- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.393
-
- Konu Sahibi fiyonkbakery
O zaman samimiyeti azcık keseceksiniz maalesef..Demeye çalıştım zamanında bilgece yağ gibi üste çıkıyor bir anda kendim suçlu oluyorum ben bile kendimden şüphe ediyorum o söylenince bu duruma
Fakat anladım kı buna kendiniz izin veriyorsunuz.Siz kendinizi düşünmezseniz kimsede sizi düşünmez.İstemezler ıkea olacak çünkü sınıf arkadaşlarıı ondan almış ah bir tanısan sen onları
seni cok iyi cozmus ve cok uyanik.Demeye çalıştım zamanında bilgece yağ gibi üste çıkıyor bir anda kendim suçlu oluyorum ben bile kendimden şüphe ediyorum o söylenince bu duruma
bir trip atar, iki trip atar.
zaten sen bebis te istiyordun ins, o zaman bir cok sey daha cok deyisecek fiyonk.
ayip ablanin yaptigi hem de cok ayip.
olmazsa rutininizi deyistirin annenle. ya da yemegini ye annenle, hemen hesabini ode, ablan sonradan gelrise kendi yemegini kendi odesin.
abla yetisemiyoruz, baska borclarimiz cikti, bunu da sirf annem icin yapiyorum de, acindir kendini.
baska caren var gibi gorunmuyor.
ya da hayali borclar uydur.
ablan cunku yaptigini anlama kapasitesinde gorunmuyor bana.
sen calisiyorsun diye bunu hakki goruyor.
akillica coz isini.
bu arada annenlere arabasiz gitmeyi deneyin bir iki kez, olursa oyle bir sey.
ya da birlikte aksam oturmasi yapmayin bir sure.
Vallahi benim ki de öyle annemi ayda bir iki yemeğe götürürüm açılsın biraz diye avm ye ablam da gelir hemen bir kez demedi bırakta ben ödeyeyim onu geçtim fiyonk ne kadar kızım hesap gel abla kardeş ikimiz ortak ödeyelim dediğini hiç hatırlamam bunları eşime söylesem zaten hayatta görüştürmez beni
canim ablasiyla konussa bunu ablasi, uste cikar bir de onu suclu duruma dusurur.
fiyonkun yapmasi gereken sey, ablasini arayip ayy hic bir seye yetisemiyorum diye aglanmasi.
ablasinin taktigini uygul;amasi.
ayy ben almak istemezmiyim yegenime ama bes kurusum yok diyecek.
devamli isleyecek.
bu ne yaa, ben de alirim yegenlerime ama hic bir zaman ne kaynim ne kardesim bana sunu al bunu al demez.
icten gelir yaparsin, boyle insan kendini salak hisseder resmen.
Evet bebis istiyoruz Allah izin verirse inşallah bana da nasip eder, eşim bile diyor benimde olsun bir evladım böyle yetiştirmeyeceğim çocuğumu diye, Beni zaten cumartesi olunca alıyor düşünceler 2 cmt gitmedim anneme onlar da gitmedi biliyor musun hava soğuk çocuk hasta olmasın vs vs diye
Tüm yorumları okumadım, dolayısıyla yazacaklarım daha önce yazıldıysa af buyurun.
Ev kredisi, araba kredisi demişsiniz. Eşiniz de siz de çalışıyorsunuz. Allah daha çok versin, kimseye muhtaç etmesin.
Anladığım kadarıyla ailenizin gözünde artık "zengin, parası var" statüsüne ulaşmışsınız.
Dolayısıyla sizden para veya diğer maddi beklentiler içine girmekte bir sakınca görmüyorlar.
Arabanız olabilir ama su yakmıyor. Borcu var hatta. Bunu onlar düşünemiyor olabilir ama siz biraz kendinizi geri çekmelisiniz diye düşünüyorum.
Aile her zaman baş tacı edilmeli, kabul ediyorum ama bu durumlara gelindiyse ağzınızın tadını bozmamak adına yapmalısınız bunu.
Gerekirse "Borcumuz var" demekten de çekinmeyin. Benim bildiğim, borç ödeyen insandan bir şey beklenmez ama anneniz hariç sizden istedikçe istiyorlar. Anneniz hariç diyorum; çünkü onun iyi niyetine inandım.
ya bence annenle konus bunu.
annen bilsin.
annenlere de ablana soylemeden gidin.
son dakika planimiz deyisti geldik dersiniz.
zamanla uzaklas bence.
esinin yerinde olsam acayip sinir olurdum ve kesinlikle dogru duzgun gorusmek istemezdim.
belki arabayla birakma konusunda bir sey yapamazsiniz ama, diyer konularda sizi bu sekilde zorlamasina ve kullanmasina izin vermeyin.
o bir aglarsa sen iki agla.
