Ideal eş, pahalli hediye alan eş midir?

Değeriniz bir kolyeyle mi ölçülüyormuş? Hiç kusuruma bakmayın ama bence çevrenizdekilerin evliliklerinin kötü olmasının sebebi, zamanla sevginin bitmesi falan değil, paracı ve yüzeysel insanlar olmaları. Böyle insanlar imkanı yok huzurlu olamazlar. Acaba ömürleri boyunca 'aşk, sadakat' gibi kavramları duymuşlar mı hiç? Sizi ilgilendiren sevgilinizin cimri olup olmaması olmalı, ailesiyle evlenmeyeceksiniz. Bu arada yaşınız kaç? Çalışıyor musunuz? Evlendikten sonra çalışacak mısınız?

Son düzenleme:
Daha 10 aylık ilişkinizde annesi size kolye göndermiş bakır da olsa sevinirim ben daha resmiyet yok bir şey yok altın bilezik mi gönderecekti. Erkek arkadaşınız da yediriyormuş gezdiriyormuş asla her şey maddiyat değildir hele o insanı seviyorsanız aşıksanız hiç önemi olmaz. Karakteridir önemli olan. Ama ailenizle işiniz var yarın bir gün nişan düğün olduğunda taktıklarına bile karışırlar. Benim eşimin ailesinin de durumu iyi asla şunu bunu takın demedim farklı şehirlerdeydik ne aldılarsa onu taktım. Teyzemlerin de durumu iyidir ama teyzem çok yokluk çekmiş evlendiklerinde eşyaları bile yokmuş didinerek kazanmışlar o yüzden cimri değil ama tutumludur har vurup harman savurmayı sevmez ha gelinlerine evlerini döşedi, altınlarını aldı kendi alacaklarını bile aldı o ayrı ama normal giyinir asla dışarıdan durumları iyi demezsin evleri de normal düzendedir aşırı lüks hiçbir şey yoktur. Aslında iyi bir şey çevrelerinde olan var olmayan var bak biz de var diye göze sokulmasından yana değilim. her parası olan gösteriş yapacak diye bir şey yok. Tabii doğum günü filan hatırlaması incelik yapması önemli ama pahalı hediyelerle ölçmeyin sevgisini.

Pahalı hediyeler insanın değerini ölçmez, ama sevgisini göstermenin bir yoludur. Gümüş kolye hiç uygun olmamış, bu onların ne kadar görgülü/görgüsüz olduğunu gösteriyor. Erkek arkadaşınızda hiç hediye almamış, insan sevdiğini mutlu etmek istemez mi ya. Valla eşimin aileside eşimde nişanlıyken çöp almadılar. Başlarda takmıyordum ama sonra çok zoruma gitti, tamam kimse almasada insanın nişanlısı almaz mı ya? Bizim durumlar karışık biraz, sonraları yola geldi benimkisi. Bana sakın ucuz şeyler alma çocuk gibi dedim, zaten herşeyim var, pahalı şeyler al dedim. Şimdi ne istersem alır Şimdi aldığı gibi almadığı günler içinde her defasında üzülür. Erkek arkadaşınızın nabzını iyi yoklayın, siz sadece dışardan tanıyorsunuz. Çok zengin dediğiniz aile borç batağında olabilir, yada sadece dışardan öyle görünüyor olabilir. Seven insan, benim bitanecik eşim bitanecik sevdiğim diyip güzel hediyeler alır, tabi bütçesi el veriyorsa.

annen doğru söylemiş,siz mutlu olamazsınız ama sebebi asla erkek arkadaşınız değil,sen annen ve çevreniz.bence de anneni dinle ve ayrıl

Henüz 10 aylık bir ilişkide annesi size gümüşte olsa birşey almış. Bence bu bile güzel birşey. Benimde 10 aylık ilişkim var annesi bişey almadı bana
Sevgilin seni üzmüyorsa mutluysan çok boş şeyler bunlar. Ayrıca daha evli değilsiniz, gelip size altın takacak halleri de yok. Takılma böyle şeylere

10 ay uzun bir süre ve bu 10 ay içinde dogum gunu sevgilililer gunu felan olmadı mı?

bir önceki konunuza istinaden yorum yapıyorum. sizin amacınız zaten varlıklı birini bulmaktı onu bulmuşsnuz ama şimdi ailenizin ve sizin derdiniz adam parasını yediricekmiş yedirmicekmi.
valla biz eşimle evlenmeye karar verdiğimizde cebimizde beş kuruş paramız ve birikmişimiz zengin ailelerimiz yoktu. evlendik sıkıntıda çektik şimdi iyiyiz çok şükür ama benim ailem hiç böyle yaklaşmadı. çalışınca herşey olur dedi. bence sizin gözünüzü para bürümüş. evet parasızda olmaz ama illa varlıklı olacağız diye bir kaidede yok hayatımızda gayette mutluyuz...

