Ideolojisi olmayan kadinla olamam diyen erkek..

Normalde bu konularda mantıkla konuşulacak biridir halbuki kendisi. Bir damarına mı bastım ya da ters gününe mi geldim bilmiyorum, dediğiniz gibi farkına varıp gelmiştir diye düşünüyorum biraz. Kendi yurtdışı iş imkanlarının bahsi açıldığında hiç yok ben gitmem kalırım burada dediğini duymadım hiç. İkimiz de inat edip birbirimize muhalefet mi olduk ne

Çok haklısınız, sağolun yorumunuz için. Ben de öyle diyorum artık, inşallah daha güzel günler görürüz. Böyle zor seçimler yapmak zorunda kalmayız.
Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, savaşmak aptalca diye diye biz savaşıverdik galiba:))

Bizim evimizde de ben vatan millet Sakarya esim ise dunya insani( esim hem babasinin hemde kendi isi dolayisiyla sanirim dunyada gezmedigi bir yer kalmamisdir varsa da isimleri pek bilinmeyen ulkelerdir. Biz ailece politikayla ilgileniyoruz Ve Turkiyenin durumunun pek de iyiye gitmedigi kanaatindeyiz(yaptigimiz isden, konustugumuz diger politikacilardan Ve Turkiyenin su an ki durumundan oturu). Sizin guvende Ve mutlu olacaginiz bir yerde yasamaniz cok dogal Ve eger boyle bir imkaniniz varsa da yapin derim. Arkadasinizin " Ben zaten sinirliyim senin beni yatistirman lazim" demesi endise verici. Kendisi neden siz sinirlendiginiz de sizi yatistirmamis peki? Evet taraflardan birisi sinirliyse digerinin yatistirmasi hatta susmasi ya da ortami trrketmesi taraftariyim ama Bu tek tarafli olmamali. Ben burda "Ben erkegim ben sinirlenirim senin isin beni yatistirmak" gibi bir sey anliyorum. Arkadaslik, nisanlilik donemi birbirinizi tanima, anlama donemidir. Eger birseyleri sorguluyorsaniz demek ki kafaniz birseylere yatmiyor. O halde ona gore hareket edin. Denizde bir suru balik var elbet kafaniza uyan bir balik bulursunuz

Ben de baska yerde yasamak istemem diye dusunuyorum ama cevremde gordugum iki uc ornek var. Yaslaninca degisirler mi bilemem, saclari dipten sari cikiyor simdilik, Almandan cok Alman oldular.

Ya en sevdiğim, kitap önermeli yorum En kısa zamanda okuyacağım. Teşekkür ederim, umarım bulabiliriz orta yolu. İyice kafamda tartıp düşüneyim, haftasonu bir sofra da ben hazırlarım konuşuruz artık, bakalım.:)

tamamini okuyamadim ne yalan soyleyim ancak son secimde tercihini biliyorsaniz o bile yeter sizin icin karar vermeye

Demekki o da laflarinin arkasinda durmuyormus imalarinin ve bencil vs. bilmem ne insanla yapamam dedikten sonra hicbirsey olmamis gibi davranmasindan bu anlasiliyor.

Kadın erkek konusuna girersem ikinci bir roman çıkar o yüzden hiç girmeyeyim :))

Yazdıklarınıza katılıyorum. Çok fazla yorum yapmayacağım tam kuralları bilmiyorum ama siyasi bir yöne kayar da banlanırım diye korkuyorum:)

İşte sorun da orada, ideoloji sahibi olmadığımı söyleyen kendisi. Ben bir ideolojim olduğuna inanıyorum. Onunkinden farklı olabilir, onun kadar gözü kara olmayabilir ama bir ideolojim, inancım var. Ben belki de biraz çocukça gelecek ama, sadece ülkemiz açısından değil dünya açısından yaşanan insan bazlı hiçbir kötülüğü anlamlandıramıyorum. Yani sevip saygı duymak, ne bileyim güç sarhoşluğuyla hareket etmemek sadece insan olabilmek neden bu kadar zor hep şaşırıyorum. Her kötü olayda da çok etkileniyorum. Erkek arkadaşım da her zaman bu hassasiyetimi desteklemiş haklı bulmuştur. Ama malesef ben umutsuzluğa kapılıyorum gittikçe. Bu da düşüncelerimi etkiliyor, o da bunu istemiyor. Güçlü kalıp savaşmaya devam etmemi istiyor, ben bunu anlamsız buldukça da karşı çıkıyor böyle. Aslında benzer düşüncelere isteklere sahibiz ama ben farklı yollardan sonuca gitmeyi isterken o sadece savaşmak diyor. Ben de bunu anlamıyorum.

