Ideolojisi olmayan kadinla olamam diyen erkek..

O zaman çok da sıkıntı olacağını sanmıyorum, siyasi görüşleriniz zıt değil. Zor durumlarda ülkede kalıp kalmamak kişinin ideolojisini değil o anki önceliklerini belirler.

Tabi ki haklısınız, ama ideolojim tabi ki var. Ona göre yok sadece. Siyasetten konuşurum, ülkenin dünyanın gidişatından konuşurum yeri gelir birlikte üzülürüz kızarız. Aramızdaki tek fark onun hala burada savaşmaya değdiğini düşünmesi, benimse sakin huzurlu güvenli bir hayat yaşamak istemem ve savaşma isteğimin olmaması.

Teşekkür ederim fikrinizi paylaştığınız için. Haklısınız, zaten çok kez düşünüp üzüldüğüm şeylerden biri bu. Şuan biz ülkemizdeki Suriyelileri ne kadar dışlıyor, hor görüyoruz. Belki birkaç sene sonra aynısını bizler yaşayacağız. Hiçbirimiz bilemiyoruz. İşte bunları düşündükçe diyorum neyin savaşı bu, neden sadece yaşayamıyoruz diye. Ne bileyim..

Sevdiceğin gibi düşünüyorum, uygun değilseniz ayrılın, ben de karşımda ben dünya vatandaşıyım vs diyen bir çiçek çocuğu istemem

Çiçek çocuk mu Ya düşündüğünüz gibi değil. Ben tabi ki ülkemin vatandaşıyım, iki ülke uzağa gitsem elim ayağım dolanır, şimdi çemkirdiğim insanları bile buram buram özlerim. Bu vatanı seviyorum, tarihine ve Kurtuluş savaşına özgürlük yoluna, Atatürk'e herşeyine büyük sevgi saygı besliyorum. Sadece artık boşuna uğraş veriyormuşuz gibi geliyor. Biraz yorgunluk, biraz umutsuzluk. Ülkenin yarısına düşman olmaktan bir çukura düşmektense kendi içime dönerim, huzurla yaşarım diye düşünüyorum, en azından düşünmeye çalışıyorum.

Ağzınıza sağlık, teşekkür ederim güzel düşünceniz için. Ben de öyle düşünüyorum, bakalım sinirle değil oturup enine boyuna konuşunca bir yere varabilecek miyiz..

Yok estafurullah ne yanlış anlaması. Tam olarak böyle bir şey sanırım. Çünkü son referandum sonrası ben bu kadar değiştim, iyice bir karamsarlık çöktü üzerime ve kendi yoluma bakayım artık demeye başladım. Ona bunu söylediğimde ise ilk yenilgide böyle vazgeçeceksen ne anlamı var, güçlü kalmak zorundasın ben kalamadığımda da sen güçlü olmalısın karamsar olamazsın demişti.

BEnim erkek arkadaşım da aynı kafada. Hatta geçen akşam aynı muhabbetten gerildik bayaa. Tamam sen kal ülkende savaş uğraş didin. Ben sana bu kadar uğraşma, boşa çabalarsın, hayatını yaşa demiyorsam sen de bana kendi hayatını düşünüp başkaları yokmuş gibi davrananazsın muhabbetı yapma neyi yargılıyorsun ki sanki düşündüğümü hissettiğimi değiştirebileceksin bi de bu muhabbetler ütopik şeyler sonuçta kavga etmeye karşındakinin düşüncesini değiştirmeye seninle aynı fikirde değil diye dünyanın sonu gelmiş gibi davranmaya ne gerek var te allahım ya

Yok daha önce de konuştuk bu konuları, dünya vatandaşlığı kısmı biraz genel bir tabir idi. Ülkeme aidiyetim var tabii ki. Referandum için oy vermeye o götürdü hatta beni, bir gece öncesinden uyuyamadım ikimiz de heyecanla gittik oy verdik. Birlikte üzüldük. Oradan sonra koptu bende biraz, iyice umutsuzluğa kapıldım. Ve eğer böyle olacaksa, sadece daha kötüye gideceksek ben böyle yaşamak istemiyoruma döndü hissiyatım. Ben sokağa çıktığımda güvensiz hissetmek istemiyorum dedim. Çocuğum olursa ona bir şey olur mu korkusuyla sürekli yaşamak istemiyorum dedim. Her gün yeni bir adaletsizlik, kötü bir haber görmekten yoruldum sadece huzurla yaşamak istiyorum, ben ölüp gittikten sonra ne anlamı var geri kalan herşeyin dedim. Bilmiyorum ki yanlış mı düşünüyorum.

