• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmek istiyorum bu sefer yargılamayın

Valla pazar pazar hazır korona yasaklsrı da varken yeni evlililere bulunmamış fırsat başbaşa vakit geçirmek için
Ben olsam burda yazağıma gider eşinle vakit geçiririm az kocamı severim az kendimi sevdiririm
Burda vakit geçirmem
Biz hep burdayız sonra da dertleşirsiniz
Bugün doya doya cicim ayları geçir canım

Valla pazar pazar hazır korona yasaklsrı da varken yeni evlililere bulunmamış fırsat başbaşa vakit geçirmek için
Ben olsam burda yazağıma gider eşinle vakit geçiririm az kocamı severim az kendimi sevdiririm
Burda vakit geçirmem
Biz hep burdayız sonra da dertleşirsiniz
Bugün doya doya cicim ayları geçir canım
İkimizde o kadar yoğun çalışıyoruz ki .görmediğim günler Bile oluyor :(

Ben iyi davranmadım .O da beni sevmiyor ben de onu .Ama artık eşime yansıtmıcam

Hah işte zaten birbirinizi sevmek zorunda değilsiniz. Mesafeli olup karşılıklı saygı gösterip saygı beklerseniz sorun da yasmazsınız. Kadın hediye mi aldı teşekkür edip nezaketli olun. Hahahayy benim annem neler aldı diye mahalle ağzına indirgemeye gerek yok. Sonuç eşinize yansıtacak bir sorununuz da olmaz.

Hah işte zaten birbirinizi sevmek zorunda değilsiniz. Mesafeli olup karşılıklı saygı gösterip saygı beklerseniz sorun da yasmazsınız. Kadın hediye mi aldı teşekkür edip nezaketli olun. Hahahayy benim annem neler aldı diye mahalle ağzına indirgemeye gerek yok. Sonuç eşinize yansıtacak bir sorununuz da olmaz.
Haklısınız ben de zaten anneme laf edince o lafları söyledim .Benim eşim benim kadar okumamış benim aklıma bile gelmedi bu durum onu sevdiğim için .Üniveriste mezunu değil .ben sorun etmemişken annesi ne alaka benim annemi sorum ediyor diye içime dokundu .o laftan sonra zaten hep laf soktum ama bundan sonra yapmayacağım .

Burada insanlara yok dalga geçtiler yok yargıladılar diye kızıyorsunuz ama buna zemin hazırlayan sizsiniz. Gerçekten bu kadar konu açmaya değecek bir şey yok ortada. Evlenmişsiniz bitmiş bu saatten sonra eşinizle mutlu olmaya bakmak yerine makyajım şöyle oldu, kuzenim bunu dedi, kv onu yaptı diyorsunuz bunlar hep eften püften şeyler. Bunları kafaya takarak kendinizi de eşiniz de mutsuz edersiniz.

Haa bir de o lafta önce değil .ben sonrasında öyle davrandım .kaynanam öyle bir laf edene kadar ben ona hiç bir laf dokundurmadım bile

Yapmayın ya konunuzda yazdiniz açıp okuyun. Tabi olay sadece bunlarla kalmamış bir de olaya takı mevzusu eklenmiş. Oralara çalışmadım örtmenim elektrikler kesilmişti:)))

Özetle önünüze bakın yarın önünüzde, çok şey yapabilirsiniz ama dün dünde kaldı.

