• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde kalan ukdedir, yeni gelin evi

CamasirSuyunaCorba

♥etmiyorum eyvallah♥
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
2.511
8
116
43
İzmir
selam arkadaşlar, burda herşeyi paylaşıyoruz değil mi? bunu da sizlerle paylaşmak ve sizlere danışmak istedim...biz, evlenirken eşimin bekar evine yerleştik...iş yerlerimize yakın ve çok merkezi bir yerdeydi...o yüzden de değiştirmedik...biz de her evlenen çift gibi en çok beğendiğimiz mobilyaları aldık ve hala taksitlerini ödüyoruz...kayınvalidem eşime çeyiz niyetine salon halısı almış ve ben bu yüzden salonuma istediğim halıları alamadım..sonra mobilyama uygun halı aldım ama sermedim çünkü evimize geçeceğiz yakında....ayrıca salon hariç hiç bir odaya perde almadım..çünkü eşimin kullandığı perdeler yeniydi...oturma odasına birşey alamadık, yeni iki kanepesi vardı eşimin....ayrıca yattığı bazada yeniydi, onuda çocuk odasına koyduk, kıyamadım hiçbirine...hala da kullanılmadıkları için yepyeni duruyorlar....oturduğumuz ev çok eski bir ev, mutfak dolapları yetersiz ve eski...ayrıca banyomuzda ne bir dolap var ne birşey....öyle idareten kullanıyoruz işte, duşakabin bile yapmadı ev sahibi...biz de inat ettik, yaptırmadık....ilk başta biz oturacağız yaptıralım dedik, sonra kızıp vazgeçtik....bir gün misafirlerim vardı, biri dedi ki ay canım ya, sen de yeni mobilyalarını gönül rahatlığı ile kullanamadın dedi...başka bir gün bir arkadaşım, evde herşey olmasına rağmen, eksikler yavaş yavaş tamamlanır dedi..bir arkadaşım, evine geçince senin evinde yeni gelin evi gibi olur dedi....bir de burada ev fotolarına bakıyorum, şıkır şıkır...niye benim evim yeni gelin evi gibi olmadı evlendiğimde diye dertleniyorum bazen...evimize geçmeden önce içine herşeyi yaptırıp parkesinden, kartonpiyerine, dolaplarından, duşakabinlerine kadar öyle geçeceğim, umarım içime sinir de benim de yeni gelin evim olur...evin eskiliği görünüşü çok etkiler değil mi? yeni eve geçince mobilyalar kendini daha da gösterir mi sizce? karton piyer evi şık yapıyor ayrıca değil mi? kusura bakmayın kafa şişirdim...

arkadaşlar, bu açtığım konuda yazdıklarım size iki parça eşya için üzülen biri imajımı verdi, gelen yorumlarda böyle ifadeler var, lütfen yapmayın....ben sahip olduklarımın farkındayım ve ülkedeki sıkıntıların da farkındayım, marsta yaşamıyorum....

Son düzenleme:
canım benim ya çok zevkli birine benziyorsun eminim senin evinde muhteşem olucak...4 gözle bekliyeceğim fotolarını......

cnm ınsallahh senınde gusel bı ewın olur allah sana o zaman göstermemıs ama ılerde daha ıyısını gösterırı emınım unutma her kötu gunun ardında gusel bı gun wardırr

benim annem hayatında ilk kez gördüğü bir eve gelin gitti :))) ne mobilya ne yatak ne bişi, herşeyi büyükler halletti. 1984te evlendiler öle 30lar 40lar da deil yani :)

çok sinir bozucu bir durum, güldüğüme bakmayın. benm kocam olsa naparım bilmem ama.
bu arada salon koltukları hala duruyo :) durumumuz iyi olmasına rağmen.
rahmetli dedem amıştı onları çünkü, babam kıyamıyo :(

