HPV taşıyan var mı ?

Gerçektende siğillerden kurtulmak çok pahalı bir yöntemmiş. Bu rakamları görün birinin aşı için pahalı demesi mümkün değil.
Hem hayat kurtaracak hem de siğil yaktırmaktan daha ucuz olacak, bu mümkün değil.

lutfen herkes cok dıkkat etsın.mutlaka smear yaptırın.bu kansere sebep olan bır vırustur...herkes cok dıkkatlı olmalı

janım benım gecmıs olsn su an yapılıcak sey buyuk ıhtımalle rahımde hpv sıgıl yoktur yapıcan ıs hpv oldu ıcın ası olman ben hpv hsv tasıyorm aslında bızım lınklımıze bakarsan da gorusun ama nse acıklımmm

ıkı tıp ası war su an;
1 gardesıl : gardesıl 4 farklı tıpde wurusten korumaktadır .gardesılı dr hpv tasımayanlara onerıyor

2 asımız cervılax :bu asıda hpv tasıyıcı olanlara uygulanan bı acı olucan ası cervılaxdır gardesılde olabılrısın ama cervılax hpv olamyan bırı ıcın daha etkılı oldunu soylemek ısterım

ası 3 doz olucaksın bırıncı ay 2 ay bıde 6 ay sonra 3 olucaksın ası tek doz fıyatı 250 ytl benım dr arkadsım oldu ıcın 170 ytl ılac represatıcısından getıtıdırdı eyer tanıdık bı dr ezacı yada dr warsa 170 getırır bılgın olsn:hulya:

asının koruma suresı 5 yıldır . yas faktoru oldunu soymekte bazı arkadaslar ama mumkun oldunca 15 yas ustu olan tum genc kızlara uygulanabılır

su an senın ıcın amacımız hpv yanı sıgılın dısarı cıkmaması korunman ve beslenme ozellıkle dr sole sana vıtamın yazsın ek vıtamın kullan. amacımız 15 20 yıl sonra rahım kanserınden we hpv yuksek tıplerınden korunman korkma stresde yapma oldumu ...a.s.

Ya sewgılı arkadaslarım bakın dyer taraftada uyarıldınızzzz ınsaları bole omur boyu vucuttan atılmıcak bı hastalık gbı neden korkutmaya calısyorsunuzz anlam veremıyorum gercektennnnn...tabıkı bayanlar ası olsun kımse karsı deyılde buna ama benım serefısz ılk gıttım dr gıbıde oluceksınız demeyınnn ÖluÜmmm zebanısı gbı konusmayınnn
vurus vucuda gırdınde yakıldında tedavı edılıyorr dogru . Tekrar cıkma olasılıda var ama tekrar cıkması ıcın vucut dırencının su an ıcın populer hastalık olan domuz gırıbı gıbı bı hastala yakalanmasıdır ...... Ben 1 yıla yakın zamanıdr kendıme cok ıyı bakıyorm vıtamın alıyorm gunluk bı tanede balık yag ıcıorm .... Cok sukur hıc bısı yok kaldıkı hpv( genıtal sıgıl) ve hsv( genıtal ucuk) ıkı hastalık bırden tasıyorm ama kendıme ıyı baktım ıcın cıkmıyorrrr hatta doktorum bana her gun bı bardak portakal suyu ıc dedı cok ıyı gelır dedı ....

Ası olayına gelınce soyle bısı var bende sıgıl var dıyelım ası olunca bıdaha cıkmıcak dıyede bırsey yok bayanlar asının amacı kadınların hpv yuksek tıplerınden korumaktır

yaktırma ıslemıde ozel hastanelerde astromınık rakamları buluyoooo 300 de yakan war narkoz pahalı oldu ıcın 800 ytl yakanda war yane bunları kafanıza takmayın nettekı o aptal fotolara bakarak gunuznu gecırmeyın gelmıs oldumuz durum o olamazzz ben devlet hastanesınde 5 kurus para vermeden yaktırdım ... Cok sukur hıc bısı yokkk kaldıkı bı tane sıgıl boyutum bı fınfık kadardı bekledım ıcın dagıldı daha sonraaa yaneee kısaca korkmayınnnnn hpv eyer hasta olmazsanız 8 yıl ıcınde vucut hucrelerı kendını yenılıo ve atma rıskı var buda tartısılır yaneee ..... Su an bırbırmıze moral verıp pıspıslamak dıl amacım ama bırbırımıze kÖsteklemeeyelımmmm...

