- 2 Aralık 2014
- 172
- 207
- 23
basladiniz mi merak ediyrm insallah ise yatarBen de yarin basliyorum,bi de bunu deneyelim bakalim 10 kg vermem lazim
basladiniz mi merak ediyrm insallah ise yatar
Baslayamadim ya yas medine hurmasi bulamadim,kurusunun da seker orani yuksek oldugu icin cesaret edemiyorum.oneriniz varsa deneyelim
Hurma bitkisi içerdiği demir ve potasyum mineralleri ile metabolizma hızını artırıcı etki yaratıyor. Tabi buna bir de bol miktarda lif barıdırmasını da ilave edebiliriz. 150 gram hurma da yaklaşık olarak 250 kalori var. Yaş hurmanın 150 gramında ise 100 kalori bulunuyor. Yani hurma ile zayıflamayı düşünüyorsanız yaş hurma tüketmenizde fayda var diye düşünüyorum. Ama diğer yandan da kurutulmuş hurma, şeker bakımından çok daha yoğun olduğu için kan şekerini yani kandaki glisemik düzeyi dengelemekte ve açlığı bastırmaktadır. Yemeklerden 40 dakika kadar önce 4 adet yaş hurma ya da 2 adet kuru hurma tüketirseniz öğüne oturduğunuzda iştahınız önemli derecede gitmiş olacaktır.
hurma yoğurt diyeti zayıflama
hurma yoğurt diyeti zayıflama
Hurma, folat ve A, B, C vitaminleri bakımından da bir hayli zengindir. Ama yukarıda da ifade ettiğimiz gibi tam manasıyla demir ve potasyum deposudur. Bu iki mineralin yeterli düzeyde alınması, hücre içi yağ yakımını hızlandırmakta ve vücudun oksijen harcamasını artırmaktadır. Bu her iki etki de metabolizmayı hızlandırmak manasına geliyor. Hurma ayrıca kansızlık, kabızlık ve bahar yorgunluğu, halsizlik gibi sağlık sorunlarına bitkisel çözüm sunuyor.
Hurma ve Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır?
Arap ülkelerinde meşhur bir meyve olan hurma, yoğurt ile birlikte tüketildiğinde çok etkili bir diyet meyvesi haline dönüşüyor. Peki yoğurt ve hurma diyeti nasıl uygulanır.
Günlük 21 hurma tüketme iznimiz olacak. Ve bunun yanında 3 kase yağı alınmış yoğurt tüketeceğiz. 7 günlük bir kürden sonra ortama 1 haftada 5 kilo zayıflama hedefini tutturma ihtimali çok yüksek. 3 öğün sabah öğle ve akşam 1 kase yoğurt ve yanında 7 adet yaş hurma tüketeceğiz. Başka bir şey tüketmeyeceğiz. Şimdi kimi arkadaşlar besleyicilik yönünden bu hurma diyeti nin tek yönlü olduğunu düşünebilirler. Ama yoğurtta bulunan kalsiyum, vitaminler ve proteinler ile hurmada bulunan A vitamini, D vitamini, B1 vitamini, B6 Vitamini, C vitamini ile Demir, potasyum, folat, magnezyum, çinko gibi mineraller, vücudunuzun dinç ve sağlıklı bir biçimde bu 7 günlük diyet süresini atlatmasını sağlayacaktır. Yakın bir arkadaşımdan öğrendiğim bu yoğurt ve hurma diyeti ile o arkadaşım 7 günde 4 kilo zayıflamıştı ve diyet sonunda asla halinden şikayetçi değildi.
Diyet süresince yoğurt hem tok tutacak hem de proteinler ile sizleri besleyecek, hurma ise içerdiği lifler ve karbonhidratlar ile hazmı çalıştıracaktır. Yoğurdu buzdolabından yeni çıkartılmış biçimde soğuk bir vaziyette tüketmenizi tavsiye ediyorum. Böylece vücut metabolizması yoğurdun yaydığı serinliği ısıtmak için fazladan kalori harcayacaktır. Bu da yağ yakımı manasına geliyor.
Yaş veya Kuru Hurma Zayıflatırmı
Gördüğünüz gibi hurma, içerdiği meyve şekeri (fruktoz) ile kan şekerini dengeliyor ve barındırdığı selülöz den oluşan lifler ile bağırsakları bir hayli çalıştırıyor. Bu haliyle bile yemeklerden önce tüketilse 1 ayda 2-3 kilo doğal yollardan zayıflama sağlama potansiyeline sahip bir meyvedir. Herkese bolca tüketmesini öneririz. Zira kutsal kitabımız Kuran da da hurmadan bolca bahsedilmektedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?