İçimi Döküp Rahatlamak istiyorum nefes alamıyorum

Demeye çalıştım zamanında bilgece yağ gibi üste çıkıyor bir anda kendim suçlu oluyorum ben bile kendimden şüphe ediyorum o söylenince bu duruma
seni cok iyi cozmus ve cok uyanik.
sen de de super kadin piskolojisi var.
herkese sen yetisemezsin, herkese kol kanat olamazsin fiyonk.
hatta annene bile.
Illa yemege goturmen bile sart deyil, anneni para harcanmayacak seylerle de mutlu edebilirsin.
bunlarin yollarini arastir, bak bakalim ablan takilmak isteyecek mi size o zaman ?
onemli olan annenle vakit gecirmek canim.

Tüm yorumları okumadım, dolayısıyla yazacaklarım daha önce yazıldıysa af buyurun.
Ev kredisi, araba kredisi demişsiniz. Eşiniz de siz de çalışıyorsunuz. Allah daha çok versin, kimseye muhtaç etmesin.
Anladığım kadarıyla ailenizin gözünde artık "zengin, parası var" statüsüne ulaşmışsınız.
Dolayısıyla sizden para veya diğer maddi beklentiler içine girmekte bir sakınca görmüyorlar.
Arabanız olabilir ama su yakmıyor. Borcu var hatta. Bunu onlar düşünemiyor olabilir ama siz biraz kendinizi geri çekmelisiniz diye düşünüyorum.
Aile her zaman baş tacı edilmeli, kabul ediyorum ama bu durumlara gelindiyse ağzınızın tadını bozmamak adına yapmalısınız bunu.
Gerekirse "Borcumuz var" demekten de çekinmeyin. Benim bildiğim, borç ödeyen insandan bir şey beklenmez ama anneniz hariç sizden istedikçe istiyorlar. Anneniz hariç diyorum; çünkü onun iyi niyetine inandım.

Evet bebis istiyoruz Allah izin verirse inşallah bana da nasip eder, eşim bile diyor benimde olsun bir evladım böyle yetiştirmeyeceğim çocuğumu diye, Beni zaten cumartesi olunca alıyor düşünceler 2 cmt gitmedim anneme onlar da gitmedi biliyor musun hava soğuk çocuk hasta olmasın vs vs diye

Aman eşin duymasın. Milletin görümcesi yer bizde baldızlar.

aynen yapmanız gerkenlere burdan başlayın... siz iyi kalplisiniz, kaldı ki anneniz ve ablanız, tabı kı kanınız canınız ama siz de onların kanı canısınız, siz nasıl kıyamıyorsanız, onlar da size kıyamamalı!!! inanın bunun maddiyat ile alakası yok,neler var içine gömülüp hissettirmeyen... arif olan anlar zaten...

abartın, sızlanın, istedıklernde değil normal zamanlarda ...

ya bence annenle konus bunu.
annen bilsin.
annenlere de ablana soylemeden gidin.
son dakika planimiz deyisti geldik dersiniz.
zamanla uzaklas bence.
esinin yerinde olsam acayip sinir olurdum ve kesinlikle dogru duzgun gorusmek istemezdim.
belki arabayla birakma konusunda bir sey yapamazsiniz ama, diyer konularda sizi bu sekilde zorlamasina ve kullanmasina izin vermeyin.
o bir aglarsa sen iki agla.

Ablam her fırsatta bunlar zengin diyor abla diyorum ben zengin değilim gelen var ama giden de o kadar var söylüyorum borçlarımı yok anlamıyor ben tekstil muhendisiyim eşimde mühendis ama gelen para kadar inan gidende çok normal şartlar altında yaşayan insanlar kadar para kalıyor elime diyorum, annem bile benden para istemez size yemin ederim ben veririm maaşımı alınca evine market alışverişini yaparım o bile der yapma kızım istemiyorum ben der yok anne derim ben senin evladınım sen beni okuttun ben bu zaman da etmeyeceğim yardım da ne zaman edeceğim derim Allah razı olsun sende evlatlarından gör ama yapma der, Geçen ne oldu biliyor musunuz yine bir cmt gündüz evde annem ablam ben varız ben 2 bucuk senelik evliyim ablam anneme diyor ki anne keşke iki kızından biri bekar olsa da sana tam yardım etse ama öyle manidar ki resmen bana diyor hissettim annem de sakın bir daha böyle deme duymayayım dedi

Eşim zaten öyle adamı soğuttular resmen bu görüşmelerden eşimin ailesini görsen bi canım kayınvalidemler şehir dışında oturuyorlar her zaman arar eksiğim gediğim var mı diye yoksa bile yollar, eşimin iki abisi var her zaman memlekete gidince arar beni şunu alayım burada indirim var bunu alayım arabamızın vergisi gelir yılda 2 kez öder eşime sormadan herkes bir olmuyor işte bunları görünce kendi kardeşimden utanıyorum resmen

merak etme, bir kere hayir de ablana, alisicaksin, zor olmiyacak.
ve alinirsa da sakin ustune alindigini belli etme.
hic bir sey yokmus gibi davran.
resmen salaga yat.

emin ol couzelecek bu durum.

