- 24 Mayıs 2021
- 1.191
- 998
- 39
-
- Konu Sahibi AlerjikRinit
Eşim söyledi.Şunu okuyana kadar düğüne gidin ne suçu var kızın derdim ama sanırım böyle bir şey olsaydı ben gitmezdim. İçinde kalacağına eşinin ailesine söyle onlar da dert edinsin. Yaptıkları şey ayrımcılık resmen.
Gelmeyeceğiz size hayırlı olsun dedi.Ailesi ne demiş peki, eşinizin tavri sizinkindne çok daha etkili olur sonucta oda evlatlari kayırmıslar resmen
Senin gibi kardes istiyorumBazen şartlar eşit olmuyor. Ben mezun oldum haftasına işe girdim. Hemen evin eşyalarını değiştirdim çok eskimişti ciddi borç yaptım. Ardından araba aldım tüm aile annem babam kardeşlerim o arabayla araba kullanmayı öğrendiler ehliyet aldılar. Kardeşim iki kere büyük hasarlı kaza yaptı ben karşıladım masrafı. Tatile götürdüm ben ödedim her şeyi. hepsinin tatil alışverişini dahi ben yaptım. Yaşadığımız şehirdeki en iyi restoranlara götürdüm. Sonra ev aldım bi dünya borca girdim iki işte çalıştım kardeşim işsiz kaldı harçlığını verdim. Sonra kardeşim mezun oldu kimseye bir çorap almadan evlendi. Şimdi annem babam bize nasıl eşit davransın?
Çok sinir bozucu gerçekten resmen umursamıyolar. Yarın öbür gün işleri düşerse unutmayin bu zamanları, siz unutmazsinizda esinize unutturmayınGelmeyeceğiz size hayırlı olsun dedi.
Tamam sen bilirsin dediler.
Ben asla gitmezdimİyi günler arkadaşlar, Ne zamandır formu okuyorum ancak yeni üye oldum.
Kimseyle paylaşamadığım beni gerçekten üzen adaletsizliği size anlatmak istiyorum.
Ben 10 yıllık evliyim. İki evladım var. Evlenmeye karar verdiğimizde eşim tek başına bekar evinde yaşıyordu. Ailesi tek yaşama zaten kız arkadaşında var evlen diye baskı yaptırlar. Eşime biz gerekeni yapacağız siz evlenin dediler.
Tabiki sözlerinde durmadılar tüm organizasyonlara misafir gibi katılıp ne takı taktılar nede herhangi bir masraf yaptılar. Tabiri caizse el gibi.
Biz bir yığın borçla evlenip ilk bir kaç yıl psikolojik olarak birbirimizi baya yorduk.
Hiç bişey istediğim gibi olmadı. Birçok şey içimde ukte olarak kaldı. Sahip olduğumuz herşey Rabbimin sayesinde hiç bir destekleri yok. Destekten kasıt sadece maddi değil manevi destekleri de olmadı.
Çocuklarıma bir gün bakmış bir dondurma almış insan değil eşimin ailesi.
İstenmeyen gelin değilim bu arada.
Bu geçen sürede eşim hep ailesinin adet gelenek göreneklerden uzak olduğunu bu tarz şeyleri bilmediğini söyledi bende inandım saf gibi.
Eşimin erkek kardeşi evleniyor bir kaç aya !!!
Çok şık bir mekanda nişan yapıldı.
Yaptıkları bohçaları altınları çikolatayı vs görünce şok a uğradım. Bu elti kıskançlığı falan değil hakkıdır onun ama benimde hakkımdı
Bize 1 lira katkıları olmayan bu insanlar diğer geline 0 ev alıp eşyalarını dayayıp döşediler!!
Bir dediği iki edilmemiş.
En son duyduğum bende bardağı taşıran son damla oldu. Düğün havuz başında ve yemekli olucakmış. Kına mekanı da keza benzer ve damat tarafı karşılıyor.
Bunları duyunca inanılmaz üzüldüm. Ben kendimden çocuklarımdan birçok şeyden fedakarlık yapmak zorunda kaldım. Ucuz olsun saçma sapan bir salonda düğün yapıp üzerimize takılan takılardan ödedik.
Depozit verdik yıllarca kira ödedik ev sahibi olabilmek için yıllarca borç ödedik.
Eşimle birbirimizi yedik. En mutlu olmamız gereken zamanlarda.
Ama bunlar yaşamayacak heee yaşasında demiyorum ama bu haksızlığı sindiremiyorum.Eşim kesinlikle haklısın diyor ailesine tavırda aldı.
Ama onların hiç umrunda değil yani bence değil.
Aklımda sürekli onlarla kavga edip had bildiriyorum.
Ne yapayım lütfen akıl verin bana. Düğüne gideyim mi? Gidip gösterişlerini izleyeyim mi.
Yoksa ne haliniz varsa görün mü diyeyim eşim bana bıraktı. Nasıl istersen o dedi.
İşte tam olarak hazmedemediğimde bu.Çok sinir bozucu gerçekten resmen umursamıyolar. Yarın öbür gün işleri düşerse unutmayin bu zamanları, siz unutmazsinizda esinize unutturmayın
Bende böyle düşünüyorum.Ben asla gitmezdim
Valla kim kimin eline düşecek orasını Allah bilir, nedense ben ileride size muhtaç olacaklarmış gibi hissettimHayır zengin falan değil.
Eşimin annesi aynı apartmanda oturtup yaşlanınca kendine baktıracak amaç o.
Bir kere burası çok saçma geldi bana. evlilik, yeni ev kurma vb yüzünden sorun yaşayan tüm çiftlerin bunu yaşamasının nedeni ailelerin yardımcı olmaması mıdır yani?Ya benim en güzel zamanlarım eşimle kavga etmekle geçti onlar yüzünden.
