• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İcim hiç rahat değil

erkekler hele de yeni baba olan erkekler ima vs anlamaz

onlara açıkça söyleyin yoksa" zira ima edip surat asmama rağmen annesini bir kez bile uyarmadı" tarz cümleleriniz ve üzüntünüz de artar

boş verin onu bunu

bebeğinize odaklanın

kimseye kibarlık da yapmayın

biz yemek yiyecektik deyin

eşinize x sofra hazırla deyin

kimseye misafir nazlamanız gerekmiyor daha bebeğiniz çok küçük

ki rahatsızmışsınız da sizin yataktan dahi çıkmamanız lazım ki vücudunuz toparlasın

erkekler hele de yeni baba olan erkekler ima vs anlamaz

onlara açıkça söyleyin yoksa" zira ima edip surat asmama rağmen annesini bir kez bile uyarmadı" tarz cümleleriniz ve üzüntünüz de artar

boş verin onu bunu

bebeğinize odaklanın

kimseye kibarlık da yapmayın

biz yemek yiyecektik deyin

eşinize x sofra hazırla deyin

kimseye misafir nazlamanız gerekmiyor daha bebeğiniz çok küçük

ki rahatsızmışsınız da sizin yataktan dahi çıkmamanız lazım ki vücudunuz toparlasın

imanın yanında açık açık da söyledim aslında sütün yetmiyor laflarından gına geldiğini bir daha duymak istemediğimi vs. artık mecburen eşim dahil kimseyi umursamayacağım yoksa sütüm kesilcek diye aklım çıkıyor :(
evet dikişlerimden oturamama rağmen biz yarım saate bebek görmeye geliyoruz diyen akrabalarını bile ağırladım hepsi de sigara falan kokuyordu yani.

imanın yanında açık açık da söyledim aslında sütün yetmiyor laflarından gına geldiğini bir daha duymak istemediğimi vs. artık mecburen eşim dahil kimseyi umursamayacağım yoksa sütüm kesilcek diye aklım çıkıyor :KK43:
evet dikişlerimden oturamama rağmen biz yarım saate bebek görmeye geliyoruz diyen akrabalarını bile ağırladım hepsi de sigara falan kokuyordu yani.

işte ne olur kendinizden ödün vermeyin

yeni doğum yaptığınız açık

bu kadar misafire gerek yok

geleceğiz diyene gelme deyin

en fazla kötü gelin olursunuz, huzurunuz gitmez ama

Eşiniz anlayışsız net. Ama kayınvalide, görümce, anneniz hepside anlayışsız. Siz iyisiniz diye iyiler azıcık dişinizi çıkartınca herkes çemkirmeye başlamış. Buna benzer şeyleri hepimiz lohusayken yaşıyoruz. Benimde kayınvalide doğumum 4 günü kavga çıkarmış eşimi kışkırtmaya çalışmıştı. Sorsan herkes çok sever kayınvalidemi dört dörtlük bulurlar onu.
Neyse eşini al karşına konuş. Benim öyle bişeyi annemle konuşmakta absürdlük yok. Eminim sende annenle benim ailem abim hakkında konuşuyorsundur de. Yani herkes konuşur. Eşin bildiğin kendisini ve ailesini melek sanıyo galiba.
Bi daha gelirlerse gir odana bebeğinle çıkma. Yorgunum ölüyorum bitiyorum de. Görümce hazretleri gelince abla gelince mutfağa bi el at, bi çorba yapıversen, salonu bi süpürsen, yarın misafirim gelecek ikramlık bişeyler hazırlarmısın de. Bak bakıyım bi daha damlıyor mu.