Eşim zaten öyle adamı soğuttular resmen bu görüşmelerden eşimin ailesini görsen bi canım kayınvalidemler şehir dışında oturuyorlar her zaman arar eksiğim gediğim var mı diye yoksa bile yollar, eşimin iki abisi var her zaman memlekete gidince arar beni şunu alayım burada indirim var bunu alayım arabamızın vergisi gelir yılda 2 kez öder eşime sormadan herkes bir olmuyor işte bunları görünce kendi kardeşimden utanıyorum resmen
Bence de artık yapmayın. Ablanız annenize yakın oturduğuna göre, ev hanımıymış zaten, biliyordur annenize aldığınız erzakları. Bana da alsın diye düşünüyor olabilir. İçten içe annesine gelenleri, sizin kazandığınız parayı, düzeninizi kıskanıyor olabilir. Günahını da almak istemiyorum ama az çok biz de insan gördük, tanıdık. Üzülerek söylüyorum, biraz uzak durmanız gerek her ikisinden de. Eşinizle aranız açılmasınAblam her fırsatta bunlar zengin diyor abla diyorum ben zengin değilim gelen var ama giden de o kadar var söylüyorum borçlarımı yok anlamıyor ben tekstil muhendisiyim eşimde mühendis ama gelen para kadar inan gidende çok normal şartlar altında yaşayan insanlar kadar para kalıyor elime diyorum, annem bile benden para istemez size yemin ederim ben veririm maaşımı alınca evine market alışverişini yaparım o bile der yapma kızım istemiyorum ben der yok anne derim ben senin evladınım sen beni okuttun ben bu zaman da etmeyeceğim yardım da ne zaman edeceğim derim Allah razı olsun sende evlatlarından gör ama yapma der, Geçen ne oldu biliyor musunuz yine bir cmt gündüz evde annem ablam ben varız ben 2 bucuk senelik evliyim ablam anneme diyor ki anne keşke iki kızından biri bekar olsa da sana tam yardım etse ama öyle manidar ki resmen bana diyor hissettim annem de sakın bir daha böyle deme duymayayım dedi
merak etme, bir kere hayir de ablana, alisicaksin, zor olmiyacak.
ve alinirsa da sakin ustune alindigini belli etme.
hic bir sey yokmus gibi davran.
resmen salaga yat.
emin ol couzelecek bu durum.
PS: senin bebegin olunca insallah, ablandan senin ona yaptiginin binde birini bile goremiyeceksin muhtemelen.
iste o zaman ondan cok fena soguyacaksin.
o gunu bekleme, ablandan o kadar sogumak icin durumlari olusturma.
yani ablana fedakarlik yapip durma artik.
susunu pusunu biraksin kendi alsin cocuguna adidasi.
Bence de artık yapmayın. Ablanız annenize yakın oturduğuna göre, ev hanımıymış zaten, biliyordur annenize aldığınız erzakları. Bana da alsın diye düşünüyor olabilir. İçten içe annesine gelenleri, sizin kazandığınız parayı, düzeninizi kıskanıyor olabilir. Günahını da almak istemiyorum ama az çok biz de insan gördük, tanıdık. Üzülerek söylüyorum, biraz uzak durmanız gerek her ikisinden de. Eşinizle aranız açılmasınO da sizi seviyor belli ki sizin için katlanır hale gelmiş tüm bunlara. Efendi bir beye de benziyor. Bence onu da kendinizi de üzmeyin artık. Bırakın üçüncü kişiler üzülsün biraz. Mutluluklar dilerim...
Ya bir de annemin küpesini satmasına izin vermem. Gerekirse 1 ay makarna yerim. 1 gün aç 1 gün tok kalırım. İçim acır o halde bırakamam. Düşününce bile içim acıdı. Zaruri bir durum bu. Amcan yüzünden bu hale gelmişler. Yaşlılıklarında gün yüzü göremeyecekler mi. Yardım ederdim ben.. nefret ettiğim insan bile olsa başkasına muhtaç bırakamam.
Yazı tahtası için falan size laf duyurmuş onun için yazmıştım ben onu. Kırıldıysanız affola, ben de sizin iyiliğiniz için yazmıştım yoksa burada hiç kimseye yorum yazma zorunluluğumuz yok. Ve ayrıca ne düşünüp düşünmeyeceğimi söylemeyin siz de olur mu? Bu kadar sert tepkiyi hakettiğimi de zannetmiyorum ayrıca. Hakaret mi etmişim napmışım çözemedim.Anneniz de fırsatı kaçırmıyor ne demek yahu kendinize gelin bence annem ile bu durumun ne ilgisi var annem o benim tabiki de isteyecek bende onun evladı olarak yoksa da bir yerden bulup buluşturup vermek benim görevim zaten annem o benim lütfen annem hakkında böyle düşünmeyin hatta benim annem için değil hiç bir anne için böyle konuşmayın olur mu?
Yazı tahtası için falan size laf duyurmuş onun için yazmıştım ben onu. Kırıldıysanız affola, ben de sizin iyiliğiniz için yazmıştım yoksa burada hiç kimseye yorum yazma zorunluluğumuz yok. Ve ayrıca ne düşünüp düşünmeyeceğimi söylemeyin siz de olur mu? Bu kadar sert tepkiyi hakettiğimi de zannetmiyorum ayrıca. Hakaret mi etmişim napmışım çözemedim.
Not: Herkes kendinizi kullandırtmayın tarzında yorum yapmış ( zira onlara hiç alınmamışsınız), benim söylediğim de onlardan farksızdı. Diğer alıntılayanlar üyeye yorum yapmak yasaktır, bir zahmet konu sahibine yazınız.