Mezeler - Ordövrler İÇLİ KÖFTE..(Banvit Kıyma İle)

Arzum bir şey sorucam canım. Biz normalde içli köfteyi çok basit yaparız. Şöyle ki; bulgur, un, tuz, birazda salçayı yoğururuz. iç harcıda sadece yemeklik doğranmış soğanla kıymanın kavrulmasından oluşur, bol baharat kullanırız ve pişirme işleminde kaynar suda 10 dk haşlarız. çokta güzel olur, çok basit, seninki kadar teferruatlı değil. Hem içinde yumurta olacak, hem sonunda kızartılacak çok ağır olur diye düşünmüştüm şimdiye kadar ama merakıma yenik düştüm sayende :9: Ben senin bu tarifini denemek istiyorum ama mide problemim yüzünden kızartma işlemini yapamam :31: İçli köfteyi senin tarifine göre yapsam ama sonu bizim yaptığımız gibi haşlama yapsam olur mu acaba?

Bahsettigin tarifle olanida yedim canım.Ama emin ol paylaştığım tarifler çok daha fazla lezzetli oluyor.Islatma yoluyla sadece icine bulgur,un,tuz ve salça ilave edilen bir hamuru düşün birde sütle beraber pişirilen bulgur,irmik,yumurta,patates i düşün yani :34: Yumurta ağır bir tat vermiyor.Sadece hamurun şekil verirken daha kolay yapılmasını,parcalanmamasini sağlıyor (Köfteye katılan yumurta gibi) Ayrıca icine salça katmak bence gereksiz.Salcali olan bir hamuru kızartırsan yağda yanıp kötü bir tat verebilir.Ben salça eklemiyorum,fotograftada görüldüğü üzere rengi gayet kırmızı oluyor :34:
Kimyanın icine ekstradan katılan cevizin lezzetinizde söylememe gerek yok sanırım.Ayrica her orijinal tariftir ceviz mutlaka vardır.Mutlaka dene canım..
Ben haslayarak yapmadım hiç,nasıl olur bilemiyorum.Haşlanan içli köfte ayrı bir tarife giriyor bence.Araplar yapar genelde Haşlanan tarifi ve Kitel derler :34:Bilen bilir..

Mideye bir rahatsızlık vereceğini sanmam çünkü bulgurlar çığ degil,pişiriliyor.Sizin dediğiniz gibi Islatma yoluyla yapılan tarif rahatsızlık verebilir.Ayrica içli köfte en fazla iki tane yenir,fazla yenmez.O yüzden rahat olabilirsiniz bence :34:

canım haşlama şeklinde pişirince başka bir köfte çeşidi oluyor.üzerine kırmızı biberli yağ yakıp gezdiriyormusunuz?bazıları öyle yapar

Evet canım,dediğin gibi o tarif başka.Araplar yaparlar genelde ve Kitel derler bu lezzete.Hicbir lokantada içli köfte istedigin zaman haşlanmış Kitel gelmez.İçli köfte kızartılır bence,lezzeti ôyle çıkar..Üzerinede limon sıkarsan daha lezzetli olur :56:

Bahsettigin tarifle olanida yedim canım.Ama emin ol paylaştığım tarifler çok daha fazla lezzetli oluyor.Islatma yoluyla sadece icine bulgur,un,tuz ve salça ilave edilen bir hamuru düşün birde sütle beraber pişirilen bulgur,irmik,yumurta,patates i düşün yani :34: Yumurta ağır bir tat vermiyor.Sadece hamurun şekil verirken daha kolay yapılmasını,parcalanmamasini sağlıyor (Köfteye katılan yumurta gibi) Ayrıca icine salça katmak bence gereksiz.Salcali olan bir hamuru kızartırsan yağda yanıp kötü bir tat verebilir.Ben salça eklemiyorum,fotograftada görüldüğü üzere rengi gayet kırmızı oluyor :34:
Kimyanın icine ekstradan katılan cevizin lezzetinizde söylememe gerek yok sanırım.Ayrica her orijinal tariftir ceviz mutlaka vardır.Mutlaka dene canım..
Ben haslayarak yapmadım hiç,nasıl olur bilemiyorum.Haşlanan içli köfte ayrı bir tarife giriyor bence.Araplar yapar genelde Haşlanan tarifi ve Kitel derler :34:Bilen bilir..

