• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl davranacağımı bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her şey eşinizde bitiyor. Dik duracak taviz vermeyecek. O taviz vermezse ayakları kesilir yoksa siz istediğiniz kadar söyleyin "sen kimsin oğlumun evi" diye gelip gitmeye devam ederler
Su kelımeyı sevmem hıc sankı oglu tek yasıyor, benımde evım sen kımsın gelıyorsun dıyesım var 😁😁

Merhaba herkese. Doğrudan konuya girmek istiyorum. Ben kayinpederimin eski dairesine gelin geldim henüz 7 ay olmadı. Aile apartmanı. Hep kendi ailemden ayirmayacagim dedim. Ama dugun gecemiz de dahil olmak uzere tum kahvaltilar, aksam yemekleri aylarca bende oldu. Haftanin 6 gunu agirladim. En sonunda artik esime istemedigimi soyledim. Esimle kavga ettik. Ne yapacagini bilmedi bagirdi cagirdi. Sonra hakli oldugumu anladi ve annesine soyledi. Kayinpederim sert bir adam karsisinda kimse konusamaz diye. Bu sure zarfinda hala evime anahtarla girdi kayinvalidem. Eski evleri diye dolayisiyla bir anahtar onlarda vardi. Anne korkuyorum birden girme dedim. Yabanci degilim dedi. Ben sabahlari evin icinde aglaya aglaya geziyordum acaba yine geldi mi anahtarla girip eve diye. O kadar psikolojim bozulmustu. Esim soyledi, sen yokken giriyorum dedi yine devam etti. En son bagirdi esim anahtarla girmeyi birakti. Hatta bana gelmeyi birakti. Biz yine de 2 gunde bir hep gittik benim anneme de onlara da. Bu arada benim ailem de bana sık sık gelmezler yeni evlisiniz ne isimiz var diye. Ve yanlarinda soylediler. O eskidendi diyip durdular. Dusunun kayinvalidem, kayinpederim bir de esimin babannesi. Haftanin 6 gunu biraradaydik. Sonra bizi sıkmaya basladilar gelemeyince. Siz geleceksiniz su saatte burda olunlar basladi. Musait misiniz yok bir planiniz var mi yok. Yine esim tepki gosterdi artik o kadar biriktik ki ikimiz de patladik. Sonra biz yine 2 gunde bir gittik geldik. Ben hamile kaldim. İstedikleri zaman onlar geldi istedigimiz zaman biz gittik derken bir iki ay daha gecti. Sonrasinda tutturdular biz ramazan ayinda yalniz iftar yapmak istemiyoruz. Ee sabahtan anneni size birakirim. Ben iftara gelirim. Siz misafir gelecekse veya gitcekseniz bir yere bize soylersiniz o gun gelmeyiz. Yahu ben hamileyim. Benim kusmam etmem olmadi cok sukur. Ama keyifsizim evimin isine yetisemiyorum surekli yorgunum. Bunu goruyorsunuz biliyorsunuz. İyi niyetli olunsa denir ki, yalniz iftar yapmayalim siz gelin biz de gelelim. Ben de en sonunda artik mesaj attim kayinvalideme. Cunku bana surekli cocuk dogsun biz evinden cikmayiz muhabbetleri de yapildi. Basima gelecekleri biliyorum. Acikca soyledim anne ben rahatsizlaniyorum dedim. Elbette gidip gelicez birbirimize ama hergun 7-24 olmaz, bak kendi ailemle bile boyle samimi degilim dedim. Uzun uzadiya yazdim acikca. Cocuk olsa da degismez bu durum dedim. Esim vardiyali oldugu icin biz gece vardiyasi geldigi hafta esim beni evde yalniz birakmak istemediginden 3 gun kendi ailemde 3 gun de esimin ailesinde kaliyordum. Sonra bu mesaji attim. Esime de soyledim yazdim artik doldum diye. Gece vardiyasi geldi. Biz kalmaya gelcez dedik. Yine kavgalarimiz basladi esimle o ayri. Beni whatsapp tan engellemisler. Ertesi gun gelmis kayinvalidem esime anahtarlari vermis. Esyalarini toplamis almis evden. Bir iki biseyi vardi namaz etegi kurani kerim felan. Sonra esime dedim ki bak biz yine gidelim ama beni belli ki istemiyolar ben kalmak istemiyorum cok gerginim dedim. Esim de bagirdi cagirdi hayir kalcaz diye. Velhasilkelam ben istemiyorum kalmak dedim gitmedim. Tek sorun kalmak da degil. Hamileyim, ilac kullaniyorum yemek yemem lazim. Surekli odada kapali kalamam. Yuzleri bes karis. Gitmedim. Simdi kayinpederim beni aradi. Neden aradi inanin bilmiyorum acmadim. Nasil yapacagimi artik bilmiyorum. Ben kendi annemin babamin yuzunu gormedim haftalarca onlari gormekten. Anneme 10 dakika uzakliktayim bu arada. Yeni evliyken insan agirlamak ne zordur ona zaten değinmiyorum bile. İste boyle. Bana bi akil verin. Ne yapsam olmuyo. Esimle ayrilma noktasina geliyoruz. Normalde cok iyi anlasiriz hep.
Dik durun asla tavız vermeyın sıze gelırlerse de dınlenın yormayın kendınızı, mıdem bulanıyor dersınız zamanla anlarlar ıns, sanmam gercıde