:))))))))))))
ay çok özür dilerim, vallahi sinir bozukluğu yaaaa... offf evlenemicemm :(

ne yazık ki hiçbirşey tam istediğimiz gibi olmuyor canım..benim şuan bomboş bir odam var çamaşır astığım ütü yaptığım..
3 aylık evliyiiz ve tv alalı 10 günü geçmedi.perdelerimiz bizim de idareten bende burdakilerin perdelerine imreniyorum çok masraf olmasın eşime kıyamadığım için tanıdıktan perdelik alıp kayınvalideme dikdirdim.
güneşliklerimiz de annemin:( fransız balkonumuz olduğu için yani cam yere kadar olduğu için güneşlik havada kaldı çok komik görünüyor.hım halılarımız da yok.babamın uzakdoğudan getirdiği kürklü halıyı serdim(çeyzim için, bebek odanakoyarsın ilerde demişti) ekskler hiç ama hiç bitmiyor şikayetlenmek değildi niyetim içini bi nebze olsun rahatlatmak istedim.
rabbim sevgi ve huzur eksikliği vemesin inş.

ıkı yıl oldu evleneli,,,,

kıracıyım sonucta neden baskasının evıne gore esya alayım ya da tadılat yapayım kı..

benımde bazen icim gıdıyor alısverıste bıle.. ama bu ne parasızlıktan ne de baska bır dusunceden kaynaklı.. evımı sıkır sıkır susluyorum ama benımde perdem esımın bekarlığı.. bı kac kez dusundum yaptırayım dıya ama ya yarın baska eve tasınmak zorunda kalırsam...

butun bunlara ragmen evımle öylede butunlestım kı.. cok sevıyorum...

allah can saglıgı versın.. inşallah kendı evınıze tasındıgınızda mukemmelı yaparsınız...

bunları dert etme canım evinde huzurun olsun, mutluluğun olsun
gerisinin hepsi gelir canım seninde çok güzel bir evin olur Allahın izniyle
istediğin gibi dayar döşersin üzülme lütfen....

bizim evimiz de merkezi bir yerde. her yere kolaylıkla ulaşım var.evin tek özelliği bu. evimiz eski sayılır ve kullanışsız bir ev. hatırı sayılır bir kira ödüyoruz üstelik. eşyalarımız ne kadar yeni olsa da ev eski olduğu için eşyaları pek göstermiyor. kiradan dolayı biz taşınmayı düşünmeye başladık.
inş en kısa zamanda evlerimize geçeriz.

zamanla herşeyin olur be gülüm. biz karı-koca çalışarak evimizi kurduk. her aldığımız eşyayı saatlerce seyrederdik. kullanmaya kıyamazdık. onun zevki bir başka oluyor inan.

niye insanların lafıyla kendi evini küçümsüyorunki herkesin evi kendine güzel bikere gelin evi demek öle abartılı süslü ev demekmi? uyumlu ve içine siniosa elaleme neki. bazı klişeleşmiş fikirler vardır. en basiti evde hem oturma odası hemde abartılı bi salon olur. o salon illa gider kahve rengi olur. yatakodası dendimi genelde bordo yatak örtüsü takımı gelir falan akla. bence önemli olan biraz farklı içine sinen ve seni mutlu eden yer senin evindir. ister şıkır olsun ister fıkır fıkır ben bekar eviyim desin . hiç önemi yok. insanlarında ağzının payını vermelisin bence. ayrıca bu bahsettiğin şeyler bence ıvır zıvır. bi halı bi perdemi evini saray yavrusu yada kötü dekorlu yapıcak boş bunlar

arkadaşım ben 2002 de evlendim.başka şehre kayınvalidemin evine gelin gittim.1 ay demedi biz kiraya cıktık.benim ceyizlik eşyalarım henüz annemlerdeydi.aniden taşındık ve taşındığımız gece yorgunluğun üzerine bi cay içmek istediik.ne cay var ne caydanlık var ne bardak.bırak onları tüp bile yoktu.yatağımız,dolabımız kıyafetlerimiz ve yorgan battaniyelerimiz vardı.ama onun içinde kendimize cok gülmüştük.hala güzel bir anıdır bizim için.inan bana herşey emek verince güzel.haa bende isterdim kurulu bir düzenim olsun zorluk cekmeyeyim diye.ama bu daha anlamlı.artık herşeyde biz varız.ve evimize girince emeğimiz var herşeyde.ve cok mutluyum.inşallah sende anlarsın bunun manasını........

