Mezeler - Ordövrler İÇLİ KÖFTE..(Banvit Kıyma İle)

Teşekkür ederim canım..Aslında İçli Köftenin tarifi paylaşılmıştı ama ben bunu hazırlamak için çok emek verdim,ayrı ayrı fotograflamaya çalıştım.Yani gerçektende çok vaktimi aldı..Bugün tarifi görünce çok üzüldüm.Ama yapılış olarak farklıydı ve bende benim tarifimi paylaşmak istedim yinede.Çünkü dedigimi gibi farklı bir yapımı var iki tarif arasında..
Begenen,denemek isteyen olursa diye yani..Ben bunu çok yapıyorum.Arkadaşlarımda bana yaptırır ve derin dondurucuya koyarlar.Tarif tutuyor çok lezzetli oluyor..Herkese tavsiye ederim :16: herkese başarılar diliyorum..Amaç katılıp eglenmek,paylaşımda bulunmak :29:

senin tarifini deniyecegim ,icli köfte yapamiyorum umarim busefer basarili olurum :9:

ellerine saglik :56: basarilar dilerim

harika görünüyorlar eline sağlık:16:
Tadıda harika oluyor canım ;) Vallahi herkese tavsiye ederim :54:
Ay bir tane daha, kalpten gideceğim..Migrosa gidiyorum içli köfte almaya:5:

Ellerine sağlık :56:
Migros'a gitme..Bu tarifi aynı veya yarı yarıya ölçü kullanarak yap.Tadından yenmez vallahi :56: Elde yapma ile hazır aynı olurmu yahu :34: İnan kıvam ve tat tutuyor.Riskli degil,dene..
ooo ikinci içli köfte tarifi:)
seninkide nafis görünüyor
sağol canım çok iyi oldu şu açma işini de gösterdiğin yahu
kız kim çekti fotoları kocan mı:1:
ayy ben o şekilleri yapamam yaa çok zorrr:(
peki papates ne için konuluyor harca
Yaparsın yavrum.Bak bende yapamam diyordum ama çok kolay inanki.Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.Yapabilirsin inan bana :34: Patates hamurun daha iyi tutması için yavrum.Yarı yarıya azaltsanızda malzemeleri bir büyük patates katın.Elinizi korkak alıştırmayın :29:
O güzel ellerin dert görmesin canım,ellerine ve emeğine sağlık tarif için çok çok teşekkürler.İçli köfte yapmayı kendim hiç denememiştim,rahmetli kayınvalidemde pek yapardı.:)Köftleri yaparken yüzüme gözüme bulaştırmam inşallah şekil vermekte ayrı bir ustalık ister.
Yaparsın yapar..Sen daha güzellerini yaparsın hayatım :16: Dene lütfen..
elinize sağlık:46:
tarifiniz farklıymış gerçekten. tadı nefistir eminim :5: pc başında bu hale geldim bu yarışmaya bakarken.
detaylı fotoğraflar ve anlatımla güzel bir tarif olmuş. başarılar dilerim.
Teşekkür ederim canım.Denenmiş onaylanmış bir tariftir.İnan risk sıfır :34:

Canim ellerine saglik ... cok güzel görüynüyorlar
cok zahmet isteyen bir yemek bu.. gercekten bravo sana ben hernekadar canim istesede
3 cocukla basina gecmeyi cesaret edemiyorum:))) Afiyet bal seker olsun...

senin tarifini deniyecegim ,icli köfte yapamiyorum umarim busefer basarili olurum :9:

ellerine saglik :56: basarilar dilerim

Kesinlikle başarılı olursun..Dış hamuruna şekil verirken zorlanırsan elini ıslat :34: bu kadar,takıldığın yer olursa sor hayatım hemen yetişirim ben :10:

Canim ellerine saglik ... cok güzel görüynüyorlar
cok zahmet isteyen bir yemek bu.. gercekten bravo sana ben hernekadar canim istesede
3 cocukla basina gecmeyi cesaret edemiyorum:))) Afiyet bal seker olsun...

Zaman alıyor evet.Hele bu listedeki ölçü olursa:31: Ama Buzluga atarsan misafir geldigindede hemen çıkarır kızartırsın :34: Lytfen dene diyorum :54:

Merhaba

Çok güzel olduğundan eminim.

