Valla canım bende kayınvalidemle altlıüstlü oturuyoruz bende 4 aylık evliyim zırt pırt çıkıyordu kayınvalidem sebepli sebepsiz çok rahatsız oluyordum tavrımı koydum artık çıkamıyor işin zor ama senin eşindede suç var eşinle konuş yine olmadıysa kayınvalidenlerle konuş uygun bir dille gerçi anlayacaklarını sanmam ama bir dene yine olmuyorsa kapıyı açma o kadar neymiş canım insan biraz düşünür kimse kimsenin hayatına bu kadar müdahale etmemeli ben tavrımı koydum rahatım seslenemiyor bile bana artık rahatça
doğru diyosun canım , ben ilk günler üzüldüğüm için bu duruma söyledim ona, ikidebir girip çıkıyosun aşağı yukarı, ben istemiyorum böyle olmasını diye, evden cıkmayı zaten o da benim kadar istiyo, onunda huzuru kalmıyo ama bana dediği şey başka yere otursak bile ben hergün annemi görmeye giderim, o zaman da bana deme yok cok oturdun orda yok benimle hiç vakit geçirmedin filan deme diyor.. bana git anneme demez, annesinin de artık gelmesini istemiyo çünkü sorun çıkıyo, annesigil ayakkabı terlik girmeden apartmanda dolaşıp bana girince tutamıyorum bi sefer 2 sefer tutsam 3.ye söylüyorum eşime, o yüzden istemiyor, zaten ben akşamları da işimle ilgili olarak projeler filan hazırlıyorum vaktim olmuyo tv izlemeye bile, ama evlendiğimiz ilk zamanlarda akşamlarım boştu, ben onun yanına oturunca biraz durur hemen kalkar giderdi, ya bahçeye iner orda otururlardı, ya annesine ya eltime.. yani anlayacağın eşim b yaşa kadar nasıl davranmışsa aynı şekil davranmayı kısmen de olsa sürdürüyo, laf söyleyince sen beni konrol altına almaya çalışıyosun diyo, ben senin annenle olan ilişkine karışmıyorum diyor, ben de karışmıyorum ama ben evde çay yapalım karşılıklı içelim derken canım istemiyo diyor, eltime gidip çay demlede içelim diyordu ilk zamanlar, sonrada karşılıklı sigara tüttürüyodu, ben de dedim bi gün sigaraya başlıyım bari senle oturup çay içmek için sanırım sigara içiyor olmak gerekiyor dedim.. şimdilerde iyi o konuda, hatta bigün kavga etmiştik sırf bu konulardan dolayı ben ç.ay demlemiştim çayını aldı annesine gitti, bunu 1 deil 2 deil kaç kez yaptı çok sinirlendim kavga ettik o annemi çağırdı hakemlik için anneme olayları anlatınca annem kızdı buna, sonra pek yapmaz oldu bu hareketi, nasıl bir yaşamsa bunların ki, ilişkileri çok garip herşeylerini eltim kaynanam görümcem ortak kullanıyo ben tahammül edemem ya mutfak aletinden tut en ufak halı fırçasına kadar.. benden istiyemezler bu konuda baştan tavrımı koymuştum yani... ama onlar gibi olmayınca beni dışlıyolar, en baştada eşim, annesigile gider o, hadi derim ben de gideyim, gidince eşim beni görünce suratı düşer, bişey konuşuyosa son verir, 2 dk sonra hadi gidelim der, sonrada bizi ilgilendiren herhangi bir konuyu niye bana anlatmıyosun dediğimde sen kendini izole ediyosun insanlardan, ben sana herşeyi anlatamam der, ama annesine ablasına hatta eltime anlatır işiyle ilgili, arabasıyla ilgili bi durumu ben ya en son duyarım ya başkasından duyarım... ne yapmam gerek bilmiyorum ben de kafam çok karışıkCanım vala çok üzüldüm.yerinde olmak istemezdim.kafayı yerdim heralde.eltide çay içmekte neymiş ya.evlendiğinin farkında değil heralde eşin.benim eşim genelde çayı kendi hazırlar.hadi gel karşılıklı içelim der.normali de budur.bence önce ona evlendiğinizi hatırlat.konuş bence.neden seni ihmal ediyo.beraber yalnız vakit geçirmeye gayret edin.dışarı çıkın arada pazar günleri.cilve yap eşine.samimi davran.
ordan taşınsanız bile eşin heralde herakşam onlarda oturur ondan sonra evine gelir şu durumda gözüken bu.karamsarlı k vermiyim ama yazdıkların bunu gösteriyo.canım.zamana bırak birazda.
