İstanbul.
Evet zannediyorum bunları kast etti. Çok teşekkür ederim kuşum benim.
Evet ailesinde bir sorun yok zaten. Büyükler bekler dedi.
Kuşum mezhep olaylarına çok girip tartışma çıkarmayalım konum kapanmasın :/ Diğer arkadaşlar da din, mezhep falan sormasınlar benim için onların bir önemi yok. Herkesin inancı kendine.
Saygım var da yani işte ne kadar saygı mesela kimisi işte bacak bacak üstüne attırmaz kimisi şunu yapsın bunu yapsın der bilemedim. Saygı da kültürden kültüre değişiyor. Karşılamasınlar o önemli değil ben onların yaptığı hiçbir şeyin altında kalmak istemem. Tek evlenen o değil ki, benim de katkım olmalı yapılanlara.
Yok ki bizde öyle şeyler. Ayrıca isteyemem :/
Ben de aynı fikirdeyim sizinle galiba onu kastetti. Ya ben düğün sonrasını kastettiğini sanmıyorum açıkçası. Çünkü zaten burada ailesiyle bile yaşamıyor; abisi evli o kız da rahat yani gördüğüm kadarıyla. Sadece ilk tanıştığımızda beni arayıp "Annemi (kayınvalidesi) ara" falan demişti. Gidip erkek arkadaşıma sordum öyle şeylere gerek yok kendisi bile annemi çok aramaz falan deyince o kızla mesafeyi korumaya ve dediklerini ciddiye almamaya karar vermiştim. O yüzden ona sormuyorum yanlış yönlendirebilir diye.
Hahahhaha ay çok eğlenceli anlatmışsınız ilahi. Erkek arkadaşımda Elazığ şivesi yok, tartışırken de görmedim ama çok güldüm yazdıklarınıza. :)
Kime sorayım? :/
size hiç inanmadım nedense, ikisi birbirinden bambaşka kelimeler. hiçbir klavyenin maddiyatı, bekarete çevireceğine inanmıyorum.Orda aciklama yaptim.okuyun..arkadas otomatik yazilimdan dolayi yanlis yazdi diye aciklamam var.
Ben direk oyle dusundum baska uye ile karistirmiyorsam bir yabanci uyruk durumu vardi galiba sizde ona dayanarak hani siz belki cok bilmezsiniz garipsersiniz orf adet (olagan siradan seyler icin) demistir en guzeli kendine sor olmasi gerekenleri az cok biliyoruz asinayizda yorenize ait baska birsey varsa soyle mahcup olmayalim sonra dersin baskasina sormamak akillica bir ise cok kisi yorum yapinca karisiyor
size hiç inanmadım nedense, ikisi birbirinden bambaşka kelimeler. hiçbir klavyenin maddiyatı, bekarete çevireceğine inanmıyorum.
otomatik düzeltme yazım yanlışı yapıldığında bir de klavyeniz İngilizce ise türkçe yazdığınızı düzeltir bazen.
bekaretle maddiyat ne alaka yani
Şöyle ki, ben annemin babamın dedemin önünde hiç ayak ayak üstüne atmadım atan bir kuzenimi de görmedim. Ama mesela sadece dedemin babaannemin elini öperdim başka kimsede öyle el opturme adeti yoktu bizde. Doğru dediniz saygı kavramı da değişiyor kültürden kültüre. Benim eşimin ailesi mesela başka bir şehirden. Onlar da markete gidip gelseler bile annelerinin babalarının elini yine opuyorlar. Benden büyük kimm arsa zırt pırt el öpüyoruz :) bana da bu tuhaf geliyor ama onlara göre saygı göstergesi.
Ama mesela her aile de içinde farklı. Yani Elazığ'li diye de genellememek lazım. Erkek arkadaşınızın ailesi nasıl tanidiginiz kadarıyla ona bakmak gerek.
Bence nisanliniz takılmış size:)Anne babası çok modern görüşlü, kibar, nazik insanlardı. Çok gelenekçi bir yapıda değillerdi; bana da tanışmamızda "Siz nasıl isterseniz öyle olacak" demişlerdi.
bekaret nerde yazıyor ben kaçırdım ya
Bence nisanliniz takılmış size:)
Bohça işi biraz fazla ağırdır canım. Herkese incik cincik bohça götürülür ve dantel ağırlıklıdır.Merhaba kızlar, ben aslında BDV'ye konu açma konusunda biraz dargındım ama bunu çevremde soracak kimsem yok; daha doğrusu bilgisi olan yok. İçinizde Elazığlı varsa ya da Elazığlı eşi dostu olan yardımcı olursanız çok sevinirim.