Ayrıca; hiç yapmadığım ve beceremeyeceğimi düşündüğüm bir şeydir fakat, tarifinizle ben bile hayatımda ilk defa bunu yapmayı deneme cesareti buldum kendimde.

Sanki yaparken, sizin bir elinizin de destek veriyor olduğunu düşündürecek kadar, her ayrıntısıyla o kadar güzel tariflemişsiniz ki, bu bakımdan da çok teşekkür ediyorum size.

Ellerinize, emeğinize sağlık ve yarışmada başarılar diliyorum.

ooo ikinci içli köfte tarifi:)
seninkide nafis görünüyor
sağol canım çok iyi oldu şu açma işini de gösterdiğin yahu
kız kim çekti fotoları kocan mı:1:
ayy ben o şekilleri yapamam yaa çok zorrr:(
peki papates ne için konuluyor harca

Bu arada fotoları kızım çekti :1: Kocam görse ne yapıyorsun yahu,kafayımı yedin derdi herhalde :27:

farklı bir içli köfte tarifi olmuş ama nefis görünüyor, ellerine sağlık. canım da çekti şimdi :26:
haftasonu denesem mi naapsam :46:

Merhaba

Çok güzel olduğundan eminim.

Ayrıca; hiç yapmadığım ve beceremeyeceğimi düşündüğüm bir şeydir fakat, tarifinizle ben bile hayatımda ilk defa bunu yapmayı deneme cesareti buldum kendimde.

Sanki yaparken, sizin bir elinizin de destek veriyor olduğunu düşündürecek kadar, her ayrıntısıyla o kadar güzel tariflemişsiniz ki, bu bakımdan da çok teşekkür ediyorum size.

Ellerinize, emeğinize sağlık ve yarışmada başarılar diliyorum.

Çok teşekkürler :16: İnanın ben bile yapamam asla diyordum fakat göründüğü gibi zor degil asla.Her aşamayı fotoğraflamaya çalıştım yardımcı olabilmek için.
Kızlar Gerçektende zor birşey degil.Mutlaka deneyin diyorum...Takıldığınız birşey olursa sorun lütfen..:16:

farklı bir içli köfte tarifi olmuş ama nefis görünüyor, ellerine sağlık. canım da çekti şimdi :26:
haftasonu denesem mi naapsam :46:

Sağol canım benim.Gerçektende çok lezzetli oluyor.Mutlaka dene,yapabilirsin bak :29:

Malzemeler:
İç Harcı için:
1 Kilo Banvit Kıyma..
500 Gr Sogan..(3 Orta Boy)
30 Gr Ceviz.. (1 Su Bardagından Biraz Fazla)
Tuz..

Hamuru için
1 Kg. Süt..
500 Gr İnce Kısırlık Bulgur.. (2.5 Su Bardagı)
200 Gr İrmik (1 Su Bardagı)
100 Gr Haşlanmış Patates Püresi.. (1 Büyük Boy Patates)
20 Gr Un.. (1 Yemek Kaşıgı Tepeleme)
2 Yumurta..
Tuz..

Kızartmak için..

Sıvı yag...

Yapılışı:

Öncelikle Malzemelerimizi hazırlıyoruz.. Eki Görüntüle 619632

Teflon tavaya biraz ayçiçek yagı ekliyoruz.3 Adet soganı ince ince dogruyoruz yada robottan geçiriyoruz.Banvit Kıymamızıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.. Eki Görüntüle 619644
Kavrulan kıymaya az çekilmiş cevizlerimizide ilave ediyoruz.. Eki Görüntüle 619646
Tuzun,pulbiberini,karabiberinide ilave ediyoruz..Suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz..Eki Görüntüle 619649
Sonrasında ocagın altını kapatıp beklemeye alıyoruz iç harcımızı..