doğru diyosun canım , ben ilk günler üzüldüğüm için bu duruma söyledim ona, ikidebir girip çıkıyosun aşağı yukarı, ben istemiyorum böyle olmasını diye, evden cıkmayı zaten o da benim kadar istiyo, onunda huzuru kalmıyo ama bana dediği şey başka yere otursak bile ben hergün annemi görmeye giderim, o zaman da bana deme yok cok oturdun orda yok benimle hiç vakit geçirmedin filan deme diyor.. bana git anneme demez, annesinin de artık gelmesini istemiyo çünkü sorun çıkıyo, annesigil ayakkabı terlik girmeden apartmanda dolaşıp bana girince tutamıyorum bi sefer 2 sefer tutsam 3.ye söylüyorum eşime, o yüzden istemiyor, zaten ben akşamları da işimle ilgili olarak projeler filan hazırlıyorum vaktim olmuyo tv izlemeye bile, ama evlendiğimiz ilk zamanlarda akşamlarım boştu, ben onun yanına oturunca biraz durur hemen kalkar giderdi, ya bahçeye iner orda otururlardı, ya annesine ya eltime.. yani anlayacağın eşim b yaşa kadar nasıl davranmışsa aynı şekil davranmayı kısmen de olsa sürdürüyo, laf söyleyince sen beni konrol altına almaya çalışıyosun diyo, ben senin annenle olan ilişkine karışmıyorum diyor, ben de karışmıyorum ama ben evde çay yapalım karşılıklı içelim derken canım istemiyo diyor, eltime gidip çay demlede içelim diyordu ilk zamanlar, sonrada karşılıklı sigara tüttürüyodu, ben de dedim bi gün sigaraya başlıyım bari senle oturup çay içmek için sanırım sigara içiyor olmak gerekiyor dedim.. şimdilerde iyi o konuda, hatta bigün kavga etmiştik sırf bu konulardan dolayı ben ç.ay demlemiştim çayını aldı annesine gitti, bunu 1 deil 2 deil kaç kez yaptı çok sinirlendim kavga ettik o annemi çağırdı hakemlik için anneme olayları anlatınca annem kızdı buna, sonra pek yapmaz oldu bu hareketi, nasıl bir yaşamsa bunların ki, ilişkileri çok garip herşeylerini eltim kaynanam görümcem ortak kullanıyo ben tahammül edemem ya mutfak aletinden tut en ufak halı fırçasına kadar.. benden istiyemezler bu konuda baştan tavrımı koymuştum yani... ama onlar gibi olmayınca beni dışlıyolar, en baştada eşim, annesigile gider o, hadi derim ben de gideyim, gidince eşim beni görünce suratı düşer, bişey konuşuyosa son verir, 2 dk sonra hadi gidelim der, sonrada bizi ilgilendiren herhangi bir konuyu niye bana anlatmıyosun dediğimde sen kendini izole ediyosun insanlardan, ben sana herşeyi anlatamam der, ama annesine ablasına hatta eltime anlatır işiyle ilgili, arabasıyla ilgili bi durumu ben ya en son duyarım ya başkasından duyarım... ne yapmam gerek bilmiyorum ben de kafam çok karışık
walla çözüm düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum, yine gidiyor yine giidiyor eltime, eltimin eşimi gördüğündeki bi naber diyişi var tahrik olursunuz siz bile,Seninle ilgili eşini dolduruyol olabilirler.sana karşı böyle yapmaz yoksa.ya bu nasıl bir ilişki valla şaştım.bunlar çok içli dışlı olmuşlar.çok samimi olmuşlar.neymiş bu eltiler ya.nasıl da bağlamışlar kendilerine bekar kayınlarını.uzun bi süre tabi 8 yıl.vala ben kıskanırım kocamı.allahtan benimki pek konuşmuyo eltimle.meraba meraba.