Diyelim ki o zaman durumları yoktu bence vardı bu arada.
Olduğu zaman telafi edebilirlerdi.
Eşim aslında kardeşine de kırıldı oturacağı evde eşiminde hakkı var ama sormadı bile.
Umarım olmaz artık merhametim kalmadı onlara karşı.Valla kim kimin eline düşecek orasını Allah bilir, nedense ben ileride size muhtaç olacaklarmış gibi hissettim
O kadar haklısınkiUmarım olmaz artık merhametim kalmadı onlara karşı.
Tabiki onların yüzünden !!!Bir kere burası çok saçma geldi bana. evlilik, yeni ev kurma vb yüzünden sorun yaşayan tüm çiftlerin bunu yaşamasının nedeni ailelerin yardımcı olmaması mıdır yani?
Evet haklısınız aileler yardım etse çok güzel olur. Ama 10 yıl önce evlenmiş bir gelinin yeni eltisine yapılanları kıskanıp düğüne gitmemesi bence çok komik. Ayrıca aynı binada ev tutmuşlar çünkü kendilerine bakacakları birini istiyorlar demişsiniz, peki siz bunu ister miydiniz?
Son olarak da şunu diyeyim benim kendi ailem bana ev almayıp abime/ablama alsaydı aileme küserdim de trip de atardım kızıp alınırdım da. Ama kayın aile böyle bir şey yapsa yine alınırdım ama kendi aileme yaptığımı yapamazdım. Yani ailesine kendisine neden ev alınmadığını eşiniz yerinde olsaydım sorardım
açıkçası ben her şeyi evlenen kişilerin yapması taraftarıyım. istemem kv kp vs ki zaten her şeyimizi kendimiz yaptık. ama siz önemsiyorsanız içinizde tutup kurmayın kendinizi açık açık söyleyin niye içinizde tutuyorsunuz kiİyi günler arkadaşlar, Ne zamandır formu okuyorum ancak yeni üye oldum.
Kimseyle paylaşamadığım beni gerçekten üzen adaletsizliği size anlatmak istiyorum.
Ben 10 yıllık evliyim. İki evladım var. Evlenmeye karar verdiğimizde eşim tek başına bekar evinde yaşıyordu. Ailesi tek yaşama zaten kız arkadaşında var evlen diye baskı yaptırlar. Eşime biz gerekeni yapacağız siz evlenin dediler.
Tabiki sözlerinde durmadılar tüm organizasyonlara misafir gibi katılıp ne takı taktılar nede herhangi bir masraf yaptılar. Tabiri caizse el gibi.
Biz bir yığın borçla evlenip ilk bir kaç yıl psikolojik olarak birbirimizi baya yorduk.
Hiç bişey istediğim gibi olmadı. Birçok şey içimde ukte olarak kaldı. Sahip olduğumuz herşey Rabbimin sayesinde hiç bir destekleri yok. Destekten kasıt sadece maddi değil manevi destekleri de olmadı.
Çocuklarıma bir gün bakmış bir dondurma almış insan değil eşimin ailesi.
İstenmeyen gelin değilim bu arada.
Bu geçen sürede eşim hep ailesinin adet gelenek göreneklerden uzak olduğunu bu tarz şeyleri bilmediğini söyledi bende inandım saf gibi.
Eşimin erkek kardeşi evleniyor bir kaç aya !!!
Çok şık bir mekanda nişan yapıldı.
Yaptıkları bohçaları altınları çikolatayı vs görünce şok a uğradım. Bu elti kıskançlığı falan değil hakkıdır onun ama benimde hakkımdı
Bize 1 lira katkıları olmayan bu insanlar diğer geline 0 ev alıp eşyalarını dayayıp döşediler!!
Bir dediği iki edilmemiş.
En son duyduğum bende bardağı taşıran son damla oldu. Düğün havuz başında ve yemekli olucakmış. Kına mekanı da keza benzer ve damat tarafı karşılıyor.
Bunları duyunca inanılmaz üzüldüm. Ben kendimden çocuklarımdan birçok şeyden fedakarlık yapmak zorunda kaldım. Ucuz olsun saçma sapan bir salonda düğün yapıp üzerimize takılan takılardan ödedik.
Depozit verdik yıllarca kira ödedik ev sahibi olabilmek için yıllarca borç ödedik.
Eşimle birbirimizi yedik. En mutlu olmamız gereken zamanlarda.
Ama bunlar yaşamayacak heee yaşasında demiyorum ama bu haksızlığı sindiremiyorum.Eşim kesinlikle haklısın diyor ailesine tavırda aldı.
Ama onların hiç umrunda değil yani bence değil.
Aklımda sürekli onlarla kavga edip had bildiriyorum.
Ne yapayım lütfen akıl verin bana. Düğüne gideyim mi? Gidip gösterişlerini izleyeyim mi.
Yoksa ne haliniz varsa görün mü diyeyim eşim bana bıraktı. Nasıl istersen o dedi.
İlk evlendiğimiz dönemden bahsettim. Doğru düzgün okumayıp birde saldırmışsınız.Ay ne gereksiz alinganliklar.
Bu duruma eşinizin üzülmesi lazım değil mi? Ayrica ne demek bize yapmadılar düğüne gitmicem fln, ay bide eşinizde size bırakmış sanki napti ailesi gorusmeyecek dugune gitmeyecek kadar? Karı koca çok tuhafsınız.
Kendinize guvenmiyorsaniz baktınız yardım etmiyorlar erteleseydiniz evliligi, maddi durumumuz yokmuş bide iki çocuk yapmışsınız