- 30 Ekim 2013
- 20.229
- 56.885
-
- Konu Sahibi Cikolataseven
O da kötüymüş. Anneme dikkat edeceğim ama nasıl edeceğim onu bilmiyorum iste.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
karıstırma canım afedersın ama bence sen değil annen paranın peşinde..
Olabilir doğrudur. Cunku cok sıkıntı gormus biri bu konuda.
ama bırtanem parayla hıc bırsey olmuyor olmamalımı elbette olmalı bu adam senı ac bırakırmı hayır , kımseye muhtac edermı etmez bak cok sukur sende calısıyorsun daha ne ele ele verır herseyı yaparsınız ..hem evlenınce ıpler sende olacak gıt pahalısını begen alsınsıkma guzel gonlunu ..ayyy bu adam cımrı olupta napacak canım kupemı basacak parayı
O da kötüymüş. Anneme dikkat edeceğim ama nasıl edeceğim onu bilmiyorum iste.
Çok fazla söylediklerini ciddiye almayarak, kafanızı meşgul etmemesini sağlayarak edebilirsiniz. Aksi halde bu kişiyle ilgili düşünceleriniz değişebilir.
Tutumlu biri ise zaten bu güzel bir şey, benim eşim de ben de henüz para idaresini bilmiyoruz ve ay sonunda kalakalıyoruzŞimdi doğum günüm yaklaşıyor inşallah pahalı hediye almaz diyorum çünkü olan bana olacak
Evlenince o ipi bende tutma becerisi yokmuş bende. Annemin deyişine göre
Selam kızlar. Benim derdim boyumu astı ve artık dayanamadıgim icin hem buraya anlatmak hemde yardım almak istedim. Herkese öncelikle teşekkürler.
10 aylık bir iliskim var. Ciddi bir iliski. Beni tanıyan oldugum gibi seven değiştirmeden yasayan, kültürlü, eğitimli merhametli biri. Benim geçmişimi ve bana dair herseyi biliyor. Beni bu halimle seviyor.
Fakat sorunların ilki su ki kendisi benim ailem tarafından istenmiyor.
Erkek arkadaşımın ailesi varlıklı bir aile. Erkek arkadasımda varlıklı bir yasam surmuş. Ama Anadolu'da ki cogu zengin insanımız gibi tutumlu insanlar. Dışarıdan baksanız aaa bunlar zengin demezsiniz mesela. Ama gercekte öyleler.
Bense belli bir yasa kadar cok zengin olmasak bile hep bir standart üstünde yasamış yetişmiş bir kızım. Ailemde boyle insanlar.
Erkek arkadasım basta beni yanlış anlamasın diye zaten ona bu konulardan bahsetmemistim. Ama on ay geçtikçe farkettim ki ne hediye almayı biliyor. Ne de para harcıyor.
Cevreme danıştım. Seni deniyor olabilir dediler. Hani param icin mı benimle diye. Ama mantıksız geliyor bu. Kac yasında insanlarız. Çalışıyorum isim gücüm var. Ne diye boyle birsey icin bir erkekle on ay birlikte olayım.
Annem ve ablam bu kısının cimri oldugunu ve cimri insanla ömür geçmeyeceğini söylüyorlar. Sürekli "evlensen de sonun mutsuzluk" diyorlar.
Ailesinin de cimri oldugunu söylüyorlar. Ki soyle birsey mesela annesi bana hediye yollamıştı. Sevdigim bir sekilin kolyesini. Ama gümüş yani.
Hediyeyi anneme gösterdiğimde "bu ne boyle gümüş bu insanların nesi zengin boyle hediye mı yollanır insan utanır " diye cevapladı.
Çevremde ki kızlara bakıyorum. "Erkek arkadasım sunu almalı bunu almalı kafasında hepsi. Boyle değerli olunduğunu iddia ediyorlar. Ve zengin olsa bile cimri oldugu icin ve ben hediye isteyecek bri olmadığım icin mutlu olmayacağımı söylüyorlar.
Bir yerden sonra sevgi bitiyor. Gözüne batar diyorlar.
Size sorum bu. Aranızda vardır tecrübeli olanlarınız. Bana yardımcı olun. Bu kişi sonradan değişir mı veya yaptıkları anormal mı? Ya da gercekten iyi erkek pahalı hediye alan erkek midir? Ideal es bu mudur yani?
kız bosver annenı ıplerı cadılıkla değil naif ve analyışla tutabilirsin hem annenden uzak dur bu ara
Annenizin tavırlarını inanın hayretle okudumHayatında zorluk çekmiş olabilir, parasızlık görmüş olabilir her şey olabilir, ama bunların hiçbirisi onun bu tavırlarını haklı göstermeye yetmez. Bir çok insan var maddi sıkıntılar yaşayıp annenizden farklı düşünen. Bu sözlerinin hepsini ben onun karakterine bağladım, yaşadığı hayata değil özetle. Ha ama annenizi bu düşüncelerinden dolayı yargılayamam. O, onun hayat görüşüdür. Benimkiyle bir olacak diye bir şey yok.