Ayrı bir teflon tencereye bir litre sütümüzü ilave ediyoruz,tuzunuda ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Kaynamakta olan süte İrmikleri ve Bulguru ilave ediyoruz ve kısık ateşte karıştıra karıştıra sütün çekmesini saglıyoruz..Eki Görüntüle 619665 Sofra bezine iyice sarıp bekletiyoruz :31:
Bir adet büyük boy patatesi haşlayıp eziyoruz.. Eki Görüntüle 619672
Dinlenmiş,iyice çekmiş bulgur,irmik karışımımızı açıyoruz..İçine yumurtayı,unu,ve ezilmiş patates püresini ekleyip iyice yoguruyoruz..
Eki Görüntüle 619729

Elimizi ıslatıp yumurtadan biraz daha büyük bir parça alıp elimizde yuvarlıyoruz (oval bir biçimde) Eki Görüntüle 619696

Önce tek parmakla ortasına bir delik açıyoruz.. (zorlandıgınız an elinizi tekrar ıslatın) Sonra iki parmakla o boşlugu iyice genişletiyoruz..Sol eavuç içinizle dış kısmını düzeltin,sag parmaklada döndüre döndüre kenar kısımlarını mümkün oldugunca inceltmeye çalışın.. Eki Görüntüle 619698

İyice incelen hamurun içine hazırlamış oldugumuz kıymalı harçtan koyun.. Eki Görüntüle 619700 Eki Görüntüle 619702
Harçla dolduktan sonra açık olan kısmı sag ve sol elinizin yardımıyla iyice kapatmaya çalışın.. (elinizi tekrar ıslatın bu aşamada,daha kolay bir çalışma olacaktır) Eki Görüntüle 619708 Eki Görüntüle 619712

Bu şekilde harcınız ve hamurunuz bitinceye kadar içli köftelerinizi hazırlayın.. Eki Görüntüle 619716

Kızgın yagda hazırlamış oldugunuz içli köfteleri kırmızı bir renk alana kadar kızartıyoruz.. Eki Görüntüle 619724

İster limon sıkarak ister limonsuz olarak yiyebilirsiniz :56: Afiyet olsunn.. :16: Eki Görüntüle 619726

ellerine emeğine sağlık canım, çok güzel görünüyorlar o kadar da lezzetlidirler....
sofra bezine iyice sarıp bekletiyotuz ne demek canım?

Haa..Bu arada ben bu tarifi sakat parmagımla yaptım birde,düşünün yani :34: Siz daha iyisini yapabilirsiniz :32:

Çok teşekkürler :16: İnanın ben bile yapamam asla diyordum fakat göründüğü gibi zor degil asla.Her aşamayı fotoğraflamaya çalıştım yardımcı olabilmek için.
Kızlar Gerçektende zor birşey degil.Mutlaka deneyin diyorum...Takıldığınız birşey olursa sorun lütfen..:16:

Yok yok, zaten eğer ben bile buna yeltenmeye karar vermişsem, sayenizde bu işi kotarabileceğimizi düşünüyorum...

Tekrar teşekkürler ve hem size hem de fotoğrafçımıza... Başarılar

ayyyy,:52: içli köfte sayısı ikiye çıktı
ne yapacaz biz allahım:52:
:nazar::nazar::nazar::nazar:
ellerine sağlık

Yaparsın yavrum.Bak bende yapamam diyordum ama çok kolay inanki.Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.Yapabilirsin inan bana :34: Patates hamurun daha iyi tutması için yavrum.Yarı yarıya azaltsanızda malzemeleri bir büyük patates katın.Elinizi korkak alıştırmayın :29:

Yaparsın yapar..Sen daha güzellerini yaparsın hayatım :16: Dene lütfen..

:

ayy gaza getirme kız beni ama yarım kilo kıymayla çok olmuyor mu yarı ölçüyle kaç tane çıkar mesela
ayy yapabilir miyim kiii
ilk_'in tarifini de merak ediyorum seninkinide
parçalanmaz dimi kızarırken falan
bir de onlar nasıl beyaz iken kırmızı oluyor salça da yok içinde

ben bu tarifi çok iyi bilirim ama patatesle yapilani bilmiyordum ellerine saglik basarilar..

Haa..Bu arada ben bu tarifi sakat parmagımla yaptım birde,düşünün yani :34: Siz daha iyisini yapabilirsiniz :32:

Ay canım bak o parmağını unutmuştum nasıl biraz düzelme var mı?Tekrar geçmişler olsun fazlada zorlama daha çok açıtma kıymetli canını.:)

Eklentiler

• $liebe_997643b4659ea24a11685d82e7882a9c.gif
    $liebe_997643b4659ea24a11685d82e7882a9c.gif
    494 bayt · Görüntüleme: 73
Back