işte ne olur kendinizden ödün vermeyin

yeni doğum yaptığınız açık

bu kadar misafire gerek yok

geleceğiz diyene gelme deyin

en fazla kötü gelin olursunuz, huzurunuz gitmez ama
haklısınız ama eşimin yumuşak noktasını iyi biliyorlar geçen sene de bu zamanlar bana yaptıklarından bıkıp eşimin kuzeninin karısına dert yanmıştım oda bunlara anlatmıştı. bunlarda haliyle eşime.... boşanma noktasına gelmiştik protokoller bile hazırlanmıştı. beni nereden vuracaklarını iyi biliyorlar. eşimin hassas noktasıda bu işte... ben bu adama ne desem ne yapsam da birazda bana söylenen lafların hesabını sorsa.... onlar bana ne dese ben fesat,yanlış anlamış oluyorum. ama ben bi göz bile devirsem evde bıraakın huzuru resmen cenaze çıkmış gibi oluyor.

Eşiniz anlayışsız net. Ama kayınvalide, görümce, anneniz hepside anlayışsız. Siz iyisiniz diye iyiler azıcık dişinizi çıkartınca herkes çemkirmeye başlamış. Buna benzer şeyleri hepimiz lohusayken yaşıyoruz. Benimde kayınvalide doğumum 4 günü kavga çıkarmış eşimi kışkırtmaya çalışmıştı. Sorsan herkes çok sever kayınvalidemi dört dörtlük bulurlar onu.
Neyse eşini al karşına konuş. Benim öyle bişeyi annemle konuşmakta absürdlük yok. Eminim sende annenle benim ailem abim hakkında konuşuyorsundur de. Yani herkes konuşur. Eşin bildiğin kendisini ve ailesini melek sanıyo galiba.
Bi daha gelirlerse gir odana bebeğinle çıkma. Yorgunum ölüyorum bitiyorum de. Görümce hazretleri gelince abla gelince mutfağa bi el at, bi çorba yapıversen, salonu bi süpürsen, yarın misafirim gelecek ikramlık bişeyler hazırlarmısın de. Bak bakıyım bi daha damlıyor mu.
çok haklısınız gerçekten. ben herkesin kahrını çekiyorudma bir mjın kahrını çekemediler duramadılar yerlerinde eşime anlattılar. halbuki eşime anlatınca değişen bir şey olmuyor. sadece benim ailemle küs olmasına rağmen ailemin iki gün üst üste gelmesi onlara battı buna eminim. hep biz olalım istiyorlar inanın tatil planlarını bile cümbür cemaat yapıyorlar iki senedir futbol takımı gibi tatile gidiyoruz ben gitmek istemiyorum diyince sehll bizi istemiyor vs vs oluyor. anlaşılan benim eşim anne kuzusu hala... eşim benim aileme yaptığı her hakaretli hareketi kendinde hak buluyor. neden? sırf beş bin lira çeyiz borcumu ödedim diye. ailesine yapılan yardımları toplasam burdan köye yol olur....

haklısınız ama eşimin yumuşak noktasını iyi biliyorlar geçen sene de bu zamanlar bana yaptıklarından bıkıp eşimin kuzeninin karısına dert yanmıştım oda bunlara anlatmıştı. bunlarda haliyle eşime.... boşanma noktasına gelmiştik protokoller bile hazırlanmıştı. beni nereden vuracaklarını iyi biliyorlar. eşimin hassas noktasıda bu işte... ben bu adama ne desem ne yapsam da birazda bana söylenen lafların hesabını sorsa.... onlar bana ne dese ben fesat,yanlış anlamış oluyorum. ama ben bi göz bile devirsem evde bıraakın huzuru resmen cenaze çıkmış gibi oluyor.

