• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim Ağlıyor.

Canımıniçi, başımıza şu rahatsızlık gelmeden önce zaten çok sınırlarım vardı.
Ama vicdanım sızım sızım ağlıyor yapamıyorum,uzak duramıyorum inan...
Ah be kuzum, sen çok iyi bir kadın çok iyi bir evlatsın, ailen için yüreğin titriyor, birde şu pis hastalık geldi, Allah şifa versin, sağlık versin anneciğine inşallah, o yüzden de anneciğine kızamıyorsun:( normalde gerçekten yeter diye avazın çıktığı kadar bağırman gereken bir durum ama ah işte söz konusu insanın anacığı olunca, birde hasta olunca susup sabır çekmekten başka birşey gelmiyor elden.

Tatlı tatlı kırıp incitmeden üzüldüğünü anlatma imkanın var mı? Annen zaten zor bir kadınmış fakat belki yüreğini açarsan değişir herşey.

Hepimize huzurlu haftalar olsun inşallah...
İşyerimdeyim ve gözyaşlarımı içime akıtmaktan birazdan patlayabilirim.
Çok fazla sıkıntılarımı paylaşabilen bir insan değilim,yanlışım olursa affola.
2 yılı geçti evliliğimizin üzerinden.
Tam evliliğimizin ikinci ayında,tam yılbaşı eğlencesi için gittiğimiz otelde,1 Ocak 2015'te başladı karmaşa...
O gün güzel anneciğimin eline gelen kitleyle İzmir'e dönüşümüz,doktor randevusu,ultrason,mr aniden ameliyata alınışı,kitleyi alacaz derken komple memenin alınışı,ardından koltukaltının temizlenmesi derken yarım saat diye girdiğimiz operasyondan 5,5 saat sonra çıkabildik.
Yeniden kontroller,mr,ped çekimi,radyoterapi derken zorlu bir sürece girmiş olduk. Herkes evliliğin ikinci ayında selfiler paylaşır biz annemin evinde ben annemle babamın yatak odasında yer yatağında kocam da benim bekarlık yatağımda yattık bir süre. Alsa yanlış anlaşılmasın 3 kardeşiz üçümüz de aynı özveriyi gösterdik/gösteriyoruz da. Bir defa offff demedik,pişman olmadık,yüzümüzü eğmedik.
Yüce Allahım hiç kimseye inşallah düşmanıma bile yaşatmasın,tecrübe etmişler bilir ki hasta için de hasta yakınları için de tarifi imkansız bir imtihan bu.
Evet, hep imtihan diye avuttum kendimi de biricik anneciğimi de.
Yaradana sığındık daima.
Şimdilerde daha iyiyiz sonsuz şükürler olsun.
Ancak annem...
Kişilik olarak zaten dominant bir hanımdır. Egosu okşansın,sen en güzelsin,sen en doğrusun dediğiniz zaman sizden iyisi yoktur. İnsanlarla aşırı samimi ilişkileri olduğu için çabuk parlar yeniden egosunu şişirmek için mesai harcamaya başlarsınız.
Şimdi bu rahatsızlıkla beraber bu huyları daha da keskinleşti maalesef. Hiç kimseyi,hiç bir şeyi beğenmiyor,nasıl beğenebilir ki en iyisi olduğu sürece di mi?
Aile olarak hemen hepimiz bu koşulları bildiğimiz için yaşam şartlarımızı ona göre düzenlemiştik ameliyat öncesi de sonrası da. Sadece şu ameliyat sonrası belki 5'e katlandı ona olan ilgimiz,sevgimiz,saygımız.
Ama yetmiyor...
Annem yetinmiyor.
Daha fazla ilgi daha fazla poh pohlama,daha fazla sen haklısınlar,daha fazla ziyaret,daha fazla ağırlanma.
Ki yani burada tarif edemem verdiğimiz ilgiyi.
En son cumartesi günü patlıcan aldım pazardan. Neden ben alıyormuş,neden kocam pazara çıkmıyormuş.
Allah aşkına kendi de çok iyi bilir ki evlendiğimizden beri pazar alışverişimizi kayınvalidem kayınpederim sevdiğimiz yiyeceklerden tek tek yapar,ekstra kendi taze bulduklarını da ekler ya kendileri taşır evimize ya da kocam iş çıkışı hem onları görür hem de malzemeleri alır. Gerçekten yılda ayda bir 1 kilo patlıcan almışım da ne olmuş. O beni düşünürmüş,yorulmamı istemezmiş,yazık değilmiymiş bana,ben onu anlamıyormuşum vs.
Cumartesiden beri hem bana hem kocama küs.
İnanın gözyaşlarımı yutup yutup arıyorum bazen açıyor soğuk soğuk konuşuyor bazen hiç açmıyor.
İşyerinde rahat rahat gözyaşımı dökemiyorum.
Eve gidince kocam kırılacak diye ağlayamıyorum.
Anneme uğradığında annem üzülecek diye ağlayamıyorum.
Bugün öğle tatilinde 1 saat yalnız kalırım doya doya bırakırım kendimi dedim onda da babam geldi,"kızım kocanla bir sorun mu var,neden sen patlıcanı aldın" diye. Yine ona da bir milyon laf anlattım gözpınarlarımı tuta tuta.
İnanır mısınız güneş gözlüğümü takıp eve/işe giderken yollarda,metroda ağlıyorum.
Saat Kulesi tek dostum olsun şu günlerde.
Yine diyorum Rabbim sabrını sen verirsin,sen büyüksün,sen isyan ettirme,anamızı babamızı,kocamızı,ailelerimizi sağlıkla başımızdan eksik etme inşallah.
Sırf içimi dökmek istedim...
Yine diyorum,ergenliğimden beri kendimi ifade etme problemim olduğunun da farkındayım,ancak bu kadar karalayabiliyorum.
Aşağı ineyim,bir sigara içeyim hemen dönerim.
Seviyorum hepinizi.
hastA bile olsa bunlari cektirmeye hakki yok

