Her şey 2017 senesinde eşimle tanışmam ile başladı. Küçük bir ilçede yaşıyoruz. Eşim 4 çocuklu bir ailenin en küçüğü ve ona en yakın ablası ile arasında 14 yaş var. Toplamda 2 görümcem var. Büyük görümcemi 'N' ve küçük görümcemi L olarak adlandıracağım. Benim eşimle ailesi halamın onun ailesine gitmesiyle tanışmışlar. Eşimle aramda 3 yaş var ve daha öncesinde neredeyse hiç birbirimizle konuşmamıştık. Eşimi T olarak adlandıracağım. T ve ben ben bir yaz tatilindeyken tanıştık ve o günden itibaren ikimizinde babası olmaması ortak noktası olması münasebetiyle dertleşmeye başladık ve bu 3 ay boyunca istikrarla arkadaşlık boyutundaydı. Eşimin L ablası ile benim anne kuzenim arkadaşlar ve genel olarak beni bilen insan. Daha öncesinde de dışarıda okuduğumdan dolayı anne teyzemle 4-5 ay kadar yurt ayarlayana kadar aynı evde kalmıştık ve beni çok sever. Bu sebeple görümcem L bana ilk başta çok olumlu bir bakış açısına sahipti. Günler geçti ve ben eşim T ile daha fazla bağ kurdum ve ailemizin ilk günden beri ilişkimizi bilmesiyle ilçe dahi olsa rahatça sohbet edecek zaman ve mekan bulabildik. Hiçbir şekilde gizli saklı buluşmadık ve ilçe merkezindeki tek sosyal yer olan parkta buluşmalar geçirdik. Görümcem N bana karşı ılımlıydı L ise ilişkimiz ilerledikçe çevreden daha öncesinde kendi akrabalarından benimle yaşıt bir kuzenin benimle konuşmak istediğini öğrenince bana bakış açısı değişmiş ve istemez olmuştu. İlk zamanlar eşim bunu umursamadı ben babamın annemi aldatmasıyla ve aldattığı kadınla evlenmesiyle aşırı güvensiz biriydim. Bu sebeple eşimi fazlasıyla sıkıyordum. Eşim ilçede bulunan bir çok kızla konuşmuş duyulacak şekilde ilerlemişti. Zorla da olsa bir güvenmiş ve karşılıklı olarak en yakın zamanda evlenmek istiyorduk(2.yılımızda). Eşimin iş bulması ve askere gitmesi gerekiyordu beraber tecil bozdurduk ve bir süre bekledik. Beklediğimiz süreçte görümcem L eşime bir gün mesaj atıyor ve almancı bir kız fotoğrafı atarak yeni sevgilin diyor ve eşimde abla saçma sapan konuşma diyip resmi siliyor. Ben karşılık olarak daha sert bir tepki verme beklentisindeyim ama eşim sessiz kalıyor. Bu süreçte ben İl merkezinde oturuyorum ve görümcem N' ninde yakında yaşaması sebebiyle beni davet ediyor. Ben o süreçte rutin olarak 2 günde bir görümcem N'ye gitmeye başlıyorum. Bu ailede şöyle bir durum var ki sohbetler ya bölünmeyen ve bölünecek olan arsalar olur ya da dedikodu. Bende mümkün mertebe ilerde bana kullanılacağını bildiğim için yorum yapmıyorum. (ANNEMİN HAYATINDAN DENEYİMLİYİZ ŞÜKÜR) Görümcem N belli bir zamandan sonra arkadaşlık ilişkilerime karışmaya çalışıyor fakat eşim abla orada dur ona karışacak bir kişi varsa ya annesidir ya da benimdir annesinin karışmadığı şeye de biz bir şey diyemeyiz diyerek üstümden atıyor.
