- 20 Ocak 2014
- 14.815
- 13.544
-
- Konu Sahibi fiyonkbakery
rica ederim canım ne demek her zaman ne derdin olursa yanındayımTeşekkür ederim Allah razı olsun senden de yorumların fikirlerinle yanımda olduğun için hakkını helal etsevgiler
rica ederim canım ne demek her zaman ne derdin olursa yanındayım
Lüften üzülmeyin Ben tek çocuğum abladan kardeşten anlamıyorum ama canım kadar çok sevdiğim kuzenim var.Üstelik yurtdışında yaşıyor.Yanlış anlaşılmasın asla hava atmak için söylemiyorum eşi elektronik mühendisi TomTom'da çalışıyor,yine eşinin BMW araba galerileri var kuzenimde onların başında duruyor.Durumları benden kat kat iyi.Ben pazara giderim kızına çorap alırım etiketi koparılmış tshirt alırım,tayt alırım.Asla da beğenmemezlik etmedi.Aynı şek,lde kendisine de 10 liralık kazak aldım .Gönderdiğim ertsei gün iş yerinde giyip fotoğraf atmış.Hatta geçen gün konuşuyorduk Ugg marka bot görmüş ama bir damlacık cocuk cok pahalı almam dedi.Bende Kadıköyde replica'sını bulup aldım.Kargo yaptım gönderdim.Dün konuştuk o kadar mutluydu ki.20-30 Liralık birşey .Ben almak istemem mi yeğenim o benim hemde canım çokta severim geçen gün marketten çocuklar için beslenme çatlarına koymak için kapaklı saklama kapı yapmışlar aklıma yeğenim geldi hemen 2 tane aldım attım çantama verdim hiç sevinmediler bile neden pahalı değil sıradan bir şey insan yapmacık ta olsa teşekkür eder yeğenim öptü sahteden o kadar :) ben ablamdan para istemem biliyor musunuz Allah ta istetmesin çünkü alacağım cevabı bilirim yok der :) Zaten o beni üzüyor ya sürekli bir şeyler istemesi sürekli dokundurması insanın alası varsa da soğuyor almak istemiyor bu tavırlarından dolayı, geçtiğimiz haftalarda yine bir cmt günü gündüz anneme geldim ablamda geldi anneme diyor ki anne keşke iki kızından biri bekar olsaydı da sana daha çok yardım etseydi emin olun bana laf çarpıtıyor çünkü fiyonk bekarken ailesine daha çok maddi yardım etti evlenince ister istemez yardımları biraz daha kıstı ama ne yapayım bende insanım bende ev geçindiriyorum bana günah değil mi be güzel kardeşim sen anneme ne yardım ettin ki ne yaptın kenara çekip ne verebildin bu kadına
Lüften üzülmeyin Ben tek çocuğum abladan kardeşten anlamıyorum ama canım kadar çok sevdiğim kuzenim var.Üstelik yurtdışında yaşıyor.Yanlış anlaşılmasın asla hava atmak için söylemiyorum eşi elektronik mühendisi TomTom'da çalışıyor,yine eşinin BMW araba galerileri var kuzenimde onların başında duruyor.Durumları benden kat kat iyi.Ben pazara giderim kızına çorap alırım etiketi koparılmış tshirt alırım,tayt alırım.Asla da beğenmemezlik etmedi.Aynı şek,lde kendisine de 10 liralık kazak aldım .Gönderdiğim ertsei gün iş yerinde giyip fotoğraf atmış.Hatta geçen gün konuşuyorduk Ugg marka bot görmüş ama bir damlacık cocuk cok pahalı almam dedi.Bende Kadıköyde replica'sını bulup aldım.Kargo yaptım gönderdim.Dün konuştuk o kadar mutluydu ki.20-30 Liralık birşey .
Velhasıl illakı herkes ailesini yeğenini mutlu etmek ister.Ama 7 yaşındaki cocuk gönderilen şeye yüzünü buruşturuyorsa ben bunda artniyet ararım.
Ayrıca özel değilse ablanız neden çalışmıyor?