arkadsım hıc bırımızde ınsallah tabıkı bıdaha cıkmaz kurtulmaktan zıyade tedavı yontemlerı olsun hepsını tartısıyoruzzzzz yane ora bura dıye bısı yok aslında tarsıtısmız sey aynnııııı korunmak evet

0rda tam olarak 160.000 ustunde soru cewap war bayanları ne oldunu nasıl tedawı oldunu her gun an an annnattı kaldıkı ordan sorup burda farklı yansıtmayınnnn :hulya:

Sonuç olarak benim geldiğim noktada edindiğim fikir şudur.
HPV'ye karşı iki farklı yol izlenmeli. Gerçi ikisi de aynı kapıya çıkıyor ama yine de anlatmalıyım

ılkinde size şimdiye kadar HPV virüsü bulaşmadığını varsayacağız. Bu durumda hemen Gardasil aşısı olmalısınız ve başta rahim ağzı kanseri olmak üzere, HPV'nin birçok farklı etkisinden korunmuş olursunuz. Hatta sadece kendinizi değil, çevrenizdeki insanları da korumuş olursunuz.

ıkincisinde size şimdiye kadar HPV'nin herhangi bir türünün bulaştığını varsayacağız. Bu durumda bir yandan size bulaşan HPV türünden kurtulmaya çalışırken diğer yandan da yine en kısa zamanda aşılanmanız gerekiyor. Çünkü herhangi bir türdeki HPV ile temas etmiş olmanız, gelecekte diğer türlerle de karşılaşma riskinizin yüksek olduğunu gösterir. O nedenle diğer türlere karşı korunmak için aşılanmalısınız. Ve bence seçeceğiniz aşı yine Gardasil olmalı.
Eğer zaten HPV'nin başta siğil olmak üzere bazı etkilerinden muzdaripseniz aşının fiyatını dert etmemeniz gerektiğini çok iyi biliyor olmalısınız. Çünkü tek bir siğil yaktırmak için 400 lira ile 600 lira vermeniz gerekirken bu paraya aşı olup, koruma saplayabileceğinizi artık biliyor olmalısınız.

ewtttt ıste buuu..... en azından mantıklı bı acıklamaaa tebrık ederımmm...06 ankara
zamanında bılgım olsaydı benım olurdummm asıyıı:gitme::çok üzgünüm: nereden dondersen don kar sayıyorum sımdııı yakınımdakı herskesee ASI OLUN DYORUM :teytey:

Sevgili Helin ne güzel söylemiş. "zamanında bilgim olsaydı" demiş.
Bence bu forumdaki tüm başlıklarda amacımız insanları bu tehlikeli hastalığa karşı bilinçlendirip, zamanında bilgi sahibi olmalarını sağlamak olmalı.
Rahim ağzı kanseinin şakası yok. Her iki dakikada bir can alıyor
Üstelik hastalık ilk başlarda çok sinsi ilerliyor. Yani çoğu zaman teşhis için geç kalınmış oluyor.
O nedenle benim tüm bayanlara tavsiyem bu konuda, HPV'nin etkileri konusunda bilinçlenmeleridir...

ah hanımlar hiç sormayın.bu yazıldığı kadar kolay bir hastalık değil.tam 3 aydır oturamıyorum bile şuan HPV taşıyorum.kaşıntı,yanma,batma iğrenç bir his.p.tesi yaktırmaya gidicem yani aşıyı yaptırsam da bunu yaktırmam şart.hayatım alt üst oldu.çok çabuk sıçrayan bir virüs.sadece cinsel yolla bulaşmıyor ben 6 yıllık evliyim ama benimki o bölgedeki bağışıklık sisteminin zayıflamış olması.birde şöyle bir durum var kuluçka dönemi bazen 1-2 hafta bazen yıllar sürebiliyor.mesela bendeki küçücük gözle görülmeyen bir et beni sandığım şey 2 yıl sonra siğil olarak karşıma çıktı.aşı konusuna gelince tam destek benden kesinlikle olmalıyız.

