HPV taşıyan var mı ?

sido

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2008
929
2
116
Tekirdağ
merhaba arkadaslar... 26 yasındayım 11 aylık evlıyım.rutın kontrolum sırasında simir testi yapıldı.hpv tasıdıgm ortaya cıktı.ve rahım agzımda cin 1 olusumu saptandı.yanı kanser oncusu lezyon.rahım agzım yakıldı. 8 gun sonra test tekrarlancak.ınsallah temız cıkar. ne olur dua edın bana......aranızda hpv tasıyıcısı varmı hıc?

lutfen herkes cok dıkkat etsın.mutlaka smear yaptırın.bu kansere sebep olan bır vırustur...herkes cok dıkkatlı olmalı

Canım Rabbim şifa versin hayırlısıyla temiz çıkar kurtulursun yaşın çok genç tedavisi kolay olur erken teşhis her zaman önemli çok geçmiş olsun

sido'cum, çok geçmiş olsun...
hiç siğil oluştu mu sende hpv yüzünden? ben genital siğil rahatsızlığı atlattım bir süre önce. şuan hpv taşıyıcısıyımdır muhtemelen.

canım, aşısı var bunun, bir sor bakalım doktoruna, sendeki durumda aşı olsan tedaviye yardımcı olur muymuş?

canım çok geçmiş olsun inşallah atlatırsın hemen.aşı yapılmaz diye biliyorum artık sana virüs bulaşmadan önce yapılıyor.doktorun nasıl iyi mi?sana izmirde bu konuda uzman bir doktor tavsiye edebilirim.

belirtiler neler bu virusu taşıdığına dair?

Çok sinsi vir virüs olduğu için belirgin bir belirti sözkonusu değil. Ancak tetkik sırasında veya test sonucunda ortaya çıkıyor. Bu nedenle de insanlar bilmeden birbirlerine bulaştırıyorlar bu virüsü.
Virüsün bulaşması için cinsel ilişki de şart değil, her türlü tensel temas ile bulaşma ihtimali var.

evet elvinnaz, bu virüsün öyle çok belirgin bir belrtisi ne yazık ki yok.
virüsü aldıktan sonra siğil sahibi olabilirsin veya zamanında smear testi yaptırmadıysan ilk test onunda doktorun rahim ağzı kanserinden şüphelenip inceleme başlatabilir.
yani HPV şakası olan bir virüs değil. eğer aşılanıp önlemini almadıysan mutlaka can sıkıcı sonuçları var...

Arkadaşlar 'vajinal siğil rahatsızlığı olan varmı' topiğinde hpv ile ilgili çok fazla açıklama ve yaşanmış tecrübe var. Faydalanabilirsiniz.

Sevgili sidelya79
o topicte arkadaşlar ağırlıklı olarak siğillerden kurtulmanın yollarını arıyorlar.
bana bu topic daha az mesajın bırakıldığı, daha faydalı bilgilerin paylaşıldığı ve korunma yöntemlerinin anlatıldığı bir yer gibi görünüyor.
o nedenle benim ricam buradan devam edilmesidir.

Tedavi
HPV'ninkesin bir tedavisi yoktur. Virüs birkez vücuda girdiğinde ömür boyu burada kalır. Bununla birlikte ortaya çıkardığı patolojiler tedavi edilebilir.

Genital siğil varlığında bunlar yakılarak ya da dondurularak tedavi edilirler. Çok büyük boyuttaki siğillerin ise cerrahi olarak çıkartılması gerekebilir. Az sayıdaki küçük siğiller ise bölgesel olarak uygulanan kremler yardımı ile yok edilebilir. Siğillerin tedavi edilmesi bir daha çıkmayacağı anlamına gelmez. Yeniden ortaya çıktıklarında tekrar tedavi edilmeleri gerekir.

Bazı kişilerde siğil ortaya çıkıp tedavi edildikten sonra bir daha ömrü boyunca yeni siğil çıkmaz. Bazı kişilerde ise sık aralıklarla siğiller çıkar. Kişiler arasında bu derece fark olmasının nedeni büyük olasılıkla bağışıklık sistemleri arasındaki farklılıktır.

Smear testinde saptanan ve biopsi ile kesinleşmiş displazi varlığında ise hastalığın şiddeti, hastanın yaşına göre LEEP, konizasyon ya da rahimin alınması gibi tedaviler uygulanabilir. Çoğu zaman hafif displazi varlığında LEEP tedavi için yeterli olmaktadır. LEEP sonrası doğurganlıkta bir değişiklik ortaya çıkmamaktadır.

