İçinizde Elazığlı olan ya da eşi dostu olan var mı?

Çok güldüm

Eşim Elazığlı. Ben görmedim öyle tuhaf adet falan

Gerçi bizim adetimiz böyle deselerdi de adetlere uyacak bir yapım da yok ya neyse

Gelenek adet falan deyince aklıma nedense ilk gece bitiminde kapıda bekleyen insanlar geldi.

Yok, o kadar da değil hürmeti severler sadece

Saygıda kusur etmem ancak aynı saygıyı karşı taraftan da beklerim.

Hahahaha ayy benim erkek arkadaşım gelen hastalardan Elazığlı olanlar varsa yapıyormuş; sarılıyormuş falan ama o biraz dalgasına yapıyor da olabilir. Harput köftesi fellah köftesine benziyor galiba, denerim yapmayı eğer isterse. :)

Ben malatyalıyım elazığlıları da hiç sevmem onlar da bizi sevmez:)))

Bunu ilk sizden duymadım valla, sebebi ne acaba çok merak ettim.

Kınanda Mezdeke çaldır mutlaka demeye geldim, gidiyorum

Led bir vele diştiriii vela di sau diftiri dil esvauuuyini murraaaa dil esvaauyini MURRRAAAAA (Çevreye verdiğim rahatsızlık için Arapça bilenlerden özür dilerim ehehe.)

Hoşgeldin sassy, geldiğin gibi gitmişsin. :) Sağlığın nasıl, dönmene sevindim. Elazığ'a bir ölüm kalım olmadıkça gitmiyorlar sanırım, akrabaları varmış birkaç tane orada yaşayan yaşlılar. Ya bugün yine sordum. "Astoriacım abarttın ama bir şey yok bunu yapacağını bildiğimden korkma dedim zaten" dedi. "Ne var da korkma diyorsun" dedim, "Klasik adetler var, uygulamaya alışık olmadığını düşündüm" dedi. Burada O Ozzgeee hanımın söylediğine benzer konuştu yani.

Evet yok galiba. Bu arada çok şirinsiniz. O da hanımın hasını alıyor ama :)

Gelenek adet falan deyince aklıma nedense ilk gece bitiminde kapıda bekleyen insanlar geldi.

Aman Allah korusun, ehehe.

Ben Elazigliyim öyle korkulacak adetler yok,gerçi merkezinden mi ilçelerinden mi? Onu da belirtsen daha çok yardımcı oluruz

İlçe bilmiyorum ki söylemişti ama unuttum. Zaza değiller onu biliyorum.
görümcem 26 yıldır orada yaşıyor ben hiç gitmedim ama konuşma lehçeleri var.yemeğe altına çok düşkünler.biraz muhafazakar yaşantıları var ama eğlenceliler de .memleketlerınde de ayrı düğün isteyebılırler ama okumuşları başka şehırde yaşayanları gayet modern yaşıyor.bir akrabam erasmus ta Elazığlı bır doktorla tanıştı ve evlendi istanbulda gayet modern bir hayatları var.ama memleketin dede 2. duğun yapmıştı ıstanbul dışında.umarım mutlu olursun astoria

Bir tane El-aziz'li tanıdım (kendisi ısrarla böyle söylediği için diyorum), hayatımda gördüğüm en muhazakar insanlardan biriydi. Ekstrem bir örnekti kendisi o yüzden kıyaslamıyorum kimseyle. İyi insana benziyordu ama. Beni okulda görüp açılmıştı, niyetim ciddi deyip mektup verdi. Görüşmeyi kabul ettim sadece beni 2 yıldır adımı bilmeden seven(!) adamın kendini ifade etmesine izin vermek için. Bana daha ilk görüşmede "çalışmanı istemiyorum. abim daha yeni evlendi, babam yengemin çalışmasını istemedi. Muhtemelen senin de çalışmanı istemez. Bizim babamız evimizin direğidir, o ne derse o olur" dedi. "Senin baban evin direği de bizimki şam babası mı" diyemedim o an
Erkek arkadaşın değil, belki ailesi de değil ama daha büyüklerde bu kafanın olması olası maalesef.

Elazığ'da yaşayan birkaç yaşlı akrabaları var, vefat durumu dışında gittiklerini görmedim. Orada düğün yapma niyetleri olacağını sanmam hani çok akraba olsaydı olabilirdi de akrabaları da zaten buralardalar. Çok teşekkür ederim canım, sevgiler.

Ovvv sizinki bildiğin ağır asosyal çıkmış, mektup vermesinden kıllanmak lazımmış. :) Benimkini görseniz tanışmamızda bile benim gudubet suratımı hiç tınlamadan gelip tanışmıştı güldürmüştü etmişti ehehe. Çok büyükleri bilmiyorum ama tabi babaanne falan varsa, inşallah öyle tipler değillerdir.

İnşallah değillerdir ama olsalar bile ne kadar göreceksin, senin hayatına ne kadar karışacaklar? He deyip geçersin Psikolojik olarak hazırlıklı gitmek iyidir, orada dumura uğramazsın :)

Kendim elazıgliyim orda doğdum büyüdüm öyle bişey yok. Erkek arkadaşında ya net olsun yada fuzuli fuzuli konuşup kafanı bulandirmasin. İcin rahat olsun.

Gelin tarafına ve geline sözde bohça gelir içinde havlusundan corabına her sey olur söz kesilirken bilezik takılır daha sonra gelinin hakkı olan altınlar konusulur gelin neyi isterse ekonomik durum ölçüsünde alınır set alınır ayrıca nişanlılık dönemi bayramlara denk geliyorsa kız evine şekeri çikolatası kolonyası ve tatlısı gider kurban bayramında ise koc gider kınayı kız tarafı düğünü erkek tarafı halleder esyalar ise bölüşülür düğün sabahı kız evinden erkek evine tatlı gider yine erkek evi süpün akşamı düğünden sonra kendi tarafını toplatıp çerez meyve cay falan verir sonra el öpmesi denen olay var onda da iki tarafa da gidilince aileler altın para vs verir yardım olsun diye vs vs

Özün sözü Astoria cım sen şimdiden bohçaları hazırlamaya başla. Bu kadar önemliymiş madem düğüne kadar ancak yetişir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…