Haklısınız ben de zaten anneme laf edince o lafları söyledim .Benim eşim benim kadar okumamış benim aklıma bile gelmedi bu durum onu sevdiğim için .Üniveriste mezunu değil .ben sorun etmemişken annesi ne alaka benim annemi sorum ediyor diye içime dokundu .o laftan sonra zaten hep laf soktum ama bundan sonra yapmayacağım .
Eşinizi anlatmayın isterseniz. Sizden az kazanıyor, okumamış. Bu kadar dillendirmek hoş değil

Yapmayın ya konunuzda yazdiniz açıp okuyun. Tabi olay sadece bunlarla kalmamış bir de olaya takı mevzusu eklenmiş. Oralara çalışmadım örtmenim elektrikler kesilmişti:)))

Özetle önünüze bakın yarın önünüzde, çok şey yapabilirsiniz ama dün dünde kaldı.
Hayır annesinin o lafından sonra ben çok laf soktum .ama öncesinde gerçekten laf sokacak bir şey demedim .o konuyu açtığımda sakin kafayla yazmadım belki ondan yanlış anladınız ama

Kuaförde ayna yok muydu, bakıp güzel olmuş mu olmamış mı söylersiniz gerekirse düzeltirsiniz ben üç kere yaptırdım makyajı koyu oldu diye.
Düğün zamanı sorunlar yaşayabilirsiniz, ben de yaşamıştım ama mühim olan bundan sonraki süreç, ya ailelere mesafe koyup eşinizle birlik olacaksınız ya da sürekli eski mevzuları düşünüp dertleneceksiniz.
Kayınvalideye gönderme yollu "eşek" demeniz yanlış olmuş, kavgalarda aracı olmayın laf getirip götürmeyin, kayınvalide kadar anneniz de hatalı. İnsanların gücü yetmiş bu kadarını yapmışlar. Sorun edip söylenip durmak hatalı.
Soyunma odasına biri girip dursa ben de bağırırdım, en iyisi böyle durumlarda kapıyı kilitlemek :) Bunu düşünememişsiniz. Kuzenle görüşmeyin bir daha çünkü anlatımınızdan ona karşı çok fazla öfke dolu olduğunuzu görüyorum.
Size bir de tavsiye vereyim, evinizin dışında kalan insanların laflarını çok takmayın. Niyetlerini bilmiyoruz ve niyet tahmini/niyet okuma da yapmıyoruz. Herkes kendi kalbine göre yaşar deyip dışarıdan moral bozucu lafları hiç takmıyoruz.
Bana da neler neler dediler hem nişanlılıkta hem düğün arifesinde. Anlattıklarınız yanında çok ufak kalır. Hatta düğün günü bu iş bitti demiştim. Ama sonra eşim ikna etti iyi ki de öyle yapmış, şimdi herkese mesafeli ama ikimize ait güzel bir yuvamız var çok şükür.
Düğün takılarını asla dert etmeyin aman hepsi ödünç keşke bana takmasalardı diyorum şimdi çünkü altın fiyatları arttı ve hepsini ödemek zorundayız :D

Hayır annesinin o lafından sonra ben çok laf soktum .ama öncesinde gerçekten laf sokacak bir şey demedim .o konuyu açtığımda sakin kafayla yazmadım belki ondan yanlış anladınız ama
Hah işte o laftan sonra neden "çok" laf soktunuz. İşi bir yarışa ya da inada bindirmek kimseye fayda etmez. Kadın sizi kıracak kızdıracak bir laf etmiş siz de bir şey söyleyip hıncınızı alırsınız tamam uzatınca maalesef siz haksız duruma düşersiniz

Burada söylenenlere istinaden yazdım .Zan altından bırakıyorsunuz çünkü .
Yapmayın gerçekten hoş değil. Eşinizi aşağılıyorsunuz resmen.
" Ben ondan çok daha iyiyim maddi manevi ama yine de onunla evlendim.o da bana boyun eğmeli " tavrınız var. Cidden bunun farkında değil misiniz?

ortalığı karıstiran hep sizin taraf olmuş fatura neden esinize kesildi esiniz gitti otel de uyudu ki?

Benimle dalga gectiler diye dusunmek yerine acaba haklılar mı diye dusunseydiniz esiniz otelde uyumak zorunda kalmazdı.