ıııııııııı hiç sevmediğim insan tipi

pahalı olması bence çok da önemli değil ama seni düşünüp küçük bişey de olsa almalı bence. ya düşünemiyor bunu ya da gereksiz görüyor.
benim başımda da vardı böyle bi tane 3 yıl görüştük bi tane bişey aldı onu da geri istedi başka da bişeyini görmedim. küçücük bi sürpriz bile yapmadı 3 yıl boyunca. ayrılırken söyledim niye hiç yapmadın diye önce aklıma gelmedi vaktim olmadı filan dedi sonra da gerek görmediğini söyledi. eğer ilerde bu sorun olacaksa ya çaktırmadan söyle ya da sen ona al bakalım aklına gelecek mi.

Dirim kendisi durumumuzun iyi olduğu zaman da oldu yokluk da çektik demiş. Yani özel okula giderken sonra yokluk çekmişler. Annem zaten çok çekti o yüzden biraz da böyle falan diyor. Bence tutarsızlık yok.

Zaten okuyunca annesinin tavrini anlayabildim biraz daha. Konu sahibi annesinin bu maddiyat duskunlugunu yasadiklarina verip anneye he diyip bildigini okumayi etkilenmemeyi ogrenmeli.

Ha bu arada o gümüş takı olayı...Bizim klasik Türk ailelerinde bu tip hediyeleşmeler, altın takılar iş resmiyete bindikten, nişan olduktan sonra olur. Yani sevgilinizin ailesinin size henüz sevgiliyken gümüş yollaması zaten pek görülmedik bir jest. Ve kesinlikle ekstradan bir şey.
Bir diğer mesele de annenizi iftara çağırmamış olması... Yine bizim Türk ailelerinde kızının sevgilisiyle yemeğe çıkma yaygın değildir, bu tip şeyler nişandan sonra olur. Yani nişanlınızın yemeğe annenizi de çağırmak aklının ucundan dahi geçmemiştir,çünkü sevgiliyle yenecek yemeğe sevgilinin annesini de çağırmak pek olağan bir şey değil ülkemizde. Bu nedenle çok normal bence sevgilinizin bunu düşünememiş olması çünkü öyle bir kültürle büyümemiş. Bence söylenenlere kulak asmayın ilişkinizin tadını çıkarın .:)) Sevgilinizi siz tanımaya çalışın anneniz değil.

nişanlı bile olmadan annesinin iftara çağrılmayı beklemesi pek bir abes.şimdiden bu ilişkiye bu kadar kişi karışırsa işin içinden çıkılmaz.

Bi gumus kolyeden mi seni sevmedigini anlamis annen?? Ortada ciddi birsey yokken henuz altin almak ne kadar dogru zaten??? Pirlanta bekliyormus annen herhalde…bana gore hava hos…genel duruma/yasayisina bakmak lazim…

Yorum yapan arkadaşlar!

Konu sahibinin birde şu konusunu okuyun.

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=594326

Ayrıca hangi ara ailesinin maddi durumu iyi oldu
o kısmı anlamadım

Dirim kendisi durumumuzun iyi olduğu zaman da oldu yokluk da çektik demiş. Yani özel okula giderken sonra yokluk çekmişler. Annem zaten çok çekti o yüzden biraz da böyle falan diyor. Bence tutarsızlık yok.

Kızlar konu sahibi hanım Şubat ayında açılmış şu konusunda 1 senelik ilişkim var diye bahsediyor. Şimdi aylardan Temmuz, 10 aylık ilişkim var diyor.:44:
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=690808

İdeal eş çikolatayı en kıymetli hediyeymiş gibi sunandır, gerisi laf-ü güzaf

Erkekler doğru düzgün hediye almasını pek bilmez zaten... Eşim bana daha yeni tanıştığımız zamanlarda bi saat almıştı. Bildiğin liseli kız saati. Aşırı spor! Bense spor ayakkabısı bile topuklu olan kokoşun biriyim! Hiç utanmadım, gidip değiştirdim saati. Pahalı da bi saatti. Hiç takmayacağım bişeye o kadar para verilmesi içime sinmemişti. Onun yerine sizin de dediğiniz gibi benim zevkime hitap eden gümüş bir kolyeyi tercih ederdim. Bence size verilen hediyenin maddi değeri önemli değil. Önemli olan sizin zevkinize hitap etmesi, aranızda bir anlam oluşturması... Ama annenize şu konuda katılıyorum: zengin ama çok fazla para harcamayan cimri bi aile diyorsunuz. Cimri bi insan sizi her zaman mutsuz edecektir. Aileyi de işin içine katarak söylediğinize göre muhtemelen babasının kendi işi var ve oğluyla ortak çalışıyorlar. Dolayısıyla kazançları da ortak ve inanın, babasına sormadan bebeğinize don bile alamayacaksınız. Bence iyice düşünün... Hayatları birleştirmek öyle kuru sevgiyle olacak iş değil... Küçük gördüğünüz problemlerin arkasında buz dağları olabilir. Tabiiki eşinizden önce kendinize güvenin. Çalışıyorum, kendi ayaklarım üstünde duruyorum diyorsunuz. Bu bi avantaj tabii ama almak istediğiniz bayramlık kıyafeti alırken ''Aman almayalım babamlar laf etmesin şimdi israfçıyız diye.'' diyecek bir kocanız olacaksa oradan koşarak uzaklaşın bence...

