen sevgili olmadık.
Tanıştıktan 6-7 ay sonra flört etmeye başladık.
Kısacası kimsenin mutsuzluğu üzerine mutluluk kurmaya kalkmadım.
Kaldı ki eski nişanlı bizden önce bir başkasıyla evlendi ve 3 ay evli kaldıktan sonra boşandı.

konuyla ilgili niye ayrılmadın neden hala çekiyorsun demek istemiyorum büyük konuşmak istemiyorum kimin ne olacağı belli olmaz çünkü. doğum çok farklı bir olay doğru, lohusasın bizde eşimle o sıralar kapıştık ama çok şükür böyle olmadı... sebebiii allah yavruna sana acısında o kuş kafalı kocana akıl versin

allah yardimcin olsun canim senin yasadigin benimkinden dahada beter ve igrenc herseyiyle dimdik duran bir kadinsin sadece sevgine boyun egmissin belli umarim kocana verdigin 2.sansi kocan degerlendirir yasananlari unut diyemiyorum cünkü unutamiyacagini cok iyi biliyorum dilerim allah herseyi gönlüne göre verir sen sevginin karsisinda egilmissin umarim kocanda senin karsinda egilir.

Neden aniden itiraf etti ki ? Herşey lay lay lom güzel gidiyormuş..

Pişman mı oldu birden bire acaba?

Bunları araştırdın mı Sebebi?

yazdıklarını okuduğumda nasıl üzüldüğümü kızdığımı anlatamam.
lütfen kendine gel
hayat seçimlerden ibaret
iyice bir düşün ve ne yapacağına karar ver.
affetmekle bir kere geri adım atmışsın fakat şu anda da yaşadığın bu kötü olayların etkisini hala taşıyorsun, yani bundan sonrasının nasıl olacağını az çok kestirebilirsin. çocuğunu düşün. nasıl bir aile ortamında hangi değerlerle yetiştirmek istediğini...

yaşadığınız yenilir yutulur cinstden değil
öncelikle çocuğunuz babasız kalacak diye bir şey söz konusu değil
benzer olay anneminde başına gelmiş
ve tabi ben daha 40lıyken boşanmışlar
şimdi benim psikolojime gelince babasız kaldım mı hayır
inanın böyle bir ortamda daha iyi büyüdüm
huzursuz olmadım hiçbir zaman
annem hep yanımdaydı babamda aynı şekilde her hafta sonu çalışıyor olsa dahi karşı yakadan o trafik olmasına rağmen götürüp getiriyordu her hafta üşenmeden.
kısaca ruhsal bozukluluk gerektiren bir dönem yaşamadım yani oğluğunuzu yönlendirmek sizin elinizde babasız kalacak diye bir şey yok
ben olsam son veriririm evliliğime
yazık o yavruya üzüntüden sütü bile kesilir insanın değermi bunları kendinize bebeğinize yaşatmaya
çok üzüldüm gerçekten allahım sabırlar versin

ooff okurken gerçekten bende üsüldüm...allahım film gibi canlandı gözümün önünde resmen..
rabbim kimsenin başına böyle birşey vermesin..bende büyük konuşmım ama ben senin yaptıgını yapmazdımm...
onunla bırak ayını evde yaşamayı aynı havayı bile solumazdım..
bi erkek anca ve anca bukadar küçülebilir zaten....
varsın çocugumda bu kadar karaktersiz bi insana baba demesin...

Neden aniden itiraf etti ki ? Herşey lay lay lom güzel gidiyormuş..

Pişman mı oldu birden bire acaba?

Bunları araştırdın mı Sebebi?

Evet haklısın, araştırdım...
Kız son zamanlarda eşimi tehdit etmeye başlamış karına söylerim diye...
Ayrıca başka kaynaklardan aldığım duyumlara göre eski nişanlı ve onun şu anki sevgilisi bu olayı şantaj malzemesi yaparak para sızdırmaya çalışmışlar...
Yani bize para vermezsen eşine söyleriz gibi sanıyorum...
Haaa evet ben de sizin düşündüğünüzü düşündüm...
Vicdan azabı duyduğu, gerçekten pişman olduğu için mi gelip itiraf etti? Hayır...
Tehdit edildiği şantaja maruz kaldığı için itiraf etti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…