İçim Ağlıyor.

Kocam iyi adamdır.
Yeminle benim dökülen gözyaşlarım onunkiyle karışır.
Ben bir ağlasam o üç ağlıyor.
O yüzden onun yanında da tutuyorum ya kendimi...

Gerçekten prenses gibi büyütüldüm.
Aşırı bir düşkünlükleri var.
Ama konu sadece patlıcan değil.
Hiç bir şeyi beğenmiyor,onaylamıyor.
patlıcan bahane.
o günün bahanesi de o olmuş.
tahmin ettiğim üzere ailen sana aşırı düşkün, aşırı korumacı.
daha önce bu konuyla ilgili hiç konuşmanız olmadı mı annenle veya babanla?

heh bende tam bunu demek istedim

Onu üzmekten de çok korkuyorum...

patlıcan bahane.
o günün bahanesi de o olmuş.
tahmin ettiğim üzere ailen sana aşırı düşkün, aşırı korumacı.
daha önce bu konuyla ilgili hiç konuşmanız olmadı mı annenle veya babanla?
Ameliyat öncesi bu kadar değildik.
Benim çizgilerim hep kalındı.
Ama ameliyat sonrası vicdanım sızlıyor her attığım adımda.
Ki hala evin en soğuk evladı benimdir.
Sarılayım,öpeyim yoktur bende kardeşlerim gibi. Onlar altlı üstlü otururken ben arka sokağı tercih etmiştim evlenirken bilerek mesela.
Buna da kızar bana laf geçiremez.

Haydaaaaaaaaaaaa 1 kg patlıcan nelere kadir olmuş. Annen babanı yanına göndermiş aradaki sorunu bulsun diye. Ne ilginç. Sorun patlıcan değil anam deseydin keşke.
Babam da biliyor bence.
Amma anneciğim artık onu nasıl dolduruyorsa?

Laalecim sen kv ni sürekli arayıp hal hatır soracak kadar iyi niyetli ve sıcakkanlısın diye biliyorum. Bunu öğrendiğimde zaten senin insanları çok önemsediğini, sencil olduğunu anlamıştım. Ama kendinden bu kadar ödün verme. Biraz bencillik iyidir

Böyle iki tane daha teyzem var onlarda aynı şekilde huysuz ve annen gibi hiçbirşeyi beğenmiyorlar herşeye karışıyorlar galiba yaşlılıktan ve hastalıkta katmerliyor

Kimisinede bakıyorum tatlı dilli uyumlu neşeli insanlar umarım bizlerin yaşlılığıda öyle olur.

Arka sokak fizan şam olmuş onlara

Lalecim icine attikca biriktikce daha da buyuk patliyor insan.
Annene cok gecmis olsun. Umarim vazgecer bu huyundan.

Çok çok teşekkür ederim
Yok kardeşlerim de elimden geleni yapıyordur eminim.
Ki onların evi daha da yakın.
Allahım büyüktür elbet...
Her kışın sabahı vardır muhakkak...

yaşlandıkça biz de mi böyle olacağız acaba?
anneni memnun edemezsin çünkü bu artık alışkanlık olmuş. hı hı deyip geçeceksin. kafana takmayacaksın.

kendi annem ve dedem de böyle. annem 62 yaşında, dedem 86. senelerdir böyleler.

Bazen oldukları gibi kabul etmek gerekiyor insanları. Anneniz de böyle bir insan demek ki. Eşim der ki herşeyi kişisel algılamadığında hayat senin için daha kolay olacak. Annenizin karakterinin hastalığıyla birlikte daha da keskinleşmesi biraz ağır gelmiş sadece. Olayların ya da sözlerin üstünde çok durmayın. Bunları ustaca manevralarla atlatmak mümkün aslını isterseniz.

Biraz politik olmak gerek bir süre. Bu olayda da odağı başka yere çekseniz sorun bitermiş gibi göründü bana. Canım pazarı dolaşmak istedi, gitmişken de birşeyler aldım dersiniz. Hep eşim alıyor, ben de dahil olmak istiyorum evin ihtiyaçlarına dersiniz. Kendimi böyle daha iyi hissediyorum dersiniz. Canım taze sebze, meyve koklamak istedi dersiniz vs.

Aile yapısına göre değişir gerçi ama biraz da evliliğimiz ve kendi ailelerimiz arasına sınır koymak iyidir diye düşünenlerdenim. Eşinizle ilişkiniz için yorum yapıldığında konuyu çevirin günlük muhabbetlere. Sizin eşinizle olan ilişkiniz size kalsın. Yorum yapılmasına izin vermeyin. Annenizi de idare edeceksiniz böyle böyle başka bir çözüm düşünemiyorum

Gerçekten prenses gibi büyütüldüm.
Aşırı bir düşkünlükleri var.
Ama konu sadece patlıcan değil.
Hiç bir şeyi beğenmiyor,onaylamıyor.

öncelikle geçmiş olsun, annen bişeyleri beğenedikçe onaylamadıkça siz kendinizi paralıyorsunuz gibi görünüyor, yani annen bu hareketlerinden çok karlı çıkıyor, çünkü kimse ona gereksiz kapris yaptığını söylemediği gibi, kaprislerinide besliyor
bu tavırları sayesinde kraliçeler gibi davrandırıyor kendine, neden vazgeçsin ki
zor insanlar böyledir, o zorluk çıkardığı insanlardan kazançları çoktur,(kazanç derken maddi demiyorum manevi kazanç onlara göre) kimse de dur demezse dozaj arttıkça artar

Genel itibariyle bu şekilde yaşıyorum inanın.
Patlıcan meselesini de pazarın oradaki kuaförüme gideceğimi anlattım,konu oralara geldi.
Yaklaşık 2 yıldır zaten he tamam,haklısın,süpersin,doğrusun şeklindeyiz ben,kardeşlerim,eşleri ve eş aileleri tarafından.
Sadece şu sabahtan beri farkettim ki yaşlar içime doğru akıyor artık...

yuhh dıyorum ...!! ben pazarı ve marketı hep kendım hallederım esıem kalırsa aç kalırız zaten )))) annenızde abartmıs durumu ama babanızın da gelıp bunu sıze sorması abez kaçmıs bellıkı adamı da etkılemıs, bunun ıcın uzulmeyın canım ıstedı aldım anne dyeın gecın

Çok teşekkür ederim.
Büyük ihtimalle de hiç kimse dur demeyecek,bu şekilde yaşlanacağız...

Yok zaten patlıcan bahaneydi.
Genel olarak hiç bir şey beğenmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…