Soyle birsey anlatayım. Bana kullanmadığı bilgisayarını verdi. Bir isim icin benim bilgisayarımda silinme oluştu. Servise verdim. Bu sure zarfında da o bana kullanmadığı laptopini getirip verdi.
Anneme göre zengin ve eli bol bir erkek gidip yeni bilgisayar almaliymis. Eskisini vermek beni basit gormekmis. Ben bu işlerden anlamıyor musum. Bunun dogru olup olmadıgını bilemiyorum iste ben. Ablama soruyorum demek ki zengin degıl alamıyor eskisini veriyor diyor. Cok bunaldım cok
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bende üzülüyorum kendi durumuma zaten. Ve annem kendine laf kondurmaz asla. Onu üzmek sıkmakta istemiyorum.
Gazetelerde net sitelerinde haberleri mevcut. Ailesi tanınan ticari hayata sahip ve zaten kendisine ben sordum bunu. Bana dogruları anlat dedim. Tum is iliskilerini ve durumunu anlattı. Evlendiğimizde kendimize ait evimiz olacağını benim çalısmama gerek olmayacağını. Ki bunlar bile cogu insanın zaten yüksek maddi duruma sahip olmasını gerektirecek seyler bu devirde. Benimse inanın umrumda degıl. Cunku onu seviyorum. Onun efendi tavrını seviyorum. Allah korkusunu seviyorum. Gülüşünü seviyorum.
Ama annem icin bunlar mühim degıl birsey söylediğimde anında git gor gunünü diyor bana. O derece sınırlı o derece kızgın. Bazen ben bile onun dolduruşuna gelip patlıyorum.
Geçenlerde bana cok tatlı bir çikolata seti göndermiş durduk yere. Iste kalıpları falan çikolatanı kendin yapıyorsun.
Annem ısrarla yazacaksın cocuğa dedi. Dieceksin ki annem cok kızmış bu hediyeye. Bu ne bicim hediye demiş. Insan çikolata yollar ama yanında pahalli birsey koyar oyle yollar diyor.
Ablama soruyorum almıyorsa cimridir canım diyor.
Cevremde sürekli "anneler haklı çıkıyor" diyen bir grup var maalesef. Bazen ben bile kendime şaşıyorum nasıl oluyor bu kadar annemlesiyorum diye. Zaten ona söyledim ben. O da yapıyor bu sekilde romantiklikler. Sorun bu degıl ki. Sorun yaptıklarının annemin gözünde ailemin gözünde basit olması. Onlara göre bunu yapanların durumu iyi degıl. Ve zengin değiller. Beni kandırıyorlar.
Iste oyle bir korku salmış ki annem bana. Siz beni anladınız cok sagolun. Anneme bunu desem anında tum aileye yayın yapar. Cikolataseven benim hayatım karışma diyor diye.
Bu sefer ailem "annen haklı bu yasa kadar seni büyüttü nasıl ona bunu dersin" lere baslar. Ustune annem karışmıyorum ne yaparsan yap der. Ve asla icin rahat degıl mutsuz olacaksın biliyorum der.
Söylesenize kızlar hangimizin annesi "hata yapıyorsun mutsuz olacaksın pişman olacaksın" dese takmayız? Insanın icine işliyor. Musluman biriyim. Annelerin kutsallığını biliyorum. Insan "ya öyleyse" kuşkusuyla kafayı yiyor
Ben burun kivirmadim ya da ben bu sekilde düşünmedim. Annem bu sekilde konuşuyor ve
bunlar dogru mu ben mı hatalı düşünüyorum diye size soruyorum ama ailelerin uyusmamasi konusunda hak veriyorum size.
