Ideal eş, pahalli hediye alan eş midir?

Kusura bakmayin alinmayin ama anneniz yağlı kapıyı bulmuş işi ucuza kapatmamak istiyor resmen.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim pahali hediye alan erkek ideal estir diye bir kaide yok. Ideales yaninda kendini iyi hissettigin, sana degerli oldugunu hissettirendir. Cimribir erkekle omur gecirmek zor. Hediyeleri pahali olmasa da his bence. Ayrica su an kv adayinizin gelini degilsiniz henuz. Size altin yada pirlanta gondermesi abes olurdu bence. Nisandan sonra gondermesi daha makbul.

Bende bunu istiyorum iste. Almasınlar sorun degıl. Esim olup bana ılerde bu sekilde davranacaksa zaten umrumda degıl. Ama ailem basında boyle olanın sonradan daha cimri olacağını iddia ediyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Şimdi evliliklerde tabii ki esas olan şey para zenginlik değildir. Ama bir insanın baştan ben zenginim işim gücüm şöyle böyle dedikten sonra aslında öyle olmadığının ortaya çıkması boşanma için haklı sebep bile sayılabiliyorken bu çok önemli bir konu halini alıyor haliyle. Eminim sizin burada anlatmak istediğiniz şey zengin olup olmaması değil sizi kandırıp kandırmadıkları yönünde. Ailenizinde bu konuda şüpheleri var zannımca. Açıkçası bunu anlayabilmenizin çok fazla bir yolu yok diye düşünüyorum. Çünkü evlenip içlerine girmeden bu durumu tam olarak anlayamazsınız. Ama misal tatile gitmek istediğinizi ancak bu ay biraz sıkışık olduğunuzu söylersiniz bakın bakalım sizin de masraflarınızı karşılamayı teklif ediyor mu? Tabii ki ayrı odalarda kalmak şartı ile... Bir diğer yapabileceğiniz şey kredi çekmek istediğinizi arkadaşınıza borç para verdiğinizi ama kaç aydır ödemediğini haliyle sizin de sıkıntıya düştüpünüzü ve aileden istemek istemediğinizi söyleyebilirsiniz. Bunlara "deneme" denir. Evlenmeyi düşündüğünüz bir insanı denemek elzemdir ancak bunun karşı taraf tarafından anlaşılması çok vahim sonuçlar doğurabilir. O yüzden dikkatlice adım atmanızda fayda var.

Bir diğer konu ise cimrilik. Bir insanın cimriliği sadece hediye ile de ölçülmez yani sizin aranızda söz nişan nikah yok şu anda. Size çok pahalı hediye almaması onun cimri değil akıllı olduğunu gösterir. Yemek yerken, kendine harcarken, size harcarken cimri ise harcamak istemiyorsa ucuza kaçıyorsa ya da siz para mevzusunu açınca hiç ses etmiyorsa o zaman cimri diyebilirisiniz.

Anneniz konusunda ise siz karşınızdaki insana güvensiz davranırsanız onun da sizin ilişkiniz hakkında yorum yapma ve özellikle olumsuz yorum yapma isteği artar. Siz de annnizle konusurken gerçekten cimri veya parası olmadığı halde parası varmış gibi davranan bir insan olmadığını ispatlayan şeyler söylemelsiniz. Tabii öncelikle bu konudan kendiniz emin olmalısınız. Yazdıklaırnızın ir kısmını okudum aslında düzgün giden bir ilişkiniz var sadece annniz fazlaca titiz ve baskın bir karakter hayatınızda. Ona karşı gelemiyorsunuz. Ama bu tavrını sadece şu an partnerinizle ileride de evlenirseniz eşinizle aranızı açar. Aileleirin fikri elbette önemli. Ama aile mi eş mi nokrasında ailenizi seçerseniz devamlı eşinizi kaybedersiniz. Bu forumda böyle binlerce konu var.

Özetle siz önce ilişkinizden partnerinizden emin olun sonra da annenize karşı onu savunun ve kafanızı karıştırmasına izin vermeyin.

ablaniz evlenirken boyle seyler yapmamış, su kadar altin bu kadar bilezik istiyorum dememis. ama sizin es adayiniz icin onlar zenginler yapacaklar bilmem ne kadar altin alacaklar diyormus. nasil olsa paralari var, ne kadar yolsak kardir gözüyle bakiyor. alinmayin lutfen ama. ablaniz icin de ayni seyleri yapsa bunu dusunmezdim ama durum farkli.