Aile apartmanına gelin giderken ne bekliyordunuz ki? Yüzde 90’ı böyle. Çocuk düşünmeyin yazacaktım hamileymişsiniz zaten. Kendi evinizde gece kendiniz kalabilirsiniz yetişkin kadınsınız neticede. Şu hırsız var muhabbetini anlamıyorum gece kocanızı evde görünce hırsız vazgeçip geri mi dönecek? Daha ağırlığınızı koyup kendi evinizde kendiniz kalamıyorsunuz 3 gün orda 3 gün başka yerde kalarak nasıl sınır çizeceksiniz? Taşınmadığınız sürece bu düzen böyle devam eder. Hoş bu aile taşınırsınız da bu sefer yatılı gelir gider. Boşanmayacaksanız alışmaya bakın ne diyelim

Son düzenleme:
Merhaba herkese. Doğrudan konuya girmek istiyorum. Ben kayinpederimin eski dairesine gelin geldim henüz 7 ay olmadı. Aile apartmanı. Hep kendi ailemden ayirmayacagim dedim. Ama dugun gecemiz de dahil olmak uzere tum kahvaltilar, aksam yemekleri aylarca bende oldu. Haftanin 6 gunu agirladim. En sonunda artik esime istemedigimi soyledim. Esimle kavga ettik. Ne yapacagini bilmedi bagirdi cagirdi. Sonra hakli oldugumu anladi ve annesine soyledi. Kayinpederim sert bir adam karsisinda kimse konusamaz diye. Bu sure zarfinda hala evime anahtarla girdi kayinvalidem. Eski evleri diye dolayisiyla bir anahtar onlarda vardi. Anne korkuyorum birden girme dedim. Yabanci degilim dedi. Ben sabahlari evin icinde aglaya aglaya geziyordum acaba yine geldi mi anahtarla girip eve diye. O kadar psikolojim bozulmustu. Esim soyledi, sen yokken giriyorum dedi yine devam etti. En son bagirdi esim anahtarla girmeyi birakti. Hatta bana gelmeyi birakti. Biz yine de 2 gunde bir hep gittik benim anneme de onlara da. Bu arada benim ailem de bana sık sık gelmezler yeni evlisiniz ne isimiz var diye. Ve yanlarinda soylediler. O eskidendi diyip durdular. Dusunun kayinvalidem, kayinpederim bir de esimin babannesi. Haftanin 6 gunu biraradaydik. Sonra bizi sıkmaya basladilar gelemeyince. Siz geleceksiniz su saatte burda olunlar basladi. Musait misiniz yok bir planiniz var mi yok. Yine esim tepki gosterdi artik o kadar biriktik ki ikimiz de patladik. Sonra biz yine 2 gunde bir gittik geldik. Ben hamile kaldim. İstedikleri zaman onlar geldi istedigimiz zaman biz gittik derken bir iki ay daha gecti. Sonrasinda tutturdular biz ramazan ayinda yalniz iftar yapmak istemiyoruz. Ee sabahtan anneni size birakirim. Ben iftara gelirim. Siz misafir gelecekse veya gitcekseniz bir yere bize soylersiniz o gun gelmeyiz. Yahu ben hamileyim. Benim kusmam etmem olmadi cok sukur. Ama keyifsizim evimin isine yetisemiyorum surekli