- 20 Nisan 2007
- 4.056
- 10.456
- 733
- 45
- Konu Sahibi Perfect0123
-
Yok esim kendisi ben sana yardım ederim dedi benim derdim gorumcelerin emrivakisi. Esimdegil.madem görümce böyle yapıor erken gel yemeklere yardım et derdim. nasıl düşüncesizlik bu ya. eşiniz de pek bi anlayissizmis
Yok kendisi ben sana yardım ederim dedi benim derdim gorumcelerin emrivakisi. Esim Esimdegil
Hazır yemek söyle.1 aylık oğlan çocuğum var sezeryan doğum oldu uykusuz bir anneyim malumunuz kendime bile kahvaltı yapamıyorum hem iştahım yok hem de zamanım. normalde her ramazan herkesi iftara alırdım yorgun da olsam . bu ramazan alamadım kaynanamları fln. sadece annem geldi ama yemeklerı hep annem yaptı geldiği zaman hep yardımcı oldu ben çocuğumla ılgılendım. Hatta annemin arkadaşı iftara çağırdı gittik ben onu davet ettim ayıp olmasın diye hem biz gittik kadına sonuçta diyerekten. o da yok yavrum senin küçük çocuğun var yorulma çocuğun büyüyünce geliriz dedı çok ısrar ettim kabul etmedi . herneyse ben bu ramazan bitiyor bayram geliyor derken 5 gun önce eşimin ablası beni aradı sana iftara gelelim diye söyledi direkt ne desem diye şaşırdım ben bu sene onları almayacaktım çünkü çok kalabalıklar kendımize bıle zor yapıyorum bebeğim uyumadığı ve ağladığı için. 4 tane görümcem var hepsinin 3 er çocuğu var eee? bizi sadece bir görümcem çağırdı gittik. diğerleri hiç. Ben de biz bu görümcem bizi davet ettiği için iftara gelmesini istemesini hakli buldum ve kabul ettim ama bızıniftara çağırmayanda gelmek istiyorlarmış ve işin içinde kaynana da beni kimse çağırmadı diyormuş benden davet bekliyormuş . bizi iftara alan görümcem eşime mesaj attı "annemi de çağırın kadın darılıyo ağlıyo çağrılmadan gitmem dedi siz çağırın annemi yazık darılıyo"Ee geçen sene çağırmadan geldiğini unuttu herhalde. çağırmaya fırsat bırakmamışlardı. biz de aradık dargınlık olmasın kötü gelin olmayayım diye eşimle birlikte aradık çağırdık . çarşamba günü akşamı için. çünkü emrivaki yapıldı ben bu ramazan onlardan anlayış beklemiştim ama yok kafaya koymuşlar ille gelicez diyorlar iftara almayacaktım çünkü bebekle çok yorucu oluyor yardım da etmiyorlar. emrivaki yaptıkları için istek de yok tamam eşimin ailesi katlanacağım artık eşim için allah rızası için. siz ne düşünüyorsunuz
Ben eşim ve Allah rızası için katlanacagimi yazdım oraya tam okumadan mesaj attinizne kadar büyütüyorsunuz bazı şeyleri,gelmek isteyen kendi aileniz olsaydı,bu kadar olay olmazdı.
bir çorba yapılıp,bir pide içi hazırlanabilir.bir de hazır tatlı alırsınız.onlar düşüncesizlik etmiş olabilir ama eşinizde mi hatırı yok.
Esim kendisi yardım edeceğini söyledi bana bakalım oyuzden iptal etmedik eşim aksine çok anlayışlı bir insandır yanildinizmadem görümce böyle yapıor erken gel yemeklere yardım et derdim. nasıl düşüncesizlik bu ya. eşiniz de pek bi anlayissizmis
Size birşey söyleyeyim mi ...eşinizin kardeşini arayıp "biz sizi de başka zaman bekleriz" dememesini çok yadirgadim.Ben eşim ve Allah rızası için katlanacagimi yazdım oraya tam okumadan mesaj attiniz
Esim kıramaz öyle şey diyemez iyi niyetindenSize birşey söyleyeyim mi ...eşinizin kardeşini arayıp "biz sizi de başka zaman bekleriz" dememesini çok yadirgadim.
Esim yemek yapamaz ama sofra kurmaya kaldırmaya yardım ederim ben dedi zaten Allah için eşim yardım eder benim derdim emrivaki yapılmasıherşeyi lokantadan söyle ,
birde garson yollayın masa hazırlanması lazım deyin ,
bak o kocana ne güzel kapak olur , 1 aylık lohusa kadına yemeğe gelmek neymiş görsünler,
anlayışlı olsa iftara gelmek istediklerinde konuşurdu. bebek görmeye gelseler neyse de bu kadar insanı iftarda ağırlamak kolay mı lohusa kadına, ben cevremde duymadım gormedim. Allah yardımcınız olsunEsim kendisi yardım edeceğini söyledi bana bakalım oyuzden iptal etmedik eşim aksine çok anlayışlı bir insandır yanildiniz
Esim kendisi yardım edeceğini söyledi bana bakalım oyuzden iptal etmedik eşim aksine çok anlayışlı bir insandır yanildiniz
Sağolun ama eşim yardım edeceğini söyledi bende tamam madem dedim .ablaları varken eşimin yardımına gerek yok ablalarına soyluycem. Eşim e fırsat kalmadı ki görümce bana direkt sana gelelim dedi eşim e de annemi çağır dedi esimin ve benim hayır deme firsati bırakmadılar ki zaten eşimin hatrina katlanıcam yardım isticem gorumcelerdenanlayışlı olsa iftara gelmek istediklerinde konuşurdu. bebek görmeye gelseler neyse de bu kadar insanı iftarda ağırlamak kolay mı lohusa kadına, ben cevremde duymadım gormedim. Allah yardımcınız olsun
Reddedersek çok ayıp olur diye düşünüyorum kaynanam her zaman sunu der "kuruksogan ekmek olsun guleryuz olsun" yardım istemekten çekinmeyecegim ama Güleryüz ile karsilayacagim atarlanmadim tesekkrlerBurada size anlayışla yorum yazan üyelere atarlanıyorsunuz ama doğru olan şudur ki;
Eşiniz gerçekten dediğiniz gibi anlayışlı olsaydı kardeşini arayıp "abla x bebekle zaten çok yoruluyor sizi başka zaman davet ederiz" derdi..
Benim eşim de ev işlerine, yemeğe hep yardım eder ama adı üstünde yardım. O süreçte kontrol hep sizde olacak.
Bir taraftan yemek için koşturup diğer taraftan ağlayan bebekle uğraşacaksınız.. Ve bu zamanlarda hep çocuk ihmal edilir. Sonra hep pişman olunur.
Üstelik çocuk da çok olacakmış.
Eşim için diyorsunuz ama, eşiniz sizin için ailesini rededemiyor..
Neyse kolay gelsin size..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?