- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.861
- 598
- 32
- Konu Sahibi Perfect0123
-
Ben bu lafı söyleseydin 4 görümcemin kulağına da bu laf giderdi dedikodu yaparlardiyaparl bı tek ben mi dogurmusum herkes doğurmuş
Hazır alamayiz çünkü kaynanam hazır yiyecekler e çok karşı çıkıyor ve çok sinirli hazır yiyecek koyanlar hep mana bulmuştur ve sezeryanliyim ama annem ve eşimden başka anlayan yok birde kk kadınları (kalp)Eşiniz börek yaptırsın fırından, yanına bir çorba bir salata basit bir de tatlı alırsınız lokma, tulumba veya güllaç tamamdır. Daha fazlasını yapmaya hem gerek yok heö de zaten gerek olsa bile kendinizi hiç zorlamayın. İnsanlarsa eğer halden anlarlar.
Sen de çok uğraşma cnm gerekirse hazır bişeyler al ya da en basit menüyü yap. Arada sürekli dersin bebeğim hiç durmuyor sürekli ağlıyor ondan daha fazlasını yapamadım kusurabakmayın diye...1 aylık oğlan çocuğum var uykusuz bir anneyim malumunuz kendime bile kahvaltı yapamıyorum hem iştahım yok hem de zamanım. normalde her ramazan herkesi iftara alırdım yorgun da olsam . bu ramazan alamadım kaynanamları fln. sadece annem geldi ama yemeklerı hep annem yaptı geldiği zaman hep yardımcı oldu ben çocuğumla ılgılendım. Hatta annemin arkadaşı iftara çağırdı gittik ben onu davet ettim ayıp olmasın diye hem biz gittik kadına sonuçta diyerekten. o da yok yavrum senin küçük çocuğun var yorulma çocuğun büyüyünce geliriz dedı çok ısrar ettim kabul etmedi . herneyse ben bu ramazan bitiyor bayram geliyor derken 5 gun önce eşimin ablası beni aradı sana iftara gelelim diye söyledi direkt ne desem diye şaşırdım ben bu sene onları almayacaktım çünkü çok kalabalıklar kendımize bıle zor yapıyorum bebeğim uyumadığı ve ağladığı için. 4 tane görümcem var hepsinin 3 er çocuğu var eee? bizi sadece bir görümcem çağırdı gittik. diğerleri hiç. Ben de biz bu görümcem bizi davet ettiği için iftara gelmesini istemesini hakli buldum ve kabul ettim ama bızıniftara çağırmayanda gelmek istiyorlarmış ve işin içinde kaynana da beni kimse çağırmadı diyormuş benden davet bekliyormuş . bizi iftara alan görümcem eşime mesaj attı "annemi de çağırın kadın darılıyo ağlıyo çağrılmadan gitmem dedi siz çağırın annemi yazık darılıyo"Ee geçen sene çağırmadan geldiğini unuttu herhalde. çağırmaya fırsat bırakmamışlardı. biz de aradık dargınlık olmasın kötü gelin olmayayım diye eşimle birlikte aradık çağırdık . çarşamba günü akşamı için. çünkü emrivaki yapıldı ben bu ramazan onlardan anlayış beklemiştim ama yok kafaya koymuşlar ille gelicez diyorlar iftara almayacaktım çünkü bebekle çok yorucu oluyor yardım da etmiyorlar. emrivaki yaptıkları için istek de yok tamam eşimin ailesi katlanacağım artık eşim için allah rızası için. siz ne düşünüyorsunuz
Ne saçma adetlerimiz var onu dusunuyorum insanlar canı nasıl isterse öyle yaşamalı bence siz kendinize bile yetisemiyorken bir ton insana yemek mı yapacaksınız amaç ne ramazan da illa herkes herkesi davet etmek zorunda mı yada insanlar kendilerini davet ettirmek zorunda mı tuhaf ilişkiler geçen söyledim yine söylüyorum çok şanslıyım böyle bir aile yapısına sahip olmadığım için eşim de ben de.1 aylık oğlan çocuğum var uykusuz bir anneyim malumunuz kendime bile kahvaltı yapamıyorum hem iştahım yok hem de zamanım. normalde her ramazan herkesi iftara alırdım yorgun da olsam . bu ramazan alamadım kaynanamları fln. sadece annem geldi ama yemeklerı hep annem yaptı geldiği zaman hep yardımcı oldu ben çocuğumla ılgılendım. Hatta annemin arkadaşı iftara çağırdı gittik ben onu davet ettim ayıp olmasın diye hem biz gittik kadına sonuçta diyerekten. o da yok yavrum senin küçük çocuğun var yorulma çocuğun büyüyünce geliriz dedı çok ısrar ettim kabul etmedi . herneyse ben bu ramazan bitiyor bayram geliyor derken 5 gun önce eşimin ablası beni aradı sana iftara gelelim diye söyledi direkt ne desem diye şaşırdım ben bu sene onları almayacaktım çünkü çok kalabalıklar kendımize bıle zor yapıyorum bebeğim uyumadığı ve ağladığı için. 4 tane görümcem var hepsinin 3 er çocuğu var eee? bizi sadece bir görümcem çağırdı gittik. diğerleri hiç. Ben de biz bu görümcem bizi davet ettiği için iftara gelmesini istemesini hakli buldum ve kabul ettim ama bızıniftara çağırmayanda gelmek istiyorlarmış ve işin içinde kaynana da beni kimse çağırmadı diyormuş benden davet bekliyormuş . bizi iftara alan görümcem eşime mesaj attı "annemi de çağırın kadın darılıyo ağlıyo çağrılmadan gitmem dedi siz çağırın annemi yazık darılıyo"Ee geçen sene çağırmadan geldiğini unuttu herhalde. çağırmaya fırsat bırakmamışlardı. biz de aradık dargınlık olmasın kötü gelin olmayayım diye eşimle birlikte aradık çağırdık . çarşamba günü akşamı için. çünkü emrivaki yapıldı ben bu ramazan onlardan anlayış beklemiştim ama yok kafaya koymuşlar ille gelicez diyorlar iftara almayacaktım çünkü bebekle çok yorucu oluyor yardım da etmiyorlar. emrivaki yaptıkları için istek de yok tamam eşimin ailesi katlanacağım artık eşim için allah rızası için. siz ne düşünüyorsunuz
Enayi gelin bulmuşlar bitane varya buradaNe pislik insanlar bunlar ya. Bunların önüne hazır çorba bile fazla, yerinizde olsam ne yapar ne eder bu yemeği iptal ettirirdim.