yorgunum. Bunu goruyorsunuz biliyorsunuz. İyi niyetli olunsa denir ki, yalniz iftar yapmayalim siz gelin biz de gelelim. Ben de en sonunda artik mesaj attim kayinvalideme. Cunku bana surekli cocuk dogsun biz evinden cikmayiz muhabbetleri de yapildi. Basima gelecekleri biliyorum. Acikca soyledim anne ben rahatsizlaniyorum dedim. Elbette gidip gelicez birbirimize ama hergun 7-24 olmaz, bak kendi ailemle bile boyle samimi degilim dedim. Uzun uzadiya yazdim acikca. Cocuk olsa da degismez bu durum dedim. Esim vardiyali oldugu icin biz gece vardiyasi geldigi hafta esim beni evde yalniz birakmak istemediginden 3 gun kendi ailemde 3 gun de esimin ailesinde kaliyordum. Sonra bu mesaji attim. Esime de soyledim yazdim artik doldum diye. Gece vardiyasi geldi. Biz kalmaya gelcez dedik. Yine kavgalarimiz basladi esimle o ayri. Beni whatsapp tan engellemisler. Ertesi gun gelmis kayinvalidem esime anahtarlari vermis. Esyalarini toplamis almis evden. Bir iki biseyi vardi namaz etegi kurani kerim felan. Sonra esime dedim ki bak biz yine gidelim ama beni belli ki istemiyolar ben kalmak istemiyorum cok gerginim dedim. Esim de bagirdi cagirdi hayir kalcaz diye. Velhasilkelam ben istemiyorum kalmak dedim gitmedim. Tek sorun kalmak da degil. Hamileyim, ilac kullaniyorum yemek yemem lazim. Surekli odada kapali kalamam. Yuzleri bes karis. Gitmedim. Simdi kayinpederim beni aradi. Neden aradi inanin bilmiyorum acmadim. Nasil yapacagimi artik bilmiyorum. Ben kendi annemin babamin yuzunu gormedim haftalarca onlari gormekten. Anneme 10 dakika uzakliktayim bu arada. Yeni evliyken insan agirlamak ne zordur ona zaten değinmiyorum bile. İste boyle. Bana bi akil verin. Ne yapsam olmuyo. Esimle ayrilma noktasina geliyoruz. Normalde cok iyi anlasiriz hep.
Kendo evinizde neden tek kalamiyorsunuz bana cok sacma geldi kilitleyin kapiyı oturun. Kv de anahtar olayinı nişanliyken halledecektiniz. Esiniz baya insafsız bence sizi arada birakmiş yüz goz etmis onun dediği unutulur sizin dediginiz unutulmaz. İftar olayinda esim hamile halsiz biz size iftara gelelim arada deseydi. Annesine ayri yerde oyle hep gelgit olmaz deyip uyarsaydı. Esinizniyi falan değil size oyle geliyor. Bu olay çözülmeden çocuk yapmanız ćok yersiz olmuş. Anahtari bile siz istememissiniz kadin vermis sonunda. Yani cocuk olumca sinır koyacak bir durumunuz yok yine boyle sinir olur olur kudurursunuz.

Taşinacaksınız insanların evinde oturursaniz kendi evleri gibi davranirlar. Eknolarak da eşiniz sinır koyacak.