Pandemi sürecinde eşim T'nin görev yeri belli oluyor ve eğitim birliğine gitmek için gün sayıyoruz. Eşimin dedesi eski bir cami hocası olması sebebiyle okumalar oluyor ve okumadan önce sayın kayınvalidem G beni temizlik yapmaya çağırıyor(KARA GÜN). Temizlik yapılıyor yemekler hazırlanıyor görümcem N ilden geç geliyor L ise okuma başladığı an. Eşimin büyük abisine sevgili görümcem L dönerek bunun burada ne işi var dediği için ben apar topar evden çıkıyorum ve herkesin duymasının sinirini yaşıyorum. Eşimi otogarda uğurlayacağımız gün ben çok tereddüt ettim gidip gitmemek arasında eşimde kimse önemli değil sen ve annem bile gelseniz yeter dediği için gidiyorum ama sağolsun sevdiğim insanın gitmesi acısıyla ve gördüğüm zorbalıklar sebebiyle hayatımın en kötü gününü yaşıyorum. Eşimin eğitim merkezine gidene kadar yolda beni arayamıyor çünkü son gün hattı aldığımız için açılma süresi biraz sürüyor yolculuk sürecinde deneme yanılma yoluyla açılıp açılmadığını ben teyit ediyorum. Sonunda açılıyor biraz konuşuyoruz eşim gitmeden önceki gece hiç uyumadığını söyleyerek kapattı. Bende mutlulukla oturuyordum görümce N beni aradı ve T den haberin var mı dedi bende evet abla görüştük yatacaktı biraz dedim YAZIKLAR OLSUN BİZİ ARAMIYOR DA SENİ Mİ ARIYOR BİZ MERAK ETMİYOR MUYUZ SEN T YE DEMEDİN Mİ AİLENİ DE ARA DİYE T GİDERKEN SENİ BİZE EMANET ETTİ AMA BİZ BU SÖZÜ TUTAMAYIZ. SANA DA YAZIKLAR OLSUN diyerek kapattı. Eşim acemiden sonra memlekete gelmeden ustaya geçti ve doğu sınırındaydı. Psikolojik olarak çok sıkıntılı süreç geçiriyordu ve ailesi benim için onlara hiç gitmediğimi söylüyordu ama ben annesi yaşlı ve tek olduğu için haftada 1 kez kimi zaman kalıyordum kimi zaman uğruyordum. Eşim askere gittiği süreçte de ben zamanın daha hızlı geçmesini istediğim için çalışmak ve kafa dağıtmak istedim. Bu sebeple hiçbir zorunluluğum olmadığı halde annesine gittiğim zaman ablasına gidemiyordum. Eşim askerdeyken orada kalmasını çok istediler maaşı iyiydi ve görevi de devam ettirmesi için komutanları destek çıkacağını söylüyordu. Eşim evlenmek istediğini ve yanındaki uzmanların çocuklarının dahi doğumuna gidemediğini söyleyerek geri döndü. Geri döndüğünde eşimin birikimle döneceğini düşünüyorduk ama sanal bir paraya yatırdığı için zarardaydı. Biz bir süre daha evlilik için beklemek durumundaydık. Eşim bir süre kendi mesleğinden iş bulmayı denedi ama bulamadı. Bu süreçte depresyona girdi ve sürekli uyuma halindeydi. Ailesi tarafından çok baskı gördüğü bir yılın neticesinde bir işe girdi ve 1 yılın sonunda iyi bir mertebeye terfi etti. Annesinin emekli maaşı olduğu halde eşim evin ihtiyaçlarını karşılıyordu. Annesi evde yemek yapmadığı için bir süre sonra aldığı şeylerin çürümesi sebebiyle eşim dışarda yemeye başladı ve aile içinde bu da mesele oldu. Eşim henüz bir düğün yapacak maddi imkanı olmadığını söyledi ve 1-2 yıl daha beklemek istedi. Sene oldu 2023 artık etrafta ne zaman evlilik diye benim anneme sordukları için bende artık çok daraldım ve eşime bunu açtım. Evlilik sebebiyle açılan kavgada ben ayrılmak istediğimi söyledim ve sonlandı.
3 ay ayrılık sürecinde kayınvalidem evine bir sürü mobilya alıyor evinin içini düzüyor yeni küçük ev aletleri yeni çamaşır ve kurutma makinesi alıyor halısından cam balkonuna kadar yaptırıyor. Eşimle bir kaç kez bayram araya girdiğinde küçük bir ilçede olduğumuz ve ailelere bayram çıkarmaya gittiğimiz için karşılaştık ve oturup konuşmak istedik. Ben evlenme neticesine varmayacaksa hiç barışmayalım demem üzerine borçla dahi olsa en azından kendi çatıma bakarım diyerek kabul ediyor. Bizim ailemizde nişan yapılır ve nişanla düğün arası kısa tutulur. Bu süreçte de harama bulaşmayalım diye resmi nikah günü alınır. Nikah gününden de 1 hafta önce ev düzme meselesi olmasından dolayı dini nikahta yapılır. Yani 1 hafta önce biz dini olarak evliydik.