Kusurabakmayin kelimesini söylemem çünkü onlar cagirmadan geldiSen de çok uğraşma cnm gerekirse hazır bişeyler al ya da en basit menüyü yap. Arada sürekli dersin bebeğim hiç durmuyor sürekli ağlıyor ondan daha fazlasını yapamadım kusurabakmayın diye...
Çok haklısınız ve çok sanslisinizNe saçma adetlerimiz var onu dusunuyorum insanlar canı nasıl isterse öyle yaşamalı bence siz kendinize bile yetisemiyorken bir ton insana yemek mı yapacaksınız amaç ne ramazan da illa herkes herkesi davet etmek zorunda mı yada insanlar kendilerini davet ettirmek zorunda mı tuhaf ilişkiler geçen söyledim yine söylüyorum çok şanslıyım böyle bir aile yapısına sahip olmadığım için eşim de ben de.
Aynen öyle ya zor durumda olduğumu soyleseydim de kendini acindiriyo derlerdi yüzde yüz eminim okadar cçoiyi tanıyorum ki onlariKeşke durumunun uygun olmadığını uygun bir dille açıklasaydın. Hatta gelmenizi ben de çok isterdim ama inanın şöyle kötüyüm böyle zor durumdayım falan deseydin. Bazı insanlar böyle ses çıkarmayınca herşey mükemmel sanıyorlar.
Daha neler duycaz bakalım canımNe degişik insanlar var ?
Müsaitsen bi çayını içelimi duydumda,
Sana iftara gelelimi ilk defa duyuyorum...
Karşılık beklenerek mi oluyor bu davetler ?
Misafirine bolca ikramda bulunup çeşit çeşit yemek yapmanin adi görgüsüzlük degil misafirperverliktir..Süper menü ve süper fikir. Zaten normaldede fazlasina cok karşıyım israf diye esimin yengesine gitmiştik. Cok uyuz oldum. Biz geliyoruz diye neler neler yapmisti hepsi yenmedi ama.esim.merak etme yerler israf olmamistir dedi. Hic sevmiyorum bu tip gorgusuzlukleri.
Hayır misafirperverlik israf yapmak demek olamaz. Ben yapıyordum ama yaptiklarim çöpe gidiyordu. Çünkü yenmiyor. Salata neden 2 cesit yapılsın? Meze varken neden salata yapilsin? Pilav varken neden dolma yapılsın? Bilmiyorum biliyor musunuz ama yeni moda yemek yememek. Pasta yememek kola icmemek insanlar artık yemek yemiyor hem zayıflık modasi da var. Zaten yemekli.misafir modasi da gecti de yine devam ettiriyoruz iste bi sekilde.ayrica kayinvalide de rahatsiz oldu ooo amma cok sey yapmissin ne gerek vardi dedi. Kv nin kardesi de ona müsrif iste biraz dedi. Masada yer kalmadi hepsi doldu taştı. Ve kendisi zaten soyledi ben sunum u cok seviyorum diye. Allah razi olsun ağırladı bizi ama bazi seyler dozunda olmalı. Ben rahatsiz oldum. Esim de yenmistir dedi. Ama o kadar fazlaydi ki. Gun geliyor lokanta da bile yenmiyor o kadar sey yalan mi ya lutfen bu acidan bakın birMisafirine bolca ikramda bulunup çeşit çeşit yemek yapmanin adi görgüsüzlük degil misafirperverliktir..
Siz Yapmiyosunuz diye görgüsüzlük demeyin ben üşengeçligimden yapamiyorum deyin..
Bazi insanlarida memnun etmek cok zor..o kadar emek verip yapiyorsun karsindakine saygidan siz memnun kalacağınız yerde bide uyuz olmuşsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?