olaylar karşısında takındığımız tutum birazda karşımızdakine daha daha müdahalekar olma hakkı veriyor bence..
bir pazar alışverişine gelen tepkiye kadar daha önceki tepkileri biraz göğüsleyebilmiş olmak önemli sanırım ve bu da tamamen kişinin yapısıyla alakalı.. fazla duygusal ve ince düşüncelisiniz ..
benim anneminde tek göğsü alındı bütün bu yaşadığınız evreleri yaşadık ama buna rağmen bana bu şekilde gelinse içime içime ağlamak yerine dışıma dışıma çemkirirdim büyük ihtimal:)

Hepimize huzurlu haftalar olsun inşallah...
İşyerimdeyim ve gözyaşlarımı içime akıtmaktan birazdan patlayabilirim.
Çok fazla sıkıntılarımı paylaşabilen bir insan değilim,yanlışım olursa affola.
2 yılı geçti evliliğimizin üzerinden.
Tam evliliğimizin ikinci ayında,tam yılbaşı eğlencesi için gittiğimiz otelde,1 Ocak 2015'te başladı karmaşa...
O gün güzel anneciğimin eline gelen kitleyle İzmir'e dönüşümüz,doktor randevusu,ultrason,mr aniden ameliyata alınışı,kitleyi alacaz derken komple memenin alınışı,ardından koltukaltının temizlenmesi derken yarım saat diye girdiğimiz operasyondan 5,5 saat sonra çıkabildik.
Yeniden kontroller,mr,ped çekimi,radyoterapi derken zorlu bir sürece girmiş olduk. Herkes evliliğin ikinci ayında selfiler paylaşır biz annemin evinde ben annemle babamın yatak odasında yer yatağında kocam da benim bekarlık yatağımda yattık bir süre. Alsa yanlış anlaşılmasın 3 kardeşiz üçümüz de aynı özveriyi gösterdik/gösteriyoruz da. Bir defa offff demedik,pişman olmadık,yüzümüzü eğmedik.
Yüce Allahım hiç kimseye inşallah düşmanıma bile yaşatmasın,tecrübe etmişler bilir ki hasta için de hasta yakınları için de tarifi imkansız bir imtihan bu.
Evet, hep imtihan diye avuttum kendimi de biricik anneciğimi de.
Yaradana sığındık daima.
Şimdilerde daha iyiyiz sonsuz şükürler olsun.
Ancak annem...
Kişilik olarak zaten dominant bir hanımdır. Egosu okşansın,sen en güzelsin,sen en doğrusun dediğiniz zaman sizden iyisi yoktur. İnsanlarla aşırı samimi ilişkileri olduğu için çabuk parlar yeniden egosunu şişirmek için mesai harcamaya başlarsınız.
Şimdi bu rahatsızlıkla beraber bu huyları daha da keskinleşti maalesef. Hiç kimseyi,hiç bir şeyi beğenmiyor,nasıl beğenebilir ki en iyisi olduğu sürece di mi?
Aile olarak hemen hepimiz bu koşulları bildiğimiz için yaşam şartlarımızı ona göre düzenlemiştik ameliyat öncesi de sonrası da. Sadece şu ameliyat sonrası belki 5'e katlandı ona olan ilgimiz,sevgimiz,saygımız.
Ama yetmiyor...
Annem yetinmiyor.
Daha fazla ilgi daha fazla poh pohlama,daha fazla sen haklısınlar,daha fazla ziyaret,daha fazla ağırlanma.
Ki yani burada tarif edemem verdiğimiz ilgiyi.
En son cumartesi günü patlıcan aldım pazardan. Neden ben alıyormuş,neden kocam pazara çıkmıyormuş.