Evinizde neden tek kalamıyorsunuz tam olarak? Ben istediğimde kalırım istemediğimde kalmam olmuyor maalesef. 2 güne geliriz 2 güne diyip durmuşsunuz. 2 güne de gitmeyin, bu normal değil. Koparın artık bağları. O kadar yanlış yapmışsınız, o kadar taviz vermişsiniz ki. Olay bu raddeye gelmişken durmadan gitme olayını bırakın artık. Hele kalmak. Sanki şehir dışındalar🤣 Ay inanılmaz tuhaf. Aynı apartmanda birbirinizde neden kalırsınız bunu gerçekten bir açıklar mısınız?

En büyük yanlışınız aile apartmanına gitmeniz zaten bu olacaklar en iyi kayınvalide kayınbabada dahi yaşanan durumlar. Siz hatalısınız bu konuda bence. Bundan sonrası sınırınızı koysanızda hep böyle tartışma, laf sokma, sitemler ile geçer. Eşinizde klasik ana kuzusu olduğundan ara buluculuk yapar gibi ailesini pışpışlıyor ama net olacak gerekirse uzun süre arayıp sormayacak o zaman değerini anlarlar onlarda. İş eşinizde bitiyor. Ama buda bir çözüm değil artık sizin ayrı eve çıkmanız şart.

Valla onca yıl tek başıma yaşadım,gecenin bir vakti işten döndüğümde oldu Allah'a şükür başıma hiçte iş gelmedi. Sanki yalnız kalınca %100 eve hırsız girecek ya da sapık dadanacak. Ne alakası var yani? Siz böyle 3 gün kendi evinizde 3 gün eşinizin ailesinde kalmaya devam ettikçe bu gelip gitmelerden kurtulamazsınız.

Ayrıca eşinize de kimse öyle hakaret falanda etmemiş ki. Gerçekten iş kocanızda bitiyor siz ne derseniz diyin. O ailesine rest çektikten sonra hiç biri huzurunuzu kaçıramaz istselerde.

Her konuda sizin gibi gereksiz eleştiriler yapan umutsuz ev kadinlari mutlaka oluyor. Seviye meselesi, uğraşmak istemiyorum. Konumdan ayrilin lütfen. Engelleme diye bir buton bulamadim icin gorus gizleme yaptim. O da pek işe yaramamış. Hoşçakalın...
Bayan gayet guzel yazmis neden umutsuz ev kadini dediniz anlamadim. Umutsuz olan sizsiniz burda. Esinizde gercekten ailesine lafini geciren sizi sahiplenen birisi olsaydi bunlari yasamazdiniz. Ne demek ben babama birsey soyleyemem. O zamanda sahip cikamican kadinla evlenmesin. Ben de kv ve kp ile anlasamiyorum diye esim beni ailesiyle zorla gorusturmuyor. Mutsuz oluyorsan yuzun asilicaksa gelme diyip kendi gidiyor haftada bir.

Bayan gayet guzel yazmis neden umutsuz ev kadini dediniz anlamadim. Umutsuz olan sizsiniz burda. Esinizde gercekten ailesine lafini geciren sizi sahiplenen birisi olsaydi bunlari yasamazdiniz. Ne demek ben babama birsey soyleyemem. O zamanda sahip cikamican kadinla evlenmesin. Ben de kv ve kp ile anlasamiyorum diye esim beni ailesiyle zorla gorusturmuyor. Mutsuz oluyorsan yuzun asilicaksa gelme diyip kendi gidiyor haftada bir.
Hanimefendi biz aramizdaki sorunu özelde mesajlaşarak cözdük. Ayrica soylenen degil üslup önemlidir her zaman. Bunu anlayabileceğinizi dusunerek gorusunuze cevap veriyorum. Tesekkurler...