Sizi altina bogan ama hovardaliktAn evine ugramayan seni para ile mutlu etmeye calisan bir es mi istiyor annecigin sor bakalim. Evet anneler haklidir. Bazen de cocuklarinin hislerine guvenmeliler.

Gelde bunu anneme anlat iste ben açıkcası annesinden pahalli birsey beklemedim ilk kolyeyi gördüğümde de cok sok oldum. Taşlı birseydi bayağı. Utandım. Ama annem gördü tam tersine oyle bir küçümsedi ki. Anlatamam size. Bu yollanır mı ben bunu ablanın hizmetçisine yollamam dedi.

Evet, sanki konu sahibin ailesi iyi bir damat degil, zengin bir damat pesinde. Ve öyle geliyorki, eger bunlar evlilige dogru gidecekse, damat tarafi degil, konu sahibin tarafi sorun yapar. Adamlar zengin diye sömürmeye çalisirlar ve konu sahibin iliskisi çok yipranir. Konu sahibi iliskisine sahib çikmasini ögrenmesi lazim. Her laf kafasini böyle karistiracaksa ohooo...

Ayrica konu sahibi bir annesine sorsun, daha fol yok yumarta yokken, müstakbel gelinine altin setmi alirmista?

Hatta simdiki müstakbel damadina annesi ne almis? Sonuçta konu sahibin maddi durumuda iyimis

Yani annesinin laflari o kada igrençtiki "gümüs olurmu, bu insanlarin neresi zengin." Gerçekten simdiden o oglana ve ailesine acidim.

Son düzenleme:

Yok benim laflarım direkt size değildi. Sizin de bu şekilde düşündüğünüzü ilk mesajda farkettim zaten. Bence aileniz istemediği için kılıf buluyor. Bir şey almak istediğinizde "ne gerek var ya" gibi triplere giriyor mu bu adam ona bakmak lazım. Ya da kafanızı çok kurcalıyorsa ve ciddi ciddi de evliliği düşünüyorsanız bir şekilde test edin. İlerideki yaşamınızın nasıl olacağını falan konuşun laf arasında. Hani benim hayalimde hep şu vardı, şöyle yapıcam, evim şöyle olacak falan gibi. Anlatabilmişimdir umarım. Verdiği tepkilerden az çok anlarsınız.

Canım ben seni anlıyorum. Tabiki anneler hisseder, asla evlatlarının kötülüğünü istemez. Ama aynı zamanda dünyanın en mükemmel erkeğini bile getirsen ona bile kusur bulurlar. Çünkü evlatları bir tanedir kimse onlara layık değildir. Senin burada yapacağın şey sevginin arkasında durmak. Benim annemde ilk zamanlar erkek arkadaşımı hiç istemedi. Ben ağlaya ağlaya yalvarırdım nolur görüşeyeyim diye. Zamanla benim onu ne kadar sevdiğimi gördü, mutlu olduğumu gördü ne olursa olsun sevgimin arkasında durduğumu gördü. Ama hala ayrılacaksan sen ayrıl, hem o seni bırakamaz senden iyisinimi bulacak der :) Çünkü herkesin evladı kendine çok özeldir ve ondan iyisi asla yoktur. Etrafa kulağını tıkayıp, mutlu olmaya bakarsan onlar da görürler. Umarım mutlu olursun ve yoktan yere mutluluğundan olmazsın.

Anlıyorum. Isin garibi ablamın esinin ailesi de varlıklı bir aile. Hatta bildigimiz bir aile oldugu icin annemin istemediğini düşündüm ben. Cunku su an annem benim kandirikdigimi düşünüyor.

