- 12 Aralık 2017
- 1.681
- 863
- 53
- Konu Sahibi Usaklibirkiz
-
Hiç aklıma gelmemişti kesinlikle çok güzel bir yöntem. Aslında çok sık gitmiyoruz bir dahaki sefere bende böyle yapacağım. Ama bunlar öyle insanlar ki yapıp gitsem “ bizim evde yokmu yapıp gelmişsin “ derler. Değişikler yaniBu arada sana mükemmel bir Önerim var konu Sahibi. Yeni geldi aklıma
Bir daha çağırırlarsa gidin yemeğe.
Ben böyle şeyler yaşamadım hiç ama şöyle bir tarzım var benim.
Yemeğe çağırdıklarında ne yapacağını sorarım. Hem de her zaman sorarım. Ya ek olarak salata, zeytinyağlı gibi şeyler yapar giderim. Ya da ana yemek olmasa da pilav, farklı bir ek yemek gibi şeyler yaparım. Çeşidi arttırmak adına. Bazen son dakika çağırırlar. Bende akşam için yemek yaptıysam bende de bu bu şu var diye söyler, tencerelerle alır giderim.
Sende böyle yap. Hem utanır belki yaptığından ötürü. Hem de her türlü karnın doyar. Hem eşin onure olur. Hemde onlara bu işin nasıl yapılacağını göstermiş olursun.
Ben her yemeğe davet edildiğimde mutlu olup özendiğim için elimde birkaç bir şeyle gitmeyi severim.
Ne dersin? Denemeye değmez mi?
Allah razı olsun duam hep bu yönde. Büyük kavgalarımzda oldu evliliğimiz biraz biraz oturuyor sanırım eskisi gibi kavga etmeyiz hoş sohbet ve varsa bi durum konuşarak halletmeye çalışırız. Zaten direkt söylesem ters teper sanırımUsulca işlemeyi bilmez misin arkadaşım. Örnekler ver başkalarından, diziden, komşudan. Kitaptan . Birebir aynı örnek olmasın ama. Direkt anne babasını konuşma. Laf çarpma. Sohbet et eşinle. Allah evinizden hoş sohbeti eksik etmesin asla. Ben herşeyin sohbetle konuşmayla çözüleceğine inanıyorum.
Hiç aklıma gelmemişti kesinlikle çok güzel bir yöntem. Aslında çok sık gitmiyoruz bir dahaki sefere bende böyle yapacağım. Ama bunlar öyle insanlar ki yapıp gitsem “ bizim evde yokmu yapıp gelmişsin “ derler. Değişikler yani
Direkt söylersen herkeste ters teper. Usulca işleyeceksin.Allah razı olsun duam hep bu yönde. Büyük kavgalarımzda oldu evliliğimiz biraz biraz oturuyor sanırım eskisi gibi kavga etmeyiz hoş sohbet ve varsa bi durum konuşarak halletmeye çalışırız. Zaten direkt söylesem ters teper sanırım
Benimde aklıma geldi tereliye daha konunun basligindanAklıma tereliye geldi nedense
Bidahaki sefere gitmeyin , yemeğe.
Bende merak ediyorum ama eski konulara nerden bakıyorsunuz bi türlü bulamıyorumHer konu açtığınızda “eski konumla vurmayın” diye yazıyorsunuz. İnsanın ister istemez bakası geliyor, hele de benim gibi aşırı meraklı biriyse.
Eski konuları silmek yasak. Diğerini de söyleyemem ban yedim bundan dolayıBende merak ediyorum ama eski konulara nerden bakıyorsunuz bi türlü bulamıyorum
Siteyi hala çözemedim. Mesela konular falan nerden siliniyor
Silmenin yasak olduğunu biliyorum da fazla bilgi göz çıkarmaz diye düşündümEski konuları silmek yasak. Diğerini de söyleyemem ban yedim bundan dolayı
Cidden sadece merakimdan soruyorum.Bu arada sana mükemmel bir Önerim var konu Sahibi. Yeni geldi aklıma
Bir daha çağırırlarsa gidin yemeğe.
Ben böyle şeyler yaşamadım hiç ama şöyle bir tarzım var benim.
Yemeğe çağırdıklarında ne yapacağını sorarım. Hem de her zaman sorarım. Ya ek olarak salata, zeytinyağlı gibi şeyler yapar giderim. Ya da ana yemek olmasa da pilav, farklı bir ek yemek gibi şeyler yaparım. Çeşidi arttırmak adına. Bazen son dakika çağırırlar. Bende akşam için yemek yaptıysam bende de bu bu şu var diye söyler, tencerelerle alır giderim.
Sende böyle yap. Hem utanır belki yaptığından ötürü. Hem de her türlü karnın doyar. Hem eşin onure olur. Hemde onlara bu işin nasıl yapılacağını göstermiş olursun.
Ben her yemeğe davet edildiğimde mutlu olup özendiğim için elimde birkaç bir şeyle gitmeyi severim.
Ne dersin? Denemeye değmez mi?
Bunu yapmış olduklarına inanasım gelmiyorEvet arkadaşlar rica ederim beni eski konularımdan vurmayın. İnanın buraya konu açmaya korkuyorum artık. Ama içimi ancak buraya dökebiliyorum.
Dün öğlen 12 de eşimin babası aradı. Uyuyorduk. Bu saatte uyunurmu geç mi yattınız dedi bi kahkaha patlattı. Halbuki biz sahur bekledik ve geç uyumuştuk. Her neyse aksama iftara bize gelin dedi olur dedik. Normalde orda pek bir şey yiyip içemem ( kayınvalidem hijyene önem veren birisi değil ayrıca ilk evlendiğimizde bana “ ben huyluyum mutfağımda bulaşık vs elletmem mutfaktan uzak dursan iyi olur “ dedi. Başta alınmıştım ama meğer herkese karşı böyleymiş. iyi dedim.
Evet iftara gittik. Ama ben şok oldum. Bir gün öncesi görümcemler varmış ve resmen önümüze artık yemek koydu. Yani bir gün öncesinden kalmış yemek değil, bildiğiniz tabaklardan dökülmüş didiklenmiş tavuk vs artık yemek. Doğal olarak yemedim çok gücendim. Hep yakın olmaya çalıştım mesela dün anneler günü diye hediyemle gittim. Yok değer görmüyorum hiçbir şekilde. İnanın yemek içmek mesele değil ama eltim gittiğinde köfteler pilavlar sevdiği tatlısına varıncaya kadar alınır. Yemeklere özenilir. Eltim mi onlara hiç değer vermez bayramda bile 3.gün gelir. Annesigille aynı apartmanda oturan ve hayatını ailesine adamış kayın aileyi hesaba almayan birisi.
Velhasıl eşimde sanırım gücendi bir şey demedi. Biraz canım sıkkın arkadaşımla buluşacağım seni de ablana bırakayım dedi. Çıktık. Tüm gece suratı asıktı ısrar ettim söylemedi. Oda farkında bence değer görmediğinin. Sizce de çok ayıp değil mi
Memnuniyetsiz değilim ama ben sıcak olmaya çalıştıkça değer görmüyorum herkese anlatmadım zaten. Yani evlat arasında yapılan ayrımcılığa üzüldüm
çalışma o zaman madem işe yaramıyorben sıcak olmaya çalıştıkça
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?