En büyük yanlışınız aile apartmanına gitmeniz zaten bu olacaklar en iyi kayınvalide kayınbabada dahi yaşanan durumlar. Siz hatalısınız bu konuda bence. Bundan sonrası sınırınızı koysanızda hep böyle tartışma, laf sokma, sitemler ile geçer. Eşinizde klasik ana kuzusu olduğundan ara buluculuk yapar gibi ailesini pışpışlıyor ama net olacak gerekirse uzun süre arayıp sormayacak o zaman değerini anlarlar onlarda. İş eşinizde bitiyor. Ama buda bir çözüm değil artık sizin ayrı eve çıkmanız şart.
Ay yine hata dondu dolasti benim oldu. Peki hanimefendi tesekkur ederim gorusuruz icin.

Esimden arayip sormamasini isteyemem ki... Ben anlasamasam da o da bir anne. Kiyamam yani. Ben her sey guzellikle hallolsun isterdim ama olmadi maalesef. İs bu raddeye geldi.

Merhaba herkese. Doğrudan konuya girmek istiyorum. Ben kayinpederimin eski dairesine gelin geldim henüz 7 ay olmadı. Aile apartmanı. Hep kendi ailemden ayirmayacagim dedim. Ama dugun gecemiz de dahil olmak uzere tum kahvaltilar, aksam yemekleri aylarca bende oldu. Haftanin 6 gunu agirladim. En sonunda artik esime istemedigimi soyledim. Esimle kavga ettik. Ne yapacagini bilmedi bagirdi cagirdi. Sonra hakli oldugumu anladi ve annesine soyledi. Kayinpederim sert bir adam karsisinda kimse konusamaz diye. Bu sure zarfinda hala evime anahtarla girdi kayinvalidem. Eski evleri diye dolayisiyla bir anahtar onlarda vardi. Anne korkuyorum birden girme dedim. Yabanci degilim dedi. Ben sabahlari evin icinde aglaya aglaya geziyordum acaba yine geldi mi anahtarla girip eve diye. O kadar psikolojim bozulmustu. Esim soyledi, sen yokken giriyorum dedi yine devam etti. En son bagirdi esim anahtarla girmeyi birakti. Hatta bana gelmeyi birakti. Biz yine de 2 gunde bir hep gittik benim anneme de onlara da. Bu arada benim ailem de bana sık sık gelmezler yeni evlisiniz ne isimiz var diye. Ve yanlarinda soylediler. O eskidendi diyip durdular. Dusunun kayinvalidem, kayinpederim bir de esimin babannesi. Haftanin 6 gunu biraradaydik. Sonra bizi sıkmaya basladilar gelemeyince. Siz geleceksiniz su saatte burda olunlar basladi. Musait misiniz yok bir planiniz var mi yok. Yine esim tepki gosterdi artik o kadar biriktik ki ikimiz de patladik. Sonra biz yine 2 gunde bir gittik geldik. Ben hamile kaldim. İstedikleri zaman onlar geldi istedigimiz zaman biz gittik derken bir iki ay daha gecti. Sonrasinda tutturdular biz ramazan ayinda yalniz iftar yapmak istemiyoruz. Ee sabahtan anneni size birakirim. Ben iftara gelirim. Siz misafir gelecekse veya gitcekseniz bir yere bize soylersiniz o gun gelmeyiz. Yahu ben hamileyim. Benim kusmam etmem olmadi cok sukur. Ama keyifsizim evimin isine yetisemiyorum surekli yorgunum. Bunu goruyorsunuz biliyorsunuz. İyi niyetli olunsa denir ki, yalniz iftar yapmayalim siz gelin biz de gelelim. Ben de en sonunda artik mesaj attim kayinvalideme. Cunku bana surekli cocuk dogsun biz evinden cikmayiz muhabbetleri de yapildi. Basima gelecekleri biliyorum. Acikca soyledim anne ben rahatsizlaniyorum dedim. Elbette gidip gelicez birbirimize ama hergun 7-24 olmaz, bak kendi ailemle bile boyle samimi degilim dedim. Uzun uzadiya yazdim acikca. Cocuk olsa da degismez bu durum dedim. Esim vardiyali oldugu icin biz gece vardiyasi geldigi hafta esim beni evde yalniz birakmak istemediginden 3 gun kendi ailemde 3 gun de esimin ailesinde kaliyordum. Sonra bu mesaji attim. Esime de soyledim yazdim artik doldum diye. Gece vardiyasi geldi. Biz kalmaya gelcez dedik. Yine kavgalarimiz basladi esimle o ayri. Beni whatsapp tan engellemisler. Ertesi gun gelmis kayinvalidem esime anahtarlari vermis. Esyalarini toplamis almis evden. Bir iki biseyi vardi namaz etegi kurani kerim felan. Sonra esime dedim ki bak biz yine gidelim ama beni belli ki istemiyolar ben kalmak istemiyorum cok gerginim dedim. Esim de bagirdi cagirdi hayir kalcaz diye. Velhasilkelam ben istemiyorum kalmak dedim gitmedim. Tek sorun kalmak da degil. Hamileyim, ilac kullaniyorum yemek yemem lazim. Surekli odada kapali kalamam. Yuzleri bes karis. Gitmedim. Simdi kayinpederim beni aradi. Neden aradi inanin bilmiyorum acmadim. Nasil yapacagimi artik bilmiyorum. Ben kendi annemin babamin yuzunu gormedim haftalarca onlari gormekten. Anneme 10 dakika uzakliktayim bu arada. Yeni evliyken insan agirlamak ne zordur ona zaten değinmiyorum bile. İste boyle. Bana bi akil verin. Ne yapsam olmuyo. Esimle ayrilma noktasina geliyoruz. Normalde cok iyi anlasiriz