canim ne güzel anlattin insaallah hersey gönlüne göre olur tabiiki yeni gelin evi gibi olacak senin evinde...bizimde öyle dört dörtlük bir evimiz yoktu aslinda halende yok....bir iki sey hep eksik oluyor ama olsun sagligimiz yerinde oldugunca bir eksik mobilyanin adi bile gecmemesi gerekiyor degilmi....

tabi ki arkadaşlar, milyarlık koltuk koyarsın ama ağzının tadı olmayınca boş gelir...biz de eşimle herşeyimizi kendimiz yapmaya çalışıyoruz, her köşesinde alın teri var evimizin....ve kimsenin lafıyla evimi küçümsemedim.....asla millet yiyecek ekmek bulamazken ben iki perdenin halının lafını etmem.....ama insanların içinde bir uhde kalır, ona söz geçiremezsin, benim ki de öyle bir şey......örneğin, ben düğün, kına gecesi de istemeden nikahla evlenirim diyenlerdendim....bazı terslikler nedeniyle memleketimde kına gecesi yapamadık, eşimin memleketinde kına gecesi, düğün oldu, burda anne evinde kına gecesi yapamamak sonra bir içime oturdu ki anlatamam...en yakın arkadaşım bile gelemedi ne düğünüme ne kına geceme....ama düğün dernek yapacak parası olamayan insanlar da var, bunu da aklımdan çıkarmam..ben her zaman şükretmesini bilirim....ona bakarsanız nikahımda oda nikahı şeklinde oldu, şahitlerden başkası yoktu, hemen ayak üstü, iş kıyafetlerimle gittim....nikah şekerim olmadı diye de çok üzülmüştüm ama şeker ne bilmeyen çocuklara da öğretmenlik yaptım, herşeyin farkındayım...şükürler olsun Rabbime......ama yeni gelin evi içimde bir uhde kaldı 2 yıl sonra bir yeni gelin evi yapmaya hazırlanıyorum, bunu da paylaşmak istedim.....

sakın üzülme canım eşyaymış evmiş şuymuş buymuş o kadar önemsizki bizde evlenirken ben yeni eşya istemedim mecburi hizmet tayin derken mahfolur ileride alırız hem gelecek olan eşyama değil bana gelsin dedimeski püskü şirin eşyalarla evlendik ama evde huzur olunca o ev saray gibi geliyor insana eşinle huzurluysan gerisi boş zamanla hepsi olur bunu kafana taktığına değmez

benim herşeyim yeniydi ama pek istediğim gibi olmadı bende inş. bigün ev alabilirsem bütün eşyamı değiştiricem... kiracıyız sonuçta ne olacağı belli olmuyo taşınırken eşyalar mahvoluyo...bi evin camındaki perdeler öbürüne uymuyo eşyalar uymuyo v.s v.s.
sen de üzülme evine geçmene az kalmış anladığım kadarıyla hayallerini gerçekleştireceksin..

özellikle büyük şehirlerde ewin boyutuna,biçime değil,trafik yada başkaca şartlar gereği işe yakın olmasına,merkezi olmasına ws bakmak durumunda kalıyoruz.ben ewin dekorasyonuna çok önem weriyorum ama bütün bunlar yine de çok mühim değil..bence de ilk etapta tüm eşyaları almamakla iyi etmişsiniz,yeni bir ewde boyasından,halısına,perdesine yawaş yawaş dekore edersiniz..kaldı ki insan en çok beğenerek aldığı en kaliteli eşyalarından bile zamanla sıkılabiliyor..
önemli olan ne kadar huzurlu bir yaşam alanı oluşturabildiğiniz,
yoksa ne kadar pahalı eşyalarınız olduğu değil..
ewe gelen de sizin ruhunuza ,dostluğunuza önem werdiği için gelsin,
kimsenin yaşam alanı kimseyi ilgilendirmez sonuçta..

