iftara gelelim

Madem emrivaki yaptılar
Eşin yükünü hafifletsin
Ben olsam bi mercimek çorbası salata yapardım
Eşin pide yada lahmacun yaptırsın
Tatlıydı ayrandı falan dışardan alsın
Sofra kur toplada bebeğini bırakıp komple işleri yüklenme yardım iste

Ya cidden çok şaşırıyorum burada 6 aylık hamile kadına 20 kişi iftara gelecez 1 aylık bebeği olan lohusaya bir dolu insan çoluk çocuk iftara gelmek istemesine

Bizim orada değil bu durumda olan kadınların evine gitmek her akşam bir komşu kadına bir tabak yemek yollardi

İnsanlar ne düşüncesiz ne anlayışsiz oldu ya

Çok mu onemliymis ? Bu ramazan da gelmeyiverselerdi. Ben yerinizde olsam söylerdim müsait olmadığımi, bebekle ilgilendigimi ve kimseyi alamayacagimi. Arayıp iptal edebilirsiniz ama illa geleceklerse hazır bir şeyler alın bebekle beraber yapamadım ancak hazır alabildim diyin belki o zaman anlarlar düşüncesizliklerini.

Sizde niye kafaya takıyorsunuz bu kadar. Kv hazır yemeğe söylenirmiş, görümceler dedikodu yaparmış. Siz a’dan z’ye sofra dizseniz niyeti kötü olan yine söylenir. Bence eşiniz arasın konuşsun. Bebekle birşey hazırlayamıyor gelmeyin desin. Gelmek istiyorsanız her biriniz bir yemeği hazırlayıp getirsin desin. Bebeğinizden, sizden kıymetli ne var ki. Elalem ne der zihinlerden silinip atılsın artık. Hayır demeyi öğrenmek, yeni nesilede öğretmek lazım.

Neden emrivakiye karşı "bu sene kimseyi alamayacağım bebekle hazırlık yapamıyorum kusura bakma" diyemiyorsunuz? Karşınızda düşünemeyen bir canlı var..
Şimdi ne desek boş. Her şeyi hazır aldırın eşinize..

Yemekleri hazır getirmeleri lazım böyle bir durumda. O bile iş de neyse..
ben olsam kabul etmem. Böyle düşüncesiz insanların neden hatrını gönlünü yapmaya çalışıyorsunuz ki..

Maddi durumunuz iyiyse disardan soyleyin , bi kebapcidan mercimek corbasi ve pide alin yeter
O kadar insana alamazsaniz ki gayet normal cok kalabaliklarmis yarim gun bi yardimci tutun o yemekleri yapsin sofrayi kursun
Yani bir aylik bebekle nasil yemek yapacaksiniz o kadar cok ben anlamadim hic

Hep bencil insanlar aman gelince nolcakmis yani baslari goge mi ercekmis nekadar meraklilar bi senede gelmeyiversinler bisey olur zaten.

Bir arkadaşim ramazanda sana yemege geleyim , hem birsey yapma makarna yaparız demişti ... bende cagirmadim ..evimde ne pisirecegime bile karişan ,evde ne gorduyse annesiyle dedikodumu yapacak kişiyi eve almam ben... beni hiç arayip sormazdi ama yemege gelmeye calisti ...ben gelelimmi diyene gıcık oluyorum ...kuzenimi istemiyordum bahanelerle gelmeyi birakti ..ama herkesin ortasinda gelecmde hep işin var diyip laf soktu .. yani arsizlik devam ediyor..sizde arayin gorumceleri yemege yardim edin cocuk durmuyor deyin ...gelsinler yapsinlar yada utanip vazgecerler... surekli bebegi pispislayin

Nasipte kısmette onlarında senin evinde bir tas çorba içecekleri varmış öyle düşün ve olumsuz duygulardan kendini arındır.Elbet yardım ederler.

Ne degişik insanlar var ?
Müsaitsen bi çayını içelimi duydumda,
Sana iftara gelelimi ilk defa duyuyorum...
Karşılık beklenerek mi oluyor bu davetler ?

