How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

İcim hiç rahat değil

ShellShock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
3.616
3.867
133
GÜNCELİ 6. SAYFADA

Merhaba hanimlar yine cikmazdayim ve yine buradayim... Dogum yapali daha bir hafta oldu normal dogum yaptim ve cok cok zor bir dogum oldu ölümden döndüm resmen cok kan kaybettim... yani kisaca bu konuda cok hassasim hala. Esim sagolsun hep yanimda olmaya calisiyor ama hala bir yetersiz kalmisim gibi bir dusunce var uzerimde ev isi yemek gibi. Yani biraz bunalimdayim. Birde bu bunalimin uzerine gorumcem ilk gunden beri sutun az sutun yetmiyor cocuk doymuyor vs . Diye diye esimin aklina girip mama aldirdi ve uc kez mama verdik bebege. Bunun akabinde cocuk kabiz oldu falan iki uc gece uyumadik bende sinirlendim ve bir daha mama falan vermeyecegim diyerek mamayi çöpe attim cok sukur sutumde geldi. Bu sefer ben emzirirken dibime kadar girip çocuğun sutu emip emmedigini izlemeye basladi. Yani mahrem falan kalmadi o kadar rahatsiz oldum ki anlatamam. Dogum sonrasi kilom kaldi haliyle ama oyke cok abartilacak kadar degilken alti aylik gibisin yok iste kizi dort yasinda babasina diyormuski shell yine hamile bunu anlatip guluyor. Zaten butun hamileligimi burnumdan getirmisti aldigim kilolarla ilgili simdi de bunlarla bunaltiyor. Her neyse bebek dogdugundan beri her gun gormeye geliyorlar bende bunaldim artik bugun aksam yemegi bile yiyemeden yine geldiler bende anneme mj attim yemek bile yemeden damladilar bu kadar olmaz valla diye sonra annemi whatsappta sessize aldim bir sey yazarsa bildirim gelmesin diye arka plandan da butun uygulamalari kaldirdim. Annem cevap yazmadi zaten. Bebek uyuyordu bugun yolladiginiz fotodan baska foto yokmu dediler esimde shellde cok guzel fotolar var gostersin dedi verdim teli fotolara bakti sonra whatsabima girmis mji okumus dediki yemek yiyin siz damladik bizde dedi. Ben sok oldum bu kadarina pes cunku ozelime kadar karistirmis. Bunlar gittiler kesin annesjne ve diger gorumceme anlatmistir onlarda cephe alicak bana. Bende mj attim abla telefonumu karistirmissin heralde o mja istinaden imada bulundun ama bende lohusayim bir anlik gafletle yazdim kusura bakma dedim. O da baya saydirmis biz sana neler yaptik sen ne yapiyorsun falan gibisinden nankormusum gibi vurgulama yapmis. Evet yaptilar iyilikleri cok oldu ama en az onlar kadar bende onlara iyiyim yardimci olmaya calisiyorum ozellikle devamli laf sokmasina ragmen bu kadina sabrediyorum hic kendini sorgulamiyor ben bu kiza ne yaptimda rahatsiz oldu diye. Esime solemicekmis ama bunlar bir sekilde duyurcaklar eminim. Esime karsi da vicdan azabi cekiyorum acaba kendisine soylesemmi diye ama soylersem olay buyur hani onlar soylerse esim bana sorarsa cok bunaltmisti beni sende sahitsin falan gibimi konussam... bana bir yol gosterin lutfen. Karisik yazdiysam kusura bakmayin lutfen resmen bunalima girdim bu olaydan sonra

Son düzenleme:
Kuzum bu kadar kasma kendini bebisin keyfini çıkar. Msj bahane olmuş çok da iyi olmuş boşver. Bi görümce olarak söylüyorum bazen gerçekten hiç cekilmez oluyorlar. Eşine de önce sen anlat madem annemle dertlsmeye ihtiyacım vardı filan diye.

