HPV taşıyan var mı ?

Sn aborjinos merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşurşunuz.
HPV virüsünün tek bulaşma yolu cinsel ilişki değildir. Ağırlıklı olarak cinsel ilişkiyle bulaşsa bile tek bulaşma yöntemi cinsel ilişki değildir yani.
Araştırmalar gösteriyor ki tokalaşma esnasında bile HPV virüsünün bulaşması mümkün.
Bu nedenle bence eşler arasındaki sakadatten çok, korunma yöntemleri üzerine odaklanmak gerekiyor.
Çünkü siğile neden olan HPV türü yerine, kansere neden olan HPV türünün de size bulaşma ihtimali her daim var.

Aslinda internetten okudugum kadariyla sizin dediginiz dogru. Fakat doktoruma özellikle sordum ve bana bunun bulasma sebebinin sadece cinsel temasla olabilecegini söyledi.O yüzden bende gereki testleri yaptirdim hem kanser testi hem bu virüsü tasiyorsam eger türünü ögrenebilecegim testi. 10 gün sonrasini bekliyoruz. Umarim bu virüsü tasimiyorumdur ve umarim ciddi bi rahatsizligim yoktur. Internetten arastirdigim kadariyla benim sigillerim yok. sadece cok kücük et kalkmasi gibi minik minik seyler var ve o kadar karisik bi durum ki bu doktora mi inanayim internette yazanlara mi? simdilik sonucu bekliyorum ama eger pozitif cikarsada bunun bana nasil bulastigini yada ileride ne yapmam gerektigini ögrenmek istiyorum. Birde bu virüsü atmanin gecirmenin bi caresi yokmu ben hayat boyu bununlami yasamak zorundayim? mafoldumben

Canım benim bildigimde bu virüs sadece cinsel iliskiyle kadından erkeğe erkekten kadına geciyo yani doktorlarımızın ortak görüşü bu sende de yoktur önemli bisey inşallah yüreğini temiz tut gecmis olsun

Bence bazı doktorlar kendi işlerini kolaylaştırmak için sadece cinsel ilişki ile bulaştığını söylüyorlar. Çünkü birçok güvenilir ıngilizce web sitesinde yapılan klinik çalışmalarda HPV virisünün tırnak altında bile yaşayabildiği yazıyor.
Bu noktadan yola çıkarak da HPV'nin her türlü tensel temas ile bulaşabileceğine dikkat çekiliyor.
Sn aborjinos, bence şu an boşuna endişelenmeyin. Çünkü artık yapacak bir şey yok.
Test sonuçlarını bekleyelim.
Eğer test sonuçlarınız temiz çıkarsa başta rahim ağzı kanserine neden olan HPV türü olmak üzere birçok farklı HPV türüne karşı koruma sağlamanız amacıyla rahim ağzı kanseri aşısı olmanızı öneririm.
Eğer pozitif çıkarsa yine aşılanmanızı önereceğim çünkü o zaman da henüz size bulaşmamış olan türlere karşı koruma sağlamış olacaksınız.
**
Bir de lütfen başka bir doktora daha danışın

benimde iki yıl önce genital bölgemde siğiller oluştu doktora gittim eve bana bunun bir kaç çeşidi olduğunu bende olanın kanser yapıcı olmadığını istersem alabileceğini söylesi ben de istemedim ve 1 hafta sonra kendiliğinden geçti ve bir daha da çıkmadı alındığı zaman tekrar çıkacağını söyledi.