Benim annem de sizinkinin tam tersidir, o da geçmişte çok maddi sıkıntılar görmüştür daha da neler neler ama eşim erkek arkadaşım olduğu zamanlarda annesinin bana aldığı en ufak bir hediyeyi dahi kabul etmemi istemezdi, kaç tane hediye geri çevirmek zorunda kalmıştımAsla maddi anlamda bir beklenti içinde olmadı evlenirken de. İşte ben böyle bir ailede büyüdüğüm için bana annenizin tavırları çok ters geldi ama sonuçta o sizin anneniz siz o ailede büyümüş birisiniz bu şekilde ikileme düşmeniz normal olabilir. Yine de bir yandan da şöyle düşünüyorum, ben evet bu ailede büyüdüm ama fikir ayrılıklarımız da olur ve kimsenin fikrini mantığıma yatmadan kabul etmem mümkün değil, bu kişi annem bile olsa, işte o yüzden sanki içten içe anneniz kadar şiddetli olmasa da bu tarz düşünceler sizde de var gibi hissettim ben. Çünkü şu an sizin durumunuz akla kara kadar net aslında, bir yandan şu filmlerde gördüğümüz kızına zengin koca arayan anne profili (kusura bakmayın bize yansıyan bu), bir yanda da ciddi anlamda ince bir adam. Hani bu açıdan bakıldığında aslında acaba gerçekten annem haklı mı diye sorulacak bir şey yok. Acaba annem haklı mı diye bir soruyu burada paylaşmanız bile erkek arkadaşınızın yerinde olsaydım canımı acıtırdı
Bence siz erkek arkadaşınızın cimri olup olmadığını düşünmeyin artık, çünkü yazdıklarınıza bakılırsa çok ince ve eli açık bir insan. Sizin asıl düşünmeniz gereken bence iki şey var, birincisi sizin ideal eş kavramınız. Yani bunu burada sormanız ve ona göre fikirlerinizi oturtmaya çalışmanız bile yukarıda belirttiğim gibi bence düşündürücü. Çünkü herkesin ideal eş kavramı farklıdır. Sizinkisi annenizinkine mi yakın yoksa daha farklı mı düşünüyorsunuz? O sizin anneniz hakkı üzerinizde çoktur muhakkak ki ama bu demek değil ki her konuda aynı şeyi düşüneceksiniz, her daim onun fikrini mutlak doğru olarak kabul edeceksiniz. En nihayetinde o da bir insan değil mi?
Bu adam evet benim ideal eş kavramıma uyuyor diyorsanız düşünmeniz gereken ikince şey de eğer iş ciddiye binerse annenize engel olup olamayacağınız olmalı ya da erkek arkadaşınızın ve ailesinin sizin ailenize ne kadar katlanabileceği. Anneniz mesaj yaz diye zorlamış sizi, içinde tutsa yine bir yere kadar engellersiniz en azından kendi içinizde yaşar halledersiniz diyeceğim ama anneniz fikirlerini karşı tarafa da yansıtmaktan çekinmeyecek anladığım kadarıyla.
Son olarak şöyle de bir şey var ki her zengin olan dibine kadar zenginliğini gösterecek diye bir şey yok. Belki karşınızdaki aile üstüne başına harcamaktansa muhtaç olan insanlara harcıyordur parasını, olamaz mı? Böyle olmasa bile her zengin mutlaka en pahalı markaları giyecek moda ikonu gibi ortalarda dolanacak diye bir kaide de yok. Cimri insanlar da olabilirler ama erkek arkadaşınızla ilgili anlattıklarınız bunun böyle olmadığı izlenimini uyandırdı bende.
Bence hata sizin ailenizde insanların durumları iyi diye takıp takıştırıp lüx araçlara binip benim param havasında saçmaları gerekmiyoki gayet mütavazi hayat süren binlerce zengin var kaldıki erkek arkadaşınızın içinden gelmemiş yada çok bilmediği için hediye almamış olabilir hediye almakla cimri olmak ayrı şeyler ayrıca durumları kötü olsa dahi insan parayla insan olmaz yüreğiyle insan olur bunları göz önünde bulundurun
Ailem bu yuzden zengin olmadıklarını iddia ediyor iste
Eğer siz eminseniz fazla bişey ifade etmez bide fakir olsalar ne olucakki acaba onu merak ettim
Eğer siz eminseniz fazla bişey ifade etmez bide fakir olsalar ne olucakki acaba onu merak ettim
Icim rahatladı su an. Açıkcası bana kotu gelen su yorumlardi. Yoksa ben kolyeyi gayet beğendim. Ama bana ailemin ve cevremin söylediği sey su" eger bunu kabul edersen degerinin bu kadar oldugunu belli edersin " lafı
Kusura bakma ama senin ailen bildiğin maddiyatçı insanlar. Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz arada ne söz var ne nişan insanlar niye sana pahalı hediye alsınlar ki hediye almak zorunda bile değiller. O hediyeyi kabul etme sevgilinin suratına çarp değerini daha iyi anlarlar hem kendilerini böyle maddiyatçı bir aileden kurtarmış olurlar