Çok da önemli bir şey yazmamışsınız yani o anki sinir ve yorgunlukla yazdım dersiniz eşinize söylerlerse..
Daha bir hafta önce doğum yapmışsınız bir yandan bebek durmuyor zorla bakıyorsunuz gelen giden de çok
olup yemek yemeye bile vakit bulamayınca her insan aynı şeyi söyler. Zaten şu yeni doğum yapan kadının
evine doluşmayı hiç anlamıyorum bir rahatlık verin yahu.. Kendine mi baksın bebeğine mi baksın yoksa
bir de sizinle mi uğraşsın.. Saygısızlık ve düşüncesizlik resmen.

Kuzum bu kadar kasma kendini bebisin keyfini çıkar. Msj bahane olmuş çok da iyi olmuş boşver. Bi görümce olarak söylüyorum bazen gerçekten hiç cekilmez oluyorlar. Eşine de önce sen anlat madem annemle dertlsmeye ihtiyacım vardı filan diye.
Ben en cok kayinvalideme ve diger gorumceme uzuluyorum cunku diger gorumcem coj naif cok cok cok severim. Kayinvalidem elinden ne gelirse yapti benim icin arada onunlada anlasamam ama sirf ona sknirinden diger ikisinide üzdüm :(

Çok da önemli bir şey yazmamışsınız yani o anki sinir ve yorgunlukla yazdım dersiniz eşinize söylerlerse..
Daha bir hafta önce doğum yapmışsınız bir yandan bebek durmuyor zorla bakıyorsunuz gelen giden de çok
olup yemek yemeye bile vakit bulamayınca her insan aynı şeyi söyler. Zaten şu yeni doğum yapan kadının
evine doluşmayı hiç anlamıyorum bir rahatlık verin yahu.. Kendine mi baksın bebeğine mi baksın yoksa
bir de sizinle mi uğraşsın.. Saygısızlık ve düşüncesizlik resmen.
İcimi rahatlattiniz resmen :( birde akrabalarini agirladim 4. Gun dusunun halimi gelmeden yarim saat once arayip geliyoruz dediler... ama en cok kv ve diger gorumceme uzuluyorm kesin onlar cok uzulmustur simdi

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bebeğinizi de güle güle büyütün.
Görümcenizin davranışları çok bunaltıcı gerçekten. Kadın kadını anlamalı. Süt yetmeme konularında anneler yeterince hassas oluyorlar.
Annenize mesaj atmanıza ne gerek vardı onu anlamadım. Tamam onun girip okuması çok ayıp.Ama siz de çok doğru birşey yapmamışsınız. Bari herşey ortaya çıktı lafınızın arkasında durup ' eşimle pek yanlız kalamıyoruz bu aralar malum bebeği görmeye gelenler oluyor k yüzden biraz rahatsız oldum ' deseniz daha iyi olurdu sanki. O suçlamış siz suçu kabullenmişsiniz

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bebeğinizi de güle güle büyütün.
Görümcenizin davranışları çok bunaltıcı gerçekten. Kadın kadını anlamalı. Süt yetmeme konularında anneler yeterince hassas oluyorlar.
Annenize mesaj atmanıza ne gerek vardı onu anlamadım. Tamam onun girip okuması çok ayıp.Ama siz de çok doğru birşey yapmamışsınız. Bari herşey ortaya çıktı lafınızın arkasında durup ' eşimle pek yanlız kalamıyoruz bu aralar malum bebeği görmeye gelenler oluyor k yüzden biraz rahatsız oldum ' deseniz daha iyi olurdu sanki. O suçlamış siz suçu kabullenmişsiniz
Keske atmasaydim haklisiniz yada en azindan silseydim keske :(

Aman bırak terbiyesiz kadın tlfnu karıştırmasaymış ozaman asıl senin ona çemkirmen gerekiyor tlfnunu karıştırdığı için, boşver bu sayede gelmez sende rahat rahat bebeğini büyütürsün..kendini suçlama hiç.

Ben anlamiyorum bazen hemcinslerimi.Kadin zaten her firsatta laf soylemis uzaklasmak en iyisi.Tasaduf mesaji gormus anlamis iste istenmedigini sende ses etmeseydin bir daha gelmezdi.neden gorumcene mesaj atiyorsun abla yanlis anladin diye baksana yine saydirmis.Simdi dahada yuz goz olursunuz.