Forumdaki başka bir başlığa da yazdım ama burada da paylaşmanın mantıklı olacağını düşünüyorum.
Bence tüm kadınların okuması gerekiyor bu yazıyı. Bu yazıda rahim ağzı kanserine karşı aşılanmanın ne kadar önemli olduğu apaçık anlatılıyor.
Ayrıca tek bulaşma yönteminin cinsel ilişki OLMADIĞININ DA altı çiziliyor.
Forumdaki mesaj sayım az olduğu için haberin link'ini yayınlıyamıyorum.
Onun yerine haberin tamamını buraya copy/paste ediyorum:)

RAHıM AĞZI KANSERıNıN YÜZDE 80’ı ÖNLENEBıLıR

Brüksel’de düzenlenen zirveden sevindirici bir sonuç çıktı: ‘Tarama yöntemleri ve aşıyla hem hastalık, hem de ölümler azaltılabilir.’

Tüm dünyada her yıl yaklaşık 500 bin kadında görülen ve 200 bininin hayatını kaybetmesine yol açan rahim ağzı kanseri (serviks) vakalarının yüzde 80’inin tarama yöntemleriyle ve aşı uygulamalarıyla önüne geçilebileceği bildirildi. Avrupa’da halen herhangi bir zamanda serviks kanserine yakalanmış (tedavi edilen veya edilmeyen) kadınların sayısı 225 bin üzerinde.
Avrupa Rahim Ağzı Kanseri Birliği’nin Brüksel’de 4’ncü Avrupa Serviks Kanserini Önleme Haftası nedeniyle Avrupa Parlamentosu’nda düzenlediği zirve toplantısına pek çok Avrupa ülkesinden katılan temsilciler, konunun önemine ve kendi ülkelerinde gerçekleştirilen uygulamalara ve rahim ağzı kanserinin son durumuna dikkat çektiler. Avrupa Birliği’ne üye olsun olmasın tüm ülkelerde hükümetlerin dikkatini çekebilmek ve desteğini alabilmek amacıyla düzenlenen toplantılarda tarama yöntemlerinin ve serviks kanserine yol açan HPV virüsüne karşı geliştirilen aşının yararlarıyla ekonomik boyutu tartışıldı, serviks kanserini önlemenin en etkili yolları üzerinde duruldu.

Tamamen önlenebilir bir hastalık
Avrupa Serviks Kanseri Birliği (ECCA) Başkanı Prof. Dr. Philip Davies, her yıl Batı Avrupa’da 23 bin yeni vakaya, 10 bin ölüme yol açan, Avrupa genelinde ise toplam 60 bin yeni vaka ve 30 bin ölüme neden olan rahim ağzı kanserinin tamamen önlenebilir bir hastalık olduğunu vurguladı. Hastalığın önüne geçmede önlerinde iki çözüm yolunun bulunduğunu kaydeden Prof. Davies, bunları HPV aşısı ve tarama programları olarak sıraladı. Avrupa Servikal Kanser Birliği’nin ana amacının bu hastalığa karşı bilgi düzeyini ve korunma konusunda toplum bilincini artırmak olduğunu söyleyen Prof. Davies, “Serviks kanseri Avrupa’da önemli bir halk sağlığı sorunu. Kadınlara düzenli yapılacak pap smear testi, HPV testi ve çok etkili olan HPV aşılarının yapıldığı iyi organizasyonlarla rahim ağzı kanseri vakalarının yüzde 80’i önlenebilir” diye konuştu.
Davies, ülkelerin yapacağı aşılama programlarına Avrupa Birliği fonları, Dünya Bankası ve IMF gibi kuruluşların destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.
Toplantılarda serviks kanseri taramalarının 3 - 5 yılda bir düzenli yapıldığı ülkelerde hastalığın görülme sıklığının yüzde 80 düştüğü vurgulanırken HPV aşısının özellikle ergenlik dönemindeki (12 - 13 yaşından itibaren) genç kızlara yapılması önerildi.