Korunma
HPV virüsü oral ve anal seks de dahil olmak üzere her türlü cinsel ilişki ve ciltten cilde temas yolu ile de kolaylıkla bulaşabildiğinden cinsel yönden aktif olan kadın ya da erkek herkes HPV enfeksiyonları açısından risk altındadır. Ancak bazı kişilerde risk daha yüksektir. Bunlar:

* Yaşamının herhangi bir döneminde birden fazla partneri olanlar.
* Partneri daha önceden birden fazla kişiyle ilişkide bulunmuş kişiler
* Cinsel yaşantısı erken yaşta başlayanlar
* Kendisinde ya da partnerinde halen ya da daha önceden başka türde cinsel yolla bulaşan hastalık öyküsü olanlar

Alıntı...

Siğillerin tedavi edilmesi bir daha çıkmayacağı anlamına gelmez. Yeniden ortaya çıktıklarında tekrar tedavi edilmeleri gerekir.

İşte beni en az rahim ağzı kanseri kadar korkutan bölüm, siğillerin çıkması ve sen yaktırdıkça tekrar çıkmasıkötükedihüso
Bu eziyeti çekmemek, defalarca ilaç veya yakma parası ödememek, en önemlisi de kanser denilen kabusu görmemek için aşılanmalıyız hanımlar.

ışin ekonomik boyutunda haklısınız. Bence de bir siğil yaktırmak aşının bir dozu kadar para ödememizi gerektiriyordur.
Bunu diğer topic'e soracağım, orada yaktıran arkadaşlar var...

İşin ekonomik boyutunda haklısınız. Bence de bir siğil yaktırmak aşının bir dozu kadar para ödememizi gerektiriyordur.
Bunu diğer topic'e soracağım, orada yaktıran arkadaşlar var...

Sanırım bir süredir foruma bağlanamıyorsunuz, diğer topic'te sorduğunuz fiyat sorusua cevap verilmiş. Siğil yaktırmak için hanımlar 400 - 500 - 600 TL gibi paralar ödüyorlarmış.
Sanırım bu yakma işlemini yaptırdıkları yere göre değişiyordur ama 400 lira bile desek aşıyla kıyaslandığında çok pahalı.
Aşının her bir dozu 268 TL. Üç doz toplamda altı ay içinde yapılıyor. Yani sizin başka bir topic'te yaptığınız hesaba göre 134 lira aylık taksitle ödeniyor:)

bu nedır ya çok korktum. hepımız rısk altında mıyız? tensel temasla bile bulaşabılıyorsa demek herkes risk grubunun ıçınde. :(

Smear testinde saptanan ve biopsi ile kesinleşmiş displazi varlığında ise hastalığın şiddeti, hastanın yaşına göre LEEP, konizasyon ya da rahimin alınması gibi tedaviler uygulanabilir. Çoğu zaman hafif displazi varlığında LEEP tedavi için yeterli olmaktadır. LEEP sonrası doğurganlıkta bir değişiklik ortaya çıkmamaktadır.

Alıntı...

2 yıl önce Leep olmuştum Hacettepe hastanesinde. Sonrasında tekrar gitmedim kontrole. Her yıl smear testini yaptırıyorum ama. CA125 baktırıyorum.

Son düzenleme:
2 yıl önce Leep olmuştum Hacettepe hastanesinde. Sonrasında tekrar gitmedim kontrole. Her yıl smear testini yaptırıyorum ama. CA125 baktırıyorum.

CA125 rahimde miyom varlığında ya da endometriozis varlığında da yüksek çıkabiliyor ama bu illaki bişey var demek değilmiş...

bu nedır ya çok korktum. hepımız rısk altında mıyız? tensel temasla bile bulaşabılıyorsa demek herkes risk grubunun ıçınde. :(

Sevgili dove, gerçekten çok korkutucu bir hastalıkla karşı karşıyayız.
Lütfen HPV virüsü ve neden olabileceği sorunlarla ilgili bilgilenin. Sonrasında bilgilerinizi yakın çevrenizdeki kadınlarla da paylaşın.
Bu virüse karşı koymak için aşılanmak gerektiğini sakın unutmayın.

Back