Bakın ben bir tıp öğrencisi olarak yazacağım, bunu bilmeye yetecek derecede okudum bu okulu, bebeğe anne sütü dışında bir şey vermeyin asla ama asla. Çok yanlış. Yetmiyo gibi sözlere tıkayın kulağınızı, doktorunuz mama ver demedikçe vermeyin. Çok net olmalısınız bu konuda.

Eşinizle de geri kalan konuyu konuşun bence duygularınızı anlatın onların size yaptıklarını vs hatta ağlayın bile.. biraz öyle mağduru oynayın annenize çok daraldığınız için anlık sinirle yazdığınızı söyleyin mesajı da gösterin. Çünkü o görümce çok belli eşinize olduğu gibi anlatmaz bire bin katar anlatır anasına kadar sövmüş olursunuz mesajda. Ayrıca o ne utanmaz görümceymiş ya mesajları karıştıran. Terbiyesiz. Eşine söylemicem lafı da Allah bilir sen anlatma da abartarak kendisi anlatsın diyedir.

İcimi rahatlattiniz resmen :KK43: birde akrabalarini agirladim 4. Gun dusunun halimi gelmeden yarim saat once arayip geliyoruz dediler... ama en cok kv ve diger gorumceme uzuluyorm kesin onlar cok uzulmustur simdi

Üzülmeyin halden anlayacak insanlarsa size çok da kızmamaları gerek.

Ne işleri var yahu akrabaların daha doğum yapalı 4 gün olan kadının evinde..
Bir bekleyin kırkı çıksın gidersiniz.
Sizin bu lafınıza alınan da yine düşüncesiz ve saygısız insanlardır o yüzden yok o mu kırıldı bu mu
darıldı diye düşünmeyin. Herkes biraz karşıdakinin halinden anlasın.

Aman bırak terbiyesiz kadın tlfnu karıştırmasaymış ozaman asıl senin ona çemkirmen gerekiyor tlfnunu karıştırdığı için, boşver bu sayede gelmez sende rahat rahat bebeğini büyütürsün..kendini suçlama hiç.
Esime soylerse esim kiyameti kopartir zaten daha oncede arkalarindan konusmustum :( birde kv ve diger gorumceme uzuluyorum çunku onlara degildi bu lafim onlarda alinmis olcak :(

Daha bir haftalık Doğum ne olacaktı ki ne bekliyorlar sizden anlamadım.
Diğer görümcenizi ve kv yi arayın ve psikolojinizin iyi olmadığı çok yorgun olduğunuzu ve bir anlık yanlış düşündüğünüzü söyleyin. Hiç uyumuyor bebek o ağlıyor ben ağlıyorum diyin ( genelde ilk bebekte öyle olur :) )

Sizi seven anlar özrünüzü kabul eder ve sizi rahat bırakır.
Sevmeyende istediğini düşünsün.

Direkt İletişim her zaman en iyi yoldur.

Esime soylerse esim kiyameti kopartir zaten daha oncede arkalarindan konusmustum :KK43: birde kv ve diger gorumceme uzuluyorum çunku onlara degildi bu lafim onlarda alinmis olcak :KK43:

Yerinde olsam ondan önce kendim söylerdim, ablan o akşam tlfnumu karıştırmış ayıp etti annemle yaZışmamı okumuş ne hakla okuyor diye. Canım bi sen değil çoğu gelinkv görümce arkasından konuşuyoruz haklarındaki düşüncelerimiZi bilmek istemiyolarsa kurcalamayacaklar ozaman herşeyi..Ha tamam msjı silerdin görmezdi ama bu senin düşüncen aklındanda silemezler ya ,bırak ne isterse düşünsün sen lohusasın insan da biraz anlayış olur..

Hiç muhattap olma. Muhtemelen tekrar tekrar lf sokacaktır. Duymamazlıktan gel. Kocana söylerse de telefonumu karıştırmış ayıp etmiş dersin. Bunaldım yazdım çok büyütülecek birşey yok diyerek konuyu kapat. Sakın ağız dalaşına girip konunun büyümesine izin verme.