Allah aşkına kendi de çok iyi bilir ki evlendiğimizden beri pazar alışverişimizi kayınvalidem kayınpederim sevdiğimiz yiyeceklerden tek tek yapar,ekstra kendi taze bulduklarını da ekler ya kendileri taşır evimize ya da kocam iş çıkışı hem onları görür hem de malzemeleri alır. Gerçekten yılda ayda bir 1 kilo patlıcan almışım da ne olmuş. O beni düşünürmüş,yorulmamı istemezmiş,yazık değilmiymiş bana,ben onu anlamıyormuşum vs.
Cumartesiden beri hem bana hem kocama küs.
İnanın gözyaşlarımı yutup yutup arıyorum bazen açıyor soğuk soğuk konuşuyor bazen hiç açmıyor.
İşyerinde rahat rahat gözyaşımı dökemiyorum.
Eve gidince kocam kırılacak diye ağlayamıyorum.
Anneme uğradığında annem üzülecek diye ağlayamıyorum.
Bugün öğle tatilinde 1 saat yalnız kalırım doya doya bırakırım kendimi dedim onda da babam geldi,"kızım kocanla bir sorun mu var,neden sen patlıcanı aldın" diye. Yine ona da bir milyon laf anlattım gözpınarlarımı tuta tuta.
İnanır mısınız güneş gözlüğümü takıp eve/işe giderken yollarda,metroda ağlıyorum.
Saat Kulesi tek dostum olsun şu günlerde.
Yine diyorum Rabbim sabrını sen verirsin,sen büyüksün,sen isyan ettirme,anamızı babamızı,kocamızı,ailelerimizi sağlıkla başımızdan eksik etme inşallah.
Sırf içimi dökmek istedim...
Yine diyorum,ergenliğimden beri kendimi ifade etme problemim olduğunun da farkındayım,ancak bu kadar karalayabiliyorum.
Aşağı ineyim,bir sigara içeyim hemen dönerim.
Seviyorum hepinizi.
kendimi gördün bu yazdıklarında ama ne olursa olsun onu kirmamaya çalışıyorum yinede çünkü kaybedersem bir daha annem geri gelmeyecek ve bende anne oluyorum onu şimdi çok daha iyi anlıyorum

Lale
Allah annene acil şifalar versin
Senin yorumlarından anladığım kadarıyla yemekle felan esin ilgileniyordu
O yüzden ailende sana karşı hassas oldukları için böyle düşünmüşlerdir
Bende olsam düşünürdüm yani :KK66:
Amin inşallah güzelim.
Evet Allah'ım razı olsun inşallah kocam yapar her yemeği.

Ağla be lale..ne kadar ince düşüncelisin. Bana da bi ara çok geliyordu ağlamak walla iş arkadaşı demiyordum,erkek demiyordum deli gibi ağlıyordum, adamların bi kravatına burnumu silmediğim kalmıştı :KK42: nerde geliyorsa orda koyveriyordum:eek: eşinle paylaşmayacaksın da kimle paylaşacaksın hem
Çok teşekkür ediyorum.

Saglık sıkıntıları olmasa da yaşlılıktan kaynaklanan sorunlar nedeniyle yine benzer huysuzlukları yapabilirlerdi.
Siz üstünüze düşeni fazlasıyla yapmışsınız zaten. Geçmişte kalan şeyler için daha fazla kaygılanmayın, o konuyu siz de geçmişte bırakın.

Stres, üzüntü olmasın diye daha da özverili yaklaşıyorsunuz ancak karşınızdaki kişiler aileniz dahi olsa suistimal edebiliyor.
Peki sizin hayatınızda stresten kaynaklanan sorunlar oldugunda kim çözecek?