AVRUPA’DA EN YAYGIN ıKıNCı KANSER TÜRÜ
- Serviks kanseri, 15 - 44 yaş grubundaki genç kadınları etkileyen ikinci en yaygın kanser türü. Avrupa’da yaşayan kadınlar arasında ise en yaygın kanser türleri arasında yedinci sırada.
- Sosyo ekonomik durumun düşük olduğu Doğu Avrupa, hastalığın en sık görüldüğü bölgelerden. Buna göre Romanya’da yaşayan bir kadının serviks kanserinden ölüm riski Finlandiya’da yaşayan hemcinsine göre 11 kat fazla. Yine bu risk Litvanya’da yaşayan bir kadında 8 kat, Bulgaristan’da yaşayan kadında 7 kat daha fazla.
- Rahim ağzı kanserine yol açan HPV virüsünün iki tipi (HPV 16 - HPV 18) vakaların yüzde 70’inden sorumlu.
- Cinsel yolla bulaşan HPV virüsünün yol açtığı enfeksiyonların çoğu belirti vermiyor. Enfeksiyonlar özellikle 18 - 25 yaş grubunda yüksek oranda görülüyor.

AYŞEGÜL AYDOĞAN ATAKAN Brüksel

Arkadaşlar bende HPV çıkmıştı ve bunun için 3 ameliyat gecirdim (2 kere nüksetti yani). 1.5 yıldan beri bir şey yok görülüyor. Rutin jinekolojik kontrollerin aksatılmadan yapılması gerekiyor. Belirtilerin ortaya çıkmadan saptanması önlem alınması için birebir. Ameliyatları da çok kolay. Bir çok kadın bunun varlığından habersiz yaşıyor. Özellikle ülkemizde. Ortaya çıktığında ise çok geç olabiliyor. Sağlık dolu günler...

Sn Slayer öncelikle geçmiş olsun.
Çok haklısnız jinekolojik muayene çok öenemli. ış işten geçmeden teşhis anlamında büyük kolaylıklar sağlıyor.
Ben imkanı olan tüm kadınlara bir an önce rahim ağzı kanseri aşısı yaptırmalarını öneriyorum. Böylece düzenli olarak jinekolojik muayene yaptırmaktan bir daha ileri giderek yüz yüz korunma sağlaabileceğini düşünüyorum.
Bu arada ülkemizde birçok kadının rahim ağzı kanserinden habersiz yaşadığı konusunda da size katılıyorum.
O nedenle de olur olmaz her yerde bildiklerimi diğer kadınlarla da paylaşıyorum.

merhaba slayer bende hpv virüsü taşıyorum geçen sene mayıs ayında öğrendim cin3 vardı leep yapıldı.cin 1 ve 2 ye geriledi şimdi krioterapi yapıldı..tekrar kontrole gidicem.birşey sormak istiyorum geçirdiğin operasyonlar ve aşamalr nedir? bukonu hakkında acayip bilgiliyim ama yaşayanların tecrübelerini öğrenmek istiyorum..geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun. hastalıgın kuluçka süresi 2 veya 6 ayda degişir. daha önce smear testi yaptırmadınızmı evlenirken. yani öncesinde böyle bir rahatsızlıgınz varmıydı. cünkü %97 cincel yolla bulaşan bi hastalık. eşiniz inaktif olup virüsü size enfekte etmiş olabilir. eşinizi de bence doktora götürmelisiniz. öyle bir sorun söz konusuysa bu tip rahatsızlık ilerde daha cok canınızı yakabilir. yada eşiniz sizdende hpv kapmış olabilir.

merhaba kızlar öncelikle konuyu acan arkadaşa çok geçmiş olsun.
bende smear testi yaptırdım ve sonuç sadece servisit belirtileri diğer şeyler normal sorun yok doktorum rahimde iltihap belirtileri görülmüş dedi internetten araştırdım ne kaşıntı ne yanma ne akıntı ne de koku hiçbiri yok bende bunu takip edecek doktorum ama sanırım benimkisi en hafif olanı çünkü hiçbir belirtisini yaşamıyorum.
acaba rahimde iltihabı olan arkadaşlar varmı?
ya telaşlanılacak birşeymi?
bebek sahibi olmak istiyorum doktorun vereceği ilaçla hemen atlatılabilinir mi?

