Ideal eş, pahalli hediye alan eş midir?

Bunları konuştum ben. Açıkcası ben ona ne göstersem bu ne ya demedi. Vallada demedi. Ayrıca mesela bir arkadasımız evleniyor. Es adayı 50 bin degerinde koltuk takımı aldırıyor. Ben oha dedim. Bu ne sacmalik dedim. O e yapacak ev kurmak bu is dedi. Ben mesela ona hayatta aldırmam o paraya o ayrı. Ama su tutum insanın hosuna gidiyor.

Fakat gel gor ki anneme göre bu tutumlar hep yalan. Olan gösterir diyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben hediye ile olcmuyorum. Ailem ölçüyor. Ve bu sekilde olanın cimri oldugunu beni kandirdigini söylüyor. Bende size soruyorum. Tecrübeli olanlara. Bu dogru mu diye.

Siz cimriligi ailenize gore yorumlamissiniz bize gore sevgilinizin cimriligi yok gayet normal ama anne ve ablaniza gore ki onlarin beklentileri kat kat fazla oldugu icin cimri yapmışsınız sevgilinizi

Hayir yanlis! Hediye verip cok afedersin y.vsak adamlardan mi yoksa seni sahiplenip sacinin teline kiyamayan adamlardan mi

Olan göstermek zorunda değil bence. Yiğidin malı meydanda gerek diye düşünüyor anneniz sanırım.
Ailesinden aldığı terbiyeye, yetiştirilme tarzına bağlı biraz da. Yanlış anlamayın parası olduğunu göstermek terbiyesizlik demiyorum ama belki insanların gözüne sokmak istemiyordur. Küçüklüğünden beri bu şekilde alıştıysa normal yani. Kaldı ki cimri biri olsa sizden önce o oha derdi. Sonuçta anlık bir tepkidir, o an da yalanına devam etmek için rol yaptığını düşünmüyorum.
Evlendikten sonra değişen bir sürü insan var, iş paraya-cimriliğe gelene kadar. Ne melekler şeytan çıkıyor evlilikten sonra. Siz güveniyorsanız ailenize de tatlı dille anlatın durumu. Saygı göstermeleri gerekir.

Evet aynen oyle. Kucukkuginden beri mütevazı yetişmiş biri. Ve asla olan seyi söylemeyi seven biri degıl bunu bana anlattı zaten.

Yanlış anlamayın beni lütfen ama yazdıklarınızdan paraya fazla kıymet veren bir aileniz olduğu izlenimini alıyorum.evlilikte çok daha önemli şeyler varken bunlara takılmak,yok gümüş kolye,zenginler ama belli etmiyorlar falan bana çok itici geldi.gösterişsiz hayat size göre değil demekki.. Ben eşimle evlenmeye karar verdiğimde ailem eşimin işi hakkında elbetteki bilgi sahibi idi fakat ailesinin durumunu bilmiyorlardı.farklı şehirlerdeydik ve nişandan sonra gidip gördük evlerini.fakir olsalardı sen mutlu olamazsın at bu nişanı demezlerdi denmemeli.maddi durumları orta derece buna rağmen nişandan önce gümüş dahi olsa hediye almadılar çokta önemli değildi şahsen.evlendim hiçbirşeyden kısmadan tatile de gittik tüm harcamalarımızıda istediğimiz gibi yaptık önemli olan eşinin huyu mizacı.anlaştıktan sonra gerisi teferruat..

Yazmıyayım yazmıyayım diyorum tutamıyorum kusura bakmada konu başından beri annem ablam böle diyo şöle diyo senin yazdıklarına bakıyorum hep bir beklenti sonra diyosun benim bi beklentim yok çalışıyorum evlendikten sonra böle olursa şöle olursa canın bak sen gösteriş için bu çocukla evleneceksen hiç evlenme ayrılın annenin sözü tabiki değerli ama senin annen sana yol göstermiyo seni düşünmüyo kanaat etmiyo hep bir sorun hep bir sorun çevren bu kadar önemliyse sen o çocun hakkına daha fazla girme seviyosan herkesi susturmasını bileceksin kimseye çanak tutmucaksın

Evet aynen oyle. Kucukkuginden beri mütevazı yetişmiş biri. Ve asla olan seyi söylemeyi seven biri degıl bunu bana anlattı zaten.

Bu yüzdendir bence. Siz zaten biliyorsunuz tüm bunları. İçiniz rahatsa, güveniyorsanız annenize pek aldırış etmeyin. Sizin için evhamlanıyordur o da.

Konunuzu ilk başta okurken yemekte gezmede falan da pek eli cebine gitmiyor sanmıştım, ama sonraki yorumlarınızda bunu açıkladınız, gezen tozan bir çiftsiniz gibi, cimri insan bunları rahat rahat yapamaz.
arkadaşınızı anlattığınız örneklerle 10 aylık sürede ailenizin bahsettiği şekilde suçlamak yanlış olur sanki, gözlemleyin bakalım zaman ilerledikçe nasıl olacak?? Yıl dönümünüz önemli mesela, nasıl bir hediye alacak ya da sürpriz yapacak??
Ayrıca dip not: cimri olan insanla vakit geçirirken gezerken alışveriş yaparken anlarsınız. Cimri olan sevgili, parası gidecek diye gezmelerinizi bile kısıtlayabilir

Mutluluklar

mühim olan senin duygularun.cimrilik hissediyorsan dikkat. sonucta aile kuracaksın onunla. ama mütevazi hediyeler içten de olabilir.