Öncelikle geçmiş olsun.
Eminim doktorunuz da söylemiştir ama ben de hatırlatmak isterim.
Şu an bile rahim ağzı kanseri aşısı olarak HPV'nin diğer etkilerinden korunabilirsiniz. En önemlisi rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayabilirsiniz.
Size siğil yapan HPV türü bulaştığına göre diğer HPV türlerinin de bulaşabileceğini lütfen aklınızdan çıkarmayın.
Bu arada eğer çok özel değilse yaktırma işlemi için ne kadar ödediğinizi de bizimle paylaşır mısınız?

görümcemde olmuştu 2 sene önce bu siğiller doktorumuz daha önce bahsetmiştim izmirde bu konuda anabilimdalı başkanı ve bu siğiller tensel temasla değil cinsel ilişkiyle bulaşıyor dedi hatta o da endişeliydi wc dden çocuklarına bulaşırmı diye doktor ise eliyle oynasa dahi bulaşmaz dedi.aşıya gelince virüsü kapan kişiye aşı uygulanmıyor vücut bağışıklık kazanmış oluyor zaten hastalıkla.her aşı öyle zaten hebatit aşısı vurulurken bile önce taşıyıcılık varmı diye test yapılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü bu aşıyı herkes için öneriyor.
Dünya sağlık literatürü bu virüsün sadece cinsel yolla değil, her türlü tensel temas ile bulaşabileceğini kabul ediyor.
Aşının farklı virüs türlerine karşı koruma sağlandığı bilindiği için HPV taşıyıcısı olanların da aşı yaptırması öneriliyor.
Lütfen yazdıklarımızı başka insanların da okuduğunu unutmayalım ve yanlış bilgi vermeyelim.

Benim okuduklarım bu virüsün sadece cinsel yolla bulaştığına inanmamı imkansız kılıyor.
Sanırım bir olayda HPV virüsü hastanın el parnaklarındaki tırnak altlarında bile yaşabimiş.
Bu da demek oluyor ki virüsün sadece cinsel ilişkiyle bulaşabildiğine inanmak biraz saflık.
Ve ne kötüsü bu saflığın bizi ölüme götürebiliyor oluşu.
Bu virüsten korunmak için şimdilik tek çare aşı olmak gibi görünüyor.
O nedenle ısrarla aşı olunması gerektiğini yazıyorum bu foruma.

mrb ben hpv taşıcısıyım ve genital bölgemde siğiller mevcut.bir kaç gün sonra yaktırcam ve 250 TL ücret ödiyecekmişim ayrıca iyileşene kadar 150 TL değerinde ilaç kullanıcakmışım ve ben daha 19 yaşındayım hayatım alt üst olmuş durumda

Canım geçmiş olsun. Lütfen doktorunla diğer HPV türlerinden nasıl korunacağını konuş. Çünkü biliyoruz ki rahim ağzı kanseri aşısı birçok farklı türdeki HPV mikrobuna karşı koruma sağlıyor.
Sana bir tür HPV bulaştuysa, başka bir türün bulaşma ihtimali de var demektir.
Lütfen gerekli önlemleri al.