Bunları biz de konuşuyoruz, ben sadece eski umudumu sürdüremiyorum o kadar. Sonuçsuz ya da çözümsüz de olsa ne olur ne yapılır nasıl daha iyiye gider bunlar konuşmaktan kaçındığım şeyler değil asla. Tabi ekonomi modeli uygulama kısmında takılabilirim ama olsun Teşekkür ederim yorumunuz için:)

ben cifte vatandasliga sahibim senelerdir yurtdisindayim, ikinci vatandasligimla dunyanin hemem hemen her ulkesine vizesiz girip calisabiliyorum ama icimde dogdugum buyudugum ulkenin sevgisi ozlemi var..
yalan o dunya vatandasligi..
gulu bitti yerden koparin nehir kiyisuna ekin, su sel vursun, olur mu eskisi kadar guzel? yok olmaz olmuyo..
yerini yabancilar bidefa..
keske elim kolum bagli olmasa ve keske su ulkenin gidisati bu yonde olmasa da donebilsem diyorum hep.. evlatlarim suan yasadigimiz yerin vatandasi esim burali, bnde egreti kalmis bi gul..
bn anladim erkek arkadasinizi..

Olmamış bir şey için konuşmak çok kolay. Ama olan bişey üstünden konuşulabilir. Ben de sizi cidden bencil gördüm. Bütün evin ihtiyacını adam alıyo yemeği o yapıyo falan. Nasıl kabul edebiliyorsunuz böyle bir şeyi. Diğer mesele de dediğim gibi bence boş konuşmak da olabilir.

Ay evet benim de kafamı o karıştırıyor ya. Ki çoğu zaman böyle konular açıldığında bana hak vermiş bir insandı kendisi. Bu sefer sinirin etkisiyle benim inatla ona muhalefet olmamla ilgisi olabilir diye düşünüyorum. Yoksa niye bir gün öyle deyip ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam eder insan. Kafa gitti

Dunya vatandasligi olayini bilemem de, Turkiye'den dibine kadar nefret edenler yurt disinda cok mutlu olabiliyor. Birkac ornek biliyorum cunku. Konu sahibini bilemem tabi, burdan bakinca o tiplere benzemiyor.

Şimdi böyle düşünürsünüz başka zaman başka şekilde. İdeoloji başka çocuklarımı güvende tutabilir miyim diye ilk akla gelen çözümü söylemek başka.
Arkadaşların dedikleri çok doğru. İdeolojisi olmayan değil, düşüncesi kendisininki gibi olmayan kanına dokunmuş. Bu da gayet bencilce. Bu erkekler illa "ağam paşam en iyi sen bilirsin"cilik istiyor

Saygı duyuyorum fikrinize. İnşallah hiç birimiz Suriyeliler gibi bir noktaya gelmeyiz. Ama ideolojim sadece vatan bayrak değil. Örneğin aile evinde yaşadım bu yaşıma kadar ama huzursuzluğum, sorunlarımız öyle bir noktaya geldi ki evimden gitmek zorunda kaldım. O noktaya gelene kadar çok zorluk yaşadım, mücadele ettim. Belki şuan baba evinde değilim ama en azından huzurluyum. Böyle bir ihtimalim olacaksa ve burada hiçbir çözüm umudum kalmamışsa gidebilirim. Ki erkek arkadaşımın da yurtdışında iş ihtimalleri var, biri bile gerçekleşirse gideceğimizden eminim. Hem maddi hem manevi açıdan daha iyi bir fırsat görürse ailesini ve beni de alıp gideceği konusunu birkaç kez konuştuk. Bu da bir nevi kaçmak değil mi o zaman?
Evet akıllı, mantıklı, evlenmek istediğim bir insan. Ama henüz ben kendi ayaklarım üzerinde durmaya yeni başladım ve ikimiz de hazır değiliz buna. Biraz daha zamanı var gibi, benim biraz daha büyümeye ihtiyacım var:)

Hayatta bir ideolojiniz yokmudur.ben ideolojisi olmayan tarafsiz tutumsuz dunya yansin ben hayata bir defa geldim kacar gider rahatima bakarim diyen 1 erkek istemem mesela

Dunya vatandasligi olayini bilemem de, Turkiye'den dibine kadar nefret edenler yurt disinda cok mutlu olabiliyor. Birkac ornek biliyorum cunku. Konu sahibini bilemem tabi, burdan bakinca o tiplere benzemiyor.

bnde seviyorum burayi ama iste dogdugun yer baska.
8 sene oldu ilk seneler hic ozlem duymadimama coluk cocuga karisinca ve sanirim yaslandikca insan ozluyor.
esime diyorum olunce beni burda gomme sana vasiyetim, gotur turkiyeye gom..
yaslaniyorum galiba

dedim ya tamamını okumamıştım,
benim ideolojim de sizinkine yakınmış, şu referandum sonuçlarından sonra "ya sev ya terket" in terketme yollarındayım
ama işte çok zıt düşüyorsanız ikinizin de ilişkinizi gözden geçirmeniz gerekecek, siyaset asla sadece siyaset değildir, işte en somut örneğisiniz,
yarın siz ilk fırsatta daha insani yaşam koşulları sağlayacak bir ülkeye gitmek isterken o kalmayı tercih edecek, ikinizden birinin hayati bir fedakarlık yapması ya da yollarını ayırması gerekecek, o yüzden şimdiden bitmesi daha hayırlıdır belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…