- 21 Haziran 2015
- 4.406
- 7.029
- 78
- Konu Sahibi ShellShock
sakın özür dileme. ara açılsın daha iyi. bide telefonuna ekran kilidi koy
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Esime ben anlatamam cok cok sinirlenir bunu anlamiyorlar iste kendileride gecti halbuki bu evrelerdenAllahın işi işte iyi olmuş boşver belki biraz arayı acar. Sakın özür dileme. Eşine anlat istersen ilk senden duysun. Bu arada annenle dertleşmişsin ne var bunda. Bu arada daha bi haftalık bebegn var senin şimdi hersey im bambaska dır hormonların bambaska bebek yeni gelmiş. Boşver kimseyi düşünme lohusalığın tadını cıkar
Bence siz çok çok iyi niyetli bakıyorsunuz.Neden mi?Çünkü siz diğer görümce kv üzülürken onlar çoktan bu görümcenin yaptıkalrının dedikodusunu konuşup tabii ki de onu haklı bulmuşlardır çünkü onların kızı ve kardeşi her koşulda onu haklı bulurlar bu böyle.Siz anlatsanız da anlatmasanız da onu haklı bulacak siz de konuştuğunuzla kalacaksınız.Birde onlara sorun simdi ben iki yuzlu nankorumdur onlara gore... benim tek uzuldugum kv ve diger gorumcemde haliyle uzulmustur onlara uzuluyorum yoksa buna zerre uzulmem cunku icten pazarlikli bir yapisi var.. acaba kv ile konussam mi anlatsam derdimi beni bunalttigini vs
Bence bu kadar pasif olmayın ezmeyin kendinizi.Anlatın eşinize bunaldığınızı hepsini.Siz sustukça bugün telefon karıştıran yarın evinizi karıştırır.Esime ben anlatamam cok cok sinirlenir bunu anlamiyorlar iste kendileride gecti halbuki bu evrelerden
İnsanlarda hiç düşünce kalmamış. Hele bebeği emzirirken yanına gelip bakması yorum yapması. Normal zamanda memelerimizi ortalıkta açmıyorsak çocuk olunca ne oluyorda kendilerinde bu hakkı görüyorlar. İyi olmuş mesajı gördüğü, hakkaten damladınız mesajı gördüğünde iyi oldu bundan sonra düşünceli davranın demek vardı ya neyse.... Valla senin yerinde olsam, ablan telefonumu kurcalamış mesajlarımı ne hakla okur diye cıngar çıkartırdım. Onun hakkında mesaj yazmış olman, mesajları senden habersiz okuduğu için onu haklı yapmaz. Ayrıca yeni doğum yapmışsın hemde normal doğum (çocuğum yok en korktuğum şey normal doğum) sen başarmışsın dur bir, gider kilolar elbet. Hem bebeğinin mamadan önce sana ihtiyacı var dinleme kimseyi. Ruhun iyi olsun sende kendini iyi hisset ki bebeğin de mutlu olsun.Merhaba hanimlar yine cikmazdayim ve yine buradayim... Dogum yapali daha bir hafta oldu normal dogum yaptim ve cok cok zor bir dogum oldu ölümden döndüm resmen cok kan kaybettim... yani kisaca bu konuda cok hassasim hala. Esim sagolsun hep yanimda olmaya calisiyor ama hala bir yetersiz kalmisim gibi bir dusunce var uzerimde ev isi yemek gibi. Yani biraz bunalimdayim. Birde bu bunalimin uzerine gorumcem ilk gunden beri sutun az sutun yetmiyor cocuk doymuyor vs . Diye diye esimin aklina girip mama aldirdi ve uc kez mama verdik bebege. Bunun akabinde cocuk kabiz oldu falan iki uc gece uyumadik bende sinirlendim ve bir daha mama falan vermeyecegim diyerek mamayi çöpe attim cok sukur sutumde geldi. Bu sefer ben emzirirken dibime kadar girip çocuğun sutu emip emmedigini izlemeye basladi. Yani mahrem falan kalmadi o kadar rahatsiz oldum ki anlatamam. Dogum sonrasi kilom kaldi haliyle ama oyke cok abartilacak kadar degilken alti aylik gibisin yok iste kizi dort yasinda babasina diyormuski shell yine hamile bunu anlatip guluyor. Zaten butun hamileligimi burnumdan getirmisti aldigim kilolarla ilgili simdi de bunlarla bunaltiyor. Her neyse bebek dogdugundan beri her gun gormeye geliyorlar bende bunaldim artik bugun aksam yemegi bile yiyemeden yine geldiler bende anneme mj attim yemek bile yemeden damladilar