Önemli olan yeğeninizin sevinmesi.Evet ayakkabısı eksikse o marka şu marka demeden siz alırsınız.Ama burda ablanızı memnun etmek mecburıyetınde dusunmeyın.Yanlış anlamayın ama sizinde bebeğiniz olduğunda maddi olarak harcamayı bebeğinize yapıcaksınız daha çok.Fakat yeğeniniz hayal kırıklığına uğrayabilir ve psikolojisi bozulabilir.Yeğenim yüzünü asmadı o öptü beni teşekkür etti sağolsun, ablam ve eniştem memnun olmadı gibi yüzlerinden onu hissettim en azından :) çalışıyordu geçen yaza kadar işten ayrılmak zorunda kaldı çünkü yeğenim okula başladı kayınvalidesi memlekette annem de bakamıyor çocuğuna mecburen evde kalmak zorunda kaldı
Önemli olan yeğeninizin sevinmesi.Evet ayakkabısı eksikse o marka şu marka demeden siz alırsınız.Ama burda ablanızı memnun etmek mecburıyetınde dusunmeyın.Yanlış anlamayın ama sizinde bebeğiniz olduğunda maddi olarak harcamayı bebeğinize yapıcaksınız daha çok.Fakat yeğeniniz hayal kırıklığına uğrayabilir ve psikolojisi bozulabilir.
Bence 2 veya 3 haftada bir yeğeninizi alıp 1-2 saatliğine dışarı çıkarabilirsiniz.Sinema veya tiyatroya götürebilirsiniz.Çocuk bayramı veya belirli haftalarda ucuz olabiliyor.Boya boyama defteri hamur tarzı şeyler aln bence çok pahalı şeyler alıpta daha sonra alamayabilirseniz daha kötü olur.
Zor durum ama nekadar güzel bir kalbin var...
Olsun sen ailene yap elinden geldiğince...
İnsanın ailesinden başka kimi var ki ....
Eşinde kendine göre haklı...
Konu sahibi olması gerekeni yapıyorsunuz, anne babanızı bu zor zamanlarında yalnız bırakmamanız ne güzel.
Ablanız konusunda ise arkadaşlarla hemfikirim.
Bu arada yorumlar şahane ancak insan bu kadar yumuşak, anlayışlı ve uzlaşmacı yorumları "anne babasına yardım eden koca" konularında da görmek istiyor.
Selamlar.
eşiniz tamamen haklı...babanızda amcanıza yani kardeşine dava açsın bence amcaya icra gider borçlar azalır..kardeşin borcunu zorluk çekerek ödemek ne demektir..
onlarla uğraşamayan aileniz sizin huzurunuza istemeden yeltenebiliyor ...gerekirse uğraşacak ne demek onlarla uğraşamam babanız kardeşiyle görüşüyor mu ,gerçi bu pozisyonda görüşmekte (amcanız tarafından)bildiğiniz yüzsüzlük pişkinlik olur..Yapmaz ki babam uğraşamam onlarla der kestirir atar tanıyorum babamı
onlarla uğraşamayan aileniz sizin huzurunuza istemeden yeltenebiliyor ...gerekirse uğraşacak ne demek onlarla uğraşamam babanız kardeşiyle görüşüyor mu ,gerçi bu pozisyonda görüşmekte (amcanız tarafından)bildiğiniz yüzsüzlük pişkinlik olur..
sizin bir yuvanız var ablanız abiniz ilgilenmiyorsa sizde ilgilenmeyin diyemem ama para için yuvanızı yıkmaya değer mi ..
diyceksiniz ki öyle bir şey yok,eeee bu borç çok büyük devamı geldikçe ne olacak...
Allah babanıza amcanızla uğraşacak aklı ve gücü versin,amcanızı ıslah eylesin sizide düze çıkarsın tez zamanda inşallah..
bu borç ne kadar..babanızın kazancı ne kadar...borcu babanızın gelirine göre yapılandırsanız madem dava açmayacağından bu kadar eminsiniz babanızın..Babam amcamla tabiki de görüşmüyor tek babam değil akrabalarımızdan da artık onunla görüşmeyen konuşmayanlar var bu yaptığından dolayı zaten, Amin
bu borç ne kadar..babanızın kazancı ne kadar...borcu babanızın gelirine göre yapılandırsanız madem dava açmayacağından bu kadar eminsiniz babanızın..
krediyi tekrardan yapılandırabilirler...kazançlarına göre yani şöyle diyeyim 45000 lik bir meblağı ayda 1500 lira ödeyerekte halledebilirler nasıl bir ödeme takvimi var şaşırdım..45.000 TL İDİ amcam ödememiş ödememiş faizleri ile daha da çoğalmış annem ve babam emekliler her ikisinin eline geçen toplam para 2500 tl krediyi ödüyorlar zaten düzenli şekilde ama krediyi ödemekten ellerine düzgün para kalmıyor haliyle koca bir ay döndüremiyorlar bende yardım ediyorum elimden geldiğince yetebildiğim kadar
krediyi tekrardan yapılandırabilirler...kazançlarına göre yani şöyle diyeyim 45000 lik bir meblağı ayda 1500 lira ödeyerekte halledebilirler nasıl bir ödeme takvimi var şaşırdım..