Ideolojisi olmayan kadinla olamam diyen erkek..

Birincisi, resmi olarak hiçbir şeyim olmayan birinin evime erzak taşıması beni mutlu değil rahatsız ederdi. Güzel bir sey gibi anlatmissiniz ama benim baktığım yerden öyle gözükmüyor.
İkincisi biz de erkek arkadaşımla bu bahsettiğiniz konuda zıt düşünüyoruz ama bu konuda hiç kavga etmedik. Ne ben ona böyle düşünen biriyle olabilirim dedim ne o bana. Fikirleri konusunda fazla dayatmacı erkek arkadaşınız. Bunu bir gözden geçirin.
Üçüncüsü, konu fazla uzun vallahi yarısına kadar okuyabildim.
Bu arada ideolojin yok demiş ama bal gibi de ideolojiniz var. Dünya vatandaşlığına inanmak da bir ideolojidir. Sizin erkek arkadaşınız kendi ideolojisi dışında hiçbir fikri ideolojiden saymıyor. Ben de böyle biriyle birlikte olamazdım mesela.

Son düzenleme:
Bir turlu anlasamadiginiz kadin-erkek konusunu merak ettim. Ona gore bir sey diyebilirim ancak. Ama sinirli erkekle olmaz, olamaz. Sinirli erkekten cok korkarim ben, sagi solu da belli olmuyor bunlarin.

nere gidersin bilmiyorumda kimse gelsinler diye kollarini açmis diye beklemiyor, kimse ulkeisnin dunyaya ortak mal oldugunu duusnmuyor diyelim
bu konuda yaniliyorsun,Allah korusun kotulukden sabastan, kotulere firsat vermesin rabbim ama kalabailecegin sorgusuz sulasiz yasadigin bi vatani(miz)n var ve de fazla seçenegin yok maalasef

mesela su an seçim var avrupanin bi ulkesinde, asiri sagci bi aday eger baskan seçilirse butun yavbancilari ulkeden atmayi dusunuyor gibii

Bu kitabı defalarca okudum,bazen yine bakarım,anlatmak istediğinizi çok iyi anlıyorum...

W Wurstria uzun ama akıcı yorumun için seni tebrik ederim ve çocuklarımın ileride en az senin kadar bilinçli olmalarını dilerim

Valla okumamakta da siz haklısınız. Çok kafamı meşgul etti konu sanki neyi yazmazsam eksik kalacakmış gibi geldi :) Kusuruma bakmayın. Ama içimi döktüm günlük gibi o da bana yeter:)

Evet eyleme geçmeye kalkınca zor olsa gerek. Zaten son çare olmadığı - canımın tehlikede olması vs - sürece gitmeyi düşünmüyorum. Sağolun:)

ulusalcilik ve milliyetcilik fikri çürümeye mi başladi? bundan 40 sene önce yazsaydiniz mantikli olabilirdi. aksine milliyetçilik hatta ırkçilik yükseliyor maalesef. Avrupada olanlara, oradaki seçim sonuçlarina bir baksaniza.

İdeoloji kısmını bilmem ama adamin soylediklerinde alınılacak, bozulacak seyler var gercekten.. Hani "cabuk sinirlenmek, agzina geleni konusmak" mesela; varsa hic hoş olmayan bi durum diger taraf açısından..

Aslında çabuk parlayan taraf daha çok o gibi. Ama onun siniri kolay geçmiyor ve genelde ağır konuşsa da mantık çerçevesinde konuşur. Bense anlık sinirleniyorum, sonradan pişman olacağım kelimeler kullanabiliyorum. Ha hiç hakaret etmedim, küfür etmedim ama onun hassasiyetine de dokunduğum şeyler oluyor sanırım. Git o zaman demek ona edebileceğim en büyük hakaretmiş mesela. Halbuki o benimle olamazsın demesine verdiğim bir tepkiydi. Pişmanım ama, bilmiyorum ne kadar haksızım ya da gerçekten o kadar ağır mı o cümlem.