Annenizin tavırlarını inanın hayretle okudum
Hayatında zorluk çekmiş olabilir, parasızlık görmüş olabilir her şey olabilir, ama bunların hiçbirisi onun bu tavırlarını haklı göstermeye yetmez. Bir çok insan var maddi sıkıntılar yaşayıp annenizden farklı düşünen. Bu sözlerinin hepsini ben onun karakterine bağladım, yaşadığı hayata değil özetle. Ha ama annenizi bu düşüncelerinden dolayı yargılayamam. O, onun hayat görüşüdür. Benimkiyle bir olacak diye bir şey yok.
Benim annem de sizinkinin tam tersidir, o da geçmişte çok maddi sıkıntılar görmüştür daha da neler neler ama eşim erkek arkadaşım olduğu zamanlarda annesinin bana aldığı en ufak bir hediyeyi dahi kabul etmemi istemezdi, kaç tane hediye geri çevirmek zorunda kalmıştım
Asla maddi anlamda bir beklenti içinde olmadı evlenirken de. İşte ben böyle bir ailede büyüdüğüm için bana annenizin tavırları çok ters geldi ama sonuçta o sizin anneniz siz o ailede büyümüş birisiniz bu şekilde ikileme düşmeniz normal olabilir. Yine de bir yandan da şöyle düşünüyorum, ben evet bu ailede büyüdüm ama fikir ayrılıklarımız da olur ve kimsenin fikrini mantığıma yatmadan kabul etmem mümkün değil, bu kişi annem bile olsa, işte o yüzden sanki içten içe anneniz kadar şiddetli olmasa da bu tarz düşünceler sizde de var gibi hissettim ben. Çünkü şu an sizin durumunuz akla kara kadar net aslında, bir yandan şu filmlerde gördüğümüz kızına zengin koca arayan anne profili (kusura bakmayın bize yansıyan bu), bir yanda da ciddi anlamda ince bir adam. Hani bu açıdan bakıldığında aslında acaba gerçekten annem haklı mı diye sorulacak bir şey yok. Acaba annem haklı mı diye bir soruyu burada paylaşmanız bile erkek arkadaşınızın yerinde olsaydım canımı acıtırdı
Bence siz erkek arkadaşınızın cimri olup olmadığını düşünmeyin artık, çünkü yazdıklarınıza bakılırsa çok ince ve eli açık bir insan. Sizin asıl düşünmeniz gereken bence iki şey var, birincisi
sizin ideal eş kavramınız. Yani bunu burada sormanız ve ona göre fikirlerinizi oturtmaya çalışmanız bile yukarıda belirttiğim gibi bence düşündürücü. Çünkü herkesin ideal eş kavramı farklıdır. Sizinkisi annenizinkine mi yakın yoksa daha farklı mı düşünüyorsunuz? O sizin anneniz hakkı üzerinizde çoktur muhakkak ki ama bu demek değil ki her konuda aynı şeyi düşüneceksiniz, her daim onun fikrini mutlak doğru olarak kabul edeceksiniz. En nihayetinde o da bir insan değil mi?
Bu adam evet benim ideal eş kavramıma uyuyor diyorsanız düşünmeniz gereken ikince şey de eğer iş ciddiye binerse annenize engel olup olamayacağınız olmalı ya da erkek arkadaşınızın ve ailesinin sizin ailenize ne kadar katlanabileceği. Anneniz mesaj yaz diye zorlamış sizi, içinde tutsa yine bir yere kadar engellersiniz en azından kendi içinizde yaşar halledersiniz diyeceğim ama anneniz fikirlerini karşı tarafa da yansıtmaktan çekinmeyecek anladığım kadarıyla.
Son olarak şöyle de bir şey var ki her zengin olan dibine kadar zenginliğini gösterecek diye bir şey yok. Belki karşınızdaki aile üstüne başına harcamaktansa muhtaç olan insanlara harcıyordur parasını, olamaz mı? Böyle olmasa bile her zengin mutlaka en pahalı markaları giyecek moda ikonu gibi ortalarda dolanacak diye bir kaide de yok. Cimri insanlar da olabilirler ama erkek arkadaşınızla ilgili anlattıklarınız bunun böyle olmadığı izlenimini uyandırdı bende.