Aile standartlamasi aynen anlattigini gibi. Ben çok rahat yasadim esimin ailesinin durumu hayli iyi ama anadolu insani har vurup harman savurmuyor. Yalniz benim eşim hiç cimrilik bilmem ama ailesi tutumludur. Cimri olsa hayat gecmez bacim

cimri biri degil,diger mesajlarinizida okudum
10 aylik iliskide adam elinden gelenin fazlasini bile yapmaya calismis,10 aysonucta kisa bir süre
anneninizin,cevre arkadaslarinizin beklentileri,insan sömürmeye herzaman karsiyimdir

Iste tam olarak bunu sordum ben. Sonunda anlatabildim kendimi. Soğuma olur degıl mı

ben anladım seni
olur tabi ki her dogum günü sevgililer gününde kavga ederler bide herif kuyumcu yani dükkandan alıp gelecek işi zor da değil
ablam meraklısı değil ama düşüncesizliği böyle karısından sakınması sinirlerini bozuyo
ayrıca tek sen değilsin ki çocugun oldugunda da aynı sorunlar
bu zamanda bir çocugu tam teşeküllü yetiştirmek kolay mı?
kıyafeti ortopedik ayakkabısı geliştirme oyuncakları biraz büyürse kendi lüksü kendi istekleri
hani bunlar durumu olanlar için çocuguna yapması gereken seyler
ama bunları hep ablam görüyor niye cünkü pinti kocasına kalsa ona gerek yok biz böyle mi büyüdük buna ne lüzum var bu pahalı
zaman değişti artık kendinden geçiyorsun bi süre sonra çocuğa yazık
yani geçiciyse bilmem ama cimriyse isterse karun olsun çekilmezzz

Hediyelesmek onemlidir. Annesi 10 aylik iliskide seni dusunup bisey almis ya zengjnligin ne onemi var ki. Zengin diye pirlanta mi alicak. Gumus idealdir. Sevgilinin hediye almamis olmasi tuhaf bu konuda egitmen lazim. Sen biseyler alarak basla ise. Aklima geldin gorunce senin ustunde cok yakisr dye dusundm abime aliyodm sana da aldm gbi. Bakalim karsilik veriyor mu? Cimrilik degil de odunluktan da olabilir seninki.

Anladigim kadariyla cocuk size biz soyle zenginiz boyle paramiz var dememis zaten siz arastirarak ogrenmissiniz degil mi?
Eger oyleyse zengin degillersr kandirma diye bir durum söz konusu olamaz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim sen her sey gec annene dikkat et. Senin ustunde hakimiyet kurmasin asla izin verme. Cagirmaz tabi tanissa da cagrilmaz yani niye cagirsin ki anneni. Cimri olsa seni oyle yere goturur mu? Cimri insan gezmeye gtmez asla. Ama annen yazik etmesin iliskine lutfen. Yoksa boyle cok mutsuz olursun. Anneler her zaman hakli degildir sadece kizlarini en iyi sekilde gormek ister pirlantalar icinde yuzsun isterler en pahali hefiyeler gelsin konu komsuya snlatsin isterler. Senin annen bu hislerini gizlemiyor hic.

Bak benim ailemin maddi durumu cok iyi. Esimin ailesi bambaska. Ailem cok kucumsedi ama agizlarini actirmadim. Sizde boyle kucumsencek bisey de yok. Var yani. Belli ki srandartlarnz yulsek olucak. Bu neyin sikintisi.

18 yaşında olsan, evleniyor olsan da annenden bu kadar etkilensen anlayacağım ama durum bu değil. Hiç arkadaşların arasında her ay bilezik aldıranı duydun mu? Ben duysam ayıplarım şahsen. Çok yakın kız arkadaşların yok mu? İlişkilerini bildiğin. Böyle şeyler duydun mu hiç?

Annem haklı çıkar mı korkum var diyorsun ya. Bence haklı çıkma ihtimali var, mutsuz olma ihtimalin var. Ama bunun sebebi nişanlının tavırları olmayacak büyük ihtimalle. Annenin sürekli müdahalesi ve senin de sürekli dolduruşa gelme potansiyelin sayesinde mutsuz olma ihtimalin var. O zaman da annen haklı çıkmış olacak ve biz buna "kendini gerçekleştiren kehanet" diyoruz.

Anneniz neden maddi beklentiler içinde? Daha söz yok nişan yok neden annenizi yemeğe götürsün neden altın falan alsın onu da anlamadım:)
Teyzeme benzettim biraz, olanı da yok gösteren biridir. Kızının 2 evliliğini de bozdu söylene söylene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…