niye insanların lafıyla kendi evini küçümsüyorunki herkesin evi kendine güzel bikere gelin evi demek öle abartılı süslü ev demekmi? uyumlu ve içine siniosa elaleme neki. bazı klişeleşmiş fikirler vardır. en basiti evde hem oturma odası hemde abartılı bi salon olur. o salon illa gider kahve rengi olur. yatakodası dendimi genelde bordo yatak örtüsü takımı gelir falan akla. bence önemli olan biraz farklı içine sinen ve seni mutlu eden yer senin evindir. ister şıkır olsun ister fıkır fıkır ben bekar eviyim desin . hiç önemi yok. insanlarında ağzının payını vermelisin bence. ayrıca bu bahsettiğin şeyler bence ıvır zıvır. bi halı bi perdemi evini saray yavrusu yada kötü dekorlu yapıcak boş bunlar

ayrıca oturma odam yok, ordan klişelikten kurtulum sanırım....:roflol:ama salon koltuklarım kahverengi ve fazla kullanmadığım yatak örtüm bordo, ama bunlar için özel çaba sarfetmedim

keşke ifadelerinizde ıvır, zıvır, boş şeyler bunlar gibi kelimeler kullanmasaydınız, ben sadece paylaşmak istedim...

bir de bu düşüncelerimi okuyun.....(yazdıklarımı bir daha ekledim ki siz de değerlendirme fırsatı bulun diye, belki öncekini görmezsiniz çünkü sizin msjınız bana bu kelimeleri eklettirdi, tekrardan şükretmeme vesile oldu, teşekkür ederim)....

tabi ki arkadaşlar, milyarlık koltuk koyarsın ama ağzının tadı olmayınca boş gelir...biz de eşimle herşeyimizi kendimiz yapmaya çalışıyoruz, her köşesinde alın teri var evimizin....ve kimsenin lafıyla evimi küçümsemedim.....asla millet yiyecek ekmek bulamazken ben iki perdenin halının lafını etmem.....ama insanların içinde bir uhde kalır, ona söz geçiremezsin, benim ki de öyle bir şey......örneğin, ben düğün, kına gecesi de istemeden nikahla evlenirim diyenlerdendim....bazı terslikler nedeniyle memleketimde kına gecesi yapamadık, eşimin memleketinde kına gecesi, düğün oldu, burda anne evinde kına gecesi yapamamak sonra bir içime oturdu ki anlatamam...en yakın arkadaşım bile gelemedi ne düğünüme ne kına geceme....ama düğün dernek yapacak parası olamayan insanlar da var, bunu da aklımdan çıkarmam..ben her zaman şükretmesini bilirim....ona bakarsanız nikahımda oda nikahı şeklinde oldu, şahitlerden başkası yoktu, hemen ayak üstü, iş kıyafetlerimle gittim....nikah şekerim olmadı diye de çok üzülmüştüm ama şeker ne bilmeyen çocuklara da öğretmenlik yaptım, herşeyin farkındayım...şükürler olsun Rabbime......ama yeni gelin evi içimde bir uhde kaldı 2 yıl sonra bir yeni gelin evi yapmaya hazırlanıyorum, bunu da paylaşmak istedim.....

Son düzenleme:
cnm şimdiye kadar o evde oturmak zorunda kalmışsın ama mutluğun varmış. en önemli konuda sıkıntın yok. şimdide yeni evin için çabalıyorsun ve şimdi yeni evinde iğneden ipliğe herşey istediğin gibi ve içine sinerek olucak.yeni evinide güle güle kullan

canım çok sevdiğim bir aile dostumuz bana şöyle demişti evler vardır büyük,geniş,süslüama içine sığamazsın,evler vardır iki göz,mütevazi ama içine dünyaları sığdırırsın haklı değilmi sen yuvanda eşinle mutluysan huzur içinde yemeğini yiyip,çayını yudumluyorsan,akşamları karı koca muhabbet edip,dertleşiyorsan gerisi gereksiz detay.Herkesin evi kendine güzel ben mutluysam neyleyim başkasının halısını,perdesini boşveeeer eşinle mutlu mutlu yaşa.Allah gönlüne göre versin sağlığınız yerinde dimi tamamdır gerisi olur gider

Back