• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi bakar mısınız?

Bi mikemmel anne olarak, asla cocuguma igneci geliyor, polis geliyor, zart geliyor zurt geliyor diye korkutmadim ... ...bu saçmalık ötesi bir şey.... sonra o çocuk hemsireden korkuyor canavar görmüş gibi bağıra bağıra ağlıyor iğne olacağı zaman
... Polisten korkutuyorlar sonra da başına bir sey gelirse polisten yardım iste He canim hem Korkut çocuğu sonra yardım iste de hey Allahım ....

Eğer çocuk hata yapıyorsa bilerek yapmıyor ki farkında olmadan oturup sakinca konuşmak yerine çocuğu manyak etmeye ne gerek var? Görüyorum çocuk düşüyor yolda, canı acimış nasıl ağlıyor bir tokatta anne atıyor düştüğü canı acidigi için.... :confused:Zira büyük büyük tepkiler verenler bu annelerden.

Daughter of your father Daughter of your father 'ın çocuğuna yaklaşımı doğru olan şey.. bebek o, farkında değil bilse çıkar mı cama ...bağırsa korkar panikler belki düşerdi (Allah korusun ) sakinligini korumuşsun helal olsun Daughter of your father Daughter of your father .

Ben Gangsa'tanin net olarak meraklı komşu değil, fazlasıyla duyarlı bir insan olduğuna eminim ...onun içi içini yemistir net..... vicdan denilen şey bu.... hayvana, insana farketmez, dayanamaz çabalar bir şeyler yapmaya uğraşır vicdandır insanliktir bu yapılan.

Bi mikemmel anne olarak, asla cocuguma igneci geliyor, polis geliyor, zart geliyor zurt geliyor diye korkutmadim ... ...bu saçmalık ötesi bir şey.... sonra o çocuk hemsireden korkuyor canavar görmüş gibi bağıra bağıra ağlıyor iğne olacağı zaman
... Polisten korkutuyorlar sonra da başına bir sey gelirse polisten yardım iste He canim hem Korkut çocuğu sonra yardım iste de hey Allahım ....

Eğer çocuk hata yapıyorsa bilerek yapmıyor ki farkında olmadan oturup sakinca konuşmak yerine çocuğu manyak etmeye ne gerek var? Görüyorum çocuk düşüyor yolda, canı acimış nasıl ağlıyor bir tokatta anne atıyor düştüğü canı acidigi için.... :confused:Zira büyük büyük tepkiler verenler bu annelerden.

Daughter of your father Daughter of your father 'ın çocuğuna yaklaşımı doğru olan şey.. bebek o, farkında değil bilse çıkar mı cama ...bağırsa korkar panikler belki düşerdi (Allah korusun ) sakinligini korumuşsun helal olsun Daughter of your father Daughter of your father .

Ben Gangsa'tanin net olarak meraklı komşu değil, fazlasıyla duyarlı bir insan olduğuna eminim ...onun içi içini yemistir net..... vicdan denilen şey bu.... hayvana, insana farketmez, dayanamaz çabalar bir şeyler yapmaya uğraşır vicdandır insanliktir bu yapılan.
Bu korkutma örneklerinden de hiç hazetmiyorum ! Ondan sonra çocuğu sok bakalım doktora kontrole , kan istendiğinde ver bakalım kanı .. anne dediğin konuşarak ya da çocuğunun anlayabileceği şekillerde anlatmalı iyiyi kötüyü , olacakları ..

Kadın hırs yapmış çocuklarımızı bağırıp çağırıp adam etmiyoruz diye :)
Mazallah onun çocuklarının terbiyesini falan bozarlar sonra.
Ben de onu anlamıyorum . Israrla yanlış olanı kabullendirmeye çalışıyor . Burdaki bütün üyeler yanlış, o doğru :)) ee sonra uçuşa geçiyor, doğru yere konamayinca bi daha :)

Kızlar, şu an bi olay yaşanıyor burada (Yazana kadar bitti gerçi); çok kararsız kaldım; kulak kesildim dinliyorum.
Konu çoluk çocuk bağrışı olunca benim içim sallanıyor, hani dibimde bir şey oldu da ben nasıl fark edemedim-engelleyebilirdim diye yerim kendimi neler okuyoruz, çığlık bağrış duyarsam dinler olayı anlamaya çalışır, müdahil de olurum (Öyle bi polisi aramışlığımız var başka bir komşu için).
Şimdi evdeki işimi bıraktım komşudan gelen sesleri dinliyorum, yazarken de ses kesiliyor.
Zaten baya ortalık sallandı burada duymayan kalmamıştır, ama benim elim ayağım titredi.

Biraz bilgileri değiştireceğim hani çelişirse anlatımım takılmayın, ama olay aynı:
Üst komşumun 3 çocuğu var, küçük olanı benim oğlanla yaşıt, ortanca kızı da olsun olsun 3 yaş büyük olsun, ortalama 5 yaşlarında.

Çok bi samimiyetim yok kendileriyle (Zaten apartmandaki kimseyle tam tanışıklığım var denemez, merhaba,selam nasılsın tarzı yani); dışarıdan normal bi aile, adam sessiz kafası önde bi tip, kadın klasik anne, ev hanımı; normal bir aile.