valla süpersin,ama benımde hakkımı yeme bak bende tek cümlelik çözüm buldum:)
el ele verirsek çözemeyeceğimiz sorun yok bence..

konu sahibi sorry,sabote etmek istememiştim
bi ara okuycam vakit bulunca:)

Ne demek, ben de güldüm okuyunca. Sağolun okumasanız da olur :))

Ahah teşekkür ederim:) Evet çok düşünceli bir insan, bazen nasıl mutlu olacağımı benden önce bilip ona göre davranır. Bazen de tam bir öküz olabiliyor ama o da erkeklik geni herhalde

Ya aslında kovmak değildi madem seninle olamam o zaman git dedim ama vallahi pişmanım
Gitmek de değil asıl konu, ben tabii ki burada kalmak istiyorum ama artık hep daha kötüye gidecekmişiz, azınlıkmışız gibi geldiği için savaşmanın bir anlamı olmadığını düşünmeye başlamıştım. Ona anlatmaya çalıştığım da oydu.

Sizin ulusalcılık ya da milliyetçilik dediğiniz sermaye neredeyse oraya yöneldi artık. Tüm parti tabanları liberallerden oluşuyor. Ve O bahsettiğiniz romantizm tam da 40 sene öncesinde kaldı aslında.
Irkçılık değil, ümmetçilik yükseliyor. Milliyetçilik adı altında vatan çıkarları gözetilmiyor, Şiddet soslu din-bayrak propagandası yapılıyor.
Neyse bu konu uzar, ben konu sahibine yazdım konu dışı siyaset yapmak istemiyorum. Zira bebeğim zor uyudu çok gerginim. Benim de uyumam gerekiyor. İyi akşamlar.

Ya çok tatlısınız

Defol kelimesi yoktu aman bi de onu desem şimdi yeller esiyordu sevgilinin yerinde herhalde :) O zaman ben iyice düşüneyim de güzelce anlaşalım.
Siz nasıl hep haklı oluyordunuz biraz anlatsanıza, ben de hile öğreneyim

Kendi ideolojisi nedir? Liberal mi? Değişimlere ve başka fikirlere açık mı?

Beni demokrat, kendisini ise devrimci olarak tanımlıyor. Her yönden fikirleri dinler, saygı duyar, her kesimden de yakını arkadaşları vardır ama genelde kendi fikirleri değişmez. Doğrusu doğrudur ve onu sonuna kadar savunur.

Ya öyle demeyin:) Evet evlenmek istiyorum zamanı gelince, zorluklarını da ne siz sorun ne ben söyleyeyim ama ne bileyim şu süreç içinde çok büyüdük çok şey atlattık, sanki zamanla başka şeylerin de üstesinden geliriz gibi geliyor. Ya da ben az biraz Pollyanna'yım:/

Ortada ciddi bir ideolojik farklılık var anladığım kadarıyla. Aslında bu normal şartlarda sıkıntı yaratmayabilir lakin bizim ülke şartlarımız biraz farklı ve hiç olmaması gereken bir hayatın içine bir anda sürüklenebiliriz.O aşamada siz farklı şeyler istediğiniz için mutsuz olabilirsiniz.Bazı insanlar dava adamıdır. İş o noktaya geldiğinde de söyledikleri şeylerden vazgeçmeyebilirler veya tam tersi olup çoluk çocuğa karışınca biraz daha ailesini düşünen ve söylediklerinin aksi insanlar da olabilirler. Lakin sizin bir ideolojiniz yok değil yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla.hümanist bir insansınız.Evet açıkçası bir hümanist ve komformist karışımı kişilik dava adamı bir insanla biraz zorlanabilir.Hatta ülkede işler tersine dönerse çok fazla kırılabilirsiniz de. İnsan zorla da dava adamı olamaz.sevgiliniz beraber yürümek istiyor aynı yolu anladığım kadarıyla. sizin katılmasanız bile destek olmanız değil istediği.Aynı şey için birlikte canı gönülden mücadele etmek. Ve evet iş size düşüyor.iyi düşünmeniz lazım.sonra mutsuz olmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…