bu kadar olmaz valla diye sonra annemi whatsappta sessize aldim bir sey yazarsa bildirim gelmesin diye arka plandan da butun uygulamalari kaldirdim. Annem cevap yazmadi zaten. Bebek uyuyordu bugun yolladiginiz fotodan baska foto yokmu dediler esimde shellde cok guzel fotolar var gostersin dedi verdim teli fotolara bakti sonra whatsabima girmis mji okumus dediki yemek yiyin siz damladik bizde dedi. Ben sok oldum bu kadarina pes cunku ozelime kadar karistirmis. Bunlar gittiler kesin annesjne ve diger gorumceme anlatmistir onlarda cephe alicak bana. Bende mj attim abla telefonumu karistirmissin heralde o mja istinaden imada bulundun ama bende lohusayim bir anlik gafletle yazdim kusura bakma dedim. O da baya saydirmis biz sana neler yaptik sen ne yapiyorsun falan gibisinden nankormusum gibi vurgulama yapmis. Evet yaptilar iyilikleri cok oldu ama en az onlar kadar bende onlara iyiyim yardimci olmaya calisiyorum ozellikle devamli laf sokmasina ragmen bu kadina sabrediyorum hic kendini sorgulamiyor ben bu kiza ne yaptimda rahatsiz oldu diye. Esime solemicekmis ama bunlar bir sekilde duyurcaklar eminim. Esime karsi da vicdan azabi cekiyorum acaba kendisine soylesemmi diye ama soylersem olay buyur hani onlar soylerse esim bana sorarsa cok bunaltmisti beni sende sahitsin falan gibimi konussam... bana bir yol gosterin lutfen. Karisik yazdiysam kusura bakmayin lutfen resmen bunalima girdim bu olaydan sonra
Sinirlenirse sinirlensin. Şu halinle geleni gideni çekmek zorunda değilsin sen önce kendine değer ver ki eşinde senden çekinsin. Sen hem doğum yap ölümden dön hemde rahat bırakılma.Esime ben anlatamam cok cok sinirlenir bunu anlamiyorlar iste kendileride gecti halbuki bu evrelerden
Ben hamile olduğumu daha yeni öğrendim ve doktorum dinlen, iş yapma dediği için hiçbir şey yapamıyorum, eşim kendisi uğraşıyor yapıyor çoğu şeyi. Siz doğum yapmışsınız, tabi ki de hemen yemek,temizlik falan yapmayacaksınız. Eltiniz de geliyorsa yardıma gelmeli, ev işine yardım için, yemek için vs. Benim de eltim doğum yaptı yakın zamanda. Aynı binada oturuyoruz ama sadece ihtiyacı olduğu zaman, çocuğuna bakılması gerektiği zaman gittim yanına. Eşinize mesajı söylerse de, çok bunaldım, lohusalık stresi falan annemle dertleşmek istedim dersiniz. Eşiniz anlayış gösterir inşallah. Kendinizi üzmeyin.Merhaba hanimlar yine cikmazdayim ve yine buradayim... Dogum yapali daha bir hafta oldu normal dogum yaptim ve cok cok zor bir dogum oldu ölümden döndüm resmen cok kan kaybettim... yani kisaca bu konuda cok hassasim hala. Esim sagolsun hep yanimda olmaya calisiyor ama hala bir yetersiz kalmisim gibi bir dusunce var uzerimde ev isi yemek gibi. Yani biraz bunalimdayim. Birde bu bunalimin uzerine gorumcem ilk gunden beri sutun az sutun yetmiyor cocuk doymuyor vs . Diye diye esimin aklina girip mama aldirdi ve uc kez mama verdik bebege. Bunun akabinde cocuk kabiz oldu falan iki uc gece uyumadik bende sinirlendim ve bir daha mama falan vermeyecegim diyerek mamayi çöpe attim cok sukur sutumde geldi. Bu sefer ben emzirirken dibime kadar girip çocuğun sutu emip emmedigini izlemeye basladi. Yani mahrem falan kalmadi o kadar rahatsiz oldum ki anlatamam. Dogum sonrasi kilom kaldi haliyle ama oyke cok abartilacak kadar degilken alti aylik gibisin yok iste kizi dort yasinda babasina diyormuski shell yine hamile bunu anlatip guluyor. Zaten butun hamileligimi burnumdan getirmisti aldigim kilolarla ilgili simdi de bunlarla bunaltiyor. Her neyse bebek dogdugundan beri her gun gormeye geliyorlar bende bunaldim artik bugun aksam yemegi bile yiyemeden yine geldiler bende anneme