Ideolojisi olmayan kadinla olamam diyen erkek..

Birincisi, resmi olarak hiçbir şeyim olmayan birinin evime erzak taşıması beni mutlu değil rahatsız ederdi. Güzel bir sey gibi anlatmissiniz ama benim baktığım yerden öyle gözükmüyor.
İkincisi biz de erkek arkadaşımla bu bahsettiğiniz konuda zıt düşünüyoruz ama bu konuda hiç kavga etmedik. Ne ben ona böyle düşünen biriyle olabilirim dedim ne o bana. Fikirleri konusunda fazla dayatmacı erkek arkadaşınız. Bunu bir gözden geçirin.
Üçüncüsü, konu fazla uzun vallahi yarısına kadar okuyabildim.
Bu arada ideolojin yok demiş ama bal gibi de ideolojiniz var. Dünya vatandaşlığına inanmak da bir ideolojidir. Sizin erkek arkadaşınız kendi ideolojisi dışında hiçbir fikri ideolojiden saymıyor. Ben de böyle biriyle birlikte olamazdım mesela.

Son düzenleme:
Bir turlu anlasamadiginiz kadin-erkek konusunu merak ettim. Ona gore bir sey diyebilirim ancak. Ama sinirli erkekle olmaz, olamaz. Sinirli erkekten cok korkarim ben, sagi solu da belli olmuyor bunlarin.

nere gidersin bilmiyorumda kimse gelsinler diye kollarini açmis diye beklemiyor, kimse ulkeisnin dunyaya ortak mal oldugunu duusnmuyor diyelim
bu konuda yaniliyorsun,Allah korusun kotulukden sabastan, kotulere firsat vermesin rabbim ama kalabailecegin sorgusuz sulasiz yasadigin bi vatani(miz)n var ve de fazla seçenegin yok maalasef

mesela su an seçim var avrupanin bi ulkesinde, asiri sagci bi aday eger baskan seçilirse butun yavbancilari ulkeden atmayi dusunuyor gibii

İdeoloji konusuna girmek istemiyorum herkesin fikri kendisine nede olsa ancak Margaret Mitchell'in Rüzgar Gibi Geçti kitabını okumanı tavsiye derim. Filmi de var ancak kitabını okumadan izlemeni önermem.
Erkek arkadaşın sana değer veriyor aranızda ki farklılıklara rağmen orta yolu bulmanızı umuyorum.
Benim anladığım senin düşünüp karar verip ona konuyu açmanı bekliyor.
Bu kitabı defalarca okudum,bazen yine bakarım,anlatmak istediğinizi çok iyi anlıyorum...

yani şimdi ideoloji derken, milliyetçilik, ülkücülük falan gibi mi mesela? bir de şunu merak ettim, anlaşamadığımız kadın erkek konusu demişsiniz. nesinde anlaşamıyorsunuz kadın erkek muhabbetinin?

istediğinizi düşünmekte, savunmakta ve savunmamakta elbette özgürsünüz ama başka bir ülkede, o hep özendiğimiz, dışarıdan bakınca ne güzel dediğimiz yerlerde yaşamak hiç de kolay değil. muhtemelen dışarıdan gelen herkesin rahatça giremediği bir sistemleri olduğundan dolayı iyi şu an o ülkeler. kanada, isveç, norveç, finlandiya falan gidecekseniz buralara gideceksiniz bunlar gerçekten gelişmiş ülkeler onun dışında avrupa, amerika vs. binbir zorluğu var. en basidinden hayat çok pahalı özellikle avrupa'da. örneğin türkiye'de geri kafalı düşüncelerden falan şikayet ediyoruz zaman zaman ama o ülkelerde de can sıkıcı derecede milliyetçilik, ırkçılık, geri kafalılık falan var. deli gibi ırkçı olan yerler var biz o kadar değiliz. zamanında sırf ten rengi siyah diye insanları aşağılayan ülke Türkiye değildi bunu hepimiz biliyoruz. bizim insanımız birçok yabancı topluma göre daha sıcak kanlı, yardımsever, şefkatli, vicdanlı ve hoşgörülü bir halk. kötülük, hoşgörüsüzlük falan sadece bizim milletimizde olan birşey değil hatta bizim milletimiz eşcinsellik konusunda bile bazı ülkelerin insanlarına göre daha bile hoşgörülü. :) benim zamanında birşeyler araştırmam gerekmişti eşcinsellikle alakalı, sosyal medyadan falan çok yardım aldım ve hep yabancı kaynaklardan bilgi topladım. fransa, avusturya, almanya, amerika gibi gibi daha birçok ülkenin insanlarından eşcinsellikle alakalı o kadar iğrenç, geri kafalı, saçma sapan yorumlar, düşünceler vardı ki bizimkiler hafif kalır. ben onları okuduğum zaman bizim insanımız daha hoşgörülü, daha insancılmış dedim, Allah sizi inandırsın. bizim şu an en büyük iki sorunumuz var birisi terör diğeri suriyeli mülteciler. mülteci konusunda devlet daha iyi bir plan çizip uygulasaydı ne o insanlar ne de biz mağdur olmazdık. bu ve bunlar gibi ciddi sorunlar da bizi yurt dışına karşı kötü gösteriyor ve dünya çapında istenmeyen milletler listelerine giriyoruz. bizim ülkemiz çok daha iyi bir durumda olacakken maalesef şu an bu durumdayız ve bir sürü olumsuzluğumuz var.