Teşekkür ederim özenip yazdığınız için bu arada:)

Ben de baska yerde yasamak istemem diye dusunuyorum ama cevremde gordugum iki uc ornek var. Yaslaninca degisirler mi bilemem, saclari dipten sari cikiyor simdilik, Almandan cok Alman oldular.

hahay var oyleleri, ben bastan beri oyle olamadim..
evin girisinde nazar boncuklu paspasim, domuz icki ve gece gezmesi tabumdan taviz vermeden tam zit karakterim ve zit kulturden olan esimle gecinip gidiyoruz,o beni boyle keci inadimla, absent olmamla sevdigini soyler, uyum saglamak icin onlardan daha cok burali olmaya calismak bana garip geliyo ne yalan soyleyim.
insallah arkadaslariniz mutlu yasarlar orda

başlığa istinaden cevabım şudur; her kim olursa olsun etrafımdaki insanların bir ideoloji daha doğrusu yaşadıklarımıza dair bir bilgisi, bir fikri olmalı.
fikri olmayan insan sadece kendi menfaatlerini ön planda tutar. bu da bana terstir.
ideolojisi olması demek bağnazca herhangi bir görüşe saplanıp kalması demek değildir.
basit bir olay karşısında dahi doğru davranışı sergileyebilmek için beynini yoran ve işin ucundan tutan insan demektir.
ortak fikre sahip insanlar gelecek kurduklarında daha huzurlu olacaklardır diye düşünüyorum.

Onu ve yaptığı şeyleri anlattığım için öyle görmüş olabilir misiniz? :) Tabi sizin düşünceniz ama, ben ondan bir şey istemedim bana bunu yap şunu al diye hiç bir zaman. Hiç paramız olmayıp arabada sigara paylaştığımızda da mutluydum ben. Ya da sıkışık olduğunu bildiğimde kalkıp hadi şunu yap demedim. Evden acil çıkmam gerekiyordu, doğumgünümde kalktı sana ev bulduk dedi. Eve taşınmama yardım etti. Kiramı, faturalarımı aidatımı ben ödüyorum. Eve ne zaman gelse elinde bir şeyler oluyor mutlaka, her seferinde diyorum evde yiyecek var alma diye ihtiyaç yok diye ama o yine alıyor ne yapayım kalkıp aldıklarını geri götür mü diyeyim?:) Yemek yapma konusu da şuan eşitlendi ama ilk bir iki hafta dediğim gibi öğrenmem için o kalktı yaptı. Şimdi o işten geliyorsa ben yapıyorum, ben işten geliyorsam o yapıyor. Bencillik mi bu bilmiyorum ama umarım değildir:)

Anladım demek istediğinizi. Sanırım oturup sakince konuşmakla bir yere varabiliriz ancak. Belki birbirimizden o kadar farklı düşünmüyoruz ama sinir harbine girince böyle oldu, bilemiyorum.
Vakit ayırıp okuduğunuz, yorumladığınız için ayrıca teşekkür ederim^.^

Hepsini okuyamadim basliga gore yorum olacak, ben de ideolojisiz bir adamla yapamam. Apolitik,etliye sutluye karismayan adamla dogru duzgun arkadaslik da kuramam.
Bir de ideoloji sadece vatan, millet, sakarya degil.

Arkadas degil de akrabalarim. Bana da garip geliyor, orada yasasam bile oyle olmazdim. Mutlular valla, Deutschland ueber alles in der Welt'mis.

Yeri geldi mi ben de söylüyorum vallahi. Ama genelde ben daha duygusal olduğum için, tamamen mantıklı bir açıklama sebep sunmadan onun huyunu suyunu değiştiremiyoruz malesef :) Ben gelişmeye çalışıyorum sürekli, kendim için de iyi olacağını düşündüğüm konularda düşünmeden törpülüyorum kendimi, değişime açığım. Ama o biraz kapalı gibi. Yaşı benden büyük olduğundan olsa gerek, daha zor kabul ediyor bazı şeyleri. Kolayca tamam bunu değiştireyim diyemiyor:/

Evet biraz öyle anlaşılmış sanırım. Tabi ki bir minnet duygum söz konusu. Ama o olmasa bile ben aile evimden çıkacaktım. Tüm masrafımı ona göre planladım ettim. Hayatımda olmasa da kendimi geçindiremeyeceğimi düşünmesem zaten taşınmazdım. Eti eksik etmedi derken de, ben de alabiliyorum tabii ki et ama o kadar meraklı değilim. Paşam etsiz doymuyor, her eve geldiğinde birşey alıp getiriyor o yüzden. Ben olmasam da böyle beslen diyor, tabi o gidince ben yine klasik soframa dönüyorum o ayrı :) Şimdi hayatımdan çıksa gitse maddi olarak çok zorlanmam ama duygusal anlamda çok sıkıntıya düşerim onu biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…