Huysuz veya tatminsiz insan her koşulda aynıdır. Onları memnun etmek icin kendinizi daha fazla hırpalamayın.
Haklısınız herşey daha iyi olacak inşallah.

Cok gecmis olsun . Cok iyi bilirm bu aciyi yasadiklarimizi babam akciger kanseriydi cok zorlu bi surecti.Babacgimda en ufak seye sinirlenirdi kuserdi.Ama ilaclrdan acilarindandi keske yasasa ayaklarinn altını opesem bagirsa cagirsa küsse surat yapsa herseyine hasret kaldim.Hasta olsa olmese ömrümü ugruna feda edebilirdim.Cok zor geçti o hastalik süreci.Yasamayan bileemz.Annecigine kirilma darilma bi varlar bi yoklar.Hastaligina ver.Yasadiklarina ver.Hepsi geçiyor..Babacgimn guzel kalbindayanamadi bzii babasiz birakti.Bende oyle üzülür aglar kahrolurdum yanında ağlayamazdm bazen sacama sapan sarkida aglamk icin yer arardm Allah yardimcinz olsun
Ah kıyamam nurlar içinde yatsın inşallah.
Ben de kendimi hep teselli ediyorum şükür sağ diye.

Laale Laale yorumlarından tanıdığım kadarıyla biliyor ve seviyorum seni. Çok naif bir kadınsın, benim kafama takmayacağım gülüp geçeceğim şey üzmüş ağlatmış seni. Akıl veremeyeceğim ama bu da geçer Ya Hu.
Ah çok teşekkür ederim.
Çok mutlu ettin beni.
Allah'ım hep güldürsün hepimizi inşallah.

olaylar karşısında takındığımız tutum birazda karşımızdakine daha daha müdahalekar olma hakkı veriyor bence..
bir pazar alışverişine gelen tepkiye kadar daha önceki tepkileri biraz göğüsleyebilmiş olmak önemli sanırım ve bu da tamamen kişinin yapısıyla alakalı.. fazla duygusal ve ince düşüncelisiniz ..
benim anneminde tek göğsü alındı bütün bu yaşadığınız evreleri yaşadık ama buna rağmen bana bu şekilde gelinse içime içime ağlamak yerine dışıma dışıma çemkirirdim büyük ihtimal:)
Ah çok geçmiş olsun.
Rabbim tekrarını göstermesin inşallah.

kendimi gördün bu yazdıklarında ama ne olursa olsun onu kirmamaya çalışıyorum yinede çünkü kaybedersem bir daha annem geri gelmeyecek ve bende anne oluyorum onu şimdi çok daha iyi anlıyorum
Ben de anne deyince akan sular durur.
Kayınvalide düşkünlüğüm bile bundandır aslında.
Allah'ım kolay ve huzurlu doğum nasip etsin inşallah.

Ah be kuzum, sen çok iyi bir kadın çok iyi bir evlatsın, ailen için yüreğin titriyor, birde şu pis hastalık geldi, Allah şifa versin, sağlık versin anneciğine inşallah, o yüzden de anneciğine kızamıyorsun:KK43: normalde gerçekten yeter diye avazın çıktığı kadar bağırman gereken bir durum ama ah işte söz konusu insanın anacığı olunca, birde hasta olunca susup sabır çekmekten başka birşey gelmiyor elden.

Tatlı tatlı kırıp incitmeden üzüldüğünü anlatma imkanın var mı? Annen zaten zor bir kadınmış fakat belki yüreğini açarsan değişir herşey.

Ah benim güzelim...
Zaten burada bir sen bir de buradaki Facebook'ta ekli olan arkadaşlarım biliyor durumu.
Hatırlarsan ilk ameliyat dönemi durgunluğumu hissedip sen gelmiştin noluyor sana diye.
Canım benim, Rabbim çok büyük. Elbet hayatımız yoluna girecek inşallah.
Senin vesilenle dua eden, şifa dileyen, yardımcı olan, fikir veren, beni dinleyen, bir cümle de olsa yorum yazan herkese çok teşekkür ederim.
İçimi döktüm rahatladım.
Ben yine kırmızı rujumu sürüp gülümserim, Yüce Rabbim yeter ki güç versin inşallah.
Onun hazinesi çok geniş, ne istersen onu verir der anneciğim, haklıdır elbet.
Mümkünse konumuzu kapatabilir miyiz?
Hepimizi çok seviyorum ve çok öpüyorum.
Hepimizie iyi geceler, Allah'ım rahatlık versin inşallah.

Back