vatan millet sakarya konusuna gelecek olursak... o konu hakkında da şunu söyleyebilirim, zamanında bizim için savaşan atalarımız, şehitlerimiz vatan millet sakarya demeseydi biliyorsunuz ki biz şu an kim bilir hangi devletin himayesi, sömürgesi olurduk, kimlerin evladı olurduk, hangi bayrak altında yaşardık ve ne muameleler görürdük tahmin ediyorsunuzdur az çok. işgal altındaydık, osmanlı parçalanmıştı, bir sürü toprak bölüşme anlaşmaları gizli şekilde yapılmıştı falan filan derken kurtuluş savaşında mücadele edildi ve bugünlere geldik, gelebildik. hepiniz biliyorsunuz detaylarını da. dünya vatandaşlığı sizin kafanızda yer etmiş olabilir ama dünya buna hazır değilse bunun bir anlamı yok. vatansız olmak, vatansız hissetmek gerçekten çok ama çok kötü. neyse çok da uzattım farkındayım.

yine de sizin kendi fikirleriniz, düşünceleriniz ama ideoloji yüzünden güzel giden bir ilişkiyi bitirmek bana saçma gelir. o istediğini düşünsün, siz de istediğinizi. yalnız ilginç olanı, siz madem ideoloji sahibi değilsiniz bu adamın bundan yeni mi haberi oldu orasını anlamadım.
W Wurstria uzun ama akıcı yorumun için seni tebrik ederim ve çocuklarımın ileride en az senin kadar bilinçli olmalarını dilerim:KK19:

Ayrıntıya girmeden anlatmak bu mudur?
Siz sarfettiğiniz cümleleri diyalog gibi yazmışsınız, bu kadarına ne gerek var.

Sonuna kadar okumadım malesef.
Ama adam haklı, ben de vatan millet sakarya diyenlerdenim, o bakımdan...

:KK54:

Valla okumamakta da siz haklısınız. Çok kafamı meşgul etti konu sanki neyi yazmazsam eksik kalacakmış gibi geldi :) Kusuruma bakmayın. Ama içimi döktüm günlük gibi o da bana yeter:)

romanyada şartlar nedir bilmiyorum ama annenizde olsa yinede elinizi kolunuzu sallayarak gidemiyorsunuz diye biliyorum. benim babam bulgarsitan doğumlu. halaları dayıları orada. babamın bir miktar variyetide var yinede vatandaaşlık başvurusu hala beklemede...

