İdlip

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah herkese merhamet, vicdan, insan sevgisi nasip etsin.

Lütfen insanlar neden sorusunu sordu diye yok siyaset yapma, yok gün birlik olma günü diye klişe cevaplar vermeyin. Bu ülke bu günlere neden sorusunu sormak ayıp sayıldığı için geldi. Şu an bizim askerlerimiz başka bir ülkenin toprağında o ülkenin devlet hukukuna göre yasal kabul edilen rejiminin askerleri tarafından vuruldu. Hani intikam falan diyorlar ya bunu sonu savaş. Yani daha çok asker ölümü daha çok can acısı peki neden ordayız? Neden ABD' nin gazına gelip müslüman bir ülkenin kendi iç işlerine bu kadar taraf olduk?Neden iç savaşın başında birinci önceliğimizi sınır güvenliğine vermedik? Neden milyonlarca suriyelinin yol geçen hanına çevrilmesine izin verilen sınırın güvenliği şimdi kıymete bindi? Neden hava sahasına bile giremediğimiz bir yere, 10 yaşında çocuğun bile ne olacağını bilmesine rağmen bir tabur askeri ulu orta konvoy şeklinde sokmaya kalktık ? Neden üçüncü dünya ülkesi gibi en ufak olayda internet kesiliyor? Neden başka bir ülkenin iç işlerine karışmanın sonucunun iki gün sınra aynı uluslar arası güçlerin bizim ülkemize de aynı şeyi yapacağı gerçeğini göremedik? Bu işin sağı solu partisi falan yok. İktidarıda muhalefeti de üstüne düşeni yapmadı. Sırf oy kaybetmemek ya da oy arttırmak için bu gidişe dur demedi. Ama artık lütfen acımızı yaşayalım, şehitlerimize dua edelim de birazda neden böyle oldu diye kafamızı yoralım, bu soruyu sesli sormayı becerelim bence.

Arkadaşlar rusya açıkça tehdit etti
Bile bile ladestir bunun adı
Burada suriye değil rusyayla oynuyor türkiye
rusyanın yüzyıllardır bitmeyen sıcak denizlere inme hevesi.ülkelerin ortadaki pastadana bir dilim daha fazla alabilirmiyiz derdi.suriye yıkılmış suriyelinin umrundamı.bir hafta sonra putinle masaya oturur yine el sıkışır konuyu kapatırız.

Dün ulaşabileceğim kanallar engellenince gece buraya gelmiştim. Belki haberi olan biri yazar okurum diye. Gece bir başlık açılmıştı şu an yok. Tek kelime yazmak istemedim o başlığa. Zira ben şoka girmişken hala şu durumda bile birbirleri ile tartışan insanları görmek kusura bakmayın ama midemi bulandırdı.

Bugün bu başlık açılmış. Yine aynı muhabbetler. Bir başka başlıkta biri ablam kanser yazmış densizin biri 33 şehit var basit konulara takılma demiş.

Arkadaşlar ne yapıyorsunuz siz Allah aşkına? Yıllardır her şehit haberinde sosyal medyadan uzak dururum. Ne tek kelime yazarım ne de lüzumsuz tartışmaları okurum. Yine öyle yapacağım. Zira ben, acı üzerinden düşman safı gibi birbirine giren Türk halkını görmek, bilmek, duymak istemiyorum. Acı herkesin acısı ise bari bu konuda birlik olmayı başarsanız keşke.

Herkesin başı sağolsun.

İşte bir Rusya bir Amerika gelen vurur giden vurur, sağlam durmayınca oyuncak olursun
Sağlam durmakta bıyığı yeni terlemiş çocukları öldürmekle olmuyor

Öl de ölelim diyen kefenliler vardı birde demi.

Şu olanlar siyasetin tam ortası iken, bu konuda siyaset yapmayalım diye bik bik konuşanları sanırım hiçbir zaman anlamayacağım,

İşgal altında mıyız ki, askerlerimiz şuanda savaşıyor, şehit oluyor?
Kim için, ne için???
Şehitler konusunda "Peki ama neden?" diye soracağınıza, hala aman şuna laf gelmesin, buna laf gelmesin derdindesiniz!!
Nasıl bir kafa bunlar, anlamak mümkün değil vallahi.
Nasıl bir döneme denk geldik biz yahu.

+1

Vuran suriye değil rusya zaten ama kabullenmek zor bizimkiler için
Sabahtan beri suriyelileri atalım keselim kıvalım diye mesajlar okuyorum
Halbuki hiç alakası yok onlarda piyon
Suriyede abd nin rusyanın türkiyenin ne işi var
Velhasıl olan masumlara oluyor bu olaydada görüldüğü gibi

Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar.
Yazıp yazıp siliyorum. Sinirlerim tepede. 90 a yakin sosyal medya hesabına soruşturma açılmış. En iyisi susmak. Diğerleri gibi uyumak. 33 sadece sayıdan mi ibaret. 33 aslında ne çok şey barındırıyor içinde. Yarın birgün tek tek hepsinin hikayesini anlatirlar. Çocuğu olan, çocuğu doğacak olan.nisanli sözlü ana kuzusu kınalı kuzular..evet 33 u sadece sayı olarak görme canım ülkem.

Reactions: H M
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…