• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada bitirdiğim kitabı yorumlayayım.
Butimar- Kaan Murat Yanık

Butimar Denize aşık bir kuş . Aşık olduğu için de dokunamıyor ona, alçalıp bir damlasını içemiyor. Hasret gideremiyor, vuslata eremiyor. Dokunursa, içerse denizin kuruyacağından korkuyor çünkü. Tıpkı sevgiliye dokunursa rüyanın bozulacağı gibi bir kaygıyla. Butimar, aşık olduğu zaman uçamayan kuşlardan, kanat çarpamazmış.

Baş karakterimiz Yusuf. 1. Dünya savaşı zamanında geçiyor konu. Butimar'a olan aşkı ve simya ilminde arada sıkışarak günden güne bedeninde ruhunda değişiklikler yaşaması ve çok sevdiği Butimar bile onun derdine çare olamamasını anlatmaktadır.

Kesinlikle tavsiye ederim. Yazarın 1988 olması beni şaşırtan şeylerden biri oldu.
Merak ettim yazarla yaşıtmışım 😊
C Calcifer hoş geldin canım 💚🍀aranıza yeni katılmıştım ama çok özledim ben de canım. İyi ki bu gruba beni de almışsınız, gün içinde kitap okuyamazsam vicdan yapıyorum 🙈🙈🙈
Aynen aynen ben de boş oturunca vicdan yapıp kitabımı alıyorum hemen elime

Ben de od u okuyorum, 110 sayfa kadar okudum ve çok etkilendim, çok güzel ya, camdaki kızdaki Hayriyle nalan aşkı neymiş dedim,Yunus ve Sitare nin aşkını görünce 😍
Evet beraber okuyormuşuz meğerse💛 Ben de 100. sayfayı geçtim. Dilinin çok ağır olduğunu söyledikleri için kitaptan hep geri durmuştum. Oysa ki hiç ağır değilmiş. ❤️

Evet beraber okuyormuşuz meğerse💛 Ben de 100. sayfayı geçtim. Dilinin çok ağır olduğunu söyledikleri için kitaptan hep geri durmuştum. Oysa ki hiç ağır değilmiş. ❤️
Hiç ağır değil bence de, sitarenin sevdayı anlatısı nasıl güzeldi, Yunus Emre dizisini izlemiştim çok etkilenmiştim ama dizide hayatını çok değiştirmişler, doğrusunu öğrenmiş oluyorum hem

Hiç ağır değil bence de, sitarenin sevdayı anlatısı nasıl güzeldi, Yunus Emre dizisini izlemiştim çok etkilenmiştim ama dizide hayatını çok değiştirmişler, doğrusunu öğrenmiş oluyorum hem
Yunus Emre'nin Allah yoluna girmesi çok güzel işlenmiş. Yavaş yavaş ilmek ilmek örülmüş resmen 😍

Yunus Emre'nin Allah yoluna girmesi çok güzel işlenmiş. Yavaş yavaş ilmek ilmek örülmüş resmen 😍
Çektiği acılar sevdiklerini bir bir kaybetmesi onun hak yolunu bulmasını sağlamış,bazı okudugum yerleri defalarca okuyorum, bir çırpıda bitmesin içime işlesin istiyorum sanki ❤️

Ve On küçük zenci bitti :KK36:
Spoiler vermeden şöyle yorum yapayım.

Polisiye sevdiğim için kitabı beğendim.
Arka kapak yazısını okuduğumda konudan tamamen bağımsız şeyler düşünmüştüm.

On ayrı kişi çeşitli sebeplerle adaya davet edilen mektuplar alır ve adaya giderler, olaylar beklediklerinden farklı cereyan eder.
Aslında geçmişte işledikleri veya sebep oldukları cinayetlerden yargılanmamış kişiler olduğu ortaya çıkar.
Sonrası akıp gidiyor.
Polisiye olduğu için sanıyorum öyle aman aman mesajlar içermiyor kitap, aslında konusu çok müsait ama yazar tamamen kurgusuna odaklanmış gibi kaleme almış, çok yalın bir dil kullanmış tamamen olaya odaklı.
Yazıldığı zamana göre çok modern ve kurgusu muhteşemdi. Polisiye severlere tavsiye ederim.

Bu arada konusunu inanılmaz derecede Şahsiyet dizisine benzettim, tabi bu durumda dizi kitaba benziyor. Bunun sebebini okuyan arkadaşlar bitirdiğinde konuşuruz muhtemelen.

Ve On küçük zenci bitti :KK36:
Spoiler vermeden şöyle yorum yapayım.