O zaman şöyle soyleyim annen ve ablan maddiyata cok cok düşkün.Bir insanla evlenmeyi dusunuyorsan huyuna suyuna bakicaksin ve bence en onemli olan zenginlik degil o adam zengindir ama tembeldir calismaz anca yer yarin oburgun elinin altindan o kaynak gittimi dimdizlak kalir ama calisiyor ve aile kurup o eve bakabilicek gucteyse sirtini daya derim .Senin soyledgn bir soz var ki oda hic hoş degil evlendikten snra hayat standartim düşerse? hayatinin sonuna kadar zengin olucaginin garantisimi var? Cok cok yanlış yerlerden bakiyorsnz hayirlisi olsun hakkinda

Canım tutumluluk başka cimrilik başka.Eğer huzur veriyorsa bir erkek doğru erkektir.Bunu ona sen de alıştırabilirsin zamanla.Mesela arada pinti insanların ne kadar kötü bir intiba bıraktığını söyle ya da örnekler ver.Ailen şu konuda haklı olupta harcamaması hayatında gerçekten sorun haline gelir.Aynı eve girince sinir olursun.Hani olmasa anlarım da olduğu halde harcayamayan insan zor.Evlenirken eşya seçimin olsun gelinliğinin fiyatı olsun bunlar bile başlangıç olarak sorun yaratır.Biraz açmaya çalış.Acele etme

Bu arada deneme yöntemi soyledi bir bayan. Ben o olayı farkında olmadan şahit oldum. Su sekilde. Bir ödemem vardı ve onun yanında mesajı gelmişti. Bana ne kadar oldugunu sordu. Söylemedim. Israr edince söyledim. Istersen su kadarını ben vereyim dedi. (5bin kadar). Israr etti. Almadım. Anneme de bunu söylemedim.

Bunun garantisini kimse veremez es adayınız bile.seviyosaniz böyle planlar yapmamalisiniz.zaman gösterir herseyi.bu arada benim kayinvalidem çok cimri hala işyerleri ortak o herseyi kisarken (taksiye binmez otellerde kalmaz yeni şeyler almaz evine 10 korusun Hesabını yapar daha bisürü sey) ama eşimle biz hayatımızı yaşıyoruz ve herseyi anlatmiyoruz.mesela kemal tanımadan ayakkabı alsam söyleyemem mazallah sonu ne olur 😀 oo yenisi bu dediğinde yoo anne kaç senelik 20 liraya almıştım diyorum napıyım idare ediyoruz onları yaşlılar ne takıcaz.yani eşine geleceğini bilemezsin annenle hesaplar yapmayın mutluluk para ile satilmiyor

Cimri insan seni disari cikarip yedirip icirmez. Hem siz parasiñda degilim calisiyorum diyosunu eeh ozman korkunuz nedir? Insan asil para sacandan korkucak. Hem ailende ayip ediyor kadin sana incelik yapmis kolye almis. Bu seni sevdigi saydigi Anlamina gelir. Sana kalkip pirlanta alicak hali yok ve hic bir ailede zorunlu degil bi insana hediye almaya.

Hayat standartımdan kasıt Maddiyat degıl ki. Ben yokluğuda yasamış biriyim. Bu yuzden maddiyatla standart yaşatmam kendime. O kısmı yanlış anlamissiniz. Uygun fiyatlara da insan gayet zevkli ve kendini mutlu edecek sekilde yaşayabilir. Benim anlatmak istediğim cimri olan insan bunu yapmaz iste. Sorun o.

Cok cok teşekkür ederim cok guzel yazmışsınız

Ortada ciddi bir iliski yok bana gore aileler tanismamis soz yok nisan yok isteme bile gerceklesmemis siz olsaniz hic tanimadiginiz birine altin alirmiydiniz?
Annesi incelik yapmis gumuste olsa bir hediye yollamis demekki sizin varliginizin bilincinde ve incelik yapmis hediyenin maddi olcusu olmaz cam sakizi coban armagani diye atasozumuz var
siz sevginizi hediye ile olcuyorsaniz yanlis yoldasiniz kotu gununuzde yaninizda olan kendinizi guvende hissettiginiz kalbinizin ritmini arttiriyorsa aklinizdan cikmiyor iki kisilik dusunuyor bazen fedakarlik edebiliyorsaniz sevgi budur olcusude yoktur zaten para ile mutluluk olmaz sadece gecim kaynagidir az gelir dert olur cok gelir dert olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…