Nikahtan 1,5 hafta önce eşim çok yoğun çalıştığı için sadece 1*2 saat baktığımız güzel bir yerden mobilya ve beyaz eşyaları alıyoruz. Bizim ilde esnaflar taksit yapıyor ama biz elimizde olanı harcamayalım diye 250 bin tutan beyaz eşya ve mobilyanın 150 bin kadarını yarı yarıya ödüyoruz. Evi buluyorum eşim, eşimin arkadaşları ve benim bir arkadaşımla ev bakıyoruz. Ben sözleşme imzalıyorum abonelikleri alıyorum ve evi kız arkadaşımla yerleştiriyoruz. Bu süreçte mümkün mertebe akşam eşim eve işten gelipte bakmak istediğinde bir kız arkadaşımız yanımızda oluyor. Bunu neden anlattım. Biz evi düzdükten sonra resmi nikah ile evlendik. Düğünüm pazar günüydü kayınvalidem salı günü artık siz muamele aldık diye rahat davranırsınız yanınızda kimse olmadan gelip oturursunuz buluşursunuz diyerek pazara kadar bizde kalıyor. Eşim ise annem burada kalıyor madem bende kalayım diyor ve benim çilem erkenden başlıyor.
Bu arada ben düğünden 2 hafta önce eşimin olduğu ilçede bir okula cv verdim ve beni çağırdılar ben ev tutulana kadar gidip gelme yapacaktım. (50 dk felan anne evimle arası var.) Ev tutulunca da hem evin temizliğini yapacak hem de okula daha rahat gidip gelecektim.
Velhasıl gün oldu pazar kayınvalidem ve görümcelerim kendi evinde yemek yapıyor. Bizim evde anne tarafım damat geldi kapı açılmıyor dendi ve kapıda kaç kişi vardı biliyor musunuz? 4 kişi kişileri sayalım eşim kameraman eşimin kankası eşimin kuzeni annem dedi ki eee nerde senin ailen? Eşim dedi ki aşağıdalar. Be kadın sen 3 çocuk evlendirmişsin usul adap bilmez misin eşim daha öncesinde ne kız almasına gitmiş ne de aklı başındayken aile büyükleri evlenmiş. En küçük ablası evlendiğinde henüz 6 yaşındaymış.
Eşime kapıda sen annene gel demedin mi dedim bana sen alıp geleceksin dediler diyince bana sinir geldi.
Düğün 11 gibi öyle böyle bitti altın saymak için bize geldiler. Saat 1 e kadar bunlar sürdü ve 3 e kadar ne yapıldı biliyor musunuz dedikodu. annem artık hadi kalkın ne zaman kalkacaksınız diye bekledim ama böyle olmaz kalacak gibisiniz diye şaka yollu takıldı.
Günler geçti diyemem 2 gün geçti ve eşimin çocukluk arkadaşı ile sınıf arkadaşım evlendiği için düğüne gittik. Dönüşte eşim alkollüydü ve ben eşimin ailesine bunu söylemek istemedim. Ailesi ısrarla çağırınca bende gidelim dedim demez olaydım. O gece bizi 5 e kadar tuttular bir de 2 odalı evlerinde geç oldu kal dediklerinde biz evimize gidelim dediğim için trip yedim. Eşim düğünün 2 gününde ben sizde kalacak değilim diyince bizi sonunda saldılar. 3. gün il merkezine tatil alışverişi yapmaya gittik ve sevgili görümcem L madem merkezdesiniz bana da şunu alın diyince mecburen yine kayınvalideme uğradık. (Görümcem L'nin eşi yurtdışında çalışıyor. Görümcem de memurluğu bırakmak istemediği için kayınvalidemle kalıyor.) O gece 3 gibi kaçmayı başardık. 5 e doğru görümcem N bizim kayınvalidemde olduğumuzu duymuş ve bunlar hala uyanıktır diye aradı. Eşim abla bu saatte aranır mı dedi N ise annemlerdeymişsiniz ne yaptınız karnın aç mı diye aradım dedi. Eşim ise abla ne yapacaksın karnımı evdeyim zaten acıkırsam yerim diyince ne öküz gibi konuşıyorsuna karşılık olarak eşim gecenin bu saatinde yeni evli insan aramaz müsait miyiz değil miyiz diye düşünür insan demesi, üzerine görümcem terbiyesizler diyip kapattı.
