- 17 Haziran 2013
- 1.016
- 1.758
- 133
Ama şöyle düşün en azından değişim başlamış,sana hak veriyor,ve çabaladığını görmen için bir kaos yaşaman şart değil!bende unutamıyorum ama benimki başta çok kuyruğu dik ve tozkondurmuyordu...Hele şükür şimdi iyiyiz ama şimdide annem kıskanç ne yapayım diyor!yani bu seferde kabullendik boyun eğ!amaaaan bir bilseler nelere maloluyor bu aile sıkıntıları!Düzeldiğini anlamam için yine bir kaos ortam olup kıyametler kopması lazım.. Yoksa düzeldi eminim yapmicak gazlarına gelmicek diyemiyorum..
Ama o ân gelsin diye tutturmak da istemiyorum dua edermiş gibi.. Gelmesin.. Rabbim kimseye benim yaşadıklarımı yaşatmasın. Ama dediğiniz gibi şimdilik herşeyi bir rafa kaldırmam lazım, o ân geldiğinde de o ân'a göre davranmam lazım
Pislik resmen kv n. Kadın resmen senden alacağını almış(tokat attırmış eşine) sonra da havasını atıp keyfini sürmenin telaşına koyulmuş. Dinsizin hakkından imansız gelir. O nasıl iki yüzlü davranıyorsa fırsat vermeden iki misli ikiyüzlülük yap. Farkında bence o davranışlarının seni ne kadar kötü yaptığının. Sanki ben dayak yedim gelinime yedirmeden de içim rahat etmeyecek mantığıyla bakmış olaya ve istediğini elde etmiş. İçi soğumuş cadının. Eşin hem sorunun hem de çözümün olamaz bir sıkıntı söz konusuysa psikoloğa git. Anlamlandırıp yol almanda daha etkili olur, emin olUnutulmuyor dimi
En kısa zamanda gitmeliyim sanırım psikoloğa..
Eşim yollatmıyor beni, seni ben düzelteceğim diyor ama ben gitmek de ısrarlıyım..
Ya insanlar ne kadar iki yüzlü? Ne kadar polyanna? Benimle tartışıp ertesi günü face'de her resmimi beğendi kv'm ya? Ya ben bırak duvarına girmeyi yüzünü görmek istemem.
Dünyaları başıma yık eşinle oğlunla kızınla birlikte sonra vicdan yap. Anlamıyorum cidden insanları anlayamıyorum. bir araya geldiğimizde bana olan samimiyetini bir görmen lazım.. Sanki en büyük kavgaları o yaratmamış da öz annemişcesine..
Onlarda olup bizde olmayan sey kurnazlik isten pazarlik ayni dedigin gibi yuvada huzursuzluk cikarana kadar elinden geleni yapiyolar sonrada bize rahatlik batan onlarda aman yuva bozulmasin diye caba icine giren oluyolar.Benim düşüncelerimin aynısını dile getirmişsin. Ya beni sevmiyorsunuz orayı anladımda, netice olarak oğlunuzun karısıyım. Oğlunuzu da mı sevmiyorsunuz. Adım gibi eminim olan bitenlerden en çok üzülen o oluyor. İstemediği tavrı sergilediği için fln. Kaç kere küsüp annemlere gittiğimde önce git ne halin varsa gör der 2-3 gün sonra yalvar yakar mesajlar atardı kimseyi dinlemeyip.
Kv'lik yapsın yapmasın demiyorum hobi olarak yine yapsın, ama evliliğimi zedeleyene kadar yuvamı bozana kadar uğraşmak oğlunu üzerime salmak da neyin nesi?
Aklım almıyor.. Unutmak istiyorum herşeyi..
sende de akıl yok. altını anana parayı kv ne neden veriyorsun...Düğünüm cumartesiydi pazar günü yani ertesi sabahıda balayına uçmuştuk bankalar açık değildi evde güvenilir değildi. Gelene kadar anneme vermiştim. Onun kasası vardı bankada o yüzden. Pazartesi götürüp koymuştu.
Şu kısa zamanlarda yakın kız arkadaşlarımda evlendi onlarda hepsi annesine verdi hatta kasaları yok diye tümden annesine güvenip verdi.. Bunu eşimde gördü. Ama açmak istemedim konuları.. Zoruma giden tek taraf onlar sorunsuz ANNEME VERDİM ALTINLARIMI ONDA EMANET KASASINA KOYDU; diyebiliyorlar ben bunu yaptım diye boşanma sebebi oldu..
o kadar parayı altını kime versen severdim seni :) inan. bu nedir yaaa..gelinin parasına göz dikenler türkiyesi...Ben de takılarım takılır takılmaz kayınvalideme verdim hepsini altın nakit ne varsa. Anneme vermeyi düşünmedim bile. Çünkü biliyorum ki eşimin ailesi bunu inanılmaz sorun yapardı. Nişanlı kaldığım süre boyunca onları en azından bu kadar tanımıştım. Hemde hatırı sayılır bir takım vardı düğünde nerdeyse ortalama bir ev alınırdı. Biz sizin için saklayacağız ev alırken ya da yatırım yaparken size vereceğiz dedi. Sonuçta ne oldu ben ev alırken nerdeyse yarısı verildi. Çooook üzüldüm. Resmen kazık yemişiz gibi düşündüm. Günlerce uyuyamadım. Düşünün o düğün takısında her iki aileninde payı var. Ama eşime hiç mevzusunu açmadım. Ben bile böyle üzülürken bunca yıllık evlatları olarak eşim kim bilir ne kadar üzülüyordur diye düşündüm. Birde bu düşüncelerimi açsam olay çıkar maddiyatçı gelin olurdum. Galiba bunu göze alamadım. Maddi şeyler yüzünden eşimle aramın açılmasını istemedim. Ki biz evlenirken eşyalarımızı, düğün mekanını, yemekleri herşeyi ama herşeyi ikimiz karşıladık. Tabi daha çok eşim.