Bu kadar alttan alarak ve afedersin ama ezik gibi davranarak haklı iken haksız konuma düşersin.En büyük terbiyesizlikleri görümcen yapmış.Sen emzirirken dibine daha dogrusu odana girmesi buyuk ayıp.Telefonunu karıştırmış olması ise affedilemeyecek bişey.Ben senin yerinde olsam telefonumu karıştırdığı için büyük olay çıkarırdımki senin lafın unutulup giderdi onun yaptıgı terbiyesizliğin yanında.Cok yüz vermişsiniz demekki telefonunuzu karıştırmaya cesaret edecek kadar.
Ayrıca çok geçmiş olsun saglıcakla buyutun yavrunuzu.

Ben anlamiyorum bazen hemcinslerimi.Kadin zaten her firsatta laf soylemis uzaklasmak en iyisi.Tasaduf mesaji gormus anlamis iste istenmedigini sende ses etmeseydin bir daha gelmezdi.neden gorumcene mesaj atiyorsun abla yanlis anladin diye baksana yine saydirmis.Simdi dahada yuz goz olursunuz.
Tesaduf degil resmen karistirmis telefonumu kiviriyor tesaduf gordum diye... bende sirf esimin hatirina ve kv ve dige gorumcem hatirina yazdim o mji keske yazmasaydim ama :(

Bakın ben bir tıp öğrencisi olarak yazacağım, bunu bilmeye yetecek derecede okudum bu okulu, bebeğe anne sütü dışında bir şey vermeyin asla ama asla. Çok yanlış. Yetmiyo gibi sözlere tıkayın kulağınızı, doktorunuz mama ver demedikçe vermeyin. Çok net olmalısınız bu konuda.

Eşinizle de geri kalan konuyu konuşun bence duygularınızı anlatın onların size yaptıklarını vs hatta ağlayın bile.. biraz öyle mağduru oynayın annenize çok daraldığınız için anlık sinirle yazdığınızı söyleyin mesajı da gösterin. Çünkü o görümce çok belli eşinize olduğu gibi anlatmaz bire bin katar anlatır anasına kadar sövmüş olursunuz mesajda. Ayrıca o ne utanmaz görümceymiş ya mesajları karıştıran. Terbiyesiz. Eşine söylemicem lafı da Allah bilir sen anlatma da abartarak kendisi anlatsın diyedir.
Bende sizin dediginiz gibi kendi sutumden haric hic birsey vermek istemedim cunku ilk gunler iki uc damlasi bile yetiyordu geldi gitti sutun yok cocuk ac sarilik olcak bak benim doktorum mama vermisti va diye diye esimi doldurdu o da ilk cocuk stresiyle aldi geldi mamayi :( onun vicdan azabini cekecegine benim mjlarimi karıştırıyor. Esime söylersem daha onceden de vukuatim var onlarin hakkinda konusmakla ilgili bu sefer aramiz acilir sutum bile gider :( ya insan dusunmez mi bu kiz zaten zor dogum yapti bunalmis daralmis olabilir ben de cok uzerine gittim birde utanmadan telefonunu karistirdim bari birsey demeyim demez mi ya. Yok biz senin icin neler yaptik neler yaptik. Yaparkende burnumdan getirdiniz ama

Üzülmeyin halden anlayacak insanlarsa size çok da kızmamaları gerek.

Ne işleri var yahu akrabaların daha doğum yapalı 4 gün olan kadının evinde..
Bir bekleyin kırkı çıksın gidersiniz.
Sizin bu lafınıza alınan da yine düşüncesiz ve saygısız insanlardır o yüzden yok o mu kırıldı bu mu
darıldı diye düşünmeyin. Herkes biraz karşıdakinin halinden anlasın.
Bunlar alinirlar ustune esime soylerler . Tabi biraz vicdanlari varsa lohusalik bittikten sonra soylerler... o da yoksa isabet olmus mjim diyecegim....

Back