Polisiye sevdiğim için kitabı beğendim.
Arka kapak yazısını okuduğumda konudan tamamen bağımsız şeyler düşünmüştüm.

On ayrı kişi çeşitli sebeplerle adaya davet edilen mektuplar alır ve adaya giderler, olaylar beklediklerinden farklı cereyan eder.
Aslında geçmişte işledikleri veya sebep oldukları cinayetlerden yargılanmamış kişiler olduğu ortaya çıkar.
Sonrası akıp gidiyor.
Polisiye olduğu için sanıyorum öyle aman aman mesajlar içermiyor kitap, aslında konusu çok müsait ama yazar tamamen kurgusuna odaklanmış gibi kaleme almış, çok yalın bir dil kullanmış tamamen olaya odaklı.
Yazıldığı zamana göre çok modern ve kurgusu muhteşemdi. Polisiye severlere tavsiye ederim.

Bu arada konusunu inanılmaz derecede Şahsiyet dizisine benzettim, tabi bu durumda dizi kitaba benziyor. Bunun sebebini okuyan arkadaşlar bitirdiğinde konuşuruz muhtemelen.
Agatha Cristine sevdiğim yazarla. Onun kitaplarını set halinde almak isterim. amazon indiriminde kitapları 5TL kadar inmişti

Agatha Cristine sevdiğim yazarla. Onun kitaplarını set halinde almak isterim. amazon indiriminde kitapları 5TL kadar inmişti
Oldukça fazla kitabı varmış, hakkında yazılanlar ise çok iyi.
Amazonu bende deneyeceğim hiç alışveriş yapmadım oradan henüz.

Merhabalar. Bu aralar çok aktif değilim maalesef. Ama okumuyorum sanmayın. Sil baştan kitabımı yarıladım. Üzerine de e kitap olarak Orhan Pamuk- masumiyet müzesi kitabını baya ortaladım. Uzun zamandır okumak istediğim bi kitaptı.

Okuduklarınızı takip ediyorum mutlaka. Sineklerin tanrısını bende okuyacağım bunlardan sonra inşAllah

Arkadaşlar, Körlük kitabını ne zaman birlikte okuruz?Kendime göre bir liste hazırlamaya çalışıyorum. Sizlerle de zamanım uyuştuğu vakit aynı kitabı okumak çok mutluluk verici olacak. Ocak ayında Fareler ve İnsanlar 'ı sizinle okuyacağım, Tutunamayanlar da ocak ayında okunacak diye onu da ocak ayına almaya çalışacağım.

Oldukça fazla kitabı varmış, hakkında yazılanlar ise çok iyi.
Amazonu bende deneyeceğim hiç alışveriş yapmadım oradan henüz.
3 defa yaptım. Hem çok hızlı hem de fiyatları gayet iyi. BKM den alışveriş yapardım ben ama PTT kargo yüzünden istemiyorum ordan almak.

Merhabalar. Bu aralar çok aktif değilim maalesef. Ama okumuyorum sanmayın. Sil baştan kitabımı yarıladım. Üzerine de e kitap olarak Orhan Pamuk- masumiyet müzesi kitabını baya ortaladım. Uzun zamandır okumak istediğim bi kitaptı.

Okuduklarınızı takip ediyorum mutlaka. Sineklerin tanrısını bende okuyacağım bunlardan sonra inşAllah
Merhaba,
Sil Baştan'ı yıllar önce okumuştum. Eğlenceli bir kitap. Masumiyet üzesi okunmayı bekleyen kitaplar arasında

Arkadaşlar, Körlük kitabını ne zaman birlikte okuruz?Kendime göre bir liste hazırlamaya çalışıyorum. Sizlerle de zamanım uyuştuğu vakit aynı kitabı okumak çok mutluluk verici olacak. Ocak ayında Fareler ve İnsanlar 'ı sizinle okuyacağım, Tutunamayanlar da ocak ayında okunacak diye onu da ocak ayına almaya çalışacağım.
Ben Ocak ayında ilk kitap olarak okuyacağım. Beraber başlarız sonrasında da sırayla Fareler ve İnsanları okuruz

Benimde okuyacaklarım arasında körlük konuşmuştuk hatta burada, hep beraber okuruz inşallah

3 defa yaptım. Hem çok hızlı hem de fiyatları gayet iyi. BKM den alışveriş yapardım ben ama PTT kargo yüzünden istemiyorum ordan almak.
deneyeceğim bende fiyatlar gayet iyi evet. genelde hepsi burada, kitap yurdu ve benzer sitelerden yapıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back