Mezeler - Ordövrler İÇLİ KÖFTE..(Banvit Kıyma İle)

ellerinize sağlık,yapım aşamalarını da çok güzel eklemişsiniz.çok beğendim.

Teşekkür ederim canım..Elimden geldigince detaylı anlatmaya ve fotograflamaya çalıştım Umarım birgün dener ve çokta begenirsiniz

arzum kızartmadan derin dondurucuya koyuluyo dimi canım.. dondurucudan çıkarılıp çözdürülüyo sonra ızarıp servis sanırım... ne kadar zamanda çözülüyo bi gece evvelden mi çıkarsak çözüldükten sonra çok beklerse dağılır mı yani :26:

Ben böyle zor şeylere üşeniyorum
Zaten kaç saatimi alır kim bilir

Tebrik ederim

Başlamak bitirmenin yarısıdır,yanlış başlamak hatanın tamamıdır Bence yarı malzemelerle dene,başlarsan bitirirsin.En fazla bir saatini alır Bu lezzet için bir saat az bile
Teşekkür ederim

Arzumcum bunlar harika görünüyolar bi yapiyimde kocam görsün.Bana onu yapacak hatun nerdeeeee deyip duruyo yapiyimde yüzü kızarsın bari.Kolay görünüyo ben daha zor sanıyodum.Ellerine sağlık cnm

Teşekkür ederim canım Yap mutlaka,zor degil kesinlikle Afiyet olsun,yaparsan mutlaka paylaş ama bizimle olurmu?

Kızartmadan koyuluyor buzluga evet.Yani oda sıcaklıgında bir birbuçuk saatte çözülür..Eger kaptan çıkarıpta tezgah üstünde bekletirsen daha erken çözülür Bir gün evvelden çıkarırsan dışarıda degilde duzdolabında bekletebilirsin.Kızartacagın zamanda dışarıya çıkartırsın,biraz bekletip hemen kızgın yagda kızartır servis yaparsın sıcak sıcak

arzumcum ellerine sağlık hayatımm okadar uğraşmışsın tek tek emek vermişsin brawo walla emeğine sağlıkk hayatım

ben buaralar sürekli yeni tarifler deniyorum mesela bi hafta 10 önce pizza yaptım mükemmel oldu bilmiyodum pizza yapmayı herkes bayıldı dışardakinden çok çok daha lezzetli oldu bi de bol malzemeli olunca. şimdi içli köfte hiç yapmadım herkesin kocası bayılır benimki pek sevmez aramaz yani ama ben yapıcam öğrenmek istiyorum dediğin gibi eşimde hep der süt her zaman daha fazla lezzet katar

Bende evde kendim pizza yaparım.Genelde hamurunu kendim mayalar yaparım.Dedigin gibi malzemeyide bol koyunca çok lezzetli olur
İçli köfteyi kim sevmez kıızz..Yap bak nasıl yiyiyor eşin o zaman.Hatta limon sıkıp yiyin bak dahada iştah açıyor (limon diyince agzım sulandı) Mutlaka yap mutlaka bak

tamam canım kesin yapıcam da bi haftasonu çünkü benim bebeler beni rahat bırakmaz içli köfte de bi kaç aşamadan oluşuyo ya rahat rahat yapmak için eşim evdeyken bebeleri onun üstüne atmam lazım ( yaşasın kötülük kii ben kim kötülük kim ) buarada pizza hamurunda hamurun ince olması makbul ya bu yaptığım tarifte 1 cm bile kalınlığı olmuyo yani süper ince bi hamur oluyo bundan önce komşum bi tarif verdi berbat oldu kabardı kocaman kalın bi hamur.. bugün tv de yemek programında kadın - benim bi arkadaşım tarif verirken bilerek bi malzeyi eksik söylerdi- dedi tuturamasın diye ay mallar var yaaaa tövbe tövbee....

arzumcuğum bişi soracağım
mesela bu içli köfteyi çok yaptık ve defreze koymak istiyorum diyelim ve koydum
sonra buzluktan çıkarınca kızartmadan önce çözülmesini mi bekleyeceğim yoksa buzlu buzlu mu kızartacağım,çözdürürsem eğer sulu bir şekilde olmaz mı tadı bozulur mu
ne anlattım ama anlayabilene aşk olsun ya

Yazdım ama yine yaziyim
KOydunya defreze,istedigin zaman çıkarttın.Özmülmesi lazım hayatım tabikide.Yoksa o buzlu içli köfteler yagu patır patır sıçratır.Sonra dışı kızarır içi buzlu kalır...
Çözdürürsen sulanmaz,neden sulansın yavrum.Agzı iyice kapanan kaplarda muhafaza et ama Hatta üst üste koyarsan eger kapta araya bir buzdolabı poşeti koy yapışmasın Kat kat çıkarır kızartırsın,hepsi açılmasın

:)) Tarifi eksik veren tipler var evet,bilirim çünkü başıma böyle bir olay gelmişti Ama benim bu tarif eksiksiz,tam..Yani güvenle yapabilirsin hayatım

ne tatlı insansın sen öyle ya
böyle sorduğum sorulara sıkılmadan uzun ve istekli cevaplar veren insanlara bayılırımmm
sağol şekerim gerçekten sağol bunu deneyeceğim ,o yapışmaması içinde dediğini yapacağım

Teşekkür ederim,ben bu foruma neredeyse 3 senedir üyeyim.Genelde estetik ameliyatlar bölümünde takılırım,ameliyat olacaklara yardımcı olurum elimden geldigince.Nice sorulara milyonlarca kez cevap yazdım hemde en ince ayrıntısıyla bilemezsin Sıkılmam,yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana modundayım sürekli yani,rahat ol Yine sor yine cevaplarım

Ya arzum Türkün aklı sonradan gelirmiş sen şu an yemek yarışmasında mısın?

Şu an isteyen üyeler paylaşım yapıyor.Sonra paylaşım kapanacak ve oylama olacak tabi.Birinciye pro kart ve bir mutfak eşyası hediyesi var Hayırlısı,iyi olan kazansın :81:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…