bu nedır ya çok korktum. hepımız rısk altında mıyız? tensel temasla bile bulaşabılıyorsa demek herkes risk grubunun ıçınde.

tensel temasla değil cinsel ilişkiyle bulasıyor.
bakire olupta bu hastalığı tasıyan gördünüz mü hiç?
geçmiş olsun.

merhaba benim ve erkek arkadaşımın genital bölgesinde sivilce gibi şeyler çıktı. acaba hpv mi kaptım. bir site buldum hpv.gen.tr diye biraz korktum açıkçası kanser riski falan diyor. ne yapmam lazım? erkek arkadaşım da muayene olmalı mı erkeklerde de hpv oluyor mu? bir de tek eşli bir ilişkimiz var nasıl bulaşmış olabilir ki bize bu?

merhaba arkadaşlar bende 1 sene önce rahımde sıgıller cıktı doktora sordum neden dıye oluyor bazen dıye fazla konuşmak ıstemedi ben eşimın 2cı esiyım dedım benım eşimın 2 eşi var dedım onunlada benımlede ilişkisi var dedım doktor gulmeye başladı ve konuştu hastalara soyleyemıyoruz bunu dedı eşinı aldatan kocaların ve yada cok eşlı adamların eşlerınde cıkıyomuş bu yanı 3 bı kişi olursa oluşuyomuş yada daha önceden ilişki yaşamış erkeklerden bulaşıyomuş
yanı kadınlardan uremıyolarmış kocalar bulaştırıyomuş bu hastalıgı bılgınız olsun dıye dedım benım doktorum boyle soyledı yuzde 95 cınsel yolla bulaşıyomuş tabıkı ıstısnalarda vardır ama cogunluk cınsell yolla

hımmmm öğrendiğim iyi oldu bak ......olumunekankayizsmileşimdilik bişey yok ama ilerde lazım olabilir eyvahedigeldismileAllah korusun tabide bir köşede kalsın :2:a.s.

Merhaba arkadaşlar,

Öncesinde birşey yok gibi geliyor, bende eşimdeki siğilleri et beni gibi zararsız sanıyordum. 1 senedir evliyim. hemen almışım demekki. HPV yüksek risk grubu 31 39 virüsleri pozitif çıktı. kolposkopi biyopsiye gireceğim. smearimde de üritiker aktif yazıyordu. Biyopsi olmadan dr bişey söylemedi ama surat ifadesi kansermişim gibiydi.

Siğilim yok ve vajinal muayenelerim temizdi...

Acaba bu şekilde bir rahatsızlık yaşayan varmıdır, deneyimlerine çok ihtiyacım var, çook korkuyorum

HPV 16 taşıdığımı tesadüfi bir şekilde öğrendim. Sessiz ilerleyen bir virüs ve kansere sebep oluyor. Hanımlar smear testlerini ihmal etmeyin lütfen. Ben kendime her konuda çok dikkat eden bir bayanım ama dikkat yetmiyormuş, insan kendi başına gelmez sanıyor. Kadın olmak hem zor hem güzel :) Herkese acil şifalar.

Bende senin gibi idim BEE PROPOLİS® / Extract ile tanıştıktan sonra herşey normale döndü çok şükür.
En az 6 ay kullanman gerekiyor bilgin olsun. 20 damla sıcak su veya sütün içine damlat iç. Eczanelerde satılıyor.

BEE PROPOLİS® / Extract gönüllü tanıtımını yapıyorum artık beni bir çok dertten kurtardı.

BEE PROPOLİS® / Extract ilgili klinik çalışma http://www.kadinlarkulubu.com/jinek...al-sigillerhpv-human-papilloma-virus-743.html

canım çok geçmiş olsun Allah acil şifanı versin İnşallah temiz çıkar moralini bozma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…