yani şimdi ideoloji derken, milliyetçilik, ülkücülük falan gibi mi mesela? bir de şunu merak ettim, anlaşamadığımız kadın erkek konusu demişsiniz. nesinde anlaşamıyorsunuz kadın erkek muhabbetinin?
istediğinizi düşünmekte, savunmakta ve savunmamakta elbette özgürsünüz ama başka bir ülkede, o hep özendiğimiz, dışarıdan bakınca ne güzel dediğimiz yerlerde yaşamak hiç de kolay değil. muhtemelen dışarıdan gelen herkesin rahatça giremediği bir sistemleri olduğundan dolayı iyi şu an o ülkeler. kanada, isveç, norveç, finlandiya falan gidecekseniz buralara gideceksiniz bunlar gerçekten gelişmiş ülkeler onun dışında avrupa, amerika vs. binbir zorluğu var. en basidinden hayat çok pahalı özellikle avrupa'da. örneğin türkiye'de geri kafalı düşüncelerden falan şikayet ediyoruz zaman zaman ama o ülkelerde de can sıkıcı derecede milliyetçilik, ırkçılık, geri kafalılık falan var. deli gibi ırkçı olan yerler var biz o kadar değiliz. zamanında sırf ten rengi siyah diye insanları aşağılayan ülke Türkiye değildi bunu hepimiz biliyoruz. bizim insanımız birçok yabancı topluma göre daha sıcak kanlı, yardımsever, şefkatli, vicdanlı ve hoşgörülü bir halk. kötülük, hoşgörüsüzlük falan sadece bizim milletimizde olan birşey değil hatta bizim milletimiz eşcinsellik konusunda bile bazı ülkelerin insanlarına göre daha bile hoşgörülü. :) benim zamanında birşeyler araştırmam gerekmişti eşcinsellikle alakalı, sosyal medyadan falan çok yardım aldım ve hep yabancı kaynaklardan bilgi topladım. fransa, avusturya, almanya, amerika gibi gibi daha birçok ülkenin insanlarından eşcinsellikle alakalı o kadar iğrenç, geri kafalı, saçma sapan yorumlar, düşünceler vardı ki bizimkiler hafif kalır. ben onları okuduğum zaman bizim insanımız daha hoşgörülü, daha insancılmış dedim, Allah sizi inandırsın. bizim şu an en büyük iki sorunumuz var birisi terör diğeri suriyeli mülteciler. mülteci konusunda devlet daha iyi bir plan çizip uygulasaydı ne o insanlar ne de biz mağdur olmazdık. bu ve bunlar gibi ciddi sorunlar da bizi yurt dışına karşı kötü gösteriyor ve dünya çapında istenmeyen milletler listelerine giriyoruz. bizim ülkemiz çok daha iyi bir durumda olacakken maalesef şu an bu durumdayız ve bir sürü olumsuzluğumuz var.
vatan millet sakarya konusuna gelecek olursak... o konu hakkında da şunu söyleyebilirim, zamanında bizim için savaşan atalarımız, şehitlerimiz vatan millet sakarya demeseydi biliyorsunuz ki biz şu an kim bilir hangi devletin himayesi, sömürgesi olurduk, kimlerin evladı olurduk, hangi bayrak altında yaşardık ve ne muameleler görürdük tahmin ediyorsunuzdur az çok. işgal altındaydık, osmanlı parçalanmıştı, bir sürü toprak bölüşme anlaşmaları gizli şekilde yapılmıştı falan filan derken kurtuluş savaşında mücadele edildi ve bugünlere geldik, gelebildik. hepiniz biliyorsunuz detaylarını da. dünya vatandaşlığı sizin kafanızda yer etmiş olabilir ama dünya buna hazır değilse bunun bir anlamı yok. vatansız olmak, vatansız hissetmek gerçekten çok ama çok kötü. neyse çok da uzattım farkındayım.
yine de sizin kendi fikirleriniz, düşünceleriniz ama ideoloji yüzünden güzel giden bir ilişkiyi bitirmek bana saçma gelir. o istediğini düşünsün, siz de istediğinizi. yalnız ilginç olanı, siz madem ideoloji sahibi değilsiniz bu adamın bundan yeni mi haberi oldu orasını anlamadım.