ama anında konuşmalısınız

yani sonuçta bu misafirler geldiğinde evde eşiniz yok mu onun yanında dikişinizi, ağrınızı sızınızı dillendirip servisi vs eşinize kitleyip gidip yatacaksınız

ya da işte emzireceğim deyip odanıza çekileceksiniz

evde eşiniz yoksa da geleceğiz diye arayana gayet kibarca tek başıma sizi ağırlayamam X şu saatte gelecek o zaman gelin diyeceksiniz

eşinizi arayıp şunlar bunlar gelecekmiş

çarşıdan kuru pasta, ıvır zıvır, meyve suyu vs al diyeceksiniz

onlar laf etmeden siz edeceksiniz

ablası damladı diye annenize yazmayıp eşinize diyeceksiniz

ay biz daha yemek yiyecektik

aç olursam sütüm olmaz, bebek beslenemez diye ona yanaşacaksınız

ev işi yemek vs beklenmemesi gerektiğini vurgulayacaksınız

eskiden 40 gün kadın yataktan çıkmazmış

aynı sokaktaki kv neden gelip size yemek yapmıyor mesela zaten aranız da iyiymiş misafire vs o bakacak siz oturacaksınız

bu arada bu da size hayat dersi olsun kimseye dert yanmayın

gelin buraya anlatın

iyi kötü dinler bir fikir veririz ama akrabalara sizin ya da o tarafın fark etmez, dert anlatmayın

yarın ısıtır önünüze koyarlar

ama anında konuşmalısınız

yani sonuçta bu misafirler geldiğinde evde eşiniz yok mu onun yanında dikişinizi, ağrınızı sızınızı dillendirip servisi vs eşinize kitleyip gidip yatacaksınız

ya da işte emzireceğim deyip odanıza çekileceksiniz

evde eşiniz yoksa da geleceğiz diye arayana gayet kibarca tek başıma sizi ağırlayamam X şu saatte gelecek o zaman gelin diyeceksiniz

eşinizi arayıp şunlar bunlar gelecekmiş

çarşıdan kuru pasta, ıvır zıvır, meyve suyu vs al diyeceksiniz

onlar laf etmeden siz edeceksiniz

ablası damladı diye annenize yazmayıp eşinize diyeceksiniz

ay biz daha yemek yiyecektik

aç olursam sütüm olmaz, bebek beslenemez diye ona yanaşacaksınız

ev işi yemek vs beklenmemesi gerektiğini vurgulayacaksınız

eskiden 40 gün kadın yataktan çıkmazmış

aynı sokaktaki kv neden gelip size yemek yapmıyor mesela zaten aranız da iyiymiş misafire vs o bakacak siz oturacaksınız

bu arada bu da size hayat dersi olsun kimseye dert yanmayın

gelin buraya anlatın

iyi kötü dinler bir fikir veririz ama akrabalara sizin ya da o tarafın fark etmez, dert anlatmayın

yarın ısıtır önünüze koyarlar
doğru söylüyorsunuz açık olmayınca arkadan iş çeviren sinsi olan ben oluyorum ne yazık ki .... zaten burası olmasa kafayı yerdim eminim ki :( çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için...

çok haklısınız gerçekten. ben herkesin kahrını çekiyorudma bir mjın kahrını çekemediler duramadılar yerlerinde eşime anlattılar. halbuki eşime anlatınca değişen bir şey olmuyor. sadece benim ailemle küs olmasına rağmen ailemin iki gün üst üste gelmesi onlara battı buna eminim. hep biz olalım istiyorlar inanın tatil planlarını bile cümbür cemaat yapıyorlar iki senedir futbol takımı gibi tatile gidiyoruz ben gitmek istemiyorum diyince sehll bizi istemiyor vs vs oluyor. anlaşılan benim eşim anne kuzusu hala... eşim benim aileme yaptığı her hakaretli hareketi kendinde hak buluyor. neden? sırf beş bin lira çeyiz borcumu ödedim diye. ailesine yapılan yardımları toplasam burdan köye yol olur....

