Bir kere görümcenizin hareketlerinden rahatsız olduğunuzu açıkça belirtin. Ne demek emzirirken memenizin dibine kadar girmesi yahu? Rahat bıraksın şu insanlar biraz.
Diğer konuda ise eşinizle iletişiminizi bilemiyorum ancak ona da açıkça söylemekte fayda var. Sonuçta herkesin ikili ilişkileri farklı, kendi aranızda konuşurken nasıl konuşacağınızı başkalarına soracak değilsiniz. Ben anneme böyle böyle yazmıştım ancak ablan/kardeşin fotoğraflar için verdiğimde whatsapaa girip konuşmamı okumuş diye. Ben yine ayıp olmasın diye kendisine özür mahiyetinde bir mesaj yazdım bunun üzerine de bunları bunları yazdı, BİLGİN OLSUN diye anlatıyorum dersiniz. Yarın bir gün kendi ağızlarından konuyu anlatırlarsa farklı olabilir.
Ayrıca belki görümcenizin arkadasından küfür ettiniz, yani biz insanların bizim hakkımızda 3. kişilerle konuştuklarını bilsek herhalde yüzlerine bakmayız bir daha. Yeri geliyor kendi annemiz, babamız hakkında da söyleniyoruz yani.
İçinizi ferah tutun, duygularınızı açıkça ifade edin, görümce ile sınır koyun ve eşinize de üslubunca anlatın derim ben.
Bebeğinizi de eşinizle birlikte sağlıkla, huzur, mutlulukla büyütmenizi dilerim. :)