Arkadaşlar hpv'de diger virusler gibi bir virus bir enfeksiyondur.Olucekmis gibi lanse etmenize gerek yok.sonucta hangi hastaligi tedavi ettirmezseniz tehlikeli sonuclara ulasir.
Bana gelirsek 3 sene once cin1 yuksek riskli hpv oldugumu ogrenmistim.Koterle rahim agzi yakildi.sonra smearlerim temiz geldi ancak gecen ay smearim gene ascus geldi.Yine kabus baslamaz insallah die dua ediyorum.Kusum arkadasin dedigi gibi akinti,kasinti gibi yan etkileri oluyor.
Tam cocuk sahibi olmak isterken yine boyle bir sonucla karsilasmak beni cok uzuyor.Herseyin hayirlisi.Dilerim hepimiz sagligimiza kavusuruz.

aman arkadaşlar bu fiyatlar ne böyle. ben tam 6 kez siğil yaktırdım. sadece 1 tanesine para ödedim. o da sürekli tekrr ettii için acaba doktorda mı sorum die düşündüm ve anestezili yaktırdım ve tam 250 ytl verdim. şimdiki aklım olsa hayatta yaptırmazdım anestezili çünkü daha yaralar iileşmeden yenileri çıktı. bende eski doktoruma gittim ve durumu anlattım. ve o tekrr yaktı bu sefer koterin dozunu artırdı şuan yaralarım geçti. ve siğilim yok. vee özele gittiim halde doktor 5 yakmada da benden tek kuruş para almadı.
ayrıca bnm bağışıklıım çooook düşük ve kansızlık olduu için sürekli tekrar ediodu korkutmak istemm 5 aydır yememe o kdr dikkat ediorum ki son yaktırmada tekrar olmadı.
herkese çok geçmiş olsun:1hug::teselli:

Sn rolle, öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede eski sağlığınıza kavuşursunuz.
Rahim ağzı kansei nedeniyle her iki dakikada bir kadın hayatını kaybetmekte. O nedenle sizin mesajınıdaki "lanse etmek" kısmına katılamıyorum. Çünkü ölümcül bir hastalık ve bence ihmal edilmemeli, gerekli önlemler alınmalı.
Belki siz de ilk tedaviniz sonrası gereken önlemleri alsaydınız, yani aşı olsaydınız şu an içinde bulunduğunuz duruma düşmeyebilirsiniz.
Lütfen tedavinize ve HPV virüsünden korunma yöntemlerine özen gösterin. Sonu kanserle bitebilecek bir süreç bence ciddiye alınmalı.

Hpv olumcul bir hastalik degildir cunku sadece bir virustur.
Bu virusu tedavi ettirmezseniz her hastalik gibi evet tehlikeli sonuclara ulasabilir.Buarada ben herzaman kontrollerimi yaptiran bir kadin oldum.Demekki bazen neyaparsan yap bazi olacaklarin onune gecilmiyor.
Herkeze tekrar gecmis olsun.

Son düzenleme:
HPV ölümlere neden olabilen bir virüstür, yani tehlikelidir.
Sadece kontrol yetmez. Korunmak da gereklidir.
Rahim ağzı kanseri aşısı birçok türde HPV virüsüne karşı koruma sağlar.
Aşı olanın birçok türdeki HPV'den etkilerinden korkmasına gerek kalmaz.

Arkadaslar uzun süren bi mantar tedavimden sonra mantarim tekrar nüksettigi icin baska doktora gittim ve bu doktor aslinda bunlarin mantar olmayip benim epv virüsünü kaptigimi söledi. Ve cok ufak lezyon olusumlari gözlendi 3-4 tane sigil seklinde degil sadece et kalkmasi gibi. Ve bunun sadece cinsel yolla bulasacagini söledi evliyim ve sadece tek kisiyle iliski yasadim bu esim icin de aynen böle.Bu yüzden test yaptirdik ve sonucunu bekliyoruz. Ben bunun immkansiz oldugunu düsünüyorum eger sadece cinsel yolla bulasiyorsa ama eger o virüsü tasiyorsam ne yapmam gerekli. Cocugumuz olsun istiyoruz ama bu bebek icinde tehlikeli biseymi bebegimize ne gibi zararlari olur. Cok endiseliyim ve sölediklerinize göre cok tehlikeli bi virüs daha 26 yasindayim ve bundan böyle esimde bende ve hatta bebegimiz olursa oda tehlike altindami hayatimiz boyunca?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…