Çok zor bi durum seni çok iyi anlıyorum. Ama anlattığım gibi eşimle ya da ailesi ile karşı karşıya gelmemek için ben tedbirli davrandım. Şimdi kayınvalidemde kayınpederimde çooook sever beni. Ama hala temkinliyim onlara karşı. Öyle işte.
Canım öncelikle Allah yardımcın olsun bende bazı sorunlar yasadım malesef siddet yada aldatma yoktu cok sükür ama ailesinin ortalığı kızıstırması aynen vardı 'sonunuzu iyi görmüyorum ayrılın diye kocamı gaza getiren bir kv vardı' simdi sanki hic birsey olmamıs gibiler üstelik. affettimmi diye sorarsan, icimde hala ailesine karsı bitmeyen öfke var esime o kadar güvenirdim ama oda ailesi ile bir olup sarstı güvenimi ama aklıma acaba yine yaparmı sorusu hala var gidemedim evet her fırsatta pismanım der ama benim içim artık ilk günkü gibi değil malesef zamana bıraktım herseyi ama unutamıyorum...Aynen, o pişmanlığını görebiliyorum eşimin. 2 ay sonra kurban bayramında tam bir sene olacak eşim sık sık gitmemesine rağmen tlfnda sık görüşür ailesiyle ama tepkisinide göstermiştir.. Bundan eminim. Eşim ailesinden kopamaz, hatalaını bilsede görsede kabul edip söyleyemez. Ailesi konusunda çok duygusaldır. Bu yüzden belki de acabalarım yeniden olurmularım var. Arkadaşınız adına da çok üzüldüm umarım herşey yoluna girmiştirde oda benim gibi kafayı yemek üzere değildir şüpheleriyle.
Ama bunu benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim, çok sağol.
Olanlarının hiçbirini değiştiremezsin ama geleceğin için elinden geleni yapabilirsin.inşallah herşey düşündüğünden daha güzel olur. :)Bin tane beğenme butonu olsaydı bin kere basabilseydim bu yorumuna. Çok haklısın, onlar yollarına devam musmutlu sürdürüyorlar benn ise olduğum yerdeyim hala.. Unutmaya gayret göstereceğim.. Önüme, geleceğime bakmak zorundayım yoksa geçmişimde boğulacağımın farkındayım
Çook teşekkür ederim enerji ve umut dolu yorumun için
Senin eşin daha yeni evliyken seni döve döve beyin travması geçirtti, bunu neden yazmadın? Takmışsın bi gorumce, kv. Bırak allah aşkına kendini kandırma. "Bana tokat attırttılar" ne demek. Senin sorunun eşin, bitti, nokta.
Evet konu sahibi o zaman da küçük bi ayrıntı gibi bahsedip geçmişti bu konudan. Tek derdi kv gorümce..
Ben de takılarım takılır takılmaz kayınvalideme verdim hepsini altın nakit ne varsa. Anneme vermeyi düşünmedim bile. Çünkü biliyorum ki eşimin ailesi bunu inanılmaz sorun yapardı. Nişanlı kaldığım süre boyunca onları en azından bu kadar tanımıştım. Hemde hatırı sayılır bir takım vardı düğünde nerdeyse ortalama bir ev alınırdı. Biz sizin için saklayacağız ev alırken ya da yatırım yaparken size vereceğiz dedi. Sonuçta ne oldu ben ev alırken nerdeyse yarısı verildi. Çooook üzüldüm. Resmen kazık yemişiz gibi düşündüm. Günlerce uyuyamadım. Düşünün o düğün takısında her iki aileninde payı var. Ama eşime hiç mevzusunu açmadım. Ben bile böyle üzülürken bunca yıllık evlatları olarak eşim kim bilir ne kadar üzülüyordur diye düşündüm. Birde bu düşüncelerimi açsam olay çıkar maddiyatçı gelin olurdum. Galiba bunu göze alamadım. Maddi şeyler yüzünden eşimle aramın açılmasını istemedim. Ki biz evlenirken eşyalarımızı, düğün mekanını, yemekleri herşeyi ama herşeyi ikimiz karşıladık. Tabi daha çok eşim.
Çok zor bi durum seni çok iyi anlıyorum. Ama anlattığım gibi eşimle ya da ailesi ile karşı karşıya gelmemek için ben tedbirli davrandım. Şimdi kayınvalidemde kayınpederimde çooook sever beni. Ama hala temkinliyim onlara karşı. Öyle işte.
Evliliklerin ilk zamanları bi çoğu bu problemleri yaşıyor unut gitsin bence pire icin yorgan yakilmaz
İlk 5 sene önemli evliklikte diyo uzmanlar bende öle düşünüyorum yıllar sonra ne safmisim diyebiliyor insan :) bunlara mı üzüldüm ben hiç degmezmis diye
Zaman herşeye ilaç..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?