Annenizin tavırlarını inanın hayretle okudum Hayatında zorluk çekmiş olabilir, parasızlık görmüş olabilir her şey olabilir, ama bunların hiçbirisi onun bu tavırlarını haklı göstermeye yetmez. Bir çok insan var maddi sıkıntılar yaşayıp annenizden farklı düşünen. Bu sözlerinin hepsini ben onun karakterine bağladım, yaşadığı hayata değil özetle. Ha ama annenizi bu düşüncelerinden dolayı yargılayamam. O, onun hayat görüşüdür. Benimkiyle bir olacak diye bir şey yok.

Benim annem de sizinkinin tam tersidir, o da geçmişte çok maddi sıkıntılar görmüştür daha da neler neler ama eşim erkek arkadaşım olduğu zamanlarda annesinin bana aldığı en ufak bir hediyeyi dahi kabul etmemi istemezdi, kaç tane hediye geri çevirmek zorunda kalmıştım Asla maddi anlamda bir beklenti içinde olmadı evlenirken de. İşte ben böyle bir ailede büyüdüğüm için bana annenizin tavırları çok ters geldi ama sonuçta o sizin anneniz siz o ailede büyümüş birisiniz bu şekilde ikileme düşmeniz normal olabilir. Yine de bir yandan da şöyle düşünüyorum, ben evet bu ailede büyüdüm ama fikir ayrılıklarımız da olur ve kimsenin fikrini mantığıma yatmadan kabul etmem mümkün değil, bu kişi annem bile olsa, işte o yüzden sanki içten içe anneniz kadar şiddetli olmasa da bu tarz düşünceler sizde de var gibi hissettim ben. Çünkü şu an sizin durumunuz akla kara kadar net aslında, bir yandan şu filmlerde gördüğümüz kızına zengin koca arayan anne profili (kusura bakmayın bize yansıyan bu), bir yanda da ciddi anlamda ince bir adam. Hani bu açıdan bakıldığında aslında acaba gerçekten annem haklı mı diye sorulacak bir şey yok. Acaba annem haklı mı diye bir soruyu burada paylaşmanız bile erkek arkadaşınızın yerinde olsaydım canımı acıtırdı

Bence siz erkek arkadaşınızın cimri olup olmadığını düşünmeyin artık, çünkü yazdıklarınıza bakılırsa çok ince ve eli açık bir insan. Sizin asıl düşünmeniz gereken bence iki şey var, birincisi sizin ideal eş kavramınız. Yani bunu burada sormanız ve ona göre fikirlerinizi oturtmaya çalışmanız bile yukarıda belirttiğim gibi bence düşündürücü. Çünkü herkesin ideal eş kavramı farklıdır. Sizinkisi annenizinkine mi yakın yoksa daha farklı mı düşünüyorsunuz? O sizin anneniz hakkı üzerinizde çoktur muhakkak ki ama bu demek değil ki her konuda aynı şeyi düşüneceksiniz, her daim onun fikrini mutlak doğru olarak kabul edeceksiniz. En nihayetinde o da bir insan değil mi?
Bu adam evet benim ideal eş kavramıma uyuyor diyorsanız düşünmeniz gereken ikince şey de eğer iş ciddiye binerse annenize engel olup olamayacağınız olmalı ya da erkek arkadaşınızın ve ailesinin sizin ailenize ne kadar katlanabileceği. Anneniz mesaj yaz diye zorlamış sizi, içinde tutsa yine bir yere kadar engellersiniz en azından kendi içinizde yaşar halledersiniz diyeceğim ama anneniz fikirlerini karşı tarafa da yansıtmaktan çekinmeyecek anladığım kadarıyla.

Son olarak şöyle de bir şey var ki her zengin olan dibine kadar zenginliğini gösterecek diye bir şey yok. Belki karşınızdaki aile üstüne başına harcamaktansa muhtaç olan insanlara harcıyordur parasını, olamaz mı? Böyle olmasa bile her zengin mutlaka en pahalı markaları giyecek moda ikonu gibi ortalarda dolanacak diye bir kaide de yok. Cimri insanlar da olabilirler ama erkek arkadaşınızla ilgili anlattıklarınız bunun böyle olmadığı izlenimini uyandırdı bende.

konu ile pek alakası yok ama gümüş kolye deyince hep aklıma parasız liseli aşıklar geliyor.onun yerine şık bir cüzdan gibi bir şey alınabilirdi ya da fular gibi

hakikaten benim için bile bir iticiliği var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…