O zaman kimsenin kahrını çekmeyin.istemiyorsanız belli edin. İstemek zorundaymıyız yahu. Ben buyum deyip kenara çekilin. Eşinizin bence size saygısı yok. Benimde eşim çok annecidir hatta baya annecidir. Doğum yaptığım zaman çıkardığı kavgada senmisin lohusa o mu, seni mi idare etcez onu mu diye tepki göstermişti. Lohusalık hiç bişeye benzemez. İşte sana sahip çıkması gereken nokta burası. Anneci olmak başka bu başka. İlk evlendiğimiz yıllarda dışarda yemek yerken annem bu güzel yemekleri yiyemiyor diye gözleri dolardı. Utanmasa ağlayacak nerdeyse. Herşeyde annem, kardeşin falan bayıyordu beni. Tatillere beraber gitmek isterdi. Ben inatla pes etmedim hayır dedim. İki çocuğum var bıraksam hep birlik olmak isterler

Siz kendinize odaklanın. Bebeğinizin keyfini çıkarın. Bide söylemeden yapamıycam ben olsam nasıl telefonumu karıştırırsın diye olay çıkarırdım. Kocamada derdim bak sizde ailecek benim dedikodumu yapmışsınız. Yoksa nerden öğreneceksin bunları.

O zaman kimsenin kahrını çekmeyin.istemiyorsanız belli edin. İstemek zorundaymıyız yahu. Ben buyum deyip kenara çekilin. Eşinizin bence size saygısı yok. Benimde eşim çok annecidir hatta baya annecidir. Doğum yaptığım zaman çıkardığı kavgada senmisin lohusa o mu, seni mi idare etcez onu mu diye tepki göstermişti. Lohusalık hiç bişeye benzemez. İşte sana sahip çıkması gereken nokta burası. Anneci olmak başka bu başka. İlk evlendiğimiz yıllarda dışarda yemek yerken annem bu güzel yemekleri yiyemiyor diye gözleri dolardı. Utanmasa ağlayacak nerdeyse. Herşeyde annem, kardeşin falan bayıyordu beni. Tatillere beraber gitmek isterdi. Ben inatla pes etmedim hayır dedim. İki çocuğum var bıraksam hep birlik olmak isterler

Siz kendinize odaklanın. Bebeğinizin keyfini çıkarın. Bide söylemeden yapamıycam ben olsam nasıl telefonumu karıştırırsın diye olay çıkarırdım. Kocamada derdim bak sizde ailecek benim dedikodumu yapmışsınız. Yoksa nerden öğreneceksin bunları.
çok haklısınız lohusalık zor dediğiniz gibi ve benim öyle devamlı desteğim bile yok. benle aynı sokakta oturuyor hepsi bir kap yemek yapıp getirmiyorlar sorsanız bizi diplerinde oturtmalarının nedeni böyle hastalıkta falan destek olmak. ama nedense destek olan hep ben oluyorum. zaten doğumumda yeterince zordu en azından bunun için bile eşimin tepki göstermesini beklerdim ama eşimi kesin kendi ailesini niye evine dolduruyor diye işlemişlerdir... benim annemde de var bakmayın dün dedimki şimdi kesin dedikodu yapcak bizi evine koymuyor kendi ailesi iki güne bir geliyor diye anneme kv kalcakmış dediğimde en azından benim huzurumu bozacaklarını bildiği için gitmesini beklerdim resmen inat yaptı ben kalcam eğer kalmak istiyosa gelsin beraber kalalım dedi. zaten beni bunaltıyorlar bunun farkında resmen onlara koz verdim

ben öyle tahmin ediyorum çünkü durup dururken küsmez böyle. kesin annesi anlattı
Yeni doğum yapmış kadına bu ne eziyet Allah için? Bu kadar depresyon içinde bide bunlarla mı uğraşıyorsunuz? Bence hiç taviz vermeyin konuşmaya da çalışmayın eşiniz yanınızda olması gerekirken aile yüzünden trip yapılmaz.

Görümcenin de ortalığı karıştırmak için başka zaman bulamamış mı kıskançlıktan ne yapacağını şalırmış vaziyette!

