Sanırım bir süredir foruma bağlanamıyorsunuz, diğer topic'te sorduğunuz fiyat sorusua cevap verilmiş. Siğil yaktırmak için hanımlar 400 - 500 - 600 TL gibi paralar ödüyorlarmış.
Sanırım bu yakma işlemini yaptırdıkları yere göre değişiyordur ama 400 lira bile desek aşıyla kıyaslandığında çok pahalı.
Aşının her bir dozu 268 TL. Üç doz toplamda altı ay içinde yapılıyor. Yani sizin başka bir topic'te yaptığınız hesaba göre 134 lira aylık taksitle ödeniyor:)
lutfen herkes cok dıkkat etsın.mutlaka smear yaptırın.bu kansere sebep olan bır vırustur...herkes cok dıkkatlı olmalı
Sevgili sidelya79
o topicte arkadaşlar ağırlıklı olarak siğillerden kurtulmanın yollarını arıyorlar.
bana bu topic daha az mesajın bırakıldığı, daha faydalı bilgilerin paylaşıldığı ve korunma yöntemlerinin anlatıldığı bir yer gibi görünüyor.
o nedenle benim ricam buradan devam edilmesidir.
Sonuç olarak benim geldiğim noktada edindiğim fikir şudur.
HPV'ye karşı iki farklı yol izlenmeli. Gerçi ikisi de aynı kapıya çıkıyor ama yine de anlatmalıyım
İlkinde size şimdiye kadar HPV virüsü bulaşmadığını varsayacağız. Bu durumda hemen Gardasil aşısı olmalısınız ve başta rahim ağzı kanseri olmak üzere, HPV'nin birçok farklı etkisinden korunmuş olursunuz. Hatta sadece kendinizi değil, çevrenizdeki insanları da korumuş olursunuz.
İkincisinde size şimdiye kadar HPV'nin herhangi bir türünün bulaştığını varsayacağız. Bu durumda bir yandan size bulaşan HPV türünden kurtulmaya çalışırken diğer yandan da yine en kısa zamanda aşılanmanız gerekiyor. Çünkü herhangi bir türdeki HPV ile temas etmiş olmanız, gelecekte diğer türlerle de karşılaşma riskinizin yüksek olduğunu gösterir. O nedenle diğer türlere karşı korunmak için aşılanmalısınız. Ve bence seçeceğiniz aşı yine Gardasil olmalı.
Eğer zaten HPV'nin başta siğil olmak üzere bazı etkilerinden muzdaripseniz aşının fiyatını dert etmemeniz gerektiğini çok iyi biliyor olmalısınız. Çünkü tek bir siğil yaktırmak için 400 lira ile 600 lira vermeniz gerekirken bu paraya aşı olup, koruma saplayabileceğinizi artık biliyor olmalısınız.
ah hanımlar hiç sormayın.bu yazıldığı kadar kolay bir hastalık değil.tam 3 aydır oturamıyorum bile şuan HPV taşıyorum.kaşıntı,yanma,batma iğrenç bir his.p.tesi yaktırmaya gidicem yani aşıyı yaptırsam da bunu yaktırmam şart.hayatım alt üst oldu.çok çabuk sıçrayan bir virüs.sadece cinsel yolla bulaşmıyor ben 6 yıllık evliyim ama benimki o bölgedeki bağışıklık sisteminin zayıflamış olması.birde şöyle bir durum var kuluçka dönemi bazen 1-2 hafta bazen yıllar sürebiliyor.mesela bendeki küçücük gözle görülmeyen bir et beni sandığım şey 2 yıl sonra siğil olarak karşıma çıktı.aşı konusuna gelince tam destek benden kesinlikle olmalıyız.
Arkadaşlar hpv'de diger virusler gibi bir virus bir enfeksiyondur.Olucekmis gibi lanse etmenize gerek yok.sonucta hangi hastaligi tedavi ettirmezseniz tehlikeli sonuclara ulasir.
Bana gelirsek 3 sene once cin1 yuksek riskli hpv oldugumu ogrenmistim.Koterle rahim agzi yakildi.sonra smearlerim temiz geldi ancak gecen ay smearim gene ascus geldi.Yine kabus baslamaz insallah die dua ediyorum.Kusum arkadasin dedigi gibi akinti,kasinti gibi yan etkileri oluyor.
Tam cocuk sahibi olmak isterken yine boyle bir sonucla karsilasmak beni cok uzuyor.Herseyin hayirlisi.Dilerim hepimiz sagligimiza kavusuruz.
Sn rolle, öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede eski sağlığınıza kavuşursunuz.
Rahim ağzı kansei nedeniyle her iki dakikada bir kadın hayatını kaybetmekte. O nedenle sizin mesajınıdaki "lanse etmek" kısmına katılamıyorum. Çünkü ölümcül bir hastalık ve bence ihmal edilmemeli, gerekli önlemler alınmalı.
Belki siz de ilk tedaviniz sonrası gereken önlemleri alsaydınız, yani aşı olsaydınız şu an içinde bulunduğunuz duruma düşmeyebilirsiniz.
Lütfen tedavinize ve HPV virüsünden korunma yöntemlerine özen gösterin. Sonu kanserle bitebilecek bir süreç bence ciddiye alınmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?