Ne yani altın almadı kuzeniniz kuaforu beğenmedi dayınız ac kaldı bu yuzden kocam gitsin otelde uyusun bu mudur?

ayrıca makyaj konusunda kuaforu yönlendirmeniz lazimdı. kendi yuzunuzu bilen neyin yakısıp neyin yakismadığını bilen sizsiniz. kuaforlere birakınca cok abartabiliyorlar bu da kotu sonuçlar doğurabiliyor. siz diyecektiniz şoyle yap bunu sur şunu sürme diye.

kızlar merhaba .buraya önceden de konu açtım ama herkes yanlış anlayıp dalga geçti .Ekimin başında düğünüm oldu .Biraz hızlı olunca bazı şeyler içimde kaldı .Düğün günü de eşimin ve benim annemin arasında sorunlar oldu.Kayınvalidem bana yansıttı .Hatta en son konu açtığımda ben kendimi anlatamıyorum da burada yazıyla galiba altın az diye eşimi sevmiyorum ondan hep kavga ediyorum diye dalgaya alındım .O gün zaten eşimle kavga ettik birbirimizi biraz yalnız bırakalım diye eşim otelde kaldı .Kafamızı dinleyip geri eve geldi şimdi çok şükür sorunumuz yok eşimle .Ama gerek kuzenlerimin gerek annemin gerek kayınvalidemin düğünümde nişanımda yaşattığı olaylar aklıma geldikçe sinirleniyorum .En güzel günlerimi mahvettiler el birliğiyle .İsterseniz okumayadabilirsiniz sadece içimi dökmek kendimle yüzleşmek için yazıyorum .
Nişan günü benim sülalem eşimin sülalesi herkes bizim evde oradan salona geçicez.Nişanlığımı arkadaşım giydirdi üst iç çamaşırı olmadan giyiliyor .Baya da gelinlik gibi zor giyilen bir elbise .Arkadaşım giydirirken kız kuzenlerimden biri sürekli kapıyı açtı .Ben de en son açmayı kapıyı diye bağırdım .Vay sen misin bunu söyleyen kuzenim anneme yetiştirmiş tam salona geldik eşimle giriş yapıcaz annem beni çekti kenara sinirden gözleri Kocaman olmuş .Sen nasıl kuzenine bağırırsın dayın bile kızdı sana .Benim sinirlerimi zıplatma diye bağırdı .5 karış suratla nişanımı yaptım .
Düğün günü geldi çattı eşimin memleketinde oldu daha önce benim akrabalarımın hiç bilmediği bir şehir .Dayımlar düğüne gelmiceklerini söylediler ilk .Kuaför için de kız kardeşim ve benim için anlaşıldı .Düğün günü kuzenim bende gelicem dedi kuaförde yetişirse yaparım demiş .Girdik kuaföre benim makyajım yapılırken kuzenime de yapıldı sonra ben beğenmedim burası çok kötüymüş dedi gitti kalktı kız .Orada bi moralim bozuldu zaten demekki benimki de kötü oldu diye .Kardeşim de olay çıkmasın diye aldı başka kuaför aradılar gittiler ben tek başıma kaldım .Onlar saçı makyajı yaptırıp erkek evine gitmişler .Gurbaanın gittiği kuaför çok kötü erkek tarafı çok cimri hiç yapmadı gurbaada kötü oldu makyajı demişler .Annem geldi kuaföre düğüne yarım saat kalmış moralimi bozdu çok kötü hiç olmamış dedi .Eşimin erkek kuzenleriyle eşim geldi ben zaten ağladım saçım kötü oldu diye .bir şeyler içip salona gittik yine de onlar teselli etti .
Düğünde yemek yasaktı erkek tarafında yenecek dendi .Hiç bir hazırlık yapmamışlar uzaktan gelenler hep aç kaldı .Minik fındık lahmacun dağıttılar .benim akrabalar zaten orada söylenmeye başlamış bu Kızı istemiyor bu aile hiç hazırlık yapmamışlar diye .
Düğünümde de kaynanam bizim oğlanın talibi çok fazlaydı ama işte bunu seçti demiş .Annem de geldi düğün biterken eşime söyledi kızıma gözün gibi bak annen bunu söyledi ama ben seni çok seviyorum sana emanet ediyorum dedi .Eşimde annesine söylemiş ertesi gün sen niye böyle dedin diye .Annesi de ben demedim öyle bi şey yok senin annen okumamış cahil ondan böyle diyor dedi .Senin anneni hiç sevmedim huyunu dedi .Ben de zaten o laftan sonra kayış koptu eşime başka şeyleri bahane edip hep kavga çıkardim bu lafın üstüne .Annesine de o an bir şey demedim ama o gün de uyuyamadım ertesi gün konuyu okumaya getirip okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır diye bir laf ettim hiç bir şey demedi annesi .Belki ne demek isteğimi bile anlamadı .Gelin bohçası bile yapmadı eşimin ailesi düğünden sonra verdi .Ben de kaynanama çok sinirli olduğum için verdiği şeylere baya burun kıvırdım.Biraz da o sinirlesin istedim .Düşününce hiç kendime yakıştıramadığım şeyler.
O büyük kavganızdan sonra eşimle uzak kalmak iyi geldi toparlandık şimdilik çok şükür hiç
Bir sorunumuz yok ama bazen yaşananlar aklıma geliyor .El birliğiyle en güzel günlerimi mahvetmişler .Mesafeli durayım diyorum ne kadar mesafe koyabilirim ki biri benim ailem biri eşimin .Aklıma geldikçe çaresiz kalıp Allah’larından bulsunlar diyorum ama evleneli 3 ay oldu biz belki eşimle bunun yarısında kavga ettik .Bir benim düğünümde böyle olaylar olmuştur bence , çevreme bakıyorum sorun yaşamışlar ama ilk günden sorun yaşayan tek gelin benim galiba :KK43:
Kimse dugununu guzel hatirlamaz.Sen benim basima gelenleri bi bilsen haline sukredersin.Kavga kiyamet koptu.Baslarda insan kafaya takiyo ama zamanla evlilik oturdukca unutuyon gidiyo.