Sen niye özür mesajı yazıyorsun ki. Telefonunu kurcalamış resmen. Onun özür dilemesi lazım. Direk git kocana şikayet et bence ablan telefonumu kurcalamış diye. Alttan alırsan üstüne çıkarlar. Ayrıca yenidoganı hergun ziyaret etmek de neymiş. Dışarının tüm hastalığı pisi taşınır eve. Gerekirse kontrole giþiginde doktorunla konuş bunun yanlış olduğunu anlatsın eşine.

Eğer yapabilirseniz hepsine sinir bozucu derecede iyi davranın. Eşinizin yanındayken de yalnızken de, böylece eşinize sizin hakkınızda söyleyecek laf bulamazlar. Ha ola ki bulsalar da belki eşiniz de gözüyle gördüğü için bu kadın size ne kadar iyi davranıyor siz neden böyle yapıyorsunuz der... Ters psikoloji, takmadan gülüp geçin yani :)

Yeni doğum yapmış kadına bu ne eziyet Allah için? Bu kadar depresyon içinde bide bunlarla mı uğraşıyorsunuz? Bence hiç taviz vermeyin konuşmaya da çalışmayın eşiniz yanınızda olması gerekirken aile yüzünden trip yapılmaz.

Görümcenin de ortalığı karıştırmak için başka zaman bulamamış mı kıskançlıktan ne yapacağını şalırmış vaziyette!

Sen niye özür mesajı yazıyorsun ki. Telefonunu kurcalamış resmen. Onun özür dilemesi lazım. Direk git kocana şikayet et bence ablan telefonumu kurcalamış diye. Alttan alırsan üstüne çıkarlar. Ayrıca yenidoganı hergun ziyaret etmek de neymiş. Dışarının tüm hastalığı pisi taşınır eve. Gerekirse kontrole giþiginde doktorunla konuş bunun yanlış olduğunu anlatsın eşine.

Eğer yapabilirseniz hepsine sinir bozucu derecede iyi davranın. Eşinizin yanındayken de yalnızken de, böylece eşinize sizin hakkınızda söyleyecek laf bulamazlar. Ha ola ki bulsalar da belki eşiniz de gözüyle gördüğü için bu kadın size ne kadar iyi davranıyor siz neden böyle yapıyorsunuz der... Ters psikoloji, takmadan gülüp geçin yani :)

Mj tekrari

Esimi zorladim ne oldu diye bi kac gundur tuhaflik oldugunu bildigim icin annemi sıkıştırdım agzindan kerpetenle laf aldim dedi. Yani annesi anlatmis bana anlatmiycam dedigi halde guya zorla anlattirmis bu da yalan . Bende dedimki sen diyemedin mi karimin ozelini niye kurcaliyorsunuz diye dedim onemli olan o degil iyiki kurcalamis senin dusunce yapini ogrenmis dedi. Bende dedimiki hamileliligimden baslayip lohusaligima kadar burnumdan getirdi ne dusunmemi bekliyorsunuz ayrica zamaninda onlar aralarinda toplandiginda haber vermemislerdi ben de oturmaya gitmistim hic gelmiyorsun dedikleri icin bi rahat yok bize demisti 8 yasindaki yegeni soylemisti bunu bana o zaman niye ablana tepki gostermedin de ben bunu sindirdin lohusayim ben farkinda misin depresyonun dibindeyim ne senin aileni ne kendi ailemi istemiyorum artik dedim. O olaya tepki gostermis iste x ablama sor inanmiyosan dedi hic sanmiyorum. Bu da yalan. Anlayacaginiz esimin arkamda durmasi gereken zaman da anlayisli olmasi gereken zamanda yok.
Birde hastanede benim icin aglamis gorumcem. Bende agladi diye bunlari yapma hakkina mi sahip oluyor dedim.Aglamaktan gozlerim sisti artik sinirlerim cok bozuk

Hata 1 özür dilenem olmuş
Hata 2 kendi aileni sen atarsan eleştirirsen eşin daha beter yapar

Ayrıca kv ile nasıl konuştuysan sakince eşinlede düzgünce konuşabilirsin

Back