senin için çözüm yolu düşünmek lazım canım
walla çözüm düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum, yine gidiyor yine giidiyor eltime, eltimin eşimi gördüğündeki bi naber diyişi var tahrik olursunuz siz bile,
geçenlerde kadın gece vakti eşimden biyere gidip gelmeyi rica etti, ben apartmanda konuşmaları duydum hemen kapıyı açtım, eşim geldi biz gidip geliyorz, niye diyorum cevap vermiyo özel bişeyler falan diyince kafam attı, gittiler 20. dkda aradım telefonu eşim açtı bagırdı bana, sonra eve geldi, kapıdan girdiği gibi bağırdı, 1 hafta ona bunun doğru bir hareket olmadıgını anlatmaya calıştım yani kan bagı olmayan biriyle gece başbaşa arabayla cok da ciddi olmayan bi durum yüzünden gitmemeleri gerektiğini, yanlarına ya cocukları, ya beni almaları gerektiğini söyledim. ama eşim sen ne diyosun bizim aramızda bişey mi olcak seni aldatcakmıyım falan dedi, normal görüyo yani, kadınla da konuştum çok normal bişeymiş bu.. ben yanlış anladıgım için artniyetliymişim eşim öyle diyor.. şimdi desem ki kadının naber diyişine bak diye bi ton kavga eder inandıramam.. o kadın öyle pis ki, çocugu altını ıslatır umursamazlak lak yapar, 2 saat sonra değişir altını, pis bi insandır, eşime söylediğimde bunu(kaynanama hep girer çıkar altı idrarlı, üstübaşı toz toprak olan cocuğu herşeye dokunur, kaynanam otur yemek ye der, midem almaz, eşime de bu neden yemediğimi anlatırken kadının temizlik yönünden noksan oldugunu söylerken)eşim kükrer, en ne demek istiyosun, onlar daha senin hakkında tek kelime etmedi, sen herkesi aşağılıyosun der.. oysa eltim bana ben daha nişanlıyken eşimin yanında çarpık bacaklı gelin demişti, evim serilirken eve geldi ne zevksiz ,ne ruhsuz bi ev dedi, eşim duydu, ama eşime 1 saat geçince dediğimde boyle dedi diye, sen yanlış anlıyosun, ben duymadım dedi...git sor dedim, sormuş, eltimde nedemiş ben samimiyet kurmak için ddedim demiş(çarpık bacaklı gelin sözünü) yani o masum oldu ben de böyle basit!!! sözleri kafaya taktıgım için kötü oldum
ne yapıcam bu konuyu bilmiyorum, eşim duydugu sözü bile eltim yada annesi ya da ablası söylemişse artniyetsiz sözlendiğini düşünen biridir.. özellikle eltime girip çıkma olayında gerçekten bi çözüm bulmam gerek, çünkü önümüzdeki aylarda işim gereği geceleri geç sattlerde eve gelicem, eşim yemek yapmayı bilmez, hadi annesinde yesin de kesin eltim çağırır, yemeği yedirir üstüne de ben gelene kadar otururlar , ben bu düşünceye bile tahammül edemiyorum.. napıcam??
kocası biliyo, bişey demez o, akşamları eşim ona direksiyon bile çalıştırmış zamanında, benim haberim yoktu o zamanlar..
ya nişanlıyken görüyodum ama sonuçta bu kadar içlerinde olmadığım için az gibi görünüyodu bunlar bana, ama evlenince gece gündüz beraber olduklarını anladım, nişanlıyken makul saatlerde kaynanama gelirdi eltim otururlardı ben ne biliyim geceyarılarına kadar oturduklarını, eltim evlendiğimiz ilk günler gece gündüz bize gelmek istedi, gelemediyse cocugunu yolladı, eve buyur etmediysem bişey söyleyip gitti.. aslında kötü bi insan deiller ama vurdumduymaz, düşüncesiz insanlar.. belki art niyet yok ama eşime böyle yakın olmak istemesine bozuluyorum, eşim de rahatsız deil bu durumdan.. eltimin eşi dünya patlasa umursamaz, hatta evde eşimle onu yalnız bırakabilir,ya tamam aralarında bişey olmaz tabi, eltimi tüm aile kendi kızı gibi görüyor ama ben anlamıyorum, sonuçta ben kaynımla başbaşa evde bi odada dahi duramam, onlar gelince üstüme mutlaka bi hırka giyerim, onlar muhazafekar ben açığımdır ama rahat olamam onların yanında..
canııımmmm,
ben de kayınvalidesiyel aynı apartmanda oturmak için uğraşan bir aklını yitirmişim sanırım...
yani bizde de durum bize evi vermek istemiyorlar ,yeni evlenicez,ama biz de aman azcık idare edelim toparlanalım istioaz.. oysa biz de çok çok farklıyız, alışkanlıklarımız, yaşam tarzımız ama ben uyumluyum die yani daha doğrusu herşeyi sineye çakiom die bi sorun çıkmıo.
ama sanırım senin yazından sonra kaçabildiğim kadar uzaklara kaçmalıyım.. öyle mi dersin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?