mj attim yemek bile yemeden damladilar bu kadar olmaz valla diye sonra annemi whatsappta sessize aldim bir sey yazarsa bildirim gelmesin diye arka plandan da butun uygulamalari kaldirdim. Annem cevap yazmadi zaten. Bebek uyuyordu bugun yolladiginiz fotodan baska foto yokmu dediler esimde shellde cok guzel fotolar var gostersin dedi verdim teli fotolara bakti sonra whatsabima girmis mji okumus dediki yemek yiyin siz damladik bizde dedi. Ben sok oldum bu kadarina pes cunku ozelime kadar karistirmis. Bunlar gittiler kesin annesjne ve diger gorumceme anlatmistir onlarda cephe alicak bana. Bende mj attim abla telefonumu karistirmissin heralde o mja istinaden imada bulundun ama bende lohusayim bir anlik gafletle yazdim kusura bakma dedim. O da baya saydirmis biz sana neler yaptik sen ne yapiyorsun falan gibisinden nankormusum gibi vurgulama yapmis. Evet yaptilar iyilikleri cok oldu ama en az onlar kadar bende onlara iyiyim yardimci olmaya calisiyorum ozellikle devamli laf sokmasina ragmen bu kadina sabrediyorum hic kendini sorgulamiyor ben bu kiza ne yaptimda rahatsiz oldu diye. Esime solemicekmis ama bunlar bir sekilde duyurcaklar eminim. Esime karsi da vicdan azabi cekiyorum acaba kendisine soylesemmi diye ama soylersem olay buyur hani onlar soylerse esim bana sorarsa cok bunaltmisti beni sende sahitsin falan gibimi konussam... bana bir yol gosterin lutfen. Karisik yazdiysam kusura bakmayin lutfen resmen bunalima girdim bu olaydan sonra
Aynen git de kiAman hiçte ezilip büzülme oda karıştırmasaymış telini kendi ayıbına baksın önce.uykusuzum Yorgunum sinirlerim bozuk ne var yazdıysam de ezdirme kendini
Cunku sanci aralarinda devamli bayildim tansiyonum artik yerlerdeydi devamli istifar ediyordum dogum esnasinda ac ve susuzdum bunyem kaldirmadi. Evet dogum sirasinda cok kanamam oldu iki unitede kan verdiler. Gozlerime kan oturdu hala duruyor gecmediölümden döndüm çok kan kaybettim demissiniz ben buna takıldım ya neden
Bir kere görümcenizin hareketlerinden rahatsız olduğunuzu açıkça belirtin. Ne demek emzirirken memenizin dibine kadar girmesi yahu? Rahat bıraksın şu insanlar biraz.
Diğer konuda ise eşinizle iletişiminizi bilemiyorum ancak ona da açıkça söylemekte fayda var. Sonuçta herkesin ikili ilişkileri farklı, kendi aranızda konuşurken nasıl konuşacağınızı başkalarına soracak değilsiniz. Ben anneme böyle böyle yazmıştım ancak ablan/kardeşin fotoğraflar için verdiğimde whatsapaa girip konuşmamı okumuş diye. Ben yine ayıp olmasın diye kendisine özür mahiyetinde bir mesaj yazdım bunun üzerine de bunları bunları yazdı, BİLGİN OLSUN diye anlatıyorum dersiniz. Yarın bir gün kendi ağızlarından konuyu anlatırlarsa farklı olabilir.
Ayrıca belki görümcenizin arkadasından küfür ettiniz, yani biz insanların bizim hakkımızda 3. kişilerle konuştuklarını bilsek herhalde yüzlerine bakmayız bir daha. Yeri geliyor kendi annemiz, babamız hakkında da söyleniyoruz yani.
İçinizi ferah tutun, duygularınızı açıkça ifade edin, görümce ile sınır koyun ve eşinize de üslubunca anlatın derim ben.
Bebeğinizi de eşinizle birlikte sağlıkla, huzur, mutlulukla büyütmenizi dilerim. :)
1 haftalık taze anne olarak lohusalığın dibindesindir. böyle boş şeylere kafa patlatma. görmesi de iyi olmuş.
doğum zaten travma oluyor ilk çocukta. sana yardımcı olmaları gerekirken hep köstek olmuşlar. sen bebeğine odaklan kafayı yorma bunlara
Gorumcen ozuru bile hak etmiyor bisver sen. Yani senin yaptigin ayipsa onun yaptigi ayibin alası. Kimse ona ogretmemis mi baskasinin telefonu karistirilmaz diye. O gorumceni hic dert etme bosver iyi olur iste ayagini keser haddini bilir.
