Çok güldümMadem gelin geliyorsun bize bizi iyi tanıen büyük adetimiz farklı ilde bir 23 plaka görünce çılgınlar gibi kornaya abanıp selam vermemizdir düşünki tatil dönüşü hiç tanımadığımız bir 23 plakayla kornalaşıp durmuşluğumuz araçlardan inip kırk yıllık ahbab gibi sarılmışlığımız var adamın babama sarılıp kurban olayım gakgom memleket kokuyorsun dediğini bilirim bu aileyle yol üstünde bir restoran bulup yemek yedik numaralarımızı alıp verdik ve hala ailece görüşüyoruz var sen düşün artık birde malatya nefreti var her elazığlıda ebedi bir düşmanlık bu malatyalılara kofik derler hatta ve bir kofik asla sevilmez tabi bu düşmanlık öyle kanlı bıçaklı gibi değil mizah boyutunda ayrıca biran önce harput köfte yapmayı öğrensen iyi olur gelin kız
Çok iyi yaaHiç korhma hanım gız erkeğin hasını alisin daha ne istisin
Yok, o kadar da değilhürmeti severler sadece
Madem gelin geliyorsun bize bizi iyi tanıen büyük adetimiz farklı ilde bir 23 plaka görünce çılgınlar gibi kornaya abanıp selam vermemizdir düşünki tatil dönüşü hiç tanımadığımız bir 23 plakayla kornalaşıp durmuşluğumuz araçlardan inip kırk yıllık ahbab gibi sarılmışlığımız var adamın babama sarılıp kurban olayım gakgom memleket kokuyorsun dediğini bilirim bu aileyle yol üstünde bir restoran bulup yemek yedik numaralarımızı alıp verdik ve hala ailece görüşüyoruz var sen düşün artık birde malatya nefreti var her elazığlıda ebedi bir düşmanlık bu malatyalılara kofik derler hatta ve bir kofik asla sevilmez tabi bu düşmanlık öyle kanlı bıçaklı gibi değil mizah boyutunda ayrıca biran önce harput köfte yapmayı öğrensen iyi olur gelin kız
Ben malatyalıyım elazığlıları da hiç sevmem onlar da bizi sevmez:)))
Kınanda Mezdeke çaldır mutlaka demeye geldim, gidiyorum
bana biraz garip geldi ya bu tavır.
elazığ ile bir bağlantıları var mı gidip geliyorlar mı? en kötü ne olabilir yani hiç aklıma gelmedi.
yine de ben olsam bu uyarıdan biraz rahatsız olurdum. sanki alttan alttan "ya biz istemesek de yapmak zorundayız" filan gibi bir şeyler hissettirdi bana. zorunda değilsin çünkü.
konusu açılırsa ki bence açılmaz daha ortada bir şey yokken, açıkça söyle bunun memlekete bakmadığını istemediğin bir şeyi yapmayacağını.
Merhabalar.Doğma büyüme elazığlıyım bence erkek arkadaşınız size şaka yapmış. Elazığda hiç öyle katı adet gelenek görenek yoktur.Saygı göstermeniz yeterlidir. Hiç korhma hanım gız erkeğin hasını alisin daha ne istisin
Gelenek adet falan deyince aklıma nedense ilk gece bitiminde kapıda bekleyen insanlar geldi.
Ben Elazigliyim öyle korkulacak adetler yok,gerçi merkezinden mi ilçelerinden mi? Onu da belirtsen daha çok yardımcı oluruz
Kesinlikle katılıyorum sana bencede çok farklıTabi ki tunceli ile elazig larin adetleri ayni xegil kulturleri de
Kayınvaliden de Bursaliymis hem, sonuçta gelenekleri daha çok kadınlar devam ettirir,bir kaç bohça dışında bir şey olacağını sanmıyorumİlçe bilmiyorum ki söylemişti ama unuttum. Zaza değiller onu biliyorum.
Kayınvaliden de Bursaliymis hem, sonuçta gelenekleri daha çok kadınlar devam ettirir,bir kaç bohça dışında bir şey olacağını sanmıyorum
görümcem 26 yıldır orada yaşıyor ben hiç gitmedim ama konuşma lehçeleri var.yemeğe altına çok düşkünler.biraz muhafazakar yaşantıları var ama eğlenceliler de .memleketlerınde de ayrı düğün isteyebılırler ama okumuşları başka şehırde yaşayanları gayet modern yaşıyor.bir akrabam erasmus ta Elazığlı bır doktorla tanıştı ve evlendi istanbulda gayet modern bir hayatları var.ama memleketin dede 2. duğun yapmıştı ıstanbul dışında.umarım mutlu olursun astoriaİlçe bilmiyorum ki söylemişti ama unuttum. Zaza değiller onu biliyorum.
görümcem 26 yıldır orada yaşıyor ben hiç gitmedim ama konuşma lehçeleri var.yemeğe altına çok düşkünler.biraz muhafazakar yaşantıları var ama eğlenceliler de .memleketlerınde de ayrı düğün isteyebılırler ama okumuşları başka şehırde yaşayanları gayet modern yaşıyor.bir akrabam erasmus ta Elazığlı bır doktorla tanıştı ve evlendi istanbulda gayet modern bir hayatları var.ama memleketin dede 2. duğun yapmıştı ıstanbul dışında.umarım mutlu olursun astoria
Bir tane El-aziz'li tanıdım (kendisi ısrarla böyle söylediği için diyorum), hayatımda gördüğüm en muhazakar insanlardan biriydi. Ekstrem bir örnekti kendisi o yüzden kıyaslamıyorum kimseyle. İyi insana benziyordu ama. Beni okulda görüp açılmıştı, niyetim ciddi deyip mektup verdi. Görüşmeyi kabul ettim sadece beni 2 yıldır adımı bilmeden seven(!) adamın kendini ifade etmesine izin vermek için. Bana daha ilk görüşmede "çalışmanı istemiyorum. abim daha yeni evlendi, babam yengemin çalışmasını istemedi. Muhtemelen senin de çalışmanı istemez. Bizim babamız evimizin direğidir, o ne derse o olur" dedi. "Senin baban evin direği de bizimki şam babası mı" diyemedim o an
Erkek arkadaşın değil, belki ailesi de değil ama daha büyüklerde bu kafanın olması olası maalesef.
Rica ederim,her şey gönlünce olsunHerhalde öyle olur, yani dilerim ki. Çok teşekkür ederim. :)
İnşallah değillerdir ama olsalar bile ne kadar göreceksin, senin hayatına ne kadar karışacaklar? He deyip geçersinElazığ'da yaşayan birkaç yaşlı akrabaları var, vefat durumu dışında gittiklerini görmedim. Orada düğün yapma niyetleri olacağını sanmam hani çok akraba olsaydı olabilirdi de akrabaları da zaten buralardalar. Çok teşekkür ederim canım, sevgiler.
Ovvv sizinki bildiğin ağır asosyal çıkmış, mektup vermesinden kıllanmak lazımmış. :) Benimkini görseniz tanışmamızda bile benim gudubet suratımı hiç tınlamadan gelip tanışmıştı güldürmüştü etmişti ehehe. Çok büyükleri bilmiyorum ama tabi babaanne falan varsa, inşallah öyle tipler değillerdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?