Biraz okudum da kendi anneniz mahvetmiş en çok nişanı kuzen ve dayı elbirliği ile. Belki kayınvalide öyle bir şey söylemedi bile. Orda olmadığınız olayla ilgili bu kadar emin olup kötü kötü şeyler söylemek de...Gozunle görsen bile 3 kere kontrol et demişler. Hele eşinizin hiç sucu yok. Bence anneniz baya karıştırıcı... konuyu evirseniz de çevirseniz de sağ elle sol kulağı tutup anlatsanız da siz de haklı değilsiniz karşı tarafta. Mesela benim ailem yemek yok vs diye tek laf etmez o kadar eminim. Açlıktan kimse ölmemiş ki. Ki lahmacun varmış yeter işte. Karin doydu mu doydu

Biraz okudum da kendi anneniz mahvetmiş en çok nişanı kuzen ve dayı elbirliği ile. Belki kayınvalide öyle bir şey söylemedi bile. Orda olmadığınız olayla ilgili bu kadar emin olup kötü kötü şeyler söylemek de...Gozunle görsen bile 3 kere kontrol et demişler. Hele eşinizin hiç sucu yok. Bence anneniz baya karıştırıcı... konuyu evirseniz de çevirseniz de sağ elle sol kulağı tutup anlatsanız da siz de haklı değilsiniz karşı tarafta. Mesela benim ailem yemek yok vs diye tek laf etmez o kadar eminim. Açlıktan kimse ölmemiş ki. Ki lahmacun varmış yeter işte. Karin doydu mu doydu
Konu sahibi eş tarfına göre kendini üstün görüyor. O üniversitesi mezunu eşi değil. O çok kazanıyor eşi az. Bu durumda kız tarafını pamuklara sarmaları lazım diye beklediler sanırım

Back