Aynen oyle... yengelerim nerdeyse denk menuler yaptilar birbirlerine... fasulyeyi 2 kişi 1 kase yap dedim ..ama onlar herkese 1 kase yaptilar dediler... tatli yapti diye tatli yaptilar ..kim ne yaparsa karsiliginda aynisini yaptilar
.ben artik igreniyorum herseyden ... karşılıktan gösterişten ...ramazan ayi bu olmamaliydi

saçma oldugunu dusunuyorum..corba yap salata ve kiymaic hazirla lahmacun veya pide yapsin firin..tatliyi getirirler galiba..biraz da bebeginle ilgilen. cay servisinde kaç ortadan..abla sofrayi sen kaldir bebegin bezi degisecek de.hic sevmem zorla yaptirilan seyleri..

Yahu 1 aylık bebeğin-annenin evine iftara mı gidilir yaa. İnsanlar ne kadar acımasız olmuş. Sen çağırsan bile onların hayır deyip seni davet etmeleri gerekir. Ha gelip her işi yapacaklarsa ok, buyursunlar gelsinler.

Olan olmuş artık. Çorba yap. Salata yap ve lahmacun pide gibi hazır yiyeceklerden al. Başka türlü o kadar kişiye çeşit çeşit yemek zor olur.

Yada parası karşılığı evde yemek hazırlayabilecek birileri varsa gelip yapsınlar parasını verin.

Lohusasin ya sana gelip utanmadan yeyip icecekler mi? Eşin olacak adam da mi akil edemiyor bazi şeyleri? Ayip ya gercekten ayip. Ille cagiracagim dersen pide yaptir tatli al. Esin de corba salata yapsin.
Ne biçim konuşuyorsun sen eşin olacak adam falan!!!? Esim onlara birşey dese benden bilirler .kaynım bir söz söylediği zaman eltiden biliyorlar çünku. Esim gelsinler ben yardım ederim sana dedi.

Eğer geleceklerse ve siz bu emrivakiyi daveti geri çevirmeyecekseniz Yemeği kesinlikle görümce ve kayınvalidene yaptır. Sen bebeğine bak. Onların gelmemesi lazım, sen kendine zor yaparsın yemek zaten. Kayınvalidene söyle yemekleri sen hazırlarmısın diye. Yok falan derlerse o zaman yemek yerine iftardan sonra dışarı çıkar davet bekleyen görümceni. Tatlı yiyeceğiniz güzel bir yere. İlla ben yemek yaptım sen yapmadın davet etmedin vıdı vıdısından vazgeçer belki. Seneye de gitme davet etsede. Anlat belki hatasını. Hadi seni düşünmüyorda 1 aylık küçücük bebeği hiç mi düşünmüyor anlamak zor.
Benimde bebeğim hiç durmuyor içimde kalmasın diye çağırdım emziriyor olsam çağıramazdım yinede yemekleri görümcem kayınvalidem yaptı sağolsın. Ben yardım ettim onlara.

Kesin cozumu bastan hayir demeyi ogrenmek olurdu ama bu kk.da acilan konularin cogu zaten "hayir diyemeyip sonradan çare aramak" uzerine oldugu icin sasirmiyorum.

İkinci çozum de en pratiginden mercimek corbasi yapmak ve pide içi hazirlayip pide yaptirmak olur. Zaten kalabaliga en guzel ve kolay pide yaptiriliyor. Tatliyi da butcenize gore hazir alin veya gullaç da iki dk.da yapiliyor bana sorarsan.

Ben olsam yardim edecek olan kisiyi kabul ederim, eyvallah, gelip yemegi yapacaksa, bulasigi kaldiracaksa, esim de yardimciysa, ben hala geleni kabul etmiyorsam bende hata vardir.

Ama bebekli veya hamile kadina yardim etmeyecek, hizmet bekleyecek olana da direkt hayir derim, o da hakkimdir. Zaten daha lohusasin.

madem görümce böyle yapıor erken gel yemeklere yardım et derdim. nasıl düşüncesizlik bu ya. eşiniz de pek bi anlayissizmis

ne kadar büyütüyorsunuz bazı şeyleri,gelmek isteyen kendi aileniz olsaydı,bu kadar olay olmazdı.

bir çorba yapılıp,bir pide içi hazırlanabilir.bir de hazır tatlı alırsınız.onlar düşüncesizlik etmiş olabilir ama eşinizde mi hatırı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…