- 4 Nisan 2014
- 5.602
- 16.145
-
- Konu Sahibi Cikolataseven
Kusura bakmayin alinmayin ama anneniz yağlı kapıyı bulmuş işi ucuza kapatmamak istiyor resmen.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Benim kayinvalidem varlıklı ama cimri bunu herkes bilirdi. Ama ogullarıda ondan gizli çok eli açıktı. Ama dedigim gibi gizli.o şekilde birsürü is yerleri evleri arabaları oluyor canım tabiki bi taraf tutacak.fakat eşim evlendikten sonra bi bana bonkor dur genelde tutumludur huyu değişti. Ama bana dünyaları serer önüme o ayrı. Demek istediğim bu işler belli olmaz gelin ata binmiş ya nasıp demiş. Sizin bu düşünceler yüzünden nisan alışverişinde kavgalar olur ve baslamadan biter gibime geldi.ben hiç birşey istemedim onlardan zengin diye onlarda kararında yaptılar herseyi azar azar ama evlendi 10 sene oldu Kraliçe gibime yaşatıyor eşim tok gözlü olup kanaat etmek lazım.
Cevremde sürekli "anneler haklı çıkıyor" diyen bir grup var maalesef. Bazen ben bile kendime şaşıyorum nasıl oluyor bu kadar annemlesiyorum diye. Zaten ona söyledim ben. O da yapıyor bu sekilde romantiklikler. Sorun bu degıl ki. Sorun yaptıklarının annemin gözünde ailemin gözünde basit olması. Onlara göre bunu yapanların durumu iyi degıl. Ve zengin değiller. Beni kandırıyorlar.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canim pahali hediye alan erkek ideal estir diye bir kaide yok. Ideales yaninda kendini iyi hissettigin, sana degerli oldugunu hissettirendir. Cimribir erkekle omur gecirmek zor. Hediyeleri pahali olmasa da his bence. Ayrica su an kv adayinizin gelini degilsiniz henuz. Size altin yada pirlanta gondermesi abes olurdu bence. Nisandan sonra gondermesi daha makbul.
On aylık ilişkide erkek arkadaşının ailesinin ne alması gerekiyordu merak ediyorum. Çoğu hediye bile almaz. Mesela sizin anneniz erkek arkadaşınıza ne hediye aldı? Zenginlikleri dışarıdan belli olmuyor, sıradan görünüyorlar diyorsun. Bu görgüsüz olmadıkları anlamına geliyor. Zengin olduklarını göstermek için saraylarda oturmaları, gündüz bile gece kıyafetiyle falan gezmelerini mi bekliyorsun. Ya da havaya para savurmalarını mı? Zaten öyle olsalardı zengin olmazlardı değil mi? Erkek arkadaşın yanına gelip gidiyormuş, yemeğe çıktığında hesabı ödüyormuş... Ki bence hesabı erkek öder yoksa cimridir gibi bir şey de yanlış. Şahsen ben olsam hesabı sürekli erkek arkadaşıma ödetmeyi kendime yediremem. Gururum incinir. Bence çerdi, çöptü, hesaptı, hediyeydi bırakın adamın kişiliğine bakın. Eğer kişiliği konusunda içiniz rahatsa gerisini boşverin.
Zaten ben onun parasına puluna bakmıyorum ki. Anlatamamisim galiba. Benim sorunum onun parası pulu degıl. Ben çalışıyorum bir gelirim var cok şükür. Ve ileride evlendiğimde bu kişi acaba annemin anlattığı kadar cimri mı su an ki standartımın altına düşer miyim ve mutsuz olur muyum die danıştım size. Orayı tam anlatamamisim.
Annemin ona ne aldığına gelince. Bayağı sağlam bir markadan takım aldı. Dogum gunünde. Sadece bu. Birde ailesine kucuk bir hediye yolladı.
Iste oyle bir korku salmış ki annem bana. Siz beni anladınız cok sagolun. Anneme bunu desem anında tum aileye yayın yapar. Cikolataseven benim hayatım karışma diyor diye.
Bu sefer ailem "annen haklı bu yasa kadar seni büyüttü nasıl ona bunu dersin" lere baslar. Ustune annem karışmıyorum ne yaparsan yap der. Ve asla icin rahat degıl mutsuz olacaksın biliyorum der.
Söylesenize kızlar hangimizin annesi "hata yapıyorsun mutsuz olacaksın pişman olacaksın" dese takmayız? Insanın icine işliyor. Musluman biriyim. Annelerin kutsallığını biliyorum. Insan "ya öyleyse" kuşkusuyla kafayı yiyor
ablaniz evlenirken boyle seyler yapmamış, su kadar altin bu kadar bilezik istiyorum dememis. ama sizin es adayiniz icin onlar zenginler yapacaklar bilmem ne kadar altin alacaklar diyormus. nasil olsa paralari var, ne kadar yolsak kardir gözüyle bakiyor. alinmayin lutfen ama. ablaniz icin de ayni seyleri yapsa bunu dusunmezdim ama durum farkli.
Ben burun kivirmadim ya da ben bu sekilde düşünmedim. Annem bu sekilde konuşuyor ve bunlar dogru mu ben mı hatalı düşünüyorum diye size soruyorumama ailelerin uyusmamasi konusunda hak veriyorum size.
O zaman şöyle soyleyim annen ve ablan maddiyata cok cok düşkün.Bir insanla evlenmeyi dusunuyorsan huyuna suyuna bakicaksin ve bence en onemli olan zenginlik degil o adam zengindir ama tembeldir calismaz anca yer yarin oburgun elinin altindan o kaynak gittimi dimdizlak kalir ama calisiyor ve aile kurup o eve bakabilicek gucteyse sirtini daya derim .Senin soyledgn bir soz var ki oda hic hoş degil evlendikten snra hayat standartim düşerse? hayatinin sonuna kadar zengin olucaginin garantisimi var? Cok cok yanlış yerlerden bakiyorsnz hayirlisi olsun hakkinda
Canım tutumluluk başka cimrilik başka.Eğer huzur veriyorsa bir erkek doğru erkektir.Bunu ona sen de alıştırabilirsin zamanla.Mesela arada pinti insanların ne kadar kötü bir intiba bıraktığını söyle ya da örnekler ver.Ailen şu konuda haklı olupta harcamaması hayatında gerçekten sorun haline gelir.Aynı eve girince sinir olursun.Hani olmasa anlarım da olduğu halde harcayamayan insan zor.Evlenirken eşya seçimin olsun gelinliğinin fiyatı olsun bunlar bile başlangıç olarak sorun yaratır.Biraz açmaya çalış.Acele etme