Esine bence sen anlat tarafsiz olarak kendini suclu hissetmeden onun saygisizca senin telefonunu karistirdigini vurgulayarak.
Diger gorumcen ve kv icin uzuluyorsan hangisini samimi buluyorsan ara de ki ablam beni cok bunaltti ve isi hakaret biyutuna getirerek lohusa halimle kilomla dalga gecti. Yaptiklarini suanki psikolojimle kaldiramadim ve kimseyle paylasamayacagim icin anneme oyle.bir msj attim de. Hadi ben bunalip yaptim ama koca kadinin telefonumu karistirmasi cok ayip falan de. Benim sizinle sorunum yok kapim herzaman açık ama herkes sınırıni bilsin herkesin bir ozel hayati mahremo vardir falan de.
Bence senin esin ve diger gorumcenle konusman sana karsi dolmalarini ve senin acindan bakmalarini saglar.
evet cazgır olan naif olana göstermiş mjımsjı okuan hangi görümcen di naif olan değil diğer cagır olanmıydı
Dik dur! Yazdin bitti onlar soylemeden senin esine soylemen lazim. Onlardan duyarsa daha kotu olur zaten lohusasin ne diye bunlarla ugrasiyorsun bosversene
Evet keske yazmasaydin neysr olam olmus kendini ezdirme bu kadar
Bi an bnm gorumcemi anlatıyorsun sandım
Ama sn çok pasif davranmissin bu zamana kadar. Mesafe koymayı becerememissin.Görmesi iyi olmuş kafan rahat eder di ama gorumcenin peşine msj atıp özür dilemen olmamış malesef başın daha çok ağrıyacak
ekran kilidim varda fotoğraf açmıştım oradan çıkıp girmiş olmalı.... sinsi.sakın özür dileme. ara açılsın daha iyi. bide telefonuna ekran kilidi koy
Eşine ilk sen anlat ama sucluymussun gibi deil . Gorumcenden bunaldigini ne hissettiğini açıkça anlat.
aynende öyle olmuş. zira benim kız kardeşim gelinimize böyle bir şey yapsa ilk soracağım soru neden karıştırdın? ve sanane demek olurdu. birde oturup kendi iyiliklerini tartıyorlar sanki benim hiç iyiliğim olmamış gibi.... iyilik yaptığı gibi kötülüğüde çok o da bunun farkında....Bence siz çok çok iyi niyetli bakıyorsunuz.Neden mi?Çünkü siz diğer görümce kv üzülürken onlar çoktan bu görümcenin yaptıkalrının dedikodusunu konuşup tabii ki de onu haklı bulmuşlardır çünkü onların kızı ve kardeşi her koşulda onu haklı bulurlar bu böyle.Siz anlatsanız da anlatmasanız da onu haklı bulacak siz de konuştuğunuzla kalacaksınız.
Bence bu kadar pasif olmayın ezmeyin kendinizi.Anlatın eşinize bunaldığınızı hepsini.Siz sustukça bugün telefon karıştıran yarın evinizi karıştırır.
Aman hiçte ezilip büzülme oda karıştırmasaymış telini kendi ayıbına baksın önce.uykusuzum Yorgunum sinirlerim bozuk ne var yazdıysam de ezdirme kendini
Hic kendinizi uzmeyin.Zaten yeni dogum yapmissiniz.Hergun gelerek sizi bunaltan kendisi, esiniz bir sey dersede bebegimlemi ilgilenicem onlarlami ugrasicam dersiniz.lohusalikta kimse cekilmiyor.
Ay iyi dayanmışsın ben evden kovardım. Hem de çok pis kovardım böylesini. Mesaj da on numara olmuş keşke hiçbir şey demeseydin. Pis hain ne olacak. Eşine de söyle. Neden bir şey desin? Yeni Doğum yapmışsın milleti mi çekeceksin anlamadım?
ilk doğumumda;
eşim ve annemin
gelen giden "mama verin" dediği için sütüm yetmiyor diye kedi gibi masum masum gözlerinin içine bakıp "mama verelim mi" dediğimdeki tepkileri o gelen gidene:"hıı tabi veririz hı hı mama verelim tamam tabi aç bu çocuk" iken
bana: "merak etme sütün var, kulak asma, çocuk kilo alıyor, yenidoğan ağlayacak tabi, doktor mamaya gerek yok dedi" şeklindeydi.
lütfen kendinize güvenin. lohusalıkta olur böyle şeyler. tamam pek hoş olmamış görmeleri, karıştırmaları normal olmasa da.