Ben hala çalışıyorum çoğu zaman evde olmuyorum eşimde öyle şu anda 7. ayımızdayız. Benim annem 1 hafta 1 kez birkaç saatliğine şehir merkezinden gelir arabayla gider. Kayınvalidem iste 2 haftada bir geliyor 3-4 gün kalıyor. Bazen anneme yakınıyorum annem ise eşin için biraz sessiz kal eşimin annesi 61 yaşında bu arada yaşlılar yaşlanınca çenesine vuruyordur kızım alttan al dedikçe ben sustum. Annem artık ben karışmıyorum ben bir şey dersem eşinin bakış açısı bana da değişir siz aranızda halledin müdahale edilecek zaman ben devreye girerim diyor ama ben her an görümcem ve kayınvalidem kapıyı tıklayıp gelecek diye evde pijama ve üstümde hırka ile dolaşıyorum. Eşim takma sen istediğin gibi dolaş görürlerse ve rahatsız olurlarsa onların sorunu dedi. Dün geldiklerinde de şöyle bir olay oldu eşim işten geldiğinde evi sıcak bulmak istiyor. Çünkü genelde sahada oluyorlar. Bende aşırı sıcağa gelemediğim için şort askılı ile dolaşıyorum. Zil çaldı ve ben dış kameradan kim geldi diye baktım büyük görümcem ve kayınvalidemin geldiğini görünce kapıyı açtım kapıda bekliyorum içeri geldiler beni görünce kayınvalidem git o götünü başını ört kocan fazla maaş alıyor diye de petekleri sonuna kadar açıp durma dedi. Bende eşimin kazandığı bu ev için istersem açarım istersem camları da açar öyle yakarım dedim öyle diyince büyük görümcem sen ne diyorsun dedi bende kayınvalideme ne oldu T den ümre için para istemişsin şimdi bunun hesabını mı yapıyorsun dedim. (ARKADAŞLAR BU KADIN 1 KEZ HAÇTAN ÖNCE OLMAK ÜZERE 2 KEZ DAHA ÜMRE YAPTI.) söylene söylene çıkıp gittiler. Ben ilk evlendiğimiz zaman bir kaç kez evde bayıldım tansiyon yüzünden eşimde genelde işte olduğu için kamera takalım dedi ve taktık. Eşim ailesi gidince beni aradı telefondan birden fazla hareket bildirimi algılandı diyince açıp baktım. beni arasınlar şikayet etmek için onu bekliyorum dedi.
BANA ŞİMDİ SÖYLEYİN BEN BU KADINLARA NE YAPAYIM DA BU KADINLAR BENİM YAKAMDAN DÜŞSÜN.
Birde sağa sola beni Allah en küçük oğluma bırakmasın, babası görse toprakta kemikleri sızlar diyormuş. Eşim erken yaşta babasını kaybettiği için bu konuda çok duygusal ve ben açıkçası daha da kötü olmaması için bir şey deme diyorum aradıklarında sizce ne yapmalıyım.
Ayrıca kayınvalidem hafta içleri işten sonra beni arayıp kahve içmeye davet ediyordu. İlk zaman jeton düşmedi ben yorgun ve baş ağrısıyla geliyordum okuldan. Her gittiğimde de önce evi süpürsene bir kat kızımdan tuvaletlere kadar da temizlediğimi fark edince yorgun olduğumu ve eve geçeceğimi söyleyip kaçıyordum.
EKLEME SEVGİLİ G DÜĞÜN İÇİN BİZE MOBİLYA DA YARDIMCI OLMADI ALTINLARDA DA 2 BİLEZİĞİMİ DENKLEŞTİREMEDİM DİYİP GERİ İSTEDİ. EŞİM BEN SANA ALIRIM DEDİ VE ALDI. ÜMRE SOHBETİNİ EŞİME AÇTIĞINDA DA BENİM DENKLEŞTİREMEDİKLERİMİ SÖZ VERİP SEN ALMIŞSIN ANNENİN NE ZAMAN GÖÇÜP GİDECEĞİ BELLİ DEĞİL BENİDE SON BİR KEZ ÜMREYEYE GÖNDERİRSİN ARTIK DEMİŞ.
EŞİMİN BÜYÜK ABİSİNİN ENGELLİ BİR ÇOCUĞU VAR DÜNYA TATLISI EŞİMİN İŞ YERİNDE EN ALT KADEMEDE ÇALIŞIYOR. HATTA ZAMANINDA EŞİMDEN ABİNİ DE SENİN KADEMEYE AL DEDİKLERİ İÇİN EŞİM ASTLARINA ÇOK BASKI UYGULAMIŞ VE SAVUNMA YAZMAK DURUMUNDA KALMIŞTI. ABİSİNİN EŞİYLE DE AİLEDE HİÇ KİMSE KONUŞMUYOR . O YÜZDEN BU KADAR ÜSTÜMÜZE GELİNİYOR.
İÇİMİ DÖKMEK İÇİN YAZDIM GENELDE YAKINLARIMI NEGATİFLİKLE BOĞMAK İSTEMEM ANLATTIKLARIMI BEN AFFEDERİM AMA EL UNUTUP AFFETMEZ O YÜZDEN İÇİMDEN ATMAK İSTEDİM. YAZIM YANLIŞIM VARSA AFFOLA.