Mideye bir rahatsızlık vereceğini sanmam çünkü bulgurlar çığ degil,pişiriliyor.Sizin dediğiniz gibi Islatma yoluyla yapılan tarif rahatsızlık verebilir.Ayrica içli köfte en fazla iki tane yenir,fazla yenmez.O yüzden rahat olabilirsiniz bence :34:

Daha lezzetli olacağına hiç şüphem yok, rahatsız etmez de dediğine göre rahat rahat yapabilirim, en kısa zamanda denicem teşekkür ederim :34:

$Fotoğraf1025.jpg $Fotoğraf1025.jpg

arzum77 buda benim yaptığım diyarbakır usulü içli köfte tek farkı haşlanması senin ve ilkin tariflerinide deniycem mutlaka:23:

Bizde de haşlama yapılmaz. Yani hiç yemedim öyle. Ben bekarken bilmezdim içli köfteyi annemde yapmazdı sonra karşı komşum kayınvalidemin de arkadşaı olur daha önce kaynanamlar oturduğu için bizim oturduğumuz evde bana getirmişti yapıp çok beğenip tarif almıştım o zamandan beri yaparım. Hep kızarttım ben ama mesela yengemin komşusu yapıyor onda farklı bir tat vardı yaptıkça alışıyor insan zaten ben birkaç kez uğraşmıştım şu uzun oval şekli vericem tutturcam diye sonunda muvaffak olmuştum ama uzun zamandır da yapmıyorum üşeniyorum sanırımm :26:

Eki Görüntüle 625701 Eki Görüntüle 625701

arzum77 buda benim yaptığım diyarbakır usulü içli köfte tek farkı haşlanması senin ve ilkin tariflerinide deniycem mutlaka:23:

Ellerine sağlık canım benim :46: Bizim Siirtli komşularımız var.Aynen senin yaptığın şekilde yapıyor onlarda (yuvarlak,hafif basık) ve onlarda haşlıyorlar kızartmıyorlar.Onlar Kitel diyorlar bu tarife :34: Hepsinin lezzeti ayrı gerçektende.Umarım bizim paylaştığımız tarifide çok beğenirsin canım benim :29: Öpüyorum çok,paylaşım içinde teşekkürler :16:

Bizde de haşlama yapılmaz. Yani hiç yemedim öyle. Ben bekarken bilmezdim içli köfteyi annemde yapmazdı sonra karşı komşum kayınvalidemin de arkadşaı olur daha önce kaynanamlar oturduğu için bizim oturduğumuz evde bana getirmişti yapıp çok beğenip tarif almıştım o zamandan beri yaparım. Hep kızarttım ben ama mesela yengemin komşusu yapıyor onda farklı bir tat vardı yaptıkça alışıyor insan zaten ben birkaç kez uğraşmıştım şu uzun oval şekli vericem tutturcam diye sonunda muvaffak olmuştum ama uzun zamandır da yapmıyorum üşeniyorum sanırımm :26:

Oval şekil vermek biraz zor gerçektende.Hamurdan ilk parça koparıpta elimizde yogururken,daha içini oymadan oval şekille başlarsak daha kolay oluyor gerçektende.Birde en son ağzını kapattıktan sonra iki elle düzeltirken oval şekil verebiliyoruz..Bende uçları sivriltemiyorum çok fazla.Ama yumurta gibi oluyor işte,yeter kanımca :34:

Son düzenleme:
banvit kıyma yazmışsınız ama ben tam anlayamadım. nasıl bir kıyma tercih ettiniz. tavuk kıyması değil dimi. bu kıyma meselesini yazarsanız sevinirim. deneyeceğim çünkü.

banvit kıyma yazmışsınız ama ben tam anlayamadım. nasıl bir kıyma tercih ettiniz. tavuk kıyması değil dimi. bu kıyma meselesini yazarsanız sevinirim. deneyeceğim çünkü.

Hayır,hayır tavuk kıyması degil..Tarif eklerken birde sponsor bulup yazmamız gerekiyor o yüzden bende Banvit kıyma yazdım.Normal dana kıyma canım :34:

canım çok güzel olmuş ya vallahi emekler okadar var ki okadar güzel lezetler ki ama canımızın çektiği enn güzel istediğimize oy veriyoruz hadi bakalım :13:​

küçük bir demo yapmak isterim bunun için malzemeleri oldukça azaltmam gerek sanırım

Malzemeleri yarı yarıya azaltabilirsiniz,ben bile normalde öyle yapıyorum.Bu tarife göre yaptıgımda dondurucuyada kaldırıyorum.Acil misafir geldigi zaman çözdürüp kızartıyorum :34:

Back