Içime batan bu acıya bi cevap lazım.

Ilk defa erken evlenen birine kizamadim
Ne iyi bir esiniz var insallah omur boyu boyle devam eder
Bazi kadinlar anne olmayi hak etmiyor
Gecmisi silin ve gelecege bakin henuz cok gencsiniz
Insallah herşey bu güzellikte gider.
Sadece bazı geceler vicdan yapıyordum ama sayenizde üzülmüyorum üzülmeyeceğim.

Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun bana kendime güvenmem gerektiğini hatırlattınız.

Eşinden Allah razı olsun,ben niye değil iyi ki evlenmisin diyecem fakat ne olursa olsun ne yazarsan yasa okulunu birakma,mesleğini al eline.
Inşallah böyle devam edecek. Bu senede kazandım okulumu bitirmem için en büyük destekçim eşim. Babam bile evlendi artık ne gerek var derken eşim darlyda çik hevesli çok istekli söz verdim ona elimden gelini yapıcam dedi. Bazen yaşadığım kötü zamanlar bitti ışıklı pencereye ulaştım diyorum. :) teşwkkür ederim güzel yorumlarınız için.

Çocuğum yok okul bitip işe başlayana kadar da eşim istemiyor. Herşey düzene oturunca rabbim inşallah o duyguyuda yaşatır.

Teşekkür ederim inşallah elimden geleni yapacağım. Daha önce bir kez yaptım başvuru ama annemin devlet memuru olması kendi evi arabası olması ve eve görmeye geldiklerinde herşey yerli yerinde olunca bi sonuç alamadım. Ve sonuç olarak benim psikolojik sorunlarımın olduğunu hap kullandığımı bana sahip çıkmadığı için çocuğu kıskandığımı anlatmış. Yine elimden gelrni yapmak istiyorum. Rabbim benim yüzüme baktı inşallah o meleğinde yüzüne bakar.

Insallah herşey bu güzellikte gider.
Sadece bazı geceler vicdan yapıyordum ama sayenizde üzülmüyorum üzülmeyeceğim.
Uzulmeyin inanin degmez , sizi hayata getirmis ama sadece buna vesile olmus annelik vasfi olmayan bir kadin icin hic kendinizi uzmeyin , tamamen simdiki mutlulugunza ve geleceginize odaklanin

Anne ve babadan yüzün gülmemis ama karşında iyi bir adam var ...
Sokakta kalmışken karşına neler çıkıp son çare gidebilir idin..
Allah korumuş..
Eğitimine ve eşine odaklan..
Anne ve babani da yok say .
Çünkü yoklar...
Onlar sana sadece zarar verir.

Yaşadıkların çok ağır..
ama bide şu yönden bakmanı tavsiye ederim: kadın bağımlı ve alkol bağımlısı olan insan ne yaptığını bilmez. O yaptıklarının farkında bile değildir. Onu o hale getiren alkol. Belki tedavi olması için yardımın dokunabilir (daha sonra pişman olmaman için söylüyorum) bilmiyorum kabul eder mı.
Bu adımı atıp o zaman da seni terslerse en azından vicdanın rahat olmuş olur. Ağlama,çünkü kendini üzmekten başka bişey yapmazsın.
Bende anneannemle büyüdüm,anneme 15 yaşından sonra yerleştim. Bizim böyle bir geçmişimiz yok çok zor ısındım çok zor anne dedim az çok seni anlayabiliyorum,duygularını psikolojini..
herşeyden önce kendini düşün ve kendini daha fazla üzme..

Uzulmeyin inanin degmez , sizi hayata getirmis ama sadece buna vesile olmus annelik vasfi olmayan bir kadin icin hic kendinizi uzmeyin , tamamen simdiki mutlulugunza ve geleceginize odaklanin
Teşekkür ederim. Sabah eşimede anlattım o kesinlikle istemiyir görüşmemi.
Evet haklısınız. Vicadım sızlamayacak artık. Dısardan sizler beni haklı buldunuz. Yaptığım doğruymuş şuan daha rahatım.

Babam iki kez denemiş olmamış. Sonrasında memurluğa ilk atandığında babamla ayrılardı ama yine istanbula ameteme yollamış amcam sahip çıkmış yine kaçmış gelmiş.

Çok defa dedim ama kabul etmiyor. Kendini öyle mutlu hissediyor. Çok üzüldüm ilk başlarda ama hiçbir isteği azmi olmadı. Ve en çokta alkollüyken bana aldığı bi kolye vardı her ayıldığında altin bu ver sen taşıyamazsın derdi. O bana 19 yıl boyunca verdiği tek şeydi onu aldı xaten.