özüre filan gerek yok. fazla alttan almayın. az geri dursunlar..
lohusa hüznü 2 hafta sürüyor zaten.
"ay ben lohusa hüznü yaşarken ne bileyim kalabalık geldi bana kim var kim yok vs" der güler geçersiniz.
Bende yeni doğum yaptım bir ay olacak senin yaşadıklarının aynısı yaşadım ve eşimede söyledim sıkıldığımı onlar geldiğinde hiç oralı bile olmadım yavrumla her anın keyfini çıkardım. Ya hiç bir şeyden başka hassas zamandayız kimseyi çekmek zorunda değiliz. Sana tavsiyem kimseyi takma ve kendini kasma. Git söyle eşine açıkça korkma, söylediğininde arkasında ol geri yapma, hiç bir şey olmaz.
İnsanlarda hiç düşünce kalmamış. Hele bebeği emzirirken yanına gelip bakması yorum yapması. Normal zamanda memelerimizi ortalıkta açmıyorsak çocuk olunca ne oluyorda kendilerinde bu hakkı görüyorlar. İyi olmuş mesajı gördüğü, hakkaten damladınız mesajı gördüğünde iyi oldu bundan sonra düşünceli davranın demek vardı ya neyse.... Valla senin yerinde olsam, ablan telefonumu kurcalamış mesajlarımı ne hakla okur diye cıngar çıkartırdım. Onun hakkında mesaj yazmış olman, mesajları senden habersiz okuduğu için onu haklı yapmaz. Ayrıca yeni doğum yapmışsın hemde normal doğum (çocuğum yok en korktuğum şey normal doğum) sen başarmışsın dur bir, gider kilolar elbet. Hem bebeğinin mamadan önce sana ihtiyacı var dinleme kimseyi. Ruhun iyi olsun sende kendini iyi hisset ki bebeğin de mutlu olsun.
Sinirlenirse sinirlensin. Şu halinle geleni gideni çekmek zorunda değilsin sen önce kendine değer ver ki eşinde senden çekinsin. Sen hem doğum yap ölümden dön hemde rahat bırakılma.
Kadın senin özelini karıştırmış özür dileyen yine sensin. Ne hakla giriyorsun deseydin keşke!
Ayrıca lohusasın bu kadar üzerine gelinmez. Üstelik madem damlıyorlar bi zahmet bişeyler hazırlasınlar. İlla sinir edecek birşeyler yapmak zorundalar bu görümceler kv ler. Resmen lohusalığını kullanıp senin sinirini bozmaya çalışmış.
Eşine de birşey deme kendi duyarsa da direk neden özelime girmiş onu bir sor kardeşine ne hakla benim özelimi karıştırabiliyor demelisin.
Silebilirdiniz mesajı her an gözönünde ne de olsa whatsapptan baktılarsa sana çekilip gönderilen fotoğraflar falan açmış olabilirler eşinle ve görmüş olabilir son yazılanları. Ayrıca madem laf söylüyor neden görümcenin yanında emziriyorsun ki gir odana emzir çık yani. Lafını da söyle daha yeni doğum yaptım sütümün hemen gelmemesi, kilomun şişkinliğimin kalması normal diye o da bir daha birşey diyemez kasmayın bu kadar geliyorlarsa sofra kurmaya da herşeye de yardım etsinler sen bebeğinle ilgilen
Ben hamile olduğumu daha yeni öğrendim ve doktorum dinlen, iş yapma dediği için hiçbir şey yapamıyorum, eşim kendisi uğraşıyor yapıyor çoğu şeyi. Siz doğum yapmışsınız, tabi ki de hemen yemek,temizlik falan yapmayacaksınız. Eltiniz de geliyorsa yardıma gelmeli, ev işine yardım için, yemek için vs. Benim de eltim doğum yaptı yakın zamanda. Aynı binada oturuyoruz ama sadece ihtiyacı olduğu zaman, çocuğuna bakılması gerektiği zaman gittim yanına. Eşinize mesajı söylerse de, çok bunaldım, lohusalık stresi falan annemle dertleşmek istedim dersiniz. Eşiniz anlayış gösterir inşallah. Kendinizi üzmeyin.
Aynen git de ki
Ablan cebimizden karıstırmış bu ne rezillik benim özelim olmayacak mı akıl alır gibi değil VS de. Ne vardı ne görmüş diyemezsin derse de beni bunaltmıştı oyle sine anneme yazmıştım dersin. Millete anlamamışsın annene anlatmışsın hayret bişey ya