- 15 Ekim 2010
- 16.012
- 8.836
- 498
Arzum bir şey sorucam canım. Biz normalde içli köfteyi çok basit yaparız. Şöyle ki; bulgur, un, tuz, birazda salçayı yoğururuz. iç harcıda sadece yemeklik doğranmış soğanla kıymanın kavrulmasından oluşur, bol baharat kullanırız ve pişirme işleminde kaynar suda 10 dk haşlarız. çokta güzel olur, çok basit, seninki kadar teferruatlı değil. Hem içinde yumurta olacak, hem sonunda kızartılacak çok ağır olur diye düşünmüştüm şimdiye kadar ama merakıma yenik düştüm sayendeBen senin bu tarifini denemek istiyorum ama mide problemim yüzünden kızartma işlemini yapamam
İçli köfteyi senin tarifine göre yapsam ama sonu bizim yaptığımız gibi haşlama yapsam olur mu acaba?
Bahsettigin tarifle olanida yedim canım.Ama emin ol paylaştığım tarifler çok daha fazla lezzetli oluyor.Islatma yoluyla sadece icine bulgur,un,tuz ve salça ilave edilen bir hamuru düşün birde sütle beraber pişirilen bulgur,irmik,yumurta,patates i düşün yani
![KK34 :34: :34:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk34.gif)
Kimyanın icine ekstradan katılan cevizin lezzetinizde söylememe gerek yok sanırım.Ayrica her orijinal tariftir ceviz mutlaka vardır.Mutlaka dene canım..
Ben haslayarak yapmadım hiç,nasıl olur bilemiyorum.Haşlanan içli köfte ayrı bir tarife giriyor bence.Araplar yapar genelde Haşlanan tarifi ve Kitel derler
Mideye bir rahatsızlık vereceğini sanmam çünkü bulgurlar çığ degil,pişiriliyor.Sizin dediğiniz gibi Islatma yoluyla yapılan tarif rahatsızlık verebilir.Ayrica içli köfte en fazla iki tane yenir,fazla yenmez.O yüzden rahat olabilirsiniz bence