Herşeyin hayırlısı olsun. Sizede cok üzüldüm iyı misiniz peki şimdi annenizle?

Böyle birini özleyeceğinizi zannetmiyorum, pişmanlık hissedeceğinizi de hiç sanmam.
İçinizde sadece iyi bir anneye duyulan özlem-hasret kalacak. Hayatınızda 'anne' kavramı sadece sıcak bir anne kucağına olan ihtiyaç olarak kalacak, merak etmeyin.
Eşiniz de dünyalar iyisi bir insanmış, Allah bir ömür mutluluk nasip etsin.

Inşallah teşekkür ederim

sizin için önemli bir insan anneniz.onun elinden tutup destek olmalısınız onu bagımlı oldugu alkolden kurtulması için destek vermeyi düşünmelisiniz
Anneniz için siz birşeyler yapın siz ondan bir parçasınız hep bir yanınız onunla aynı

Son düzenleme:
Elimden geleni zamanında babam denemiş bende çok istedim dil döktüm ama olmadı. Inanın yazamadığım çok şey var. Beni üniversiteye yollamadılar ilk sene kazandıgım halde iki tarafta maddi dururmum yok dedi biri gözümün önünde eşine araba aldı diģeri hergün koca koca rakılar bitirirdi.

Herşey bir kenara hep annem dedim yine gittim yanına unuttum herşeyi eve görücü getirdi sustum anne istemiyorum dedim çok usteledi başkasını getirdi yine istemedim ama durum bu.

Ben ona yardım etmeyi seçmiştim ama o bana hiç elini uzatmadi ki.

En son beni gecr evden kovdu senin gibi evladım yok dedi. Gayette ayiktı yeni yeni içmeye başlamıştı. Sırf eve getirdiği iki adam bir kadının alkol masasına oturup onlarla muhabbet etmedim diye vurdu hrrkesin içinde.

Bilmiyorum sadece vicdanım üzülüyor. Hiç yasayamadıgım o duyguyu yaşamak annemin dizlerine yatmak istiyo. Diğer tarafım engel oluyo.

Şimdi sizlere bu yüzden danıştım bi karara varmak için. Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim.

siz esasinda annenizin degil evlatlik duygusunun özlemini çekiyorsunuz... Allah insallah ileride size bir evlat verir ve icinizdeki bu sevgi boslugunu onla doldurursunuz.

siz esasinda annenizin degil evlatlik duygusunun özlemini çekiyorsunuz... Allah insallah ileride size bir evlat verir ve icinizdeki bu sevgi boslugunu onla doldurursunuz.
Inşallah zamanı geldiğinde ben iyi bi anne olabilirim. Görmediğim herşeyi göstermek istiyorum. Okulum bitsin insallah bi işe gireyim. Sonrasında allah büyüktür :)

Kendi yaptıgım bir şeyi paylaşmak istiyorum sizinle
Söylemek istediginiz herşeyi kagıda yazın
anne/baba kim varsa hepsi için ayrı sayfalar kullanaran kin ofke beklenti özlem aklınıza ne geliyorsa yazın ama yazdıklarınızı okumadan yırtıp atın
Psikologlar yazmanın içinizde biriktirdigi duyguları dışa vurmak için iyi bir yol oldugunu söylüyor
Ama unutmayın okumak yok bilinciniz aynı şeylerle dolmasını saglayabilirsiniz[/QUOTE]

Evet iyiyiz annemle. Alışmamız zor oldu ama şimdi aramız iyi :) takılma canım üzülme herşeyde bir hayır vardır. Belki sen de onun yüzünden daha kötü bir hayat yaşayabilirdin. Bak ne güzel eşin iyiymiş. Umarım bundan sonra ki hayatında çok çok mutlu olursun :)

[/QUOTE]
3 sınıftan beni düzenli tuttuğum günlüklerim var hala daha tutuyorum ama tekrar tekrar hepsini okuyorum. Daha 2 hasta önce eşimle birlikte okuduk eskileri güldüm geçtim. Ama onları okuduktan sonra uyuyamaz vicdan azabı çeker oldum. Belkide dediğiniz gibi yazıp yırtmalıyım çook teşekkürler deneyeceģim en kısa zamanda

Amin inşallah sizde çok mutlu olursunuz. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…