Benim erkek arkadaşım baba tarafından Elazığlı, anne tarafı Bursalı. Ciddi düşündüğümüz bir ilişkimiz var, bir aksilik olmazsa seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Birbirimizin aileleri ile tanıştık ama aileleri tanıştırmadık. Neyse, işte plan yapıyorduk ne yaparız ne ederiz, benim oturduğum evimdeki eşyalar vesaire muhabbeti ediyorduk. Birden erkek arkadaşım şey dedi "Astoria biz Elazığlıyız bak annem babam çok takmaz da büyükler biraz adet gelenek görenek bekler korkma tamam mı?" dedi. "Neyinden korkacağım, ne gibi adetleriniz var ki?" dedim. "Var bir şeyler işte" falan dedi ama bahsetmedi yani, espri mi yaptı anlamadım ki. Google'a "Elazığ evlenme gelenekleri, düğün adetleri" ne bulduysam yazdım ama garip garip şeyler çıktı.Gülmeyin ehehe anlatmayınca kıllandım ne yapayım.
Elazığlılar, böyle genel olarak yaptığınız gelenekleriniz nedir gelin alırken? Erkek arkadaşımın böyle adetler gerçekleştirmeyeceğine inanmak istiyorum ama korkma falan deyince çekindim.Benim baba tarafımda da var öyle adetler babaannem çok geleneksel bir kadındır ama babam yaptırmamış mesela, hatta direkt annemle evlenip şak diye "Biz evlendiiikk" diye babaannemin karşısına çıkarmış bir insan olduğu için çok adetle gelenek görenekle işimiz yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim, okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.
Yok, o kadar da değilDoğru tabi ki. Korkma tamam mı var bir şeylerimiz işte demese kafaya takmazdım. Çarşaf gösterme gibi şeyler bile aklıma geldi ama erkek arkadaşımın o taraklarda bezi olmadığına eminim.
Madem gelin geliyorsun bize bizi iyi tanıMerhaba kızlar, ben aslında BDV'ye konu açma konusunda biraz dargındım ama bunu çevremde soracak kimsem yok; daha doğrusu bilgisi olan yok. İçinizde Elazığlı varsa ya da Elazığlı eşi dostu olan yardımcı olursanız çok sevinirim.
Benim erkek arkadaşım baba tarafından Elazığlı, anne tarafı Bursalı. Ciddi düşündüğümüz bir ilişkimiz var, bir aksilik olmazsa seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Birbirimizin aileleri ile tanıştık ama aileleri tanıştırmadık. Neyse, işte plan yapıyorduk ne yaparız ne ederiz, benim oturduğum evimdeki eşyalar vesaire muhabbeti ediyorduk. Birden erkek arkadaşım şey dedi "Astoria biz Elazığlıyız bak annem babam çok takmaz da büyükler biraz adet gelenek görenek bekler korkma tamam mı?" dedi. "Neyinden korkacağım, ne gibi adetleriniz var ki?" dedim. "Var bir şeyler işte" falan dedi ama bahsetmedi yani, espri mi yaptı anlamadım ki. Google'a "Elazığ evlenme gelenekleri, düğün adetleri" ne bulduysam yazdım ama garip garip şeyler çıktı.Gülmeyin ehehe anlatmayınca kıllandım ne yapayım.
Elazığlılar, böyle genel olarak yaptığınız gelenekleriniz nedir gelin alırken? Erkek arkadaşımın böyle adetler gerçekleştirmeyeceğine inanmak istiyorum ama korkma falan deyince çekindim.Benim baba tarafımda da var öyle adetler babaannem çok geleneksel bir kadındır ama babam yaptırmamış mesela, hatta direkt annemle evlenip şak diye "Biz evlendiiikk" diye babaannemin karşısına çıkarmış bir insan olduğu için çok adetle gelenek görenekle işimiz yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim, okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.
2. sayfadabekaret nerde yazıyor ben kaçırdım ya
Vallahi Elazığ'lı bir arkadaşım var. En büyük adeti; trip atmak. Liseden beri artık içimi çürüttü tripleriyle. Eahhh yetti gari dedim ve 3 aydır görüşmüyorum. Yeter daa..Merhaba kızlar, ben aslında BDV'ye konu açma konusunda biraz dargındım ama bunu çevremde soracak kimsem yok; daha doğrusu bilgisi olan yok. İçinizde Elazığlı varsa ya da Elazığlı eşi dostu olan yardımcı olursanız çok sevinirim.
Buradan bir hanım Elazığlı bir arkadaşına sormuş Whatsapp görüşmelerinin ekran görüntüsünü attı. O da bekareti yerindeyse yaparlar her şeyi gibi bir şey yazmış. Tepkiler gelince o hanımefendi de arkadaşının yazım hatası yaptığını söyledi. Hata ya da gerçek önemli değil, erkek arkadaşım ve ailesi öyle bir görüşe sahip değiller. Önemsemedim o yüzden.
2. sayfada
resimler ek olarak gözüktüğü için alıntılamadım
Kofik de deriz size bundan da bahsetseydinizBen malatyalıyım elazığlıları da hiç sevmem onlar da bizi sevmez:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?