Evet eyleme geçmeye kalkınca zor olsa gerek. Zaten son çare olmadığı - canımın tehlikede olması vs - sürece gitmeyi düşünmüyorum. Sağolun:)

Erkek arkadaşın elinde top tüfekle cephede nöbet bekler gibi konuşmuş fakat ikinizin de yaptığı oturup dizi izlemek. İsteyerek veya istemeyerek vatan nöbeti tutan adamlar sapır sapır ölüyor her gün doğuda.
Ulusalcılık veyahut milliyetçilik fikri çürümeye başladı artık. Ülkedeki son milliyetçi lideri de gördün, sermayenin altına serdi fikirlerini. Sosyal demokratlar da aynı yolun yolcusu.
Kuru kuruya icraatsız ideoloji sempatizanlığı, romantizmden başka şey değildir.
Bir de sevgilin ''ben böyle kadınla birlikte olamam'' demiş, sen de onun üzerine evden git demişsin. Ev, evdir. 2 sandalye masa koyunca mabed olmuyor. O zaman evlenip boşananlar kendini evinin duvarına tablo diye assın.
Velhasıl iyi hoş da aklı çok havada. Konunun konuşulmasını isteseydi de kendi açardı bahsi. Sert çıktığının farkına varıp eve gelmiş işte.

Yav he he deyip geçebilirsin fakat uzun metrajlı birliktelik zor gibi. Fikir birliği önemli çünkü.
ulusalcilik ve milliyetcilik fikri çürümeye mi başladi? bundan 40 sene önce yazsaydiniz mantikli olabilirdi. aksine milliyetçilik hatta ırkçilik yükseliyor maalesef. Avrupada olanlara, oradaki seçim sonuçlarina bir baksaniza.

İdeoloji kısmını bilmem ama adamin soylediklerinde alınılacak, bozulacak seyler var gercekten.. Hani "cabuk sinirlenmek, agzina geleni konusmak" mesela; varsa hic hoş olmayan bi durum diger taraf açısından..

Aslında çabuk parlayan taraf daha çok o gibi. Ama onun siniri kolay geçmiyor ve genelde ağır konuşsa da mantık çerçevesinde konuşur. Bense anlık sinirleniyorum, sonradan pişman olacağım kelimeler kullanabiliyorum. Ha hiç hakaret etmedim, küfür etmedim ama onun hassasiyetine de dokunduğum şeyler oluyor sanırım. Git o zaman demek ona edebileceğim en büyük hakaretmiş mesela. Halbuki o benimle olamazsın demesine verdiğim bir tepkiydi. Pişmanım ama, bilmiyorum ne kadar haksızım ya da gerçekten o kadar ağır mı o cümlem.

valla süpersin,ama benımde hakkımı yeme bak bende tek cümlelik çözüm buldum:)
el ele verirsek çözemeyeceğimiz sorun yok bence..

konu sahibi sorry,sabote etmek istememiştim
bi ara okuycam vakit bulunca:)

Ne demek, ben de güldüm okuyunca. Sağolun okumasanız da olur :))

Sonuna kadar okudum bu adamı sevdim:)

Bi erkegin sırf sevgilisi yemek yapmayı bilmiyo diye ona yemek yapması çok hoş.
Dışardan söyle banane moduna girmiyo
Mutfakta erkek sevmem ama bilmiyosam yenek yapmayı aşık olma sebebi

Elini cebine attırmıyo buda güzel

Amaa ortada olmayan bi durum için tartışmanız ucu kovmaya gitmesi çok saçma

Savaş olsa o sana hadi gidiyoruz diyebilir içinde olunan durumla olası durum bir değil

Sende gitsen nereye gidiceksin uzaya mı heryer karışık otur oturduğun yere al bi şarap uzanın film izleyin seninleyim de yeterli

Ahah teşekkür ederim:) Evet çok düşünceli bir insan, bazen nasıl mutlu olacağımı benden önce bilip ona göre davranır. Bazen de tam bir öküz olabiliyor ama o da erkeklik geni herhalde :KK70:

Ya aslında kovmak değildi madem seninle olamam o zaman git dedim ama vallahi pişmanım :KK43:
Gitmek de değil asıl konu, ben tabii ki burada kalmak istiyorum ama artık hep daha kötüye gidecekmişiz, azınlıkmışız gibi geldiği için savaşmanın bir anlamı olmadığını düşünmeye başlamıştım. Ona anlatmaya çalıştığım da oydu.