Annesıyle açıkça konuşun esınız bu kadar pasıfse. Kurmadan dökmeden , henüz çok yeni evlısınız. Bu tarz problemler aile apartmanlarında yaşanıyor ne yazıkkı. Umarım bir gün hepımız özgürce ve saygı duyularak yaşarız evlılıklerımızı.

Daha evliligi oturtmadan sorunlar cozulmeden hemen cocuk resmen evcilik oynuyor burdaki bazi kadinlar ya daha kendi evinde yalniz kalamayan insanlar cocuk doguruyor. Allah o cocugun yardimcisi olsun boyle konularda tek cocuga aciyorum anne babasi kendi tercihlerinin sonuclarini yasiyor sonucta olan sadece cocuga oluyor. Ne sizde rest cekicek yurek var ne de esinizde ikinizde ezilmeye mahkumsunuz.

Kesinlikle öyle. Ama herkese karsi düsüncesiz davraniyorlar bir tek bana da değil. Agir elestirdikleri insanin dahi evine cocuk sevmeye diye pat diye gidebiliyorlar. Musait mi, ister mi dusunmek yok. Simdi ben tasinirsam da durum degisecek mi bilmiyorum. İcimde bu korku da var hep. Anlayacak insan soyletmezmis bu kadar gibi geliyor.
inşaallah her şey gönlünce olur, sorunlarını çözer ve mutlu olursun. eşini mutlu etmeye bak , onunla her şeyi üstesinden gelirsiniz

İki gunde bir gitmeyi birakin haftada bir gidin neyinize yetmiyor onlar ne derse desin bide yuzsuzler size geliyormus tam cinnetlik ayrica esiniz evde olmadiginda evde kalin sonucta koca kadinsiniz evlendiniz cocugunuz olacak kimseye gidip kalmak zorunda degilsiniz evde kalmaya alisin esinizide alistirin zaten ilerde cocuklada zor olur gidip kalmak hemde onlarda mesafeye alisir. Yani evlenip evde tek kalamayanlarida ben cok garipsiyorum cok sacma

Bende kocaeli lıyım. Sizin sıkıntılarınızin çok daha fazlasını çektim ama dik durarak sert mesafe koyarak kurtuldum çok şükür iyi giden evliliği var. Sizin için sorun Olmazsa kocaeli nin hangi ilçesi malesef burada bölge bölge kalıplaşmış sorunlar var.
Evet soyleyince anlatamiyorum. Demek siz de bendensiniz. Anlarsiniz buradaki insanlarin farkli farkli davranislari var. Ama bolgesel tek tip. Değişik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back