PS: senin bebegin olunca insallah, ablandan senin ona yaptiginin binde birini bile goremiyeceksin muhtemelen.
iste o zaman ondan cok fena soguyacaksin.
o gunu bekleme, ablandan o kadar sogumak icin durumlari olusturma.
yani ablana fedakarlik yapip durma artik.
susunu pusunu biraksin kendi alsin cocuguna adidasi.

Bence de artık yapmayın. Ablanız annenize yakın oturduğuna göre, ev hanımıymış zaten, biliyordur annenize aldığınız erzakları. Bana da alsın diye düşünüyor olabilir. İçten içe annesine gelenleri, sizin kazandığınız parayı, düzeninizi kıskanıyor olabilir. Günahını da almak istemiyorum ama az çok biz de insan gördük, tanıdık. Üzülerek söylüyorum, biraz uzak durmanız gerek her ikisinden de. Eşinizle aranız açılmasın O da sizi seviyor belli ki sizin için katlanır hale gelmiş tüm bunlara. Efendi bir beye de benziyor. Bence onu da kendinizi de üzmeyin artık. Bırakın üçüncü kişiler üzülsün biraz. Mutluluklar dilerim...

Ya bir de annemin küpesini satmasına izin vermem. Gerekirse 1 ay makarna yerim. 1 gün aç 1 gün tok kalırım. İçim acır o halde bırakamam. Düşününce bile içim acıdı. Zaruri bir durum bu. Amcan yüzünden bu hale gelmişler. Yaşlılıklarında gün yüzü göremeyecekler mi. Yardım ederdim ben.. nefret ettiğim insan bile olsa başkasına muhtaç bırakamam.

İyice soğudum zaten biliyor musun ondan bezdim çünkü şuan arasa telefonu dahi açmak içimden gelmiyor Allah bana yardım etsin

Allah razı OLSUN Allah bana yardım etsin

Yahu bırakmadım ki zaten canım Allah göstermesin olur mu öyle şey ayarladım anneme götüreceğim şimdi eşimle geliyor beni almaya

Bence siz şu yazitahta işini yukardaki arkadasin tarif ettigi sekilde halledin, madem yazi tahtası istedi benim yegenim, bende hem isini gorsun hem el emeği olsun istedim böyle uygun gördüm, inşallah beğenir, beğenmezsede annesi ona istedigini alir dimi annesi die dikdik nakin gözlerine ablanizin. SIkiyo alamam desin. Ay sinir oldum yeminle ablaniza. Bence siz bikax kez ondan borc isteyin, su masrafa yetisemedik bi el atsan diyin, bakalim ne diyecek.

Ayrica trip atiyo konusmuyo haber vermezsek demissiniz, atsin, konusmasin coookk daha iyi bence. Valla bizde uc kardesiz tek kiz benim ve anne baba ve eve tek maddi manevi destek verende benim, o yuzden sizi cok iyi anliyorum, ve ben bazen gercekten dimdizlak kaldigimi bilirim, banka hesabimim haftalarca eksilerde surundugunu vs. Ve her iki kardesimdende maddi yardim isteyemem cunku abimle okadar samimiyetim yokdur, kardesimsw bugun verir uc bes gun sonra 10luk varmi 20lik varmi die die farkinda olmadan verdigini geri alir yani. Allah sizede durumunuzda olan herkesede yardım etsin ama o ablaya bianca önce mesafe koyun cunku benim aksime siz evlisiniz ve sozkonusu olan bi evliliğiniz huzurunuz var

Bir insan evlenince ailesinden elini etegini cekmemeli asla ama asla. Kadin erkek fark etmez. Ama yapilanlar gizli olmamali ve guç neye yetiyorsa o kadar yapilmali. Konu sahibi allah esindende sendende razi olsun. Annen baban acken kendi yediklerinden rahatsiz olmazmisin ? Yaptigin dogru bir davranıs ama anne babana karsı. Ablana karsi cok sorumlulugun oldugunu dusunmuyorum col istiyorsa kendi ozel susunden kisar cocugunun ihtiyacini karsilar. Ama icinden gelir hediye alirsin o ayri. Ablanin seni kullandigini dusunuyorsan haftasonu ailene gitme hafta ici git yada bir hafta hafta ici bir hafta haftasonu git. Belki biraz biraz mesafeli olabilirsin.

Yazı tahtası için falan size laf duyurmuş onun için yazmıştım ben onu. Kırıldıysanız affola, ben de sizin iyiliğiniz için yazmıştım yoksa burada hiç kimseye yorum yazma zorunluluğumuz yok. Ve ayrıca ne düşünüp düşünmeyeceğimi söylemeyin siz de olur mu? Bu kadar sert tepkiyi hakettiğimi de zannetmiyorum ayrıca. Hakaret mi etmişim napmışım çözemedim.
Not: Herkes kendinizi kullandırtmayın tarzında yorum yapmış ( zira onlara hiç alınmamışsınız), benim söylediğim de onlardan farksızdı. Diğer alıntılayanlar üyeye yorum yapmak yasaktır, bir zahmet konu sahibine yazınız.

Yazı tahtası için annem bana bir şey demedi ki canım benim yanlış anladım sanırım :) evet herkes kendinizi kullandırtmayın dedi doğru diyorlar zaten konumda da bahsettim kendimi enayi gibi hissediyorum kullandırtıyorum gibi hissediyorum dedim arkadaşlarda bir nevi tasdiklediler beni ben zaten bunu kabul ediyorum neden kabul etmeyeyim ki öyle değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…