ulusalcilik ve milliyetcilik fikri çürümeye mi başladi? bundan 40 sene önce yazsaydiniz mantikli olabilirdi. aksine milliyetçilik hatta ırkçilik yükseliyor maalesef. Avrupada olanlara, oradaki seçim sonuçlarina bir baksaniza.
Sizin ulusalcılık ya da milliyetçilik dediğiniz sermaye neredeyse oraya yöneldi artık. Tüm parti tabanları liberallerden oluşuyor. Ve O bahsettiğiniz romantizm tam da 40 sene öncesinde kaldı aslında.
Irkçılık değil, ümmetçilik yükseliyor. Milliyetçilik adı altında vatan çıkarları gözetilmiyor, Şiddet soslu din-bayrak propagandası yapılıyor.
Neyse bu konu uzar, ben konu sahibine yazdım konu dışı siyaset yapmak istemiyorum. Zira bebeğim zor uyudu çok gerginim. Benim de uyumam gerekiyor. İyi akşamlar.

ideoloji parayı, feminizm kocayı bulana kadar deseydiniz yaaaa:KK33:
bizimde ideolojimiz eski sevgilimle farklıydı ama çok da güzel atışırdık... gerçi hep ben haklı oluyordum.. Tağammm yaaa biraz da hile oluyordu:KK76:
Adama defol git o zaman deyinceye kadar ki kısmı gayet de sevimli geldi bana...
Sizden " ben düşündüm" demenizi bekliyor... Arayıp sormaya ve gelmeye devam ettiğine göre
durum o kadar da fena değil hıııı:cool:

Ya çok tatlısınız :oops:

Defol kelimesi yoktu aman bi de onu desem şimdi yeller esiyordu sevgilinin yerinde herhalde :) O zaman ben iyice düşüneyim de güzelce anlaşalım.
Siz nasıl hep haklı oluyordunuz biraz anlatsanıza, ben de hile öğreneyim :KK45:

Kendi ideolojisi nedir? Liberal mi? Değişimlere ve başka fikirlere açık mı?

Beni demokrat, kendisini ise devrimci olarak tanımlıyor. Her yönden fikirleri dinler, saygı duyar, her kesimden de yakını arkadaşları vardır ama genelde kendi fikirleri değişmez. Doğrusu doğrudur ve onu sonuna kadar savunur.

Romanın tümünü okumaya ömrüm yetmedi! Ama anladığım kadarıyla erkek arkadaşınız herşeyi mantığına vurarak hayatı siyah beyaz yaşayan biri. Herşeye kusur buluyor, aşırı kontrollü ve kinci. İnanın içim sıkıldı. Çok negatif elektrik aldım okuduklarımdan. Siz evlenmek mi istiyorsunuz bu şahıs ile? Çok zor bir hayatınız olacak bana göre.

Ya öyle demeyin:) Evet evlenmek istiyorum zamanı gelince, zorluklarını da ne siz sorun ne ben söyleyeyim :KK70: ama ne bileyim şu süreç içinde çok büyüdük çok şey atlattık, sanki zamanla başka şeylerin de üstesinden geliriz gibi geliyor. Ya da ben az biraz Pollyanna'yım:/

Ortada ciddi bir ideolojik farklılık var anladığım kadarıyla. Aslında bu normal şartlarda sıkıntı yaratmayabilir lakin bizim ülke şartlarımız biraz farklı ve hiç olmaması gereken bir hayatın içine bir anda sürüklenebiliriz.O aşamada siz farklı şeyler istediğiniz için mutsuz olabilirsiniz.Bazı insanlar dava adamıdır. İş o noktaya geldiğinde de söyledikleri şeylerden vazgeçmeyebilirler veya tam tersi olup çoluk çocuğa karışınca biraz daha ailesini düşünen ve söylediklerinin aksi insanlar da olabilirler. Lakin sizin bir ideolojiniz yok değil yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla.hümanist bir insansınız.Evet açıkçası bir hümanist ve komformist karışımı kişilik dava adamı bir insanla biraz zorlanabilir.Hatta ülkede işler tersine dönerse çok fazla kırılabilirsiniz de. İnsan zorla da dava adamı olamaz.sevgiliniz beraber yürümek istiyor aynı yolu anladığım kadarıyla. sizin katılmasanız bile destek olmanız değil istediği.Aynı şey için birlikte canı gönülden mücadele etmek. Ve evet iş size düşüyor.iyi düşünmeniz lazım.sonra mutsuz olmayın

X