- 3 Haziran 2014
- 2.341
- 882
-
- Konu Sahibi fiyonkbakery
Tamam hadi o 200 tl acildi de, size ne yazı tahtasından bilmem neyden. Anneniz de yani fırsatı hiç kaçırmıyor.
Ablanız komple sizden otlaklanıyor. Bence siz de hesabınızı bilin artık, yoksa eşinizle aranız açılacak benden demesi...
Annene yardim etmen guzel , Ama esininde soylefigi gibi bu kredi sorunsali asla bitmez kaldiki eger dedihin gibi buyuk bir miktarsa ..
Ablana gelince bir kurus vermezdim almazdim evde oturacagina girsin bir ise calissin ..
Seni markete goturup extra seylerde aldirmasi hic hos degil..
Sen annenden baskasina yardim etme ..
Herkese yetisemezsin sonucta.
Sen olmasan akşama eşine yemek diye ne koyacakmış ablan acaba? Bir patates alacak parası yok, ev tam takır kuru galiba.
Böyle insanlar var maalesef, çalışıyorsun, bolluk içinde yüzüyordur, ne koparsam kar diye düşünen.
Yeğenlerin evi size ters mi? Yolunuzun üzerinde değilse götürmesin tamam da eşiniz, götürüyorsa da size dır dır etmesin.
ya isterse bir kere söylesin canım bu kadar sıkışık durumdalarsa ne tahtası çok mu lazım yanivalla şekerim sen evlatlık kardeşlik görevini yapmışsın artık dur demenin zamanı gelmiş borç konusuna birşey diyemem yardım etmeniz o konuda çok doğal ama kalan konular için dikkatli davran bundan sonra gerekirse çok görüşme canım
Annen ilk defa mı para istiyor.İlk defa istiyorsa,eşinin tutumu yanlış.Ablan seni kullanıyor.Ama sanırım sen alıştırmışsın.Kendini biraz geri tut.Bir de çocuğun var mı bilmiyorum ama,insanın kıyısında köşesinde en azından bir 100-200 lirası olması lazım.Hastalığı kazası,tamiratı şusu busu var.
hayır da diyemiyorsun değil mi benim de karakterim öyledir ama diyebilmek lazım işteMayıs ta doğum günü var o zaman doğum günü hediyesi olarak alırım ona dedim yazı tahtasını
Ailenin durumuna çok üzüldüm. Ben olsam elimden geldiği kadar yardım ederim ve kimse buna laf edemez eğer ki çalışıyorsam. Eşinin söylediği bana yanlış geldi. Sen çalışıyorsun ve ailene destek ol lütfen. Benim arkadaşımın annesi ile arasında bu tarz birşey olmuştu ondan hemen sonra vefat etti , 5-6 yıl oldu hala vicdan azabı çekiyor. Keşke verseydim diye.
Ablana gelince sık sık görüşme bence. Benim amcamda babamı çok kullanmış zamanında, evlendi gene aynı ama babam artık hayır demesini öğrendi. Ya araba aldık mesela, duydu ertesi gün yüklü miktarda borç istedi. Vermedi babamda zaten borçlanarak almıştık. Verdiğimiz hiç bir borç geri gelmedi. İnsanlara ne kadar kolay geliyor başkasının sırtından geçinmek.
Elimden geldiğince yetebildiğim kadar yardım ediyorum zaten canım eşimin bile haberi olmaz gerekte yok zaten haberi olmasına aileme yardım ettiğimi bilmesine gerek yok, benim üzüldüğüm diğer kardeşlerim yok diyor sadece ya insanın ailesi zor durumdayken nasıl bu kadar gamsız olabiliyor anlayamıyorum ki ablam yine arada elinden geldiğince etmeye çalışır ama çok nadirdir.
Canım götürmesin ya... onun bir mecburiyeti yok sonuçta, yok ablacım yolumuz ters, her seferinde olmaz desin çıksın. Kimse ona bişey diyemez ama hem götürüp hem seni germesi çok yersiz.Annem ve ablam aynı semtte oturuyorlar yürüme mesafesi 15 dk. benim evim başakşehirde aramızda tam 30 km yol var aynı semtte olsak lafı edilir mi zaten ?
hayır da diyemiyorsun değil mi benim de karakterim öyledir ama diyebilmek lazım işte
ilk defa istediyse siz verin bence çok zor durumda kalmışlar ki istemişlerEşim köşeye atar her zaman ama ben pek tutumlu değilim o anlık sinir ve üzüntüyle aklıma gelmedi eşime sormak ama laf arasında söyler bana zor günler için her zaman olur ben de diye. Annem ilk defa istedi ben içimden geldiği için maaşımı alıncca veririm yetebildiğim kadar kimsenin haberi olmadan market alışverişini yaparım çünkü gerçekten zor durumdalar.
Ya ne desem Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Annenizin ağlamasına çok üzüldüm. Amcanız nasıl ödemez ya. İnsanlar çok kötü. Artık kimseye güvenmeyeceksin. Allah yardımcısı olsun aileninde seninde.
ilk defa istediyse siz verin bence çok zor durumda kalmışlar ki istemişler
ablama yardım etmem anneme ederim
ablanın biraz alışkanlığa vurmuş senin yardımları