Şimdi yaşanan da şu (Anladığım kadarıyla); bu 5 yaşlarındaki kızımız mutfağa giriyor, oralar batıp çıkıyor anne gelene kadar. Annenin berbat gününe denk gelmiş olsa gerek ki baya bi azar kaydı, öyle böyle değil; cinnet halinde yani. Olabilir bir şey diyemem, arada bana da gelir de işte çocuk olunca karşısında dedim bi yanlış yapmasın, kulak kesildim. Çocuk herhalde şoka girdi bilmiyorum, kadın çok bağırdı. Baba da evdeymiş (Sebebini bilmiyorum beni de ilgilendirmez), anneden sonra baba devraldı ve buralar yıkıldı yani. Ben 5 yaşında bi çocuğa o kadar bağırıldığına ve aşağılandığına hiç şahit olmadım.

Çocuk iç çeke çeke bağıra bağıra ağlamaya başladı ama kekeliyor konuşamıyor, baba daha çok kızıyor.
Dayak mayak yok, pencereler açık zaten olduğu gibi ses geldi bana ve başkalarına da muhtemelen. Düşündüm kapılarını çalayım, kadına "Bi sakinleşelim hadi gelin kahve içelim bende bi, bi çıkıver evden gel" desem komşuma, bilemedim nasıl tepki alırım, dediğim gibi tam tanımıyorum. Polisi arayayım desem hani polislik durum yok mu var mı, öfkeler gerilmiş bilmiyorum sebep nedir, çocuğun bi merak anı sakarlığına patlıyor ana-baba. İçim uğundu o çığlıklara, çocuk sinir nöbetine girdi galiba; baba bağırır anne bağırır çocuğun ağlama hali bile bi krizi anımsattı bana.

Ben ne yapayım kızlar; bi çağırayım mı kadını, kızı "Bi gelin kahve neyim içek şöyle bi kafa dağıtak sakin, olur arada bu kadar hırpalamayın kuzum birbirinizi" filan... Yoksa gerek mi yok, yani dayak yok bi şey yok. Ama işte bu da bi değişik dayak gibi, içim titredi burada, o kadar bağırılır mı bi mutfak battı yani nolcak silinir... Bana ne mi desem, sonuçta herkesin kendi çocuğu-yetiştirişi; zaten kadın "Sana nooluyo be?" diyebilir de tanımıyorum... Ay içim sallandı dert oldu of.. Adam hala söyleniyor, çocuk iç çeke çeke perişan oldu.
Bu benim buradayken/evde olduğum zamanlarda istemsizce şahit olduğum kendilerinin 3. ağır olayı, normal bi bağırmadan, münakaşadan söz etmiyorum; çocuk sinire kalıyor, vurma vb. yok ama duygusal şiddetse evet duygusal şiddet.

Kızlar böylesi durumda ben kapı çalıp kadını, çocuğu filan artık hangisi denk gelirse bi gezele gel diye alayım mı sizce? Böyle berbat oluyorum anlamaya çalışıp kalınca.
Acaba bizim komşumuz olabilirmisiniz dedim ama bizde kekeleme yok. Valla evin içindeki kaosu gormeyen biri sesimi duyduğunda kim bilir ne düşünmüştür. Ama dökülen sute basip yere yapıştıktan sonra nekadar bağırdım hatırlamıyorum.

Evladım küçükken mama sandalyesinden bildiğin kaf üstü düşmüştü saniyeler içinde, okadar korkmuştum ki ona bişey olucak diye ödüm koptu çığlık atmışım korkuyla kuzum ağlıyo canının acısıyla elim atağım boşladı bende ağlamaya başladım panikle haliyle epey ses olmuş.evler kağıt gibi zaten duyulmaması mümkün değil bunların.neyse alt kat komşumuz geldi soluk soluğa birşey mi oldu gümbürtüyü duydum korktum geldim ksr bakmayın bende hamileyim birşey oldu diye epey korktum dedi.arada sırada karşılaşır çok seyerek selamlaşırdık okadar.. ben sevindim bile hatta,demek birşey olsa komşudan var fayda diye...

Ben tuhaf karşılmadım sırgulamasını ama tabi kavga gürültü yani toplumsal olarak ve vicdanen utanılacak birşey yaşadıktan sonra onu sorgulanıyormuş gibi hissedince çokda makul karşılamayabilir kadın.neticede onay verilmeyecek birşey yaptılar kocasıyla birlikte..bilemedim

Senin çocugun bardagi kirsin agzina atip yesin camlari ve sen sakin kal bagirma panik yapma geç otur kahveni iç kk ya gir yorum yapmaya. Ocakta elini yaksin sen sakin kal çayini demlemeye devam et hiç sinir krizi geçirme böylece komşularinda hic ses duymaz aa ne iyi aile der elalem
Şaka bu şaka dimi?Anneyim iki kızım var yaramazlık da sinir tanimiyorlar ama çareyi zaten korkmus yavrumu daha beter hale getirmek de aramiyorum

yine hiç olup giden bir konu

şu konuda da gördüğüm üzere karşıdaki insan kışkırtıyor cevap veriyoruz hakaret falan da